Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

7 beneficii necunoscute ale plantei indiene moringa

de Laura Galescu 02 Nov 2017

Tags: moringa beneficii moringa


7 beneficii necunoscute ale plantei indiene moringa

Moringa este o planta laudata pentru beneficiile sale pentru sanatate de mii de ani, foarte bogata in antioxidanti si compusi fitonutritionali activi.

Pana in prezent, oamenii de stiinta au investigat amplu doar o parte din numeroasele beneficii de sanatate oferite de aceasta planta.
 
Iata ce beneficii ofera moringa:
 
1. Este foarte hranitoare
 
Moringa, un copac destul de mare indigen in nordul Indiei, vine cu avantajul ca aproape toate partile ii pot fi consumate sau utilizate ca ingrediente in diferite medicamentele fitonutritionale sau remedii traditionale pe baza de plante.
 
Frunzele si pastaile sunt frecvent consumate in anumite parti ale Indiei si Africii. Frunzele sunt o sursa excelenta de proteine, vitamine si minerale. Astfel, o ceasca de frunze proaspete, taiate contine 2g proteine complexe si o proportie importanta din necesarul zilnic de Vitamina B6 (19%), Vitamina C (12%), Vitamina B2 (9%), Vitamina A (9%) sub forma beta-carotenilor, Fier (11%) si Magneziu (8%). In tarile occidentale, frunzele uscate si apoi transformate sub forma de pulbere sau capsule sunt utilizate pentru suplimentare nutritionala.
 
Pastaile sunt in general mai scazute in vitamine si minerale decat frunzele insa exceleaza in continutul de Vitamina C, o ceasca de pastai proaspete aducand 157% din necesarul ei zilnic.
 
2. Este bogata in antioxidanti
 
Antioxidantii sunt compusi care actioneaza impotriva radicalilor liberi din corpul nostru. Nivelurile ridicate de radicali liberi si stresul oxidativ pot contribui la inflamatie, boli degenerative, imbatranire dar si la aparitia bolillor cronice inclusiv a celor cardiovasculare si a diabetului zaharat de tip 2. 
 
Mai multi compusi antioxidanti au fost gasiti in frunzele Moringa. Astfel, pe langa vitamina C si beta-caroteni, Moringa are si multa quercetina si acid clorogenic, compusi fitonutritionali care pot participa la scaderea tensiunii arteriale si la imbunatatirea nivelului de antioxidanti din organism.
 
3. Poate scadea nivelul zaharului din sange
 
Glicemia crescuta aduce in timp probleme serioase ale sanatatii si reprezinta elementul caracteristic principal al diabetului zaharat. Mai multe studii realizate pe cobai au aratat ca Moringa poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange.
 
Recent, la 30 de femei care au luat 7g de pulbere de frunze de moringa in fiecare zi, timp de trei luni s-a inregistrat o scadere a glicemiei medii cu 13,5%. in plus, intr-un studiu mai mic realizat pe pacienti diabetici s-a constatat ca adaugarea a 50 de grame de frunze de Moringa la o masa a redus cu 21% nivelul glicemiilor, efecte care au fost puse cel mai probabil pe seama izotiocianatilor continuti.
 
4. Poate reduce inflamatia
 
Inflamatia este raspunsul natural al organismului la diverse agresiuni care lezeaza tesuturile. Este un mecanism protectiv esential pentru supravietuire insa daca se prelungeste poate deveni o problema majora de sanatate conducand la boli cronice, degenerative si cancer.
 
Multe fructe, legume, ierburi si mirodenii sunt cunoscute pentru efecte anti-inflamatorii, printre care si moringa.
 
5. Poate reduce colesterolul
 
Cantitatile mari de colesterol din sange au fost asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare. Multe alimente vegetale pot reduce in mod eficient colesterolul. Acestea includ semintele de in, ovazul si migdalele. Atat studiile pe animale, cat si cele umane au aratat ca Moringa poate avea efecte similare de scadere a colesterolului. Moringa oleifera poate reduce nivelul de colesterol din sange, ceea ce ar trebui sa conduca la reducerea riscului de boli de inima.
 
6. Poate proteja impotriva toxicitatii arsenicului
 
Contaminarea cu arsenic din alimente si din apa este o problema in multe parti ale lumii. Chiar si orezul care nu este cultivat in conditii ecologice poate contine niveluri deosebit de ridicate. Desi arsenicul din alimente sau apa nu produce simptome de toxicitate imediat, expunerea pe termen lung poate duce la probleme de sanatate. 
 
Studiile indica faptul ca expunerea pe termen lung la arsenic poate creste riscul de cancer si boli de inima iar frunzele si semintele de Moringa introduse in dieta pot proteja impotriva anumitor efecte ale toxicitatii arsenicului.
 
7. Poate ajuta la indepartarea apei de retentie din organism
 
Medicina traditionala indiana utilizeaza de cateva milenii Moringa pentru a trata diferite afectiuni, dar beneficiile de sanatate mentionate anterior au fost studiate stiintific in zilele noaste.
 
Moringa poate fi integrata extrem de usor in alimentatie sub forma de ceai sau pulbere din frunze, avand pe deoparte efecte detoxifiante, iar pe de cealalta realizand o mai buna eliminare a celulitei in timpul dietelor de scadere in greutate, prin dislocarea apei de retentie din in tesuturi, uneori aparute si din cauza alimentatiei bogate in sare.




Spune-ne opinia ta despre
"7 beneficii necunoscute ale plantei indiene moringa"

8 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"7 beneficii necunoscute ale plantei indiene moringa"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceaiul de tei. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

Ceaiul de tei. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

de Raluca Garbea 22 Iun 2018

Ceaiul de tei ofera numeroase beneficii pentru sanatate, dintre care: stimularea sistemului imunitar, prevenirea bolilor cronice, relaxarea organismului si a mintii, calmarea inflamatiei, scaderea riscului aparitiei cancerului, detoxifierea organismului si imbunatatirea eficientei digestive. [detalii]

Remedii naturiste pentru stimularea memoriei

Remedii naturiste pentru stimularea memoriei

de Raluca Garbea 05 Iun 2018

Remediile naturiste pentru stimularea memoriei includ: consumul de mere, nuci, ardei, migdale si fructe, precum si exercitii de memorie si meditatie. [detalii]

Ceai de galbenele - utilizari si beneficii

Ceai de galbenele - utilizari si beneficii

de Luca Dragomir 02 Mai 2018

Florile galbenelelor sunt recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice inca din timpuri stravechi. Fie ca alegem sa le folosim sub forma de ceai, de infuzie, de tinctura sau alifie, galbenelele reprezinta un remediu natural cu rezultate uimitoare. [detalii]

Top plante care imbuntatatesc tranzitul intestinal

Top plante care imbuntatatesc tranzitul intestinal

de Sofia Marinescu 27 Apr 2018

Nu este nevoie sa iei pastile pentru digestie si pentru tranzitul intestinal. Alege sa bei ceaiuri din plante si rezolva rapid si sanatos orice neplacere. [detalii]

Vitamina D: 3 beneficii pentru sanatate!

Vitamina D: 3 beneficii pentru sanatate!

de Raluca Garbea 17 Apr 2018

Lumina soarelui reprezinta cea mai importanta sursa de vitamina D. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016