de AlegeSanatos.ro 02 Aug 2018
Tags:
Branca ursului sau Heracleum Sphondylium este planta medicinala cunoscuta din Antichitate datorita beneficiilor multiple pe care le aduce organismului.
Planta raspandita cel mai mult in padurile din Europa ii ajuta pe consumatori sa se fereasca de bolile organelor genitale. Se folosesc in scop terapeutic radacinile, semintele, frunzele si mugurii.
Branca Ursului este planta recomandata atat barbatilor, cat si femeilor pentru imbunatatirea vitalitatii organismului. In Antichitate, planta era recomandata pentru cresterea vitalitatii, tratarea impotentei, a sterilitatii si a frigiditatii. S-a folosit din totdeauna in medicina traditionala tocmai pentru a reduce starile de oboseala si epuizare, mai ales in cazul persoanelor varstnice. Pe langa acestea, trebuie recunoscuta o gama variata de beneficii Branca Ursului. Iata pentru ce este indicat:
Osteoporoza. Poate fi prevenita cu ajutorul plantei Branca Ursului deoarece aceasta stimuleaza organismul sa secrete mai mult estrogen, hormonul care se ocupa cu metabolizarea calciului, factor esential pentru pastrarea denistatii osoase in limite normale.
Infectii urinare. O cura periodica cu tinctura de Branca Ursului poate preveni infectiile urinare tocmai pentru ca planta poate fi considerata un antibiotic natural. Are puterea de a elimina microorganismele care se pot instala la nivelul aparatului retro-urinar.
Infertilitate. Branca Ursului poate fi un remediu homeopat in ceea ce priveste infertilitatea produsa de blocajul trompelor hormonale ori a dereglarilor hormonale.
Stimulent asupra activitatii ovariene. Branca Ursului poate actiona ca un stimulent la nivelul activitatii ovariene, pentru zona uterina si vaginala. Lipsa unui ciclu menstrual regulat poate fi vindecata cu ajutorul plantei, care are rolul de a preveni o menopauza prematura. Un consum regulat de Branca Ursului poate ajuta femeile sa ramana insarcinate mai usor atunci cand isi doresc.
Impotenta. Branca Ursului poate stimula secretia gonadelor si poate ajuta la dilatarea vaselor de sange, iar acest factor poate duce la tratarea impotentei. Un tratament naturist cu Branca Ursului creste numarul de spermatozoizi si totodata imbunatateaste mobilitatea acestora. In felul acesta, cresc si sansele de a concepe un copil mult mai usor.
Regleaza activitatea sistemului nervos. Branca Ursului este recomandata pentru consum si copiilor cu epilepsie sau cu diverse tulburari psihice deoarece poate avea efect sedativ si poate regla activitatea sistemului nervos central.
Efect vasco-dilatator periferic. Tinctura de branca ursului are un puternic efect vasco-dilatator si poate fi un ajutor pentru persoanele care intampina probleme la nivelul circulatiei, persoanele care au intotdeauna mainile si picioarele reci indiferent de anotimp. Planta Branca Ursului se gaseste pentru consum atat in varianta de capsule, cat si tinctura sau ceai.
Poate distruge celulele canceroase. In combinatie cu alte plante antitumurale, Branca Ursului poate distruge celulele canceroase. Ajuta organismul sa isi revina, prin refacerea celulelor afectate.
Branca Ursului nu este recomandata persoanelor care sufera de hipotensiune sau afectiuni ale prostatei, dar nici femeilor insarcinate sau care alapteaza. De asemenea, daca este folosita pentru uz extern, nu este indicat sa te expui la soare imediat deoarece planta are actiune fotosensibilizanta. Daca este pentru prima data cand consumi si ai un organism sensibil, branca ursului poate provoca stari de greata, varsaturi sau intolleranta la nivelul tubului digestiv.
Pielea poate fi afectata de schimbarile climatice, dar iarna reprezinta perioada anului in care te poti confrunta cel mai des cu pielea uscata. [detalii]
Stresul creeaza o stare de tensiune si o reactie de alarma a organismului, ducand uneori la imbolnaviri grave. Descopera in articol care sunt cele mai eficiente ceaiuri care lupta impotriva stresului! [detalii]
Iti doresti sa slabesti, insa nu reusesti? Descopera in articol cateva plante care te pot ajuta sa slabesti. [detalii]
Ai dureri din cauza reumatismului? Trebuie sa stii ca exista anumite sortimente de ceaiuri care te pot ajuta! [detalii]
Un studiu condus de cercetatorii de la La Trobe University a aratat ca un consum ridicat de peste precum somonul, pastravul sau sardinele ca parte dintr-o dieta sanatoasa poate reduce simptomele astmului la copii. [detalii]