de Sofia Marinescu 22 Ian 2014
Tags:
Folosit cu precadere in bucatarie pentru aroma inconfundabila, cimbrul mai are o serie de proprietati, adevarate remedii pentru sanatate. Indiferent daca il consumam in salate sau ca ceai, efectele sale puternice ne mentin sanatosi. Daca nu l-ati consumat pana acum, asigurati-va ca se afla pe lista dvs. de cumparaturi, pentru ca beneficiile sale nu sunt deloc de neglijat.
Iata doar 5 beneficii incredibile ale cimbrului:
Imbunatateste respiratia
Cimbrul este una dintre cele mai bune metode naturale de a imbunanatati problemele de respiratie. Conform studiilor, o cana de ceai de cimbru ne poate ajuta la ameliorarea tusei si la scurtarea duratei racelilor.
Proprietati anti-microbiene
Ulei ul esential de cimbru ne ajuta sa luptam contra bacteriilor. De la stafilocolul auriu la Escherichia coli, cercetarile au scos la iveala faptul ca are proprietati antimicrobiene puternice.
Bogat in antioxidanti
Uleiul volatil de cimbru este plin de beneficii antioxidante. Cercetatorii au descoperit capacitatea sa de a proteja celulele creierului, prevenind aparitia bolilor precum Alzheimer. De asemenea, cimbrul stimuleaza grasimile sanatoase ale organismului, precum omega 3 sau acizii grasi, si diminueaza afectiunilede rinichi sau de inima.
Bogat in vitamine si minerale
Cimbrul este bogat in potasiu, fier , calciu, vitamine B, vitamina A, C si acid folic. Aceste vitamine si minerale contribuie la reglarea tensiunii arteriale, formarea de globule rosii si la distribuirea antioxidantilor in organism.
Aceasta planta ne mai ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism si ne protejeaza de anumite tipuri de cancer pulmonar sau al cavitatii bucale.
Elimina gazele intestinale si balonarea
Cimbrul este ceaiul nostru salvator impotriva gazelor intestinale si balonarii. Uleiul esential de cimbru ne ajuta la eliminarea acestor gaze si ne scapa de crampe si balonare.
Lumina soarelui reprezinta cea mai importanta sursa de vitamina D. [detalii]
Spirulina regenereaza prin bogatul sau continut in nutrienti naturali, compenseaza deficientele datorate dietei zilnice, este o sursa valoroasa de aminoacizi esentiali. Dar beneficiile ei nu se opresc aici. [detalii]
Toti copiii fac febra la un moment dat, iar acesta este, pe de-o parte, un lucru bun. Inseamna ca sistemul imunitar al copilului isi face treaba prin combaterea unei raceli sau a unei alte infectii. Totusi, uneori exista si alte semnale ale organismului care, daca apar, ar trebui sa te determine sa il duci la medic. [detalii]
Tinerii nascuti la inceputul anilor '80 si mijlocul anilor '90 ar trebui sa fie atenti la un pericol iminent pentru sanatatea lor, sunt de parere specialistii. [detalii]
Rostopasca este una dintre cele mai apreciate plante medicinale utilizate de-a lungul timpului. Este recomandata in terapia naturista a afectiunilor hepatice, in procesul de cicatrizare a unor boli de piele, in cazurile de icter, constipatie, reumatism si multe altele. Iti prezentam cum o poti folosi cat mai eficient, dupa o reteta simpla. [detalii]