Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Apimond - Ulei pentru bebelusi si copii cu Gardenia tahitensis

Nota 9 / 10 din 542 voturi
Apimond - Ulei pentru bebelusi si copii cu Gardenia tahitensis
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Apimond

 

Descriere Apimond - Ulei pentru bebelusi si copii cu Gardenia tahitensis

Ulei pentru bebelusi si copii cu gardenia tahitensis

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Ingrijeste si protejeaza pielea bebelusului tau
Avand in compozitie Ulei de monoi, obtinut prin macerarea florilor de tiare in ulei de cocos pentru cateva saptamani, foarte apreciat pentru calitatile sale benefice precum cele nutritive, hranitoare, hidratante, emoliente si protectoare, Uleiul pentru bebelusi si copii este un ulei hipoalergenic, indicat pentru masajul bebelusilor si copiilor dupa baie sau atunci cand pielea are nevoie de hidratare si hranire

Beneficii
- hraneste pielea sensibila a bebelusului
- hidrateaza in profunzime
- lasa pielea catifelata
- protejeaza impotriva iritatiilor

Uleiul de monoi este util si mamicilor pentru prevenirea si vindecarea vergeturilor cauzate de sarcina.

Cantitate: 200 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 11 ingrediente considerate a fi sigure.

Uleiul de caise incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii.

Uleiul de cocos inmoaie si hidraeaza pielea.

Extractul de ananas are proprietati antioxidante si antibacteriene. Continutul de vitamina C din ananas ajuta la metabolizarea grasimilor si a colesterolului.

Extractul din frunze de Ageratum conyzoides are proprietati antiinflamatoare si antialergice.

Extractul de ylang ylang are efect calmant pentru sistemul nervos, reducand anxietatea si starile de stres.

Extractul de b
usuioc intareste sistemul imunitar, regleaza functiile glandelor endocrine si metabolismul celular, tonifiind intregul organism.

Extractul de tiare, atunci cand este frecat in piele si par, actioneaza ca un agent hidratant.

Beneficiile pentru sanatate a uleiului de lemn Sandal pot fi atribuite proprietatilor sale antiseptice, anti-nflamatoare, antispasmodice, astringent, cicatrizante, carminative, diuretice, dezinfectante, emoliente, hipotensive, sedative si tonice.

 

Ingrediente Apimond - Ulei pentru bebelusi si copii cu Gardenia tahitensis

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, ANANAS SATIVUS (PINEAPPLE) FRUIT EXTRACT, AGERATUM CONYZOIDES LEAF EXTRACT, CANANGA ODORATA (YLANG YLANG) FLOWER EXTRACT, OCIMUM GRATISSIMUM (TULSI), CURCUMA LONGA (TURMERIC) ROOT EXTRACT, GARDENIA TAHITENSIS (TIARE) FLOWER, SANTALUM AUSTROCALEDONICUM (SANDALWOOD) WOOD OIL, TOCOPHEROL

 

Grad de risc produs:
Atentie! Ingredientele naturale pot provoca alergii, de aceea este recomandata testarea produsului pe o portiune mica de piele inainte de folosire.

Data analizei: 2015-06-22


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 

Sinonime: APRICOT KERNEL OIL; APRICOT KERNEL OIL (PRUNUS ARMENIACA L.) ; OIL OF APRICOT KERNELS; PERSIC OIL; PRUNUS ARMENIACA OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei din caise
  • contine aproximativ 58-66%  acid oleic, 29% acid linoleic, 4-6%  acid palmitic si 0.5-1% acid linolenic
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS), pe post de extract natural.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrjijire personala nu prezinta riscuri.

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).

Sinonime: ANANAS COMOSUS EXTRACT; ANANAS SATIVUS EXTRACT; ANANAS SATIVUS FRUIT EXTRACT; EXTRACT OF ANANAS SATIVUS; EXTRACT OF PINEAP

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extract de fructe de ananas, Ananassativus. Ananasul este o planta tropicala, erbacee, originara din America.
 
  • Are proprietati antioxidante si antibacteriene. 
  • Conrine enzima care poate distruge straturile de legatura dintre celulele pielii pentru a exfolia pielea.
  • Contine fibre si micronutrienti si ajuta la protectia organismului de cancer.

  • Extractul de ananas este util in combaterea celulitei si a kilogramelor in plus.
  • Continutul de vitamina C din ananas ajuta la metabolizarea grasimilor si a colesterolului.
  • Ananasul are actiune diuretica, ananasul eliminand atat sarurile cat si apa in exces din tesuturile subcutanate.
     
