Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Vitamine si minerale utile in cazul inflamatiilor

de Andreea Pestisan 29 Mai 2015

Vitamine si minerale utile in cazul inflamatiilor

Inflamatiile apar in momentul in care sistemul tau imunitar este atacat de radicali liberi, ca reactie de aparare a organismului. Pentru a preveni si a lupta eficient si in mod natural impotriva efectelor inflamatiilor, este indicat sa consumi anumite alimente cu proprietati antiinflamatorii. Vitaminele, mineralele si antioxidantii sunt substante esentiale in acest sens.

Iti prezentam o lista cu cele mai indicate alimente naturale care combat inflamatiile din organism si pe care ar trebui sa le incluzi in dieta zilnica:
 
1. Magneziu
Acesta reduce nu numai inflamatiile, ci si stresul. Persoanele cu un nivel mai scazut de magneziu se confrunta adesea cu un nivel ridicat de stres, care conduce la pofte incontrolabile, modificari hormonale si chiar la depresie. Vei gasi magneziu in migdale, nuci, fistic, seminte de dovleac, kiwi. Persoanele care sunt supraponderale sunt predispuse la deficienta de magneziu, deoarece acestea pot sa nu manance suficiente alimente nutritive.
 
2. Coenzima Q10
Antioxidant si antiinflamator, coenzima Q10 s-a dovedit a fi de mare ajutor in combaterea inflamatiilor (cum ar fi guta sau artrita cronica). Poti obtine mai multa coenzima Q10 prin consumul urmatoarelor alimente: ulei de masline, somon, sardine, avocado, patrunjel, nuci, macrou, broccoli, spanac.
 
3. Vitamina E
Este un antioxidant esential, care contribuie la reducerea inflamatiilor. Vitamina E se gaseste in nuci, seminte, spanac, avocado. Vitamina E creste capacitatea de aparare a organismului.
 
4. Vitamina K
Potrivit unor studii, vitamina K a demonstrat ca apara organismul impotriva bolilor de inima si osteoporozei. Vitamina K1 poate fi gasita in varza, conopida, spanac. Vitamina K2 se gaseste, in principal, in oua si in ficat.
 
5. Vitamina D
Redu inflamatiile prin ingerarea a cat mai multa vitamina D. Nivelurile scazute de vitamina D duc adesea la probleme inflamatorii, cum ar fi artrita sau durerile articulare cronice. Cea mai mare cantitate de vitamina D, in proportie de aproximativ 70%, o asimilam prin expunerea la soare, iar restul de 30% din alimente. Vitamina D se gaseste in peste, organe, galbenus de ou, lapte.
 
6. Vitamina A / Betacaroten
Betacarotenul se transforma dintr-o provitamina in vitamina A in timp ce este in interiorul corpului. Vitamina A este nu doar un antiinflamator, dar si un antioxidant care apara organismul de radicalii liberi. Creste cantitatea de vitamina A in organism prin consumarea urmatoarelor produse: spanac, cartofi dulci, pepene galben, broccoli, varza.
 
7. Vitamina C
S-a dovedit ca are calitati antiinflamatorii, in special de la produsele alimentare precum rosii si suc de rosii. Cele mai bogate surse de vitamina C sunt: kiwi, citricele, capsunele, pepenele galben, ardeiul gras.

Sursa foto: shutterstock.com
 


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Vitamine si minerale utile in cazul inflamatiilor"

1 + 2 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Vitamine si minerale utile in cazul inflamatiilor"

nelly @ 14 Iun 2015
"Articolul Dvs. imi este de un real folos.Va multumesc !"
carmen @ 02 Iun 2015
"Nu le ati asezat intr o ordine a importantei lor in organism...Vitamina C pe locul 1, urmata de Vitamina D, Vitamina A, magneziu, Vitamina E...si celelate foarte putin importante, corpul le produce din hrana..dar aceste se pierd cel mai repede...iar cu privire la vitamina K nu o luati dupa ureche...Sanatate!!!"
Violeta Todie @ 02 Iun 2015
"Consum de ceva vreme si se simte imbunatatiri in functionare."

Spune-ne opinia ta despre
"Vitamine si minerale utile in cazul inflamatiilor"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Beneficiile consumului de ardei gras

Beneficiile consumului de ardei gras

de Elena-Alina Constantinescu 28 Nov 2016

Stiai ca ardeiul gras rosu are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele? Spre deosebire de ardeii verzi, ardeii rosii au mai multe vitamine si nutrienti si contin de noua ori mai mult licopen. De ce nu trebuie sa ne lipseasca din alimentatie si ce proprietati au? [detalii]

7 motive pentru care sa bei ceai de macese

7 motive pentru care sa bei ceai de macese

de Elena-Alina Constantinescu 21 Nov 2016

Macesele sunt apreciate de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. Sunt un remediu natural pentru stres, anxietate, depresie. Sunt consumate prin infuzie sau sub forma de pulbere, siropuri, ceaiuri, dulceturi, gemuri. [detalii]

5 proprietati ale uleiului de oregano

5 proprietati ale uleiului de oregano

de Elena-Alina Constantinescu 14 Nov 2016

Pentru ca medicamentele au numeroase efecte adverse asupra organismului, romanii si-au indreptat atentia asupra posibilitatilor de tratare a infectiilor cu ajutorul antibioticelor naturale, printre care se numara si uleiul de oregano. Ingredientul activ, carvacolul, este un compus natural care lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, parazitilor si virusilor. [detalii]

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

Alimente pentru imbunatatirea imunitatii

de Elena-Alina Constantinescu 08 Nov 2016

Stresul, alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, abuzul de antibiotice dezechilibreaza flora intestinala. Acest lucru are un impact major asupra starii de sanatate, conducand la oboseala, depresie, tulburari digestive (diaree, constipatie, sindromul intestinului iritabil). Solutia? Activitatea fizica si alimentatia sanatoasa. [detalii]

7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

7 beneficii ale ceaiului de hibiscus

de Elena-Alina Constantinescu 03 Nov 2016

Ceaiul de hibiscus este foarte apreciat in medicina naturista datorita continutului bogat de antioxidanti, care protejeaza impotriva deteriorarii celulelor. Ceaiul se prepara foarte usor: se adauga o lingurita de planta uscata la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si se serveste cald. In cele ce urmeaza, iata ce proprietati are pentru frumusetea si sanatatea organismului: [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 4.5 din 5 (4 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.