Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam

de Laura Voica 03 Apr 2014

Tags: Vitamina E Vitamina C coenzima Q10 usturoi ginkgo biloba scortisoara antioxidanti placa de aterom infarct atac de cord


Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam

Planul cel mai eficient pentru prevenirea atacului de cord include o alimentatie sanatoasa, bogata in antioxidanti. Antioxidantii previn atacurile radicalilor liberi la arterele care cauzeaza aproape toate bolile cardiovasculare. In cazul in care acesti radicali liberi sunt neutralizati destul de repede, peretii arterelor tale vor ramane intr-o stare buna de sanatate si astfel vei evita depunerile de placa de aterom care ar putea bloca partial sau total arterele. Iata ce antioxidanti ar trebui sa consumam:

Antioxidantii eficienti in prevenirea infarctului

Antioxidantii principali, a caror utilitate pentru prevenirea atac de cord s-a dovedit in numeroase studii, sunt: Vitamina E, Vitamina C, coenzima Q10, usturoi, ginkgo biloba, scortisoara.

Vitamina E
Vitamina E este, probabil, cel mai cunoscut si cercetat antioxidant pentru prevenirea bolilor de inima. Exista dovezi incontestabile ca vitamina E scade riscul de a dezvolta boli de inima.

Ceea ce face vitamina E atat de eficienta in prevenirea bolilor de inima si aterosclerozei este faptul ca membrana celulor de aterom care se formeaza pe artere, are permeabilitate doar pentru vitamina E, aceasta fiind impermeabila pentru restul antioxidantilor.

Vitamina C
Unul dintre beneficiile vitaminei C consta in stimularea eficientei vitaminei E. In acest fel, vitamina C ajuta la protejarea impotriva oxidarii lipoproteinelor in sange, care duce la ateroscleroza, un factor -cheie in prevenirea atacului de cord. Acesta este un alt exemplu al modului in care antioxidanti lucreaza ca o echipa.

Mai multe studii au demonstrat, de asemenea, efectul suplimentarii vitaminei C in scaderea tensiunii arteriale, reducand astfel riscul de boli cardiovasculare.

Coenzima Q - 10
Coenzima Q - 10, este benefica pentru sanatatea inimii in multe feluri. Aceasta ajuta la protejarea colesterolului LDL de oxidare, mentine vasele de sange sanatoase si intareste muschiul inimii. Q -10 poate ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale si la consolidarea muschiului cardiac la pacientii cu insuficienta cardiaca.





Usturoi
Multiple studii stiintifice au demonstrat ca usturoiul pot fi benefic pentru prevenirea atacului de cord. In cadrul culturilor in care usturoiul este consumat zilnic, oamenii sufera mai putine atacuri de cord.

Usturoiul ajuta la mentinerea unui nivel scazut al colesterolului, prin imbunatatirea raportului de lipoproteine ​​cu densitate joasa ( LDL ) cu lipoproteinele ​​cu densitate mare (HDL). Exista mai multi factori importanti in prevenirea bolilor de inima, nu doar scaderea nivelului colesterolului, dar pastrarea acestuia in limite normale, ne ajuta totusi foarte mult.

Aceste beneficii sunt un rezultat al fitochimicalelor prezente in usturoi, care par sa functioneze similar ca in cazul medicamentelor care scad colesterolul. Usturoiul nu are efecte secundare nocive, asa ca folosind usturoi pentru scaderea colesterolului este cu siguranta o metoda sigura.



Ginkgo biloba

Ginkgo are o capacitate remarcabila de a stimula circulatia prin toate vasele de sange : artere, vene si capilare. Ginkgo, de asemenea, creste eficienta sistemului circulator prin imbunatatirea tonusului si elasticitatii vaselor de sange.

Mai mult decat atat, ginkgo actioneaza ca un anticoagulant, prevenind astfel coagularea anormala a sangelui. Ginkgo asigura, de asemenea, starea de sanatate a endoteliului, stratul de celule care formeaza captuseala nimii si vaselor de sange. Ginkgo ajuta la pastrearea acestui strat neted si astfel previne formarea placilor de grasime pe artere.




Scortisoara
Dieta americana este o cauza majora a inflamatiei in tesuturi si organele interne, iar aceasta inflamatie a fost identificata ca fiind cauza principala a bolilor de inima. Multi experti, recomanda o dieta anti - inflamatoare ca un factor cheie in prevenirea atacului de cord.

Scortisoara detine proprietati anti - inflamatorii si imbunatateste circulatia, datorita proprietatilor sale de subtiere a sangelui. Buna circulatie a sangelui asigura furnizarea de oxigen in celule, ceea ce conduce  la o activitate metabolica mai mare, care este importanta pentru prevenirea bolilor de inima.




Spune-ne opinia ta despre
"Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam"

8 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Putem preveni infarctul! Iata ce ar trebui sa consumam"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

5 plante care te pot ajuta sa slabesti

5 plante care te pot ajuta sa slabesti

de Raluca Garbea 17 Ian 2019

Iti doresti sa slabesti, insa nu reusesti? Descopera in articol cateva plante care te pot ajuta sa slabesti. [detalii]

Cele mai eficiente ceaiuri impotriva reumatismului

Cele mai eficiente ceaiuri impotriva reumatismului

de Raluca Garbea 16 Ian 2019

Ai dureri din cauza reumatismului? Trebuie sa stii ca exista anumite sortimente de ceaiuri care te pot ajuta! [detalii]

Dieta bogata in peste, remediu pentru astmul la copii

Dieta bogata in peste, remediu pentru astmul la copii

de Laura Galescu 07 Ian 2019

Un studiu condus de cercetatorii de la La Trobe University a aratat ca un consum ridicat de peste precum somonul, pastravul sau sardinele ca parte dintr-o dieta sanatoasa poate reduce simptomele astmului la copii. [detalii]

Cum sa te feresti de raceala si gripa

Cum sa te feresti de raceala si gripa

de AlegeSanatos.ro 25 Dec 2018

Racelile si gripele sunt frecvente pe timp de iarna. Dar partea buna este ca poti face cateva schimbari simple, care sa iti ajute organismul si sa te poti bucura in voie de concediul de Sarbatori. [detalii]

5 metode pentru a preveni gripa

5 metode pentru a preveni gripa

de Raluca Garbea 06 Dec 2018

Exista cateva trucuri pe care le poti urma pentru a te feri de gripa. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016