Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam

de Laura Voica 03 Apr 2014

Tags: Vitamina E Vitamina C coenzima Q10 usturoi ginkgo biloba scortisoara antioxidanti placa de aterom infarct atac de cord


Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam

Planul cel mai eficient pentru prevenirea atacului de cord include o alimentatie sanatoasa, bogata in antioxidanti. Antioxidantii previn atacurile radicalilor liberi la arterele care cauzeaza aproape toate bolile cardiovasculare. In cazul in care acesti radicali liberi sunt neutralizati destul de repede, peretii arterelor tale vor ramane intr-o stare buna de sanatate si astfel vei evita depunerile de placa de aterom care ar putea bloca partial sau total arterele. Iata ce antioxidanti ar trebui sa consumam:

Antioxidantii eficienti in prevenirea infarctului

Antioxidantii principali, a caror utilitate pentru prevenirea atac de cord s-a dovedit in numeroase studii, sunt: Vitamina E, Vitamina C, coenzima Q10, usturoi, ginkgo biloba, scortisoara.

Vitamina E
Vitamina E este, probabil, cel mai cunoscut si cercetat antioxidant pentru prevenirea bolilor de inima. Exista dovezi incontestabile ca vitamina E scade riscul de a dezvolta boli de inima.

Ceea ce face vitamina E atat de eficienta in prevenirea bolilor de inima si aterosclerozei este faptul ca membrana celulor de aterom care se formeaza pe artere, are permeabilitate doar pentru vitamina E, aceasta fiind impermeabila pentru restul antioxidantilor.

Vitamina C
Unul dintre beneficiile vitaminei C consta in stimularea eficientei vitaminei E. In acest fel, vitamina C ajuta la protejarea impotriva oxidarii lipoproteinelor in sange, care duce la ateroscleroza, un factor -cheie in prevenirea atacului de cord. Acesta este un alt exemplu al modului in care antioxidanti lucreaza ca o echipa.

Mai multe studii au demonstrat, de asemenea, efectul suplimentarii vitaminei C in scaderea tensiunii arteriale, reducand astfel riscul de boli cardiovasculare.

Coenzima Q - 10
Coenzima Q - 10, este benefica pentru sanatatea inimii in multe feluri. Aceasta ajuta la protejarea colesterolului LDL de oxidare, mentine vasele de sange sanatoase si intareste muschiul inimii. Q -10 poate ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale si la consolidarea muschiului cardiac la pacientii cu insuficienta cardiaca.





Usturoi
Multiple studii stiintifice au demonstrat ca usturoiul pot fi benefic pentru prevenirea atacului de cord. In cadrul culturilor in care usturoiul este consumat zilnic, oamenii sufera mai putine atacuri de cord.

Usturoiul ajuta la mentinerea unui nivel scazut al colesterolului, prin imbunatatirea raportului de lipoproteine ​​cu densitate joasa ( LDL ) cu lipoproteinele ​​cu densitate mare (HDL). Exista mai multi factori importanti in prevenirea bolilor de inima, nu doar scaderea nivelului colesterolului, dar pastrarea acestuia in limite normale, ne ajuta totusi foarte mult.

Aceste beneficii sunt un rezultat al fitochimicalelor prezente in usturoi, care par sa functioneze similar ca in cazul medicamentelor care scad colesterolul. Usturoiul nu are efecte secundare nocive, asa ca folosind usturoi pentru scaderea colesterolului este cu siguranta o metoda sigura.



Ginkgo biloba

Ginkgo are o capacitate remarcabila de a stimula circulatia prin toate vasele de sange : artere, vene si capilare. Ginkgo, de asemenea, creste eficienta sistemului circulator prin imbunatatirea tonusului si elasticitatii vaselor de sange.

Mai mult decat atat, ginkgo actioneaza ca un anticoagulant, prevenind astfel coagularea anormala a sangelui. Ginkgo asigura, de asemenea, starea de sanatate a endoteliului, stratul de celule care formeaza captuseala nimii si vaselor de sange. Ginkgo ajuta la pastrearea acestui strat neted si astfel previne formarea placilor de grasime pe artere.




Scortisoara
Dieta americana este o cauza majora a inflamatiei in tesuturi si organele interne, iar aceasta inflamatie a fost identificata ca fiind cauza principala a bolilor de inima. Multi experti, recomanda o dieta anti - inflamatoare ca un factor cheie in prevenirea atacului de cord.

Scortisoara detine proprietati anti - inflamatorii si imbunatateste circulatia, datorita proprietatilor sale de subtiere a sangelui. Buna circulatie a sangelui asigura furnizarea de oxigen in celule, ceea ce conduce  la o activitate metabolica mai mare, care este importanta pentru prevenirea bolilor de inima.




Spune-ne opinia ta despre
"Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam"

10 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Ce afectiuni amelioreaza mugurii de brad. Cum sa prepari siropul

Ce afectiuni amelioreaza mugurii de brad. Cum sa prepari siropul

de Laura Galescu 13 Feb 2018

Mugurii de brad cresc in varful cetinilor si sunt usor de recunoscut dupa culoarea aceea de verde crud. Sunt fragezi si, daca ii zdrobesti intre dinti, au un gust acrisor si raspandesc o aroma extraordinara. Dar poate nu stiai ca sunt utili pentru o gama larga de afectiuni! [detalii]

Vopsea fara amoniac: 6 motive pentru care ar trebui sa o folosesti

Vopsea fara amoniac: 6 motive pentru care ar trebui sa o folosesti

de Viorica Ghinea 07 Feb 2018

Vopseaua fara amoniac in compozitie a devenit tot mai cautata in ultimii ani datorita beneficiilor pe care le ofera podoabei capilare si scalpului. Specialistii o recomanda ca fiind o alternativa sanatoasa la cea pe baza de amoniac, un ingredient util in vopsirea parului, dar cu efecte nocive asupra sanatatii. Citeste mai jos de ce ar trebui sa incluzi in ritualul tau beauty vopseaua fara amoniac! [detalii]

Te simti rau cand iei vitamine? La ce trebuie sa fii atenta

Te simti rau cand iei vitamine? La ce trebuie sa fii atenta

de Laura Galescu 17 Ian 2018

Chiar si vitaminele au efecte adverse si trebuie sa ai grija atunci cand iei aceste suplimente. Desi le iei pentru a-ti da energie si pentru a fi mai sanatoasa, te poti simti rau de la ele. Efectele adverse ale vitaminelor te pot determina sa renunti cu totul la cura de suplimente. [detalii]

Chiar ai nevoie de multivitamine?

Chiar ai nevoie de multivitamine?

de Raluca Garbea 11 Ian 2018

Nutritia are un rol esential pentru a avea o viata sanatoasa. Insa, cum poti sa stii daca organismul a primit toate vitaminele necesare? Desi unele persoane pot obtine toti nutrientii de care au nevoie doar din alimentatia zilnica, acest lucru nu se intampla in toate cazurile. [detalii]

5 beneficii incredibile ale ceaiului de hibiscus

5 beneficii incredibile ale ceaiului de hibiscus

de Raluca Garbea 22 Dec 2017

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de hibiscus, cunoscut ca Agua de Jamaica, includ capacitatea de a trata tensiunea arteriala crescuta, colesterolul ridicat si problemele inflamatorii. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit