Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cele mai periculoase 5 interactiuni alimente-medicamente

de Elena-Alina Constantinescu 09 Feb 2016

Cele mai periculoase 5 interactiuni alimente-medicamente

Unele alimentele sanatoase, daca sunt combinate cu medicamente, scad eficacitatea acestora sau le anuleaza efectul. Medicamentele pot interactiona intr-un mod nefavorabil cu substantele active continute de alimente.

"In nenumarate cazuri alimentele si plantele terapeutice interactioneaza cu medicatia si consecintele pot fi severe. Acest lucru se intampla deoarece alimentele si plantele pot altera felul in care organismul metabolizeaza medicamentele", afirma pentru Agerpres nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Trebuie sa stii ca alcoolul interactioneaza practic cu toate medicamentele, in special cu medicatia antidepresiva și cu antibioticele.

Alimente cu frunze verzi si anticoagulante

Daca urmezi un tratament cu anticoagulante, evita sa consumi spanac, broccoli, salata verde, mazare. Problema? Contin vitamina K si au rol important in formarea cheagurilor de sange, prin urmare daca urmezi un tratament, acestea pot contracara efectul anticoagulantelor.

Usturoi si medicamente pentru hipertensiune

"Usturoiul are actiune anti-hipertensiva si asociat (in exces) cu medicatia pentru tratarea hipertensiunii arteriale poate conduce la hipotensiune severa", sustine nutritionistul.

Suc de grapefruit cu anticonceptionale

Problemele apar datorita faptului ca grapefruitul contine substante care influenteaza modul de asimilare al estrogenului, unul dintre hormonii feminini.

Lactate si antibiotice

Lactatele contin calciu, care poate impiedica absorbtia in corp a medicamentelor. Calciul poate interfera si cu medicamentele pentru osteoporoza.

Branzaturi frantuzesti si antidepresive

Alimentele fermentate, sunt de evitat, de asemenea, ele interactionand cu antidepresivele. Au in compozitia lor un aminoacid numit tiramina, ce are ca efect cresterea rapida si periculoasa a tensiunii arteriale.

Foto: www.geraldquigley.com


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!



Spune-ne opinia ta despre
"Cele mai periculoase 5 interactiuni alimente-medicamente"

6 + 3 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Cele mai periculoase 5 interactiuni alimente-medicamente"

bucsa cornel @ 13 Feb 2016
"Probabil asa este.Dar in acest caz e o catastrofa din partea medicilor. DE CE NU RECOMANDA ASTA PACIENTILOR.ODATA CU MEDICAMENTELE?"
Mircea @ 11 Feb 2016
"Interesante,utile."

Spune-ne opinia ta despre
"Cele mai periculoase 5 interactiuni alimente-medicamente"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Coenzima Q10 incetineste imbatranirea si previne aparitia ridurilor

Coenzima Q10 incetineste imbatranirea si previne aparitia ridurilor

de Elena-Alina Constantinescu 25 Nov 2016

Coenzima Q10 este prezenta in fiecare celula a organismului. Important de stiut este ca alimentatia dezechilibrata si medicamentele scad nivelul acesteia. [detalii]

Ce complicatii poate produce diabetul

Ce complicatii poate produce diabetul

de Elena-Alina Constantinescu 11 Nov 2016

Diabetul este o boala silentioasa, o persoana afectata poate trai mai multi ani fara a prezenta niciun simptom. Diabetul de tip 1 este caracterizat de o productie insuficienta de insulina, un hormon secretat de pancreas, iar diabetul de tip 2 (aproape 90% din cazuri) corespunde unei cresteri prelungite a proportiei de zahar din sange si este frecvent asociat cu modul de viata (sedentaritate, alimentatie, etc.). [detalii]

Farmacia naturii: ce afectiuni se pot trata cu menta

Farmacia naturii: ce afectiuni se pot trata cu menta

de Elena-Alina Constantinescu 07 Nov 2016

Frunzele de menta contin o cantitate mare de uleiuri volatile, polifenolo, taninuri, flavonoizi, fiind asadar apreciata in medicina naturista pentru proprietatile sale terapeutice. Proaspete sau uscate, frunzele se folosesc la infuzii, ceaiuri si la obtinerea uleiului esential. [detalii]

Cum pregatim muraturile pentru iarna

Cum pregatim muraturile pentru iarna

de Elena-Alina Constantinescu 02 Nov 2016

Prin murarea in saramura, legumele nu isi pierd proprietatile nutritive; in plus, scad pofta de mancare si au putine calorii. Sunt foarte gustoase alaturi de o friptura de porc, pui sau vita. [detalii]

Topul alimentelor cu proprietati antiinflamatorii

Topul alimentelor cu proprietati antiinflamatorii

de Elena-Alina Constantinescu 12 Oct 2016

Artrita, bolile de inima, diabtul zaharat, hipertensiunea arteriala, astmul, toate aceste boli au la baza stilul de viata dezechilibrat. Pentru a preveni bolile, iata alimentele antiinflamatorii pe care sa le incluzi in dieta: [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.

Nota articol: 3.8 din 5 (5 voturi)

Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!

Voteaza articolul!

Alege o nota de la 0 la 5
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.