de Alege Sanatos 20 Sep 2017
Tags:
Statul pe scaun in timpul mesei este mult mai benefic decat am crede. De la modul in care digestia are loc pana la numarul de calorii retinute, mancatul de jos asigura un stil de viata mai sanatos, in fiecare zi. Mai mult decat atat, mesele dese in familie, alaturi de cei dragi, incurajeaza consumul de alimente sanatoase si lichide, fata de momentele in care mancam singuri. Iata care sunt beneficiile faptului ca servesti masa stand jos:
Daca iei loc atunci cand mananci, digestia este mult mai buna
Daca vrei sa te bucuri din plin de o masa copioasa, afla ca digestia joaca un rol important in experienta ta culinara. De aceea, este indicat sa te asezi cat mai confortabil atunci cand mananci si sa uiti de griji. Disconfortul psihic nu rezoneaza foarte bine cu procesul de digestie. De aceea, de fiecare data cand mananci din picioare, organismul tau percepe aceasta pozitie ca fiind una determinata de stres. Vei resimti adesea crampe, dureri abdominale sau dureri de cap, cauzate de faptul ca procesul de digeste este bruiat de starea falsa de stres ce care organismul tau se confrunta.
Te bucuri altfel de mancare, atunci cand o savurezi stand jos
Mancatul poate fi o experienta completa, daca stii cum sa te bucuri de fiecare inghititura pe care o iei. De multe ori, cand mancam stand in picioare, suntem concentrati pe alte actiuni. Daca te grabesti sa prinzi metroul, iar in mana tii o felie de pizza, atentia este impartita intre mai multe lucruri, in acelasi timp: faptul ca esti in intarziere, balta peste care trebuie sa sari, felia de pizza, culoarea rosie a semaforului. In schimb, savurand de jos o felie de pizza, ii poti simti cu adevarat gustul desavarsit. Simti altfel blatul rumenit, rosiile sunt parca mai gustoase, iar condimentele se combina mai bine intre ele.
Fa-ti un obicei din a sta jos in timpul meselor
Pentru cei care mananca mai mereu pe fuga, statul la masa pare o fi sarcina absolut imposibila. Sanatatea organismului are insa numai de castigat din asta, asa ca iata cele bune sfaturi pentru a te obisnui cu acest obicei. In primul rand, incearca sa mananci pe cat de mult posibil alaturi de alte persoane. Mesele intre colegi sunt mereu presarate cu glume si discutii interesante. Toate acestea iti ofera o stare de bine, iar un psihic bun conteaza enorm pentru ca digestia sa aiba loc in cele mai bune conditii.
Incearca pe cat de mult posibil sa mananci mereu in acelasi loc, atat acasa, cat si la birou. Alege scaunul pe care te simti cel mai bine, pentru ca vrei cu adevarat sa te relaxezi atunci cand mananci. Cu alte cuvinte, este important sa asociezi un anumit colt al incaperii cu servitul mesei. Bucura-te cat mai mult de mese sanatoase, mai ales atunci cand esti la munca. Este important ca organismul sa poata procesa rapid mancarurile usoare, iar tu sa ramai fresh pana la finalul programului.
De fiecare data cand vrei sa mananci, alege sa o faci stand jos. Uita de alte griji la masa pentru ca astfel, organismul tau poate procesa mult mai bine mancarea. Tine cont de faptul ca digestia este un lucru important pentru conditia ta fizica. Stand jos, caloriile sunt mult mai bine retinute de organism. Cu cat digestia este mai buna, cu atat eviti mai mult disconfortul fizic. Nu in ultimul rand, fa-ti timp sa te bucuri de mancarea pe care o savurezi. Fie ca mananci un croissant sau de un fel mai sofisticat de mancare, bucura-te pe deplin de aceasta experienta.
Sursa foto: pixabay.com
Pe langa activitatile fizice, alimentatia joaca un rol esential in reducerea stresului si in mentinerea unei stari bune de sanatate, care vine la pachet cu vitalitate si pofta de viata. [detalii]
O aplicatie de invatare a limbajul mimico-gestual, prima de acest gen din Romania, care poate fi utilizata gratuit de persoanele cu deficiente de auz sau vorbire, dar si de oricine vrea sa invete limbajul semnelor a fost lansata la Bucuresti. [detalii]
De cativa ani incoace gasim peste tot informatii despre apa cu lamaie. Puse cap la cap, ar insemna sa credem ca ne rezolva toate problemele de sanatate si ne face sa aratam splendid. Dar chiar asa sa fie? Iata cateva minuturi despre apa cu lamaie, demontate de catre specialisti. [detalii]
Lipsa carnii din alimentatie, unele medicamente precum cele pentru diabet de tip 2 sau pentru tratarea ovarelor polichistice cresc riscul de a avea deficienta de vitamina B12. De asemenea, varsta poate fi un alt factor: odata cu inaintarea in varsta, abilitatea organismului de a absorbi vitamina B12 din alimente scade. Conform studiilor, 4 din 100 de femei trecute de 40 de ani au carenta de vitamina B12. [detalii]
Somnul are un rol foarte important pentru a te putea bucura de o viata sanatoasa. [detalii]