6 solutii ca sa nu mai sforai
de Raluca Garbea 21 Dec 2017
Tags: sforait
Aproximativ jumatate din adulti sforaie ocazional si aproximativ un sfert sforaie frecvent. Chiar daca ar putea parea un subiect amuzant, sforaitul provoaca diverse probleme.
Fie ca nu te lasa sa te odihnesti cum trebuie, fie ca ii trezeste pe ceilalti care se afla in apropiere, sforaitul creeaza o incarcatura de tensiune.
In general, sforaitul este mai des intalnit la barbati decat la femei si tinde sa se agraveze odata cu inaintarea in varsta sau pe masura ce persoana in cauza ia in greutate.
Vom face o lista cu 6 solutii ca sa nu mai sforai:
1. Slabeste
Pe masura ce iei in greutate, vei sforai mai puternic. In schimb, daca slabesti, se reduce din tesutul adipos din spatele gatului si, astfel, respiri mai usor in timp ce dormi.
2. Evita alcoolul
Alcoolul poate intensifica sforaitul, caci relaxeaza muschii si, astfel, duce la obturarea cailor respiratorii.
3. Dormi suficient
Daca, in mod constant, nu dormi suficient (intre 7-9 ore pe noapte), acest lucru poate reprezenta una din cauzele sforaitului. Oboseala afecteaza muschii, ducand la sforait.
4. Nu manca mult
Deseori, sforaitul este provocat daca mananci mult inainte de culcare. Organismul nu are timp sa digere mancarea, stomacul este plin si apasa de diafragma, blocheaza caile respiratorii si, astfel, apare neplacutul sforait.
5. Mentine-ti camera mereu curata
Alergenii si praful pot fi cauza sforaitului. Trebuie sa stergi praful si sa cureti camera cat de des poti. Pune aspiratorul in fiecare saptamana si sa nu lasi animalele de companie sa doarma in pat cu tine daca ai probleme cu sforaitul.
6. Curata-ti nasul
Un nas infundat poate duce la sforait. Inainte de culcare, asigura-te ca ai narile decongestionate si ca poti sa respiri.
Sursa foto: pexels.com
Nota articol: 3.6 din 5 (10 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de Raluca Garbea 17 Apr 2018
Lumina soarelui reprezinta cea mai importanta sursa de vitamina D. [detalii]
de Laura Galescu 29 Mar 2018
Spirulina regenereaza prin bogatul sau continut in nutrienti naturali, compenseaza deficientele datorate dietei zilnice, este o sursa valoroasa de aminoacizi esentiali. Dar beneficiile ei nu se opresc aici. [detalii]
de Laura Galescu 22 Mar 2018
Toti copiii fac febra la un moment dat, iar acesta este, pe de-o parte, un lucru bun. Inseamna ca sistemul imunitar al copilului isi face treaba prin combaterea unei raceli sau a unei alte infectii. Totusi, uneori exista si alte semnale ale organismului care, daca apar, ar trebui sa te determine sa il duci la medic. [detalii]
de Laura Galescu 15 Mar 2018
Tinerii nascuti la inceputul anilor '80 si mijlocul anilor '90 ar trebui sa fie atenti la un pericol iminent pentru sanatatea lor, sunt de parere specialistii. [detalii]
de Laura Galescu 01 Mar 2018
Rostopasca este una dintre cele mai apreciate plante medicinale utilizate de-a lungul timpului. Este recomandata in terapia naturista a afectiunilor hepatice, in procesul de cicatrizare a unor boli de piele, in cazurile de icter, constipatie, reumatism si multe altele. Iti prezentam cum o poti folosi cat mai eficient, dupa o reteta simpla. [detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site