Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ce nu ni se spune despre industria produselor lactate

de Laura Voica 27 Mar 2014

Tags: studiul china lapte calciu magneziu osteoporoza


Ce nu ni se spune despre industria produselor lactate

De ce sunt atat de multi oameni sunt convinsi ca lactatele sunt cea mai buna sursa de calciu? Campanile de marketing strategic din industria produselor lactate ne-au facut sa credem, de-a lungul timpului ca laptele de consum ne va proteja de osteoporoza dar se pare ca opusul este adevarat. Va propunem noi puncte de vedere cu privire la produsele lactate.

Pornind din scoala primara, copii sunt invatati despre valorile nutritionale ale laptelui de vaca. De asemenea, majoritatea medicilor de vest transmit pacientilor mesajul " 3 pahare de lapte pe zi pentru oase puternice ". Asadar, de ce sunt atat de raspandite mesajele de incurajare a consumului de lapte ? Aceasta ar putea avea legatura cu faptul ca peste 8 milioane de dolari au fost cheltuiti in eforturile de lobby numai in 2013. In plus, subventiile de programe pentru lapte din Statele Unite au totalizat 5.3 miliarde dolari in anii 1995-2012, inclusiv 171,578,059 dolari in " taxe de marketing pentru  lapte. "

Deci, in ce sens suntem dezinformati cu aceste campanii ? In timp ce produsele lactate din lapte de vaca contin calciu, noi nu-l absorbim in totalitate. Pentru a absorbi calciul, organismul are nevoie de cantitati comparabile de un alt mineral, si anume magneziu. Laptele si produsele lactate contin doar cantitati mici de magneziu. Fara prezenta magneziului,organismul absoarbe doar 25% din continutul de calciu disponibil in lactate. Fara magneziu, acest exces de calciu este utilizat de catre organism in moduri care i-ar putea dauna.

In plus, consumul de produse lactate bogate in proteine ​​, cum ar fi laptele creeaza un mediu acid in organism, care declanseaza o eliberare de calciu din oase pentru a echilibra pH-ul sanguin si poate duce la o pierdere de 50% din calciu in urina. Cu alte cuvinte, laptele de consum extrage calciu din oase si, prin urmare, creeaza un deficit de calciu, exact opusul a a ceea ce promoveaza industria produselor lactate.

Acest lucru poate explica de ce, asa cum se gaseste in cartea „Studiul China”, tarile care sunt mari consumatoare de produse lactate, de asemenea, tind sa aiba cea mai mare incidenta a osteoporozei. Dr. T. Colin Campbell, unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori epidemiologici din lume in materie de alimentatie si sanatate  si autor al cartii „Studiul Chinei”, a crescut intr-o ferma de bovine din America, spune: " Cei din industria lactatelor, inca din anii 1920, au avut un succes enorm in cultivarea unui mediu in aproape toate segmentele societatii noastre, de la cercetare si educatie la relatii publice si politica, pentru ca noi sa credem ca laptele de vaca si produsele sale sunt mana cereasca. Industria produselor lactate a controlat aproape orice si toate informatiile de sanatate publica, care se ridica vreodata la nivelul de control public. Asocierea dintre consumul de proteine ​​animale si ratele de fracturari ale oaselor pare a fi la fel de puternica ca asocierea dintre fumat si cancer pulmonar. "

Continut ridicat de grasimi saturate ale multor produse lactate constituie un factor de risc pentru boli de inima. Potrivit Harvard, laptele poate duce, de asemenea, la un risc crescut de cancer ovarian la femei si la un risc crescut in cancerul de prostata la barbati. O alta problema cu laptele pentru o multime de oameni, in special pentru Europeni (cu exceotia Europei de Nord) este intoleranta la lactoza. Pentru ei, consumul de produse lactate cauzeaza probleme, cum ar fi crampe, balonare, gaze  si diaree.

Lapte de vaca este destinat pentru vitei, nu pentru oameni. Suntem singura specie care consuma in mod obisnuit lapte de la alte animale, o data ce am devenit adulti. Vacile de lapte sunt tinute in permanenta gestante si sunt separate de viteii lor la nastere, astfel incat laptele destinat pentru acestia poate fi comercializat catre noi. In anii '40 o vaca de lapte a produs in medie, mai putin de 5.000 de litrii de lapte in timpul vietii. Acum, vaca produce in medie peste 21.000 de litrii de lapte. Doar in ultimii ani, acest lucru a inregistrat o crestere de 15%.
Vacile sunt adesea manipulate genetic, inseminate artificial si drogate, in scopul de a le forta sa produca ori de patru ori si jumatate mai mult lapte decat ar avea nevoie in mod natural pentru a-si hrani viteii. Vacile poate trai pana la 25 de ani, dar in industria produselor lactate acestea sunt de obicei sacrificate pentru a obtine carne de vita frageda, in jurul varstei de cinci ani.