Extractul de Ananas  are un efect de reimprospatare, proprietatile revitalizante si energizante ale fructului avand o influenta benefica asupra pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera acest ingredient sigur si permite utilizarea acestui in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: BILLYGOAT-WEED, CHICK WEED, GOATWEED, WHITEWEED

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extract din Frunze de Ageratum conyzoides L., Asteraceae, o planta erbacee anuala.
 
Planta contine intre 0,7 - 2,0% ulei esential, plus alcaloizi si saponine. Intreaga planta are proprietati antiinflamatoare si antialergice.
 
Frunzele au proprietati astringente. Ele sunt uscate si aplicate ca o pulbere pe taieturi, rani si eruptii cauzate de lepra. De asemenea, ele sunt utilizate in tratamentul impotriva malariei.
 
Frunzele si florile  produc un ulei de 0,2%, cu un miros gretos puternic .Uleiul contine eugenol 5%, care are un miros placut . Un decoct din planta proaspata este folosit la spalarea parului, lasand parul moale, parfumat si  fara matreata.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ca planta medicinala, Ageratum conyzoides este folosita foarte putin din cauza toxicitatii sale. Este, de asemenea un insecticid si nematicid.
     
  • In cazuri de ingerare, Ageratum  conyzoides poate provoca leziuni hepatice si tumori. Planta contine alcaloizi: licopsamina si echinatina.
     
  • Ageratum  conyzoides este predispusa  a deveni o buruiana nociva pentru mediu atunci cand este crescuta inafara zonei sale naturale de crestere.
 

Sinonime: CANANGA ODORATA FLOWER EXTRACT, CANANGA ODORATA (YLANG YLANG) FLOWER EXTRACT; CANANGA ODORATA EXTRACT; EXTRACT OF CANANGA ODORATA; YLANG YLANG (CANANGA ODORATA) EXTRACT; YLANG YLANG EXTRACT; YLANG YLANG FLOWER EXTRACT; YLANG-YLANG FLOWER EXTRACT

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de parfum

 

Descriere:

Extract din floarea de ylang ylang.
 
Esenta florii de ylang ylang plante are urmatoarele efecte:
  • euphoric
  • antiseptic
  • depresiv
  • sedativ
  • dezinfectant fiind utilizat în aromaterapie. 
Poate avea de asemenea efect calmant pentru sistemul nervos, reducand anxietatea si starile de stres.
 
Ylang Ylang are o varietate de alte utilizari, inclusiv stimularea cresterii parului, este un bun calmant si echilibreaza productia de sebum pentru diferite tipuri de piele.
 
Ylang Ylang mai este utilizata  în tratarea hipertensiunii, insomniilor,a durerilor musculare si a problemelor intestinale .
 
Reactii adverse:

Sinonime: CLOVE BASIL, AFRICAN BASIL

 

Descriere:

Busuioc african. Are miros de cuisoare.
 
Chemotipurile acestui busuioc contin procente ridicate de thymol si eugenol.
 
Uleiul esential de Gratissimum Ocimum contine eugenol si prezinta unele dovezi de activitate antibacteriana. Extractul de frunze de O. gratissimum a aratat proprietati antidiabetice.
 
Uleiul esential de Gratissimum Ocimum  poate fi utilizat ca si conservant alimentar si este toxic pentru Leishmania, bacterie ce provoaca boala leismanioza.
 
Busuiocul intareste sistemul imunitar, regleaza functiile glandelor endocrine si metabolismul celular, tonifiind intregul organism.
 
Pulberea de busuioc are actiune energizanta si antidepresiva, inlaturand efectele surmenajului si echilibrand starea psihica si emotionala.
 
Reactii adverse:

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Acest ingredient se extrage din rizomii de curcuma, Curcuma longa. Curcumul creste in salbaticie in padurile din sud-estul Asiei. 
 
Extractul de radacina de curcuma poate fi utilizat in compozitia produselor cosmetice pentru intarirea capilarelor prin actiuni vaso-tonice, ameliorand inflamatia si, ca antioxidant, asigura protectie impotriva radicalilor liberi.
 
