Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Clinique for men - Antiperspirant-Deodorant pentru barbati

Nota 7.2 / 10 din 425 voturi
Clinique for men - Antiperspirant-Deodorant pentru barbati
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Clinique Labs.

 

Descriere Clinique for men - Antiperspirant-Deodorant pentru barbati

Antiperspirant-Deodorant

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:

Lupta impotriva transpiratiei si a mirosului. Se usuca repede. 

Cantitate: 75 g.


Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 5 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Clinique for men - Antiperspirant-Deodorant pentru barbati

CYCLOPENTASILOXANE, ALUMINUM ZIRCONIUM TETRACHLOROHYDREX GLY, STEARYL ALCOHOL, TALC, PPG-14 BUTYL ETHER, HYDROGENATED CASTOR OIL, GLYCERYL HYDROXYSTEARATE, ARACHIDYL ALCOHOL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Cyclopentasiloxane, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent. Este un fluid derivat din silicon cu proprietati emoliente si de lubrifiere. International Journal of Toxicology a ajuns la concluzia ca acest ingredient nu penetreaza pielea in profunzime si ca, sub aceste conditii, poate fi considerat, in general, fara riscuri.

Glyceryl Hydroxystearate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are este utilizat pentru functiile emoliente. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si al plamanilor. Exista posibilitatea contaminarii cu impuritati legate de cancer sau alte probleme de sanatate semnificative. Modifica  structura pielii, permitand astfel patrunderea substantelor chimice nocive adanc in piele, care mai apoi ajung in fluxul sanguin.


Aluminum Zirconium Trichlorohydrex Gly, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent antiperspirant, astringent si deodorant. Acesta este absorbit de piele, iar ionii de aluminiu si zirconiu obliga celulele pielii sa se umfle. Acestea tin glandele sudoripare inchise si stopeaza eliberarea transpiratiei. Compusul absoarbe, de asemenea, orice transpiratia care are loc. Riscul asupra sanatatii il reprezinta faptul ca aluminiu zirconium blocheaza eliminarea toxinelor prin pielea de la axile (transpiratie), facandu-le sa se acumuleze in ganglionii limfatici din apropierea sanului.

 


Data analizei: 2014-09-05


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: DECAMETHYLCYCLOPENTASILOXANE, CYCLOPENTASILOXANCE, CYCLOPENASILOXANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

  • fluid derivat din silicon cu proprietati emoliente si de lubrifiere
  • lasa pielea moale si catifelata, avand si rol de hidrofug (nu permite patrunderea apei)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

International Journal of Toxicology a ajuns la concluzia ca acest ingredient nu penetreaza pielea in profunzime si ca, sub aceste conditii, poate fi considerat, in general, fara riscuri (1991, Vol 10, No 1 pages 9-19).

Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS) considera ca Cyclopentasiloxane nu prezinta riscuri pentru sanatate atunci cand este folosit in produse cosmetice. 

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si nu a gasit dovezi care sa indice ca acest ingredient poate cauza iritatii la nivelul ochilor, pielii sau plamanilor. 

Conform unui studiu desfasurat de Department of Environmental and Radiological Health Sciences, Cyclopentasiloxane poate provoca iritatii medii la nivelul ochilor si pielii. S-a descoperit, de asemenea, ca o mica parte din acesta patrunde in sistemul circulator, prin intermediul pielii.

Sinonime: ALUMINIUMZIRCONIUM TRICHLOROHYDREX GLYCINE; ALUMINUM ZIRCONIUM TRICHLOROHYDREX GLYCINE COMPLEX

Functii: Agent antiperspirant, astringent, deodorant

 

Descriere:

  • Compus de coordinatie format din din Aluminum Zirconium si Glicina (amino acid).
Acest ingredient este utilizat in principal in formularea de produse de igiena personala.
 
