Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam

de Laura Voica 03 Apr 2014

Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam

Planul cel mai eficient pentru prevenirea atacului de cord include o alimentatie sanatoasa, bogata in antioxidanti. Antioxidantii previn atacurile radicalilor liberi la arterele care cauzeaza aproape toate bolile cardiovasculare. In cazul in care acesti radicali liberi sunt neutralizati destul de repede, peretii arterelor tale vor ramane intr-o stare buna de sanatate si astfel vei evita depunerile de placa de aterom care ar putea bloca partial sau total arterele. Iata ce antioxidanti ar trebui sa consumam:

Antioxidantii eficienti in prevenirea infarctului

Antioxidantii principali, a caror utilitate pentru prevenirea atac de cord s-a dovedit in numeroase studii, sunt: Vitamina E, Vitamina C, coenzima Q10, usturoi, ginkgo biloba, scortisoara.

Vitamina E
Vitamina E este, probabil, cel mai cunoscut si cercetat antioxidant pentru prevenirea bolilor de inima. Exista dovezi incontestabile ca vitamina E scade riscul de a dezvolta boli de inima.

Ceea ce face vitamina E atat de eficienta in prevenirea bolilor de inima si aterosclerozei este faptul ca membrana celulor de aterom care se formeaza pe artere, are permeabilitate doar pentru vitamina E, aceasta fiind impermeabila pentru restul antioxidantilor.

Vitamina C
Unul dintre beneficiile vitaminei C consta in stimularea eficientei vitaminei E. In acest fel, vitamina C ajuta la protejarea impotriva oxidarii lipoproteinelor in sange, care duce la ateroscleroza, un factor -cheie in prevenirea atacului de cord. Acesta este un alt exemplu al modului in care antioxidanti lucreaza ca o echipa.

Mai multe studii au demonstrat, de asemenea, efectul suplimentarii vitaminei C in scaderea tensiunii arteriale, reducand astfel riscul de boli cardiovasculare.

Coenzima Q - 10
Coenzima Q - 10, este benefica pentru sanatatea inimii in multe feluri. Aceasta ajuta la protejarea colesterolului LDL de oxidare, mentine vasele de sange sanatoase si intareste muschiul inimii. Q -10 poate ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale si la consolidarea muschiului cardiac la pacientii cu insuficienta cardiaca.





Usturoi
Multiple studii stiintifice au demonstrat ca usturoiul pot fi benefic pentru prevenirea atacului de cord. In cadrul culturilor in care usturoiul este consumat zilnic, oamenii sufera mai putine atacuri de cord.

Usturoiul ajuta la mentinerea unui nivel scazut al colesterolului, prin imbunatatirea raportului de lipoproteine ​​cu densitate joasa ( LDL ) cu lipoproteinele ​​cu densitate mare (HDL). Exista mai multi factori importanti in prevenirea bolilor de inima, nu doar scaderea nivelului colesterolului, dar pastrarea acestuia in limite normale, ne ajuta totusi foarte mult.

Aceste beneficii sunt un rezultat al fitochimicalelor prezente in usturoi, care par sa functioneze similar ca in cazul medicamentelor care scad colesterolul. Usturoiul nu are efecte secundare nocive, asa ca folosind usturoi pentru scaderea colesterolului este cu siguranta o metoda sigura.



Ginkgo biloba

Ginkgo are o capacitate remarcabila de a stimula circulatia prin toate vasele de sange : artere, vene si capilare. Ginkgo, de asemenea, creste eficienta sistemului circulator prin imbunatatirea tonusului si elasticitatii vaselor de sange.

Mai mult decat atat, ginkgo actioneaza ca un anticoagulant, prevenind astfel coagularea anormala a sangelui. Ginkgo asigura, de asemenea, starea de sanatate a endoteliului, stratul de celule care formeaza captuseala nimii si vaselor de sange. Ginkgo ajuta la pastrearea acestui strat neted si astfel previne formarea placilor de grasime pe artere.




Scortisoara
Dieta americana este o cauza majora a inflamatiei in tesuturi si organele interne, iar aceasta inflamatie a fost identificata ca fiind cauza principala a bolilor de inima. Multi experti, recomanda o dieta anti - inflamatoare ca un factor cheie in prevenirea atacului de cord.

Scortisoara detine proprietati anti - inflamatorii si imbunatateste circulatia, datorita proprietatilor sale de subtiere a sangelui. Buna circulatie a sangelui asigura furnizarea de oxigen in celule, ceea ce conduce  la o activitate metabolica mai mare, care este importanta pentru prevenirea bolilor de inima.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam"

4 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Beneficiile consumului de ardei gras

Beneficiile consumului de ardei gras

de Elena-Alina Constantinescu 28 Nov 2016

Stiai ca ardeiul gras rosu are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele? Spre deosebire de ardeii verzi, ardeii rosii au mai multe vitamine si nutrienti si contin de noua ori mai mult licopen. De ce nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie si ce proprietati au? [detalii]

7 motive pentru care sa bei ceai de macese

7 motive pentru care sa bei ceai de macese

de Elena-Alina Constantinescu 21 Nov 2016

Macesele sunt apreciate de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. Sunt un remediu natural pentru stres, anxietate, depresie. Sunt consumate prin infuzie sau sub forma de pulbere, siropuri, ceaiuri, dulceturi, gemuri. [detalii]

5 proprietati ale uleiului de oregano

5 proprietati ale uleiului de oregano

de Elena-Alina Constantinescu 14 Nov 2016

Pentru ca medicamentele au numeroase efecte adverse asupra organismului, romanii si-au indreptat atentia asupra posibilitatilor de tratare a infectiilor cu ajutorul antibioticelor naturale, printre care se numara si uleiul de oregano. Ingredientul activ, carvacolul, este un compus natural care lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, parazitilor si virusilor. [detalii]

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

de Elena-Alina Constantinescu 08 Nov 2016

Stresul, alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, abuzul de antibiotice dezechilibreaza flora intestinala. Acest lucru are un impact major asupra starii de sanatate, conducand la oboseala, depresie, tulburari digestive (diaree, constipatie, sindromul intestinului iritabil). Solutia? Activitatea fizica si alimentatia sanatoasa. [detalii]

7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

de Elena-Alina Constantinescu 03 Nov 2016

Ceaiul de hibiscus este foarte apreciat in medicina naturista datorita continutului bogat de antioxidanti, care protejeaza impotriva deteriorarii celulelor. Ceaiul se prepara foarte usor: se adauga o lingurita de planta uscata la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si se serveste cald. In cele ce urmeaza, iata ce proprietati are pentru frumusetea si sanatatea organismului: [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 4 din 5 (1 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.