  • Acesta este, de asemenea, utilizat ca un agent antibacterian, ca un antiseptic disponibile pentru taieturi, arsuri și vanatai. 
  • Extract de curcuma este bogat in antioxidanti naturali, care sunt benefici pentru piele, ajutand la reducerea semnelor vizibile ale imbatranirii. 
  • Ajuta la mentinerea unui ten neted, echilibrat si animat  prin protejarea pielii de la daunele cauzate de radicalii liberi.
  • Curcuma are un proprietati puternice antiinflamatorii si antioxidante si este benefic pentru articulatii sanatoase, circulatie si infectii. 
Reactii adverse:

 

Descriere:

Floarea de Tiare (Gardenia taitensis) este floarea nationala in Tahiti.
 
Floarea de Tiare este o floare de infrumusetare si o planta medicinală din farmacia traditionala. Este bogata in alcooli terpenici si esterii (salicilat de metil) cunoscuti pentru proprietatile sale calmarea si purificante.
 
Tiare are un parfum dulce si intens, impetuos si atractiv. 

Uleiul aromat de casa numită Monoi este realizat din flori Tiare si ulei de nuca de cocos. Florile sunt culese cu mana, dar inainte de a-si deschide floarea petalele sale,  si apoi sunt puse in ulei de cocos rafinat pentru 15 zile pana ce incepe sa isi arate toata gama de arome.  Acest proces este numit "extractie".
Atunci cand este frecat in piele si par, actioneaza ca un agent hidratant.
 
Floarea de Tiare in parfumuri este un ingredient dominant, care trezeste si excita simturile. Acesta se gaseste în compozitia multor parfumuri, atat pentru barbati cat si pentru femei, raspandeste o aroma dulce si exotica.
 
 
Reactii adverse:

 

Descriere:

  • Ulei esential obtinut prin distilarea cu vapori a bucatilor de lemn de santal
     
  • Beneficiile pentru sanatate a uleiului de lemn Sandal pot fi atribuite proprietatilor sale antiseptice, anti-nflamatoare, antispasmodice, astringent, cicatrizante, carminative, diuretice, dezinfectante, emoliente, hipotensive, sedative si tonice.
     
  • Uleiul de lemn de santal contine alcooli sesquiterpenici in proportie de 90% din care 50-60% este α-santalol triciclic. β-Santalol cuprinde 20-25%
  • Un studiu care a investigat efectele de inhalare a uleiului de lemn de santal din India de Est si a principalului sau compus, α-santalol, asupra parametrilor fiziologici umani a constatat efectul compusilor sai: puls ridicat, conductanta a pielii si tensiunea arteriala sistolica. 
     
  • Nu se recomanda folosrea directa pe piele. Pentru aplicarea pe piele, aceasta ar trebui sa fie amestecat cu ulei transportor.
  • Ulei de lemn de santal este folosit in parfumuri, cosmetice, unguente sacre.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Apimond - Ulei pentru bebelusi si copii cu Gardenia tahitensis"

8 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Apimond - Ulei pentru bebelusi si copii cu Gardenia tahitensis"

Importanta alimentatiei sanatoase in timpul sarcinii

Importanta alimentatiei sanatoase in timpul sarcinii

de Elena-Alina Constantinescu 21 Sep 2016

Conform unui studiu britanic, femeile care consuma grasimi si zahar in exces in timpul sarcinii afecteaza sanatatea bebelusului. Din cauza alimentelor nesanatoase, creste riscul de hiperactivitate la copii. Este mult mai importanta calitatea alimentelor, decat cantitatea pe care o consumati. [detalii]

Cand incepem diversificarea alimentatiei la bebelusi?

Cand incepem diversificarea alimentatiei la bebelusi?

de Elena-Alina Constantinescu 29 Iul 2016

Alimentatia copilului in primii doi ani de viata este importanta pentru cresterea sanatoasa. Alaptarea este primul pas facut pe drumul stabilirii obiceiurilor alimentare sanatoase. [detalii]

Laptele praf pentru bebelusi: aliment sanatos sau otrava?

Laptele praf pentru bebelusi: aliment sanatos sau otrava?

de Elena-Alina Constantinescu 20 Iun 2016

APC Romania a realizat in studiu privind calitatea laptelui praf, produs destinat hranirii sugarilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 6 luni. Astfel, in produsele analizate s-au identificat 84 de substante diferite, cele mai putine ingrediente fiind intalnite in produsul Vitalact (19 ingrediente), iar cele mai multe ingrediente s-au identificat in produsul Aptamil 1 (48 de ingrediente). [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.