Acesta este absorbit de piele, iar ionii de aluminiu si zirconiu obliga celulele pielii sa se umfle. Acestea tin glandele sudoripare inchise si stopeaza eliberarea transpiratiei. Compusul absoarbe, de asemenea, orice transpiratia care are loc.

Este un ingredient care odata aplicat pe piel, reduce productia de transpiratie la locul de aplicare, induce o senzatie de strangere sau intepatura la nivelul pielii si reduce sau elimina miros neplacut.
 
De cele mai multe ori, aluminiu este ingerat de oameni prin apa si alimente prelucrate, nu prin piele, de la produse de igiena. Multe asociatii de sanatate, inclusiv cele care se concentreaza asupra cancerului si a bolii Alzheimer, au lucrat pentru a pune capat zvonurilor despre pericolele de aluminiu zirconiu sau folosirea de antiperspirante. Pana cercetarile stiintifice vor dovedi ca exista o legatura intre utilizarea antiperspirantelor care contin aluminiu si zirconiu si alte boli, nu exista nici un motiv ca cineva sa se ingrijoreze. (sursa: www.wisegeek.org)
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Utilizarea acestui ingredient in cosmetice este restrictionat, necesita respectarea cantitatii si concentratiei substantei.
  • O cantitate mare de orice compusi de aluminiu din corp este in mod normal asociata cu boala Alzheimer. Cu toate acestea, acest produs chimic este prezent in doar 20 % din totalul de antiperspirante.
     
  • Riscul asupra sanatatii il reprezinta faptul ca aluminiu zirconium blocheaza eliminarea toxinelor prin pielea de la axile (transpiratie), facandu-le sa se acumuleze in ganglionii limfatici din apropierea sanului.

Sinonime: 1-OCTADECANOL; OCTADECAN-1-OL

Functii: stabilizator emulsie, ingredient parfum, surfactant, emulsifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient, opacifiant

 

Descriere:

  • derivat din acid stearic
  • solid alb, asemanator d.p.d.v. al consistentei cu ceara
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala si ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: COSMETIC TALC, AGALITE; ASBESTINE

Functii: abraziv, absorbant, anti-aglomerant, agent de umplere, opacifiant, protector piele, agent de alunecare

 

Descriere:

  • pudra ce contine o cantitate mica de silicat de aluminiu
  • mineral de culoare alb-gri ce apare in mod natural
  • insolubil in apa
  • absoarbe sebumul, lasand pielea mata si moale
Talcul este folosit si in industria alimentara pentru cu functia de antiaglomerant (E553b).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent anti-aglomerant si substanta componenta a tesaturilor de bumbac, hartie si carton, ce alcatuiesc ambalajul alimentelor. Talcul poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect drept colorant in polimeri si medicamente. Mai poate fi folosit si ca ingredient inactiv in produsele farmaceutice. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice dar necesita instructiuni de precautie privind riscurile de inhalare de catre copiii sub 3 ani (Anexa III).

Conform studiilor apartinand National Toxicology Panel, talcul folosit in cosmetice, pur, necontaminat cu azbest, este o forma a silicatului de magneziu si poate fi toxic si cancerigen. De asemenea, exista studii care avertizeaza ca folosirea talcului in zona genitala poate cauza cancer ovarian.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 553b - Talc.

Sinonime: 1-BUTOXYPROPAN-2-OL, PROPYLENE GLYCOL N-BUTYL ETHER,1-BUTOXY-2-PROPANOL, PNB • PROPYLENE GLYCOL NORMAL-BUTYL ETHER,1-BUTOXY-2-PROPANOL

 

Descriere:

  • eter produs prin adaugarea in exces a propilen glicolului in alcool butilic.

