de Elena-Alina Constantinescu 11 Aug 2014
Tags:
Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale merisorului? Si daca nu ai aflat inca, iti spunem noi! Aceste fructe mici si gustoase sunt cele mai bune surse naturale de antioxidanti.
Merisoarele sau afinele rosii cum mai sunt numite, sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, au un continut important de proteine, provitamina A, vitaminele B1, B2, saruri minerale (magneziu, potasiu, calciu) , zaharuri.
Fructele de merisor pot fi consumate proaspete sau uscate, sub forma de decoct, suc ori tinctura.
Sucul de merisor sau merisoarele uscate consumate zilnic ajuta la mentinea sanatatii si flexibilitatii vaselor de sange.
1. Trateaza infectiile urinare
Fiind foarte bogate in tanini (substante antibacteriene si antimicotice) si in flavonoide (substante cu efect antioxidant), frunzele si fructele merisorului sunt utile in tratarea infectiilor urinare.
Pentru a scapa de aceasta neplacere bea zilnic timp de cateva saptamani cate o cana de suc de merisoare.
O serie de studii au demonstrat ca aceste fructe de padure reduc riscul de a avea cistita.
Simptome ale infectiei urinare:
- usturime cand urinezi;
- urinari frecvente;
- febra si frisoane;
- dureri de rinichi.
2. Curata rinichii
Flavonoidele si saponinele continute in frunzele si fructele de merisor au o puternica actiune diuretica, curatand rinichii si fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor. Taninii au o puternica actiune antibacteriana la nivelul intestinului si, totodata, o actiune astringenta, care normalizeaza tranzitul intestinal.
3. Te ajuta sa slabesti
Merisoarele sunt un real sprijin si in curele de slabire. S-a demonstrat ca au un impact pozitiv in ceea ce priveste lupta cu kilogramele in exces. Au capacitatea de a reduce depozitele de grasime in doar cateva saptamani.
4. Remediu naturist pentru afectiunile cardiovasculare
Crude sau sub forma de suc, merisoarele sunt indicate si persoanelor cu afectiuni cardiovasculare. Antioxidantii din compozitia lor mentin la un nivel normal colesterolul din sange.
Lumina soarelui reprezinta cea mai importanta sursa de vitamina D. [detalii]
Spirulina regenereaza prin bogatul sau continut in nutrienti naturali, compenseaza deficientele datorate dietei zilnice, este o sursa valoroasa de aminoacizi esentiali. Dar beneficiile ei nu se opresc aici. [detalii]
Toti copiii fac febra la un moment dat, iar acesta este, pe de-o parte, un lucru bun. Inseamna ca sistemul imunitar al copilului isi face treaba prin combaterea unei raceli sau a unei alte infectii. Totusi, uneori exista si alte semnale ale organismului care, daca apar, ar trebui sa te determine sa il duci la medic. [detalii]
Tinerii nascuti la inceputul anilor '80 si mijlocul anilor '90 ar trebui sa fie atenti la un pericol iminent pentru sanatatea lor, sunt de parere specialistii. [detalii]
Rostopasca este una dintre cele mai apreciate plante medicinale utilizate de-a lungul timpului. Este recomandata in terapia naturista a afectiunilor hepatice, in procesul de cicatrizare a unor boli de piele, in cazurile de icter, constipatie, reumatism si multe altele. Iti prezentam cum o poti folosi cat mai eficient, dupa o reteta simpla. [detalii]