Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam

de Laura Voica 03 Apr 2014

Tags: Vitamina E Vitamina C coenzima Q10 usturoi ginkgo biloba scortisoara antioxidanti placa de aterom infarct atac de cord


Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam

Planul cel mai eficient pentru prevenirea atacului de cord include o alimentatie sanatoasa, bogata in antioxidanti. Antioxidantii previn atacurile radicalilor liberi la arterele care cauzeaza aproape toate bolile cardiovasculare. In cazul in care acesti radicali liberi sunt neutralizati destul de repede, peretii arterelor tale vor ramane intr-o stare buna de sanatate si astfel vei evita depunerile de placa de aterom care ar putea bloca partial sau total arterele. Iata ce antioxidanti ar trebui sa consumam:

Antioxidantii eficienti in prevenirea infarctului

Antioxidantii principali, a caror utilitate pentru prevenirea atac de cord s-a dovedit in numeroase studii, sunt: Vitamina E, Vitamina C, coenzima Q10, usturoi, ginkgo biloba, scortisoara.

Vitamina E
Vitamina E este, probabil, cel mai cunoscut si cercetat antioxidant pentru prevenirea bolilor de inima. Exista dovezi incontestabile ca vitamina E scade riscul de a dezvolta boli de inima.

Ceea ce face vitamina E atat de eficienta in prevenirea bolilor de inima si aterosclerozei este faptul ca membrana celulor de aterom care se formeaza pe artere, are permeabilitate doar pentru vitamina E, aceasta fiind impermeabila pentru restul antioxidantilor.

Vitamina C
Unul dintre beneficiile vitaminei C consta in stimularea eficientei vitaminei E. In acest fel, vitamina C ajuta la protejarea impotriva oxidarii lipoproteinelor in sange, care duce la ateroscleroza, un factor -cheie in prevenirea atacului de cord. Acesta este un alt exemplu al modului in care antioxidanti lucreaza ca o echipa.

Mai multe studii au demonstrat, de asemenea, efectul suplimentarii vitaminei C in scaderea tensiunii arteriale, reducand astfel riscul de boli cardiovasculare.

Coenzima Q - 10
Coenzima Q - 10, este benefica pentru sanatatea inimii in multe feluri. Aceasta ajuta la protejarea colesterolului LDL de oxidare, mentine vasele de sange sanatoase si intareste muschiul inimii. Q -10 poate ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale si la consolidarea muschiului cardiac la pacientii cu insuficienta cardiaca.





Usturoi
Multiple studii stiintifice au demonstrat ca usturoiul pot fi benefic pentru prevenirea atacului de cord. In cadrul culturilor in care usturoiul este consumat zilnic, oamenii sufera mai putine atacuri de cord.

Usturoiul ajuta la mentinerea unui nivel scazut al colesterolului, prin imbunatatirea raportului de lipoproteine ​​cu densitate joasa ( LDL ) cu lipoproteinele ​​cu densitate mare (HDL). Exista mai multi factori importanti in prevenirea bolilor de inima, nu doar scaderea nivelului colesterolului, dar pastrarea acestuia in limite normale, ne ajuta totusi foarte mult.

Aceste beneficii sunt un rezultat al fitochimicalelor prezente in usturoi, care par sa functioneze similar ca in cazul medicamentelor care scad colesterolul. Usturoiul nu are efecte secundare nocive, asa ca folosind usturoi pentru scaderea colesterolului este cu siguranta o metoda sigura.



Ginkgo biloba

Ginkgo are o capacitate remarcabila de a stimula circulatia prin toate vasele de sange : artere, vene si capilare. Ginkgo, de asemenea, creste eficienta sistemului circulator prin imbunatatirea tonusului si elasticitatii vaselor de sange.

Mai mult decat atat, ginkgo actioneaza ca un anticoagulant, prevenind astfel coagularea anormala a sangelui. Ginkgo asigura, de asemenea, starea de sanatate a endoteliului, stratul de celule care formeaza captuseala nimii si vaselor de sange. Ginkgo ajuta la pastrearea acestui strat neted si astfel previne formarea placilor de grasime pe artere.




Scortisoara
Dieta americana este o cauza majora a inflamatiei in tesuturi si organele interne, iar aceasta inflamatie a fost identificata ca fiind cauza principala a bolilor de inima. Multi experti, recomanda o dieta anti - inflamatoare ca un factor cheie in prevenirea atacului de cord.

Scortisoara detine proprietati anti - inflamatorii si imbunatateste circulatia, datorita proprietatilor sale de subtiere a sangelui. Buna circulatie a sangelui asigura furnizarea de oxigen in celule, ceea ce conduce  la o activitate metabolica mai mare, care este importanta pentru prevenirea bolilor de inima.




Spune-ne opinia ta despre
"Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam"

8 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Cum pacalesti pofta de dulce

Cum pacalesti pofta de dulce

de Raluca Garbea 15 Mar 2019

Pofta de dulce reprezinta o senzatie foarte des intalnita. In general, aceasta nevoie de dulce este alimentata de o lipsa de glucide in organism, dar pot exista si alte cauze. [detalii]

3 masti cu ou pentru par, de realizat acasa

3 masti cu ou pentru par, de realizat acasa

de AlegeSanatos.ro 12 Mar 2019

Pentru un par frumos, care straluceste de sanatate, nu ai nevoie de tratamente scumpe. Foloseste cateva masti pe baza de oua, facute chiar de tine! [detalii]

Metode simple si eficiente pentru a reduce colesterolul

Metode simple si eficiente pentru a reduce colesterolul

de Raluca Garbea 07 Mar 2019

Ai aflat ca ai colesterolul marit? Atunci ai nevoie de schimbari importante pentru a reduce colesterolul. Descopera in articol care sunt aceste metode simple si eficiente! [detalii]

4 uleiuri benefice pentru sanatatea organismului tau

4 uleiuri benefice pentru sanatatea organismului tau

de AlegeSanatos.ro 26 Feb 2019

Folosite de mii de ani in medicina traditionala, unele uleiurile sunt recunoscute si astazi pentru efectele benefice asupra sanatatii fizice si mentale. Pentru a-i asigura organismului o sursa importanta de vitamina E, dar si de grasimi “sanatoase”, trebuie sa alegi cu atentie uleiul pe care il consumi. Produsele de calitate au proprietati unice, care contribuie la stimularea regenerarii tesuturilor, la reducerea colesterolului si a hipertensiunii sau la echilibrarea sistemului hormonal. [detalii]

3 trucuri eficiente pentru a scapa de pielea uscata in timpul iernii

3 trucuri eficiente pentru a scapa de pielea uscata in timpul iernii

de Raluca Garbea 31 Ian 2019

Pielea poate fi afectata de schimbarile climatice, dar iarna reprezinta perioada anului in care te poti confrunta cel mai des cu pielea uscata. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016