Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Axe - Apollo Gel de dus

Nota 6 / 10 din 362 voturi
Axe - Apollo Gel de dus
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Unilever

 

Descriere Axe - Apollo Gel de dus

Apollo Gel de dus

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Gelul de dus Axe Apollo este un gel de dus masculin si sofisticat, combinat cu accente de fructe proaspete, salvie si un fundal cremos de mosc, creat pentru barbatul care arata, se simte, si miroase foarte bine.

Cantitate: 250 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 7 sunt considerate a fi sigure, 6 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc ridicat de dauna.

 

 

Ingrediente Axe - Apollo Gel de dus

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM CHLORIDE, FRAGRANCE/PARFUM, COCAMIDE MEA, PPG-12, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL (LILIAL), CITRONELLOL, LIMONENE, LINALOOL, CI 19140, CI 42090

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum/fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Butylphenyl methylpropional, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de : ingredient parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Poate provoca toxicitate la nivel organelor si probleme la nivel endocrin. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea acestui ingredient in parfumuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Sodium laureth sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant, agent de curatare, emulsifiant. Este, de asemenea, un spumant puternic. Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer). Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Cocamide MEA, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, stabilizator emulsie si agent de emulsifiere. Este un compus derivat din ulei de cocos si etanolamina. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off) si, in concentratii  de pana la 10%, in produsele leave-on (care nu necesita clatire).

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.

Citronellol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient  de parfum si agent cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Apare in mod natural si este produs de anumite plante (trandafir). Citronellolul are cel mai mare efect antioxidant (34.2%) dintre componentele uleiului de trandafiri. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Data analizei: 2015-04-29


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: AMIDES, COCO, COCO MONOETHANOLAMIDE, COCONUT FATTY ACID MONOETHANOLAMIDE, COCOYL MONOETHANOLAMINE

Functii: surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, stabilizator emulsie, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • compus derivat din ulei de cocos si etanolamina
  • are functii similare cu Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off) si, in concentratii  de pana la 10%, in produsele leave-on.

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • polimer al oxidului de propilena

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) a determinat ca acest ingredient este sigur pentru utilizarea in produsele cosmetice, sub rezerva unor limitari de concentrare sau de utilizare - Sigur pentru utilizare in produsele cosmetice cu unele exceptii.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 

Sinonime: LILIAL, LILYAL; 2-(4-TERT-BUTYLBENZYL) PROPIONALDEHYDE

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid sintetic fara culoare sau de culoare galben pal cu miros floral, puternic
  • compus sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea acestui ingredient in parfumuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Butylphenyl Methylpropional trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.

Sinonime: DL-CITRONELLOL, L-CITRONELLOL, CEPHROL, RHODINOL, RODINOL

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid fara culoare, uleios, cu miros floral
  • apare in mod natural si este produs de anumite plante (trandafir)
  • folosit si in produsele impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.

Sinonime: YELLOW 5, FOOD YELLOW 4

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare de tip pirazol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 19140 poate fi folosit si drept colorant in mancare si medicamente.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat se afla in conformitate cu specificatiile Directivei.

Sinonime: BLUE 1, BRILLIANT BLUE FCF, ACID BLUE 9

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare/vopsea Triarylmethane
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si celor pentru ingrijirea suprafetei din jurul ochilor, atata timp cat se respecta specificatiile FDA. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de vopsire a parului non-oxidante, in concentratii de pana la 0.5% (Anexa III). Acid Blue 9 mai poate fi folosit, sub denumirea CI 42090, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala (Anexa IV).


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Axe - Apollo Gel de dus"

10 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Axe - Apollo Gel de dus"

Suferi de sindromul colonului iritabil?

Suferi de sindromul colonului iritabil?

de AlegeSanatos.ro 13 Iul 2015

Sindromul colonului iritabil (SCI) este una din cele mai intalnite tulburari gastrointestinale ce presupune tulburari de tranzit (inclusiv diaree, constipatie sau ambele), dureri abdominale, crampe si balonare. Este de doua ori mai des intalnita la femei decat la barbati si apare de obicei la adultii tineri, cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani. [detalii]

Unele femei sufera de libidou redus si Testosteronul este de vina!

Unele femei sufera de libidou redus si Testosteronul este de vina!

de Laura Voica 24 Mai 2014

Cu totii am auzit despre barbati care sufera de un nivel scazut al testosteronului. Dar despre femei? Si femeile pot avea un nivel prea scazut al testosteronului? Da, se poate! Se pare ca media descrie intotdeauna femeile ca avand un apetit sexual mai mic decat al barbatilor. Desigur, nu este intotdeauna cazul, dar exista un motiv pentru aceasta perceptie. [detalii]

Calvitia la barbati si la femei

Calvitia la barbati si la femei

de Laura Voica 13 Mar 2014

Calvitia la barbati (alopecia) este foarte des intalnita. Aceasta este denumita alopecie progresiva sau alopecie androida. Deseori incepe in zona fruntii si in regiunea temporala, de obicei deasupra zonei urechilor, in acest caz purtand denumirea de calvitie hipocratica, numita dupa Hipocrate deoarece si acesta a avut-o. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.