  • actioneaza la fel ca si sebuumul pielii, ingrijeste pielea si o hidrateaza.
  • contribuie la imbunatatirea aspectului pielii uscate sau deteriorate prin reducerea exfolierii si restaurarea supletii. 
  • imbunatateste aspectul parului conferind suplete si luciu, in special celui care este deteriorat fizic sau prin tratamente chimice.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala atunci cand este inclus in formula pentru a proteja impotriva iritatiilor.
  • Contactul cu ochii poate provoca iritații si leziuni moderate ale corneei.
  • Contactul scurt cu pielea poate provoca iritatii moderate, cu roseata, dar nu sensibilizare.
  • Expunerea repetata prin inhalare poate provoca dureri renale si de ficat. 
 

Sinonime: CASTORWAX, RICE SYN WAX

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii, emolient, agent de emulsifiere, surfactant

 

Descriere:

  • produs prin tratarea cu hidrogen (hidrogenarea) uleiului de ricin 
  • isi mentine fluiditatea atat la temperaturi foarte inalte, cat si la temperaturi foarte joase
  • obtinut prin presarea la rece a semintelor plantei de ricin, urmata de limpezirea uleiului prin intermediul caldurii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, multifunctional si ca substanta naturala de aroma. Hydrogenated Castor Oil este recunoscut si drept un laxativ sigur si eficient.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptat cuprins intre 0-0,7 mg/kg (greutate corporala).

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (1/5).

Sinonime: GLYCERYL MONOHYDROXYSTEARATE

 

Descriere:

  • Compus chimic organic
Este utilizat pentru functiile sale de emolient, agent de emulsionare.
 
Este adesea gasit in produsele de ingrijire faciala, de ingrijire a buzelor, in tratamentele dupa expunerea la soare. 
 
Poate fi gasit in crème hidratante, sampoane, lotiuni, sapunuri, fonduri de ten si produse roll-on.
 
 
Reactii adverse:
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si al plamanilor.

Exista posibilitatea contaminarii cu impuritati legate de cancer sau alte probleme de sanatate semnificative.
Modifica  structura pielii, permitand astfel patrunderea substantelor chimice nocive adanc in piele, care mai apoi ajung in fluxul sanguin.

Sinonime: 1--EICOSANOL

Functii: emolient, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • Substanta ceroasa folosita ca agent de ingrosaresși emolient in produsele cosmetice.
  • Alcool gras
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.

Cosmetics Directive of the European Union permite folosirea  ARACHIDYL ALCOHOL ca ingredient in produsele cosmetice si produsele de ingrijire personala.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Clinique for men - Antiperspirant-Deodorant pentru barbati"

10 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Clinique for men - Antiperspirant-Deodorant pentru barbati"

Suferi de sindromul colonului iritabil?

Suferi de sindromul colonului iritabil?

de AlegeSanatos.ro 13 Iul 2015

Sindromul colonului iritabil (SCI) este una din cele mai intalnite tulburari gastrointestinale ce presupune tulburari de tranzit (inclusiv diaree, constipatie sau ambele), dureri abdominale, crampe si balonare. Este de doua ori mai des intalnita la femei decat la barbati si apare de obicei la adultii tineri, cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani. [detalii]

Unele femei sufera de libidou redus si Testosteronul este de vina!

Unele femei sufera de libidou redus si Testosteronul este de vina!

de Laura Voica 24 Mai 2014

Cu totii am auzit despre barbati care sufera de un nivel scazut al testosteronului. Dar despre femei? Si femeile pot avea un nivel prea scazut al testosteronului? Da, se poate! Se pare ca media descrie intotdeauna femeile ca avand un apetit sexual mai mic decat al barbatilor. Desigur, nu este intotdeauna cazul, dar exista un motiv pentru aceasta perceptie. [detalii]

Calvitia la barbati si la femei

Calvitia la barbati si la femei

de Laura Voica 13 Mar 2014

Calvitia la barbati (alopecia) este foarte des intalnita. Aceasta este denumita alopecie progresiva sau alopecie androida. Deseori incepe in zona fruntii si in regiunea temporala, de obicei deasupra zonei urechilor, in acest caz purtand denumirea de calvitie hipocratica, numita dupa Hipocrate deoarece si acesta a avut-o. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.