Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cafeaua reduce riscul de diabet, arata un nou studiu

de Laura Voica 09 Mai 2014

Cafeaua reduce riscul de diabet, arata un nou studiu

Consumul de cafea poate reduce riscul de diabet zaharat de tip 2, a descoperit un nou studiu. Timp de 20 de ani, cercetatorii au colectat periodic informatii detaliate cu privire la dieta, stilul de viata si conditiile medicale pentru mai mult de 120.000 de participanti. Ei au descoperit ca 7269 dintre acestia au diabet zaharat de tip 2.

Dupa controlul factorilor precum: fumat, varsta, greutate, activitate fizica, consumul de alcool si un istoric familial de diabet zaharat, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au crescut aportul de cafea cu mai mult de o ceasca pe zi, intr-o perioada de patru ani, au avut un risc cu 11% mai mic de aparitie a diabetului zaharat de tip 2 decat cei al caror consum a ramas constant. Oamenii care au redus consumul de cafea cu aceeasi suma au avut un risc cu 17 % mai mare, de aceasta data, de a aparitie a diabetului zaharat. Raportul apare on-line in Diabetologia-journal.org.

" Nu este cofeina, ", a spus autorul principal al studiului, Shilpa N. Bhupathiraju, un cercetator la Harvard. "Cafeaua are o multime de antioxidanti si alti compusi bioactivi " importanti in metabolismul glucozei. Acelasi efect a fost gasit in studiile anterioare cu cafea decofeinizata.

„Cafeaua nu este un panaceu universal” a avertizat Dr. Bhupathiraju. Un regim alimentar sanatos si stilul de viata sunt in continuare cea mai buna protectie impotriva diabetului zaharat. Asadar, daca ai de gand sa mananci o gogoasa si sa fumezi in timp ce bei cafea, acest lucru nu te va ajuta foarte mult.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Cafeaua reduce riscul de diabet, arata un nou studiu"

5 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cafeaua reduce riscul de diabet, arata un nou studiu"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Beneficiile consumului de ardei gras

Beneficiile consumului de ardei gras

de Elena-Alina Constantinescu 28 Nov 2016

Stiai ca ardeiul gras rosu are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele? Spre deosebire de ardeii verzi, ardeii rosii au mai multe vitamine si nutrienti si contin de noua ori mai mult licopen. De ce nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie si ce proprietati au? [detalii]

7 motive pentru care sa bei ceai de macese

7 motive pentru care sa bei ceai de macese

de Elena-Alina Constantinescu 21 Nov 2016

Macesele sunt apreciate de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. Sunt un remediu natural pentru stres, anxietate, depresie. Sunt consumate prin infuzie sau sub forma de pulbere, siropuri, ceaiuri, dulceturi, gemuri. [detalii]

5 proprietati ale uleiului de oregano

5 proprietati ale uleiului de oregano

de Elena-Alina Constantinescu 14 Nov 2016

Pentru ca medicamentele au numeroase efecte adverse asupra organismului, romanii si-au indreptat atentia asupra posibilitatilor de tratare a infectiilor cu ajutorul antibioticelor naturale, printre care se numara si uleiul de oregano. Ingredientul activ, carvacolul, este un compus natural care lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, parazitilor si virusilor. [detalii]

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

de Elena-Alina Constantinescu 08 Nov 2016

Stresul, alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, abuzul de antibiotice dezechilibreaza flora intestinala. Acest lucru are un impact major asupra starii de sanatate, conducand la oboseala, depresie, tulburari digestive (diaree, constipatie, sindromul intestinului iritabil). Solutia? Activitatea fizica si alimentatia sanatoasa. [detalii]

7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

de Elena-Alina Constantinescu 03 Nov 2016

Ceaiul de hibiscus este foarte apreciat in medicina naturista datorita continutului bogat de antioxidanti, care protejeaza impotriva deteriorarii celulelor. Ceaiul se prepara foarte usor: se adauga o lingurita de planta uscata la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si se serveste cald. In cele ce urmeaza, iata ce proprietati are pentru frumusetea si sanatatea organismului: [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.