Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Vichy - Tratament Roll-on anti-transpirant 48H

Nota 5 / 10 din 452 voturi
Vichy - Tratament Roll-on anti-transpirant 48H
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Vichy Laboratoires

 

Descriere Vichy - Tratament Roll-on anti-transpirant 48H

Vichy - Tratament Roll-on anti-transpirant 48H

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
- impotriva transpiratiei intense.
- pentru barbatii si femeile care sufera de transpiratie intensa si care doresc un produs cu eficacitate de lunga durata, fara senzatie de disconfort.
 
- datorita principiilor active antiperspirante, actiunea produsului este mai eficienta la nivelul glandelor sudoripare, pentru o protectie optima timp de 48 de ore.

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 11 ingrediente dintre care 3 ingrediente sunt considerate sigure, 7 ingrediente au risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc ridicat de dauna.

 

Ingrediente Vichy - Tratament Roll-on anti-transpirant 48H

AQUA, ALUMINUM CHLOROHYDRATE, ALUMINUM SESQUICHLOROHYDRATE, PPG-15 STEARYL ETHER, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-33, FRAGRANCE/PARFUM, DIMETHICONE, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, PEG-4 LAURATE, PEG-4 DILAURATE

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Aluminium Chlorohydrate, ingredient cu risc mediu de dauna, agent antiperspirant, astringent, deodorant. Este un ingredient aplicat pe piele pentru: a reduce perspiratia, a induce o senzatie de incordare a pielii si a reduce sau elimina mirosurile neplacute. Desi nu exista dovezi stiintifice solide, exista multe voci care de-a lungul timpului au afirmat ca sarurile de aluminiu pot provoca Alzheimer, Parkinson si cancer la san.


Ceteareth-33, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de surfactant, agent de curatare si solvent. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata. Ceteareth-33 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Iodopropynyl Butylcarbamate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de conservant. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor si este o alternativa la parabeni. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice in concentratii de pana la 0.1%. Nu este recomandata folosirea sa in produsele de tip aerosol.

PEG-4 Laurate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de emulsifiant si surfactant. Este utilizat in principal ca un detergent si/sau ca emulgator in produsele cosmetice. Acest compus contine acid lauric, care este acidul principal din uleiul de nuca de cocos si din uleiul de palmier, si are proprietati antimicrobiene. Toate ingredientele PEG sunt considerate potentiale iritante ale pielii si ochilor, mai ales cele care contin un  grad mare de acid lauric. Ingredientele PEG nu trebuie folosit pe pielea deteriorata. PEG-4 Laurate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane.

Data analizei: 2018-10-31


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: ALUMINIUM HYDROXYCHLORIDE, ALUMINUM CHLORHYDROXIDE, ALUMINUM CHLOROHYDROL

Functii: antiperspirant, astringent, deodorant

 

Descriere:

  • sare inorganica de aluminiu
  • agent floculant (de coagulare) in purificarea apei
  • ingredient aplicat pe piele pentru: a reduce perspiratia, a induce o senzatie de incordare a pielii si a reduce sau elimina mirosurile neplacute
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice antiperspirante fara prescriptie medicala.

Desi nu exista dovezi stiintifice solide, exista multe voci care de-a lungul timpului au afirmat ca sarurile de aluminiu pot provoca Alzheimer, Parkinson si cancer la san.


Citeste mai mult

Sinonime: ALUMINUMHYDROXIDCHLORID, ALUMINIUM SESQUICHLOROHYDRATE

Functii: antiperspirant, astringent, deodorant

 

Descriere:

  • clorura de aluminiu
  • ingredient aplicat pe piele pentru: a reduce perspiratia, a induce o senzatie de incordare a pielii si a reduce sau elimina mirosurile neplacute
  • compus anorganic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea compusilor Aluminum Chlorohydrate ca ingrediente in produsele farmaceutica antiperspirante, fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYOXYPROPYLENE (15) STEARYL ETHER; POLYPROPYLENE GLYCOL (15) STEARYL ETHER

Functii: Agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • Lichid uleios, incolor sau galben deschis.
  • Este obtinut din reactia oxidului de propilena cu alcoolul stearic. Alcoolul stearic este derivat din grasimi si uleiuri animale.
  • In cosmetice si produse de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in principal in formulele de creme hidratante si produse de curatare.
  • PPG-15 Stearyl Ether actioneaza in calitate de lubrifiant pe suprafata pielii si ofera pielii un aspect moale si neted.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review considera acest ingredient sigur si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-33 CETYL/STEARYL ETHER

Functii: surfactant, agent de curatare, solvent

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol de alcool cetearil
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Ceteareth-33 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.

Polidimetilsiloxan este un ulei de silicon usor de aplicat, creeaza un strat de protectie atunci cand este aplicat pe piele, lasand-o moale si matasoasa.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: BUTYL-3-IODO-2-PROPYNYLCARBAMATE; CARBAMIC ACID, BUTYL-3-IODO-2-PROPYNYL ESTER; IPBC

Functii: conservant

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina, ce contine iod
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice in concentratii de pana la 0.1%. Nu este recomandata folosirea sa in produsele de tip aerosol.

