Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Alimentele cu rol antialgic

de AlegeSanatos.ro 03 Feb 2013

Tags: ananas morcov ceapa durere durere musculara remedii durere scortisoara inflamatie


Alimentele cu rol antialgic

Durerea este o senzatie subiectiva, neplacuta de intensitate variabila (de la suportabila pana la atroce) care este descrisa de cele mai multe ori ca o arsura, crampa, intepatura sau greutate. In momentul de fata exista in farmacii o gama larga de analgezice si este la indemna oricui utilizarea acestora.


 Din pacate acest lucru a dus la folosirea abuziva a calmantelor si implicit la consecinte nefaste datorate acestui lucru. Durerea este consecinta distrugerii tisulare si a inflamatiei consecutive acestui fenomen. Avand un caracter subiectiv,  durerea este perceputa diferit, iar pragul la care aceasta devine de nesuportat poate varia considerabil de la o persoana la alta.

Fie ca este de natura musculara, osoasa sau viscerala durerea invalideaza si subjuga sistemul nervos fiind necesara remedierea rapida a acesteia. Din fericire nu numai analgezicele pot rezolva o durere si exista solutii la indemana oricui in alimentatie. In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre analgezicele care pot fi gasite in bucataria fiecaruia si care au ca avantaj lipsa efectelor adverse.

Scortisoara

Aceasta mirodenie deosebita, care este folosita din cele mai vechi timpuri, da o savoare unica dulciurilor avand un miros si o aroma specific orientala. Studii recente au aratat ca scortisoara are proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, fiind folosita cu succes in medicina bazata pe remedii naturiste pentru a calma o varietate larga de dureri. Astfel migrenele, durerea de stomac si durerile articulare pot fi calmate cu usurinta cu ajutorul acestui ingredient minune. Amestecati o lingura de miere sau de apa cu o lingurita de scortisoara si masati articulata dureroasa sau aplicati pe tample pentru a ameliora durerile de cap.

Ceapa

Pentru a prepara un fel de mancare cel mai folosit ingredient este ceapa. Aceasta contine compusi cu sulf  acest lucru fiind explicatia mirosului caracteristic si a  efectului iritant asupra ochilor. Ultimele cercetari au demonstrat legatura directa dintre consumul de ceapa si scaderea inflamatiei, a colesterolului sanguin si a  incidentei cancerului din sfera digestiva. Durerile de dinti, durerea in gat datorita inflamatiei locale si durerile menstruale pot fi remediate cu ajutorul acestui aliment. Daca in primele doua cazuri se poate folosi sucul de ceapa, pentru durerile menstruale se pot aplica foi de ceapa, peste care s-a pisat piper,
pe abdomen.

Ananasul

Fructele tropicale sunt recunoscute pentru aroma, textura si delicatetea gustului, ananasul nefacand exceptie de la aceste atribute. Pe langa gustul inconfundabil ananasul contine o enzima numita bromelaina care poseda proprietati antiinflamatorii. Avand aceste proprietati ananasul, sub diverse forma (crud, suc, tinctura) este folosit cu succes in tratarea umflaturilor si vanatailor dureroase secundare traumatismelor cat si pentru a calma durerea dupa diversele interventii chirurgicale. Tot datorita bromelainei ananasul este un aliat de nadejde in rezolvarea sindromului dureros din cadrul poliartritei reumatoide.

Morcovul

Culoarea morcovilor vine de la continutul acestora bogat in carotenoizi acestia fiind un grup de fitochimicale cu rolul de a anihila efectele negative ale radicalilor liberi printre care se numara si inflamatia. Cu alte cuvinte morcovii sunt o sursa excelenta de antioxidanti cu ajutorul carora organismul beneficiaza de mecanisme de aparare ce functioneaza la parametrii maximi. Durerile de gat, de cap, de sinusuri si de stomac pot fi calmate cu usurinta daca se consuma suc preparat in casa din morcovi. De asemenea durerile abdominale difuze caracteristice persoanelor care sufera de colon iritabil pot fi tinute sub control daca se consuma morcovi.


Dr. Alin Popescu
Medic primar medicina sportiva
                                                                                        




Spune-ne opinia ta despre
"Alimentele cu rol antialgic"

2 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Alimentele cu rol antialgic"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ceai de galbenele - utilizari si beneficii

Ceai de galbenele - utilizari si beneficii

de Luca Dragomir 02 Mai 2018

Florile galbenelelor sunt recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice inca din timpuri stravechi. Fie ca alegem sa le folosim sub forma de ceai, de infuzie, de tinctura sau alifie, galbenelele reprezinta un remediu natural cu rezultate uimitoare. [detalii]

Top plante care imbuntatatesc tranzitul intestinal

Top plante care imbuntatatesc tranzitul intestinal

de Sofia Marinescu 27 Apr 2018

Nu este nevoie sa iei pastile pentru digestie si pentru tranzitul intestinal. Alege sa bei ceaiuri din plante si rezolva rapid si sanatos orice neplacere. [detalii]

Vitamina D: 3 beneficii pentru sanatate!

Vitamina D: 3 beneficii pentru sanatate!

de Raluca Garbea 17 Apr 2018

Lumina soarelui reprezinta cea mai importanta sursa de vitamina D. [detalii]

Spirulina - 10 beneficii pentru organismul tau

Spirulina - 10 beneficii pentru organismul tau

de Laura Galescu 29 Mar 2018

Spirulina regenereaza prin bogatul sau continut in nutrienti naturali, compenseaza deficientele datorate dietei zilnice, este o sursa valoroasa de aminoacizi esentiali. Dar beneficiile ei nu se opresc aici. [detalii]

Febra la copii. Cand trebuie dus copilul la medic

Febra la copii. Cand trebuie dus copilul la medic

de Laura Galescu 22 Mar 2018

Toti copiii fac febra la un moment dat, iar acesta este, pe de-o parte, un lucru bun. Inseamna ca sistemul imunitar al copilului isi face treaba prin combaterea unei raceli sau a unei alte infectii. Totusi, uneori exista si alte semnale ale organismului care, daca apar, ar trebui sa te determine sa il duci la medic. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016