Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Varza: medicamentul natural pentru cancer, diabet si alte afectiuni

de Laura Voica 27 Mai 2014

Tags: varza varza de Bruxelles pierdere in greutate vitamina C vitamina K antioxidanti fibre


Varza: medicamentul natural pentru cancer, diabet si alte afectiuni

Varza, care este strans legata de alte legume cu frunze verzi cum ar fi broccoli si conopida, are o istorie lunga atat ca aliment cat si ca medicament. De exemplu, grecii antici obisnuiau sa prescrie in mod obisnuit varza sau sucul de varza pentru a trata constipatia sau intoxicatii cu ciuperci, in timp ce egiptenii antici consumau varza, inainte de mese pentru a reduce efectele toxice ale vinului. Britanicii chiar au adus varza in transeele Primului Razboi Mondial, deoarece frunzele sale au ajutat la tratarea infectiilor.

Beneficiile pentru sanatate ale verzei
Toate verzele, inclusiv varza alba (care este varza cel mai frecvent consumata), contine concentratii mari de fitonutrienti de lupta impotriva bolilor, cum ar fi polifenoli si glucosinolati. Un studiu publicat in Jurnalul de Prevenire a Cancerului, in 2013, a constatat ca " varza contine surse importante de antioxidanti si substante anti - inflamatorii legate de prevenirea bolilor cronice asociate cu stresul oxidativ, cum ar fi in cancerul si bolile coronariene. " Dintre toate soiurile de varza testate de catre oamenii de stiinta, varza rosie contine cei mai multi antioxidanti, in timp ce varza verde contine cele mai puternice proprietati anti - inflamatorii. Aceste rezultate sugereaza ca diferitele tipuri de varza pe care le consumam vor maximiza aportul de fitochimice.

Beneficii antidiabetice
Cercetarile publicate in rebista de Medicina Complementara si Alternativa in septembrie 2008, au constatat ca sobolani cu diabet zaharat care au fost hraniti cu extracte din varza rosie pentru 60 de zile au prezentat un nivel redus de glucoza din sange, si-au restaurat functia renala si s-au observat imbunatatiri in pierderea in greutate, comparativ cu grupul de control. Cercetatorii au atribuit aceste rezultate proprietatilor antioxidante si antihiperglicemice ale verzei  care ofera o sursa potential terapeutica pentru tratamentul diabetului zaharat. Cu toate acestea, varza este, de asemenea, o mare sursa de fibre, cunoscute pentru a preveni diabetul, deoarece ajuta la incetinirea absorbtiei de zahar.

Sursa bogata in vitaminele C si K
O jumatate de cana de varza verde fierta contine aproximativ 47% din aportul zilnic recomandat de vitamina C si 102% din aportul de vitamina K. Vitamina C este, desigur, un element esential antioxidant, care sustine sistemul imunitar impotriva agentilor patogeni. De asemenea, este benefica pentru piele si par si previne imbatranirea accelerata.
Vitamina K, pe de alta parte, ajuta la coagularea sangelui si mentine sanatatea oaselor.

Toate legumele cu frunze verzi contin aceste doua vitamine, desi unele contin mai mult decat altele. Broccoli si varza de Bruxelles contin mai multa vitamina C, in timp ce guliile si spanacul sunt regii de necontestat in cantitatile de vitamina K. Varza contine cantitati din ambele.

Varza, alimentul pentru pierderea in greutate
Varza exceleaza pentru un aliment destinat pierderii in greutate. Are un continut scazut de calorii si hidrati de carbon, nu contine grasimi, are un indice glicemic scazut si este bogata in fibre. In plus, varza este foarte versatila si poate fi incorporata in tocanite, supe si nenumarate alte mancaruri gatite.




Spune-ne opinia ta despre
"Varza: medicamentul natural pentru cancer, diabet si alte afectiuni"

5 + 6 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Varza: medicamentul natural pentru cancer, diabet si alte afectiuni"

Barsan Petrica @ 10 Iun 2014
"Acest articol contine informatii foarte importante si foarte utile, de care voi face si eu uz in perioada imediat urmatoare."

Spune-ne opinia ta despre
"Varza: medicamentul natural pentru cancer, diabet si alte afectiuni"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

de AlegeSanatos.ro 16 Iul 2018

Silybum marianum sau armurariu ori silimarina, asa cum este cunoscuta in termeni populari, este un adjuvant natural pentru afectiunile fiicatului, fiind solutia naturala de regenerare. Pentru ca este direct responsabila de proprietati hepatoprotectoare, dar si de probleme ce tin de vezica biliara si curatarea intestinului, silimarina este considerat tratamentul naturist cel mai indicat pentru bolile ficatului. [detalii]

Ceaiul de tei. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

Ceaiul de tei. Care sunt beneficiile pentru sanatate?

de Raluca Garbea 22 Iun 2018

Ceaiul de tei ofera numeroase beneficii pentru sanatate, dintre care: stimularea sistemului imunitar, prevenirea bolilor cronice, relaxarea organismului si a mintii, calmarea inflamatiei, scaderea riscului aparitiei cancerului, detoxifierea organismului si imbunatatirea eficientei digestive. [detalii]

Remedii naturiste pentru stimularea memoriei

Remedii naturiste pentru stimularea memoriei

de Raluca Garbea 05 Iun 2018

Remediile naturiste pentru stimularea memoriei includ: consumul de mere, nuci, ardei, migdale si fructe, precum si exercitii de memorie si meditatie. [detalii]

Ceai de galbenele - utilizari si beneficii

Ceai de galbenele - utilizari si beneficii

de Luca Dragomir 02 Mai 2018

Florile galbenelelor sunt recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice inca din timpuri stravechi. Fie ca alegem sa le folosim sub forma de ceai, de infuzie, de tinctura sau alifie, galbenelele reprezinta un remediu natural cu rezultate uimitoare. [detalii]

Top plante care imbuntatatesc tranzitul intestinal

Top plante care imbuntatatesc tranzitul intestinal

de Sofia Marinescu 27 Apr 2018

Nu este nevoie sa iei pastile pentru digestie si pentru tranzitul intestinal. Alege sa bei ceaiuri din plante si rezolva rapid si sanatos orice neplacere. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016