Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Detoxifica-ti organismul cu urzici

de AlegeSanatos.ro 21 Apr 2015

Detoxifica-ti organismul cu urzici

Urzica este o planta cu numeroase beneficii pentru sanatate, de aceea nu trebuie sa lipseasca din meniul tau de primavara. Aceasta vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, contribuie la detoxificarea corpului, combate anemia si astenia, imbunatateste imunitatea, stimuleaza metabolismul si secretia bilei si ajuta la reglarea valorilor glicemiei si colesterolului.

 
Urzicile contin un numar mare de substante benefice oganismului, printre care: aminoacizi, vitaminele A, B2, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, siliciu si substante proteice. De aceea, urzica este un bun energizant, vitaminizant, mineralizant, tonic si depurativ (curata sangele de toxine).
 
Medicii recomanda ca urzicile sa nu fie gatite mai mult de 3 - 4 minute. In caz contrar, organismul tau nu va mai beneficia de calitatile nutritive ale urzicilor.
 
Ceai de urzica
Efectele benefice sunt asociate in special ceaiului din frunze de urzica. Acesta se prepara din 2 lingurite de frunze uscate la 250 ml de apa. Se lasa la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoara. Pentru detoxificarea organismului este recomandat sa bei 2 cani de ceai de urzica pe zi, timp de cel mult 2 saptamani.
 
Suc de urzica
Se prepara din 100 g de frunze proaspete si 150 ml de apa, prin mixare (in blender). La final, se strecoara si poate fi consumat. Se recomanda consumul a 120 ml de suc, zilnic.
 
Urzicile mai pot fi consumate si sub forma de salata sau preparate la cald.
 
Atentie! Asigura-te ca porti manusi cand atingi urzicile, deoarece contin histamine, care provoaca durere.
 
Contraindicatii in folosirea urzicilor
Nu consuma timp indelungat urzici! Din cauza actiunii diuretice, consumul prelungit poate cauza un dezechilibru. Nu este recomandat consumul urzicilor in cazul femeilor insarcinate, femeilor care abia au nascut, persoanelor cu hipertensiune arteriala, ateroscleroza, hemoragii, tromboze si varstnicilor.
 
Sursa foto: depositphotos.com
 


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Detoxifica-ti organismul cu urzici"

7 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Detoxifica-ti organismul cu urzici"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Beneficiile consumului de ardei gras

Beneficiile consumului de ardei gras

de Elena-Alina Constantinescu 28 Nov 2016

Stiai ca ardeiul gras rosu are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele? Spre deosebire de ardeii verzi, ardeii rosii au mai multe vitamine si nutrienti si contin de noua ori mai mult licopen. De ce nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie si ce proprietati au? [detalii]

7 motive pentru care sa bei ceai de macese

7 motive pentru care sa bei ceai de macese

de Elena-Alina Constantinescu 21 Nov 2016

Macesele sunt apreciate de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. Sunt un remediu natural pentru stres, anxietate, depresie. Sunt consumate prin infuzie sau sub forma de pulbere, siropuri, ceaiuri, dulceturi, gemuri. [detalii]

5 proprietati ale uleiului de oregano

5 proprietati ale uleiului de oregano

de Elena-Alina Constantinescu 14 Nov 2016

Pentru ca medicamentele au numeroase efecte adverse asupra organismului, romanii si-au indreptat atentia asupra posibilitatilor de tratare a infectiilor cu ajutorul antibioticelor naturale, printre care se numara si uleiul de oregano. Ingredientul activ, carvacolul, este un compus natural care lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, parazitilor si virusilor. [detalii]

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

de Elena-Alina Constantinescu 08 Nov 2016

Stresul, alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, abuzul de antibiotice dezechilibreaza flora intestinala. Acest lucru are un impact major asupra starii de sanatate, conducand la oboseala, depresie, tulburari digestive (diaree, constipatie, sindromul intestinului iritabil). Solutia? Activitatea fizica si alimentatia sanatoasa. [detalii]

7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

de Elena-Alina Constantinescu 03 Nov 2016

Ceaiul de hibiscus este foarte apreciat in medicina naturista datorita continutului bogat de antioxidanti, care protejeaza impotriva deteriorarii celulelor. Ceaiul se prepara foarte usor: se adauga o lingurita de planta uscata la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si se serveste cald. In cele ce urmeaza, iata ce proprietati are pentru frumusetea si sanatatea organismului: [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.