de Elena-Alina Constantinescu 27 Ian 2016
Tags:
Planta puternic aromata, anasonul este folosit in special pentru condimentarea preparatelor, la producerea lichiorurilor, a pastelor de dinti. Ca planta medicinala este indicat pentru astenie, reumatism, migrena, ameteala, dureri gastrice, flatulenta, spasme intestinale.
Parfumat si foarte placut la gust, anasonul ajuta la intarirea imunitatii naturale a organismului, datorita numeroaselor substante nutritive pe care le contine.
Semintele de anason sunt folosite in industria alimentara ca aromatizant (se regasesc in lichioruri, budinci, biscuiti si bomboane). Pot fi asociate cu scortisoara, cuisoare, ghimbir.
Un studiu recent a aratat ca aroma semintelor de anason inhiba, pur si simplu, senzatia de greata.
Ceaiul se prepara din o lingurita de fructe maruntite la o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se strecoara. Se beau cel mult 3 cani pe zi.
Totodata, ceaiul de anason contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv, este diuretic si ajuta la calmarea durerilor abdominale.
In plus, datorita proprietatilor antiseptice, este recomandat si in probleme respiratorii, ajutand la expectorare, calmand durerile in gat, ameliorand simptomele specifice astmului, sinuzitelor.
Are un puternic efect antibacterian, fiind un adjuvant de exceptie in tratarea infectiilor cu virusuri, bacterii.
Daca esti la cura de slabire nu trebuie sa bei ceai de anason deoarece sporeste pofta de mancare.
Printre celelalte indicatii terapeutice ale anasonului stelat se numara prevenirea cancerului gastric, intestinal si pulmonar, tratarea durerilor menstruale, calmarea colicilor sugarilor, eliminarea viermilor intestinali.
Atentie, ceaiul de anason nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza.
Foto: www.stylecraze.com
Pentru unele persoane, dusurile reci ar putea sa sune ca ceva neplacut, dar este important de stiut ca acestea aduc beneficii semnificative pentru sanatate! [detalii]
Daca ai probleme cu somnul, atunci folosirea unor remedii naturale te vor ajuta sa te odihnesti mai bine. [detalii]
Durerile de articulatii sunt un simptom foarte neplacut si deranjant, denumit in termeni medicali artralgie, care, in cazurile avansate, impiedica desfasurarea activitatilor uzuale. Durerile de articulatii pot aparea la orice varsta, insa, diagnosticate timpuriu se poate preveni agravarea acestora. [detalii]
Cand esti stresata, un tratament de ingrijire personala poate fi solutia ideala pentru a elimina energia negativa si pentru a iti recupera starea pozitiva. [detalii]
Curatarea reprezinta o etapa importanta in rutina de ingrijire a pielii, iar modul in care este curatata fata si produsul folosit pentru acest lucru pot avea un impact major asupra pielii. [detalii]