Conform Directivei UE 1223/2009, Iodopropynyl Butylcarbamate poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.02% in produsele rinse-off, 0.01% in produsele leave-on si 0.0075% in antiperspirante/deodorante. Este interzisa folosirea sa in produsele de igiena orala, cele destinate ingrijirii buzelor si cele care se aplica pe portiuni mari de corp (lotiuni). Exceptand produsele de baie si sampoanele, Iodopropynyl Butylcarbamate este interzis copiilor sub 3 ani.


Citeste mai mult

Sinonime: 2- [2- [2- (2-HYDROXYETHOXY) ETHOXY] ETHOXY] ETHYL DODECANOATE; POLYETHYLENE GLYCOL 200 MONOLAURATE; POLYOXYETHYLENE (4) MONOLAURATE; TETRAETHYLENE GLYCOL LAURATE

Functii: Emulsifiant, surfactant

 

Descriere:

  • Ester de polietilen glicol al acidului lauric.
Acesta este utilizat in principal ca un detergent si / sau sa emulgator in produsele cosmetice. Acest compus contine acid lauric, care este acidul principal din uleiul de nuca de cocos si din uleiul de palmier si este suspectat de a avea proprietati antimicrobiene.

Toate ingredientele PEG sunt considerate potentiale iritante ale pielii si ochilor, mai ales cele care contin un  grad mare de acid lauric.
Ingredientele PEG nu trebuie folosit pe pielea deteriorata.

Studiile au aratat ca pacientii care au suferit arsuri grave si au fost tratati cu o crema ce continea PEG a condus la toxicitate renala.

 
Reactii adverse:
Ecotoxicologie:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

  • PEG-4 Laurate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
  • Conform EWG's Skin Deep Cosmetic Safety Database, acest ingredient primeste un rating de siguranta 5/8.


Citeste mai mult

Functii: Emulsifiant, surfactant

 

Descriere:

  • Ester de polietilen glicol al acidului lauric.
Acesta este utilizat in principal ca un detergent si / sau sa emulgator in produsele cosmetice. Acest compus contine acid lauric, care este acidul principal din uleiul de nuca de cocos si din uleiul de palmier si este suspectat de a avea proprietati antimicrobiene.

Toate ingredientele PEG sunt considerate potentiale iritante ale pielii si ochilor, mai ales cele care contin un  grad mare de acid lauric.
Ingredientele PEG nu trebuie folosit pe pielea deteriorata.

Studiile au aratat ca pacientii care au suferit arsuri grave si au fost tratati cu o crema ce continea PEG a condus la toxicitate renala.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • PEG-4 Laurate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
  • Conform EWG's Skin Deep Cosmetic Safety Database, acest ingredient primeste un rating de siguranta 5/8.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Vichy - Tratament Roll-on anti-transpirant 48H"

10 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Vichy - Tratament Roll-on anti-transpirant 48H"

Scapa de mirosul neplacut de la subrat in mod natural!

Scapa de mirosul neplacut de la subrat in mod natural!

de Viorica Ghinea 11 Aug 2017

Mirosul neplacut de la subrat este stanjenitor si iti poate afecta mult stima de sine. De multe ori deodorantele din comert nu numai ca nu respecta promisiunile din reclame, dar iti afecteaza si sanatatea. De aceea iti recomandam sa faci alegeri sanatoase pentru organismul tau. Iata ce remedii naturiste te ajuta sa lupti impotrivi mirosului de transpiratie de la subrat! [detalii]

Prepara-ti propriul deodorant bio! 3 retete simple

Prepara-ti propriul deodorant bio! 3 retete simple

de AlegeSanatos.ro 30 Iun 2015

Antiperspirantele si deodorantele disponibile pe piata contin substante care au rolul de a bloca transpiratia, favorizand totodata acumularea de toxine si putand astfel contribui la formarea de tumori canceroase la nivelul sanilor sau al ganglionilor din aceasta zona. Substantele sintetice din deodorante pot patrunde in sange si pot provoca diverse tulburari. [detalii]

Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?

Produsele derivate din carne ar putea sa te imbolnaveasca...dar unde se ascund?

de Laura Voica 27 Mai 2014

Esti lacto-ovo-vegetarian, vegetarian sau vegan? Afla ca este sa posibil sa consumi carne fara sa-ti dai seama. Ai vazut ingredientul " cazeina acida "? Dar „amilaza”? Unii oameni nici macar nu citesc ingredientele de pe spatele etichetelor alimentelor, bauturilor si produselor de ingrijire personala. Alte persoane sunt destul de selective atunci cand vine vorba de a manca carne accidental sau de a folosi subproduse de origine animala pe pielea lor, continute de lotiuni, antiperspirante si sampoane. In continuare va vom prezenta cateva cateva detalii despte ingredientele de origine animala pe care unele dintre alimentele din comert le contin si nu numai... [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016