Aportul de calciu dietetic  adecvat, pe tot parcursul vietii este necesar pentru a reduce riscul de osteoporoza. Un consum adecvat e calciu si vitamina D, impreuna cu efectuarea exercitiilor fizice in mod regulat sunt necesare pentru a construi densitatea si puterea maxima a oaselor. Avand in vedere diversitatea alimentelor din zilele noastre si disponibilitatea lor pe piata, am putea omite cu usurinta produsele lactate. Exista o lista lunga de alimente vegetale care furnizeaza foarte mult calciu, care este usor absorbit de catre organism : leguminoase, legume cu frunze verzi, cum ar fi varza, mustarul, frunze de nap, patrunjel  si broccoli, ovaz, fasole, seminte de susan, migdale, sparanghel, precum si tipurile de lapte de plante fortificate, sucuri fortificate.




Spune-ne opinia ta despre
"Ce nu ni se spune despre industria produselor lactate"

8 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ce nu ni se spune despre industria produselor lactate"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

10 lucuri pe care trebuie sa le stii despre apele minerale naturale si apele de izvor

10 lucuri pe care trebuie sa le stii despre apele minerale naturale si apele de izvor

de Elena-Alina Constantinescu 03 Aug 2017

Organismul are nevoie de apa pentru buna desfasurare a proceselor metabolice. Stim ca este recomandat sa consumam cel putin 2 litri de apa pe zi, insa este important ca aceasta cantitate necesara sa fie impartita pe tot parcursul zilei. Atunci cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor trebuie sa acordati o atentie deosebita asupra modului de prezentare a ambalajului si asupra etanseitatii recipientelor. [detalii]

Sapte pasi catre o viata mai lunga

Sapte pasi catre o viata mai lunga

de Viorica Ghinea 28 Iul 2017

Orice om isi doreste sa duca o viata lunga si sanatoasa. Indiferent de varsta pe care o ai, poti sa faci anumite schimbari care sa iti prelungeasca anii de viata. Iata care sunt principalele modificari pe care ar trebui sa le aplici incepand chiar de acum! [detalii]

Sapte greseli in aranjarea parului care te fac sa arati mai in varsta

Sapte greseli in aranjarea parului care te fac sa arati mai in varsta

de Viorica Ghinea 04 Iul 2017

Nimic nu se compara cu sentimentul pe care il ai atunci cand incerci o coafura sau o tunsoare noua ori cand aplici un nou strat de vopstea. Din nefericire, nu toate alegerile legate de aranjarea parului te avantajeaza. Unele dintre acestea te imbatranesc cu pana la 10 ani. Daca nu iti permiti mereu sa iti lasi podoaba capilara pe mana unui specialist in domeniu, citeste sfaturile noastre de mai jos. [detalii]

Zumba, metoda distractiva pentru arderea caloriilor si tonifierea organismului

Zumba, metoda distractiva pentru arderea caloriilor si tonifierea organismului

de Alege Sanatos 09 Iun 2017

Exercitiul fizic, in orice forma, ar trebui sa faca parte din rutina noastra zilnica, fara niciun fel de compromis. Ideal este sa ne bucuram de activitatea pe care o alegem si sa savuram beneficiile pe care le aduce calitatii vietii. Iar Zumba este un exemplu bun de activitate fizica care ne ofera, pe langa portia de cardio necesara zilnic, si distractie si reprezinta o activitate propice pentru socializare. [detalii]

Detoxifierea, cheia functionarii optime a organismului

Detoxifierea, cheia functionarii optime a organismului

de Elena-Alina Constantinescu 06 Iun 2017

Prajiturile, mancarea bogata in grasimi, aportul redus de fibre, legume si fructe sunt cauze ale simptomelor de oboseala. Depozitarea toxinelor in organism determina incetinirea metabolismului, impiedicand oxigenarea sangelui si asimularea depozitelor de grasime. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
articole