Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

FS Brands - Teo Bebe Sampon Delicate Almond

Nota 5 / 10 din 451 voturi
FS Brands - Teo Bebe Sampon Delicate Almond
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: FS Brands

 

Descriere FS Brands - Teo Bebe Sampon Delicate Almond

Teo Bebe Sampon Delicate Almond

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Teo bebe Delicate Almond este un sampon delicat cu ulei de migdale si  vitamina E si apa purificata.
Formula speciala fara lacrimi  cu pH neutru si nu provaca iritatii.
Samponul Teo Bebe are grija de parul delicat al copilului.

Cantitate: 200 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 8 sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, 3 ingrediente prezinta risc mare de dauna.


 

Ingrediente FS Brands - Teo Bebe Sampon Delicate Almond

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DECYL GLUCOSIDE, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (ALMOND) OIL, OCTYLDODECANOL, SODIUM CHLORIDE, FRAGRANCE/PARFUM, POLYQUATERNIUM-10, CITRIC ACID, DMDM HYDANTOIN, TETRASODIUM EDTA

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

DMDM Hydantoin, ingredient cu risc ridicat de dauna, este un conservant si antimicrobian, elibereaza formaldehida. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor). Aceasta substanta chimica este legata de alergii, dureri in piept, oboseala cronica, depresie, ameteli, infectii ale urechii, dureri de cap, dureri articulare, pierderea de somn si poate declansa astmul. Poate slabi sistemul imunitar si cauza cancer.

PEG-7 Glyceryl Cocoate, ingredient cu risc ridicat de dauna, este un emolient, surfactant si lubrifiant care curata pielea si o lasa moale si catifelata, iar parul - curat si matasos. PEG-7 Glyceryl Cocoate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

Sodium laureth sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant, agent de curatare, emulsifiant. Este, de asemenea, un spumant puternic. Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer). Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, ingredient cu risc mediu de dauna. Sodiu laurii metil isetionat este un agent tensioactiv / detergent utilizat ca agent de curatare si  spumant  in sampoane, produse de ingrijire faciala si paste de dinti. Poate provoca iritatii ale pielii in functie de susceptibilitate a individului la concentratul utilizat. Acest ingredient este creat prin combinarea acizilor grasi cu acidul isetionic. Acidul isetionic este creat prin combinarea bisulfitului de sodiu in solutie apoasa si a oxidului de etilena. Oxidul de etilena este un cunoscut cancerigen. Urme de oxid de etilena pot ramane in produs, impreuna cu cancerigenul 1,4-dioxan.
 

Data analizei: 2014-12-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.

Functii: tensioactiv, agent de curatare, agent emulsificator

 

Descriere:

  •  este o combinatie de plante pe baza de alcooli grasi (nuca de cocos C8-16) si glucoza (amidon de porumb).
  •  este un agent tensioactiv usor si datorita formulei anti uscare, este ideal in compozitia cosmeticelor si produselor de ingrijire personala
  • produce un nivel satisfacator de spuma, fiind adesea intalnit in gelurile de dus, sampoane etc.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 Cosmetics Directive of the European Union permite folosirea DECYL GLUCOSIDE ca ingredient in produsele cosmetice si produsele de ingrijire personala.

Sinonime: MACROGOL 9000, POLYETHYLEN GLYCOL 9000, POLYOXYETHYLEN(200), POLYOXYETHYLEN(200)DERIVAT VON HYDRIERTEN PALMÖLGLYCERIDEN

Functii: agent de curatare, emulsifiere, solvent si surfactant

 

Descriere:

Polietilenglicol derivat din uleiul de palmier hidrogenat cu o medie de 200 de molecule de oxid de etilena.
 
  • Catifeleaza excelent pielea si parul.
  • Poate fi folosit in compozitia produselor de ingrijire a copilului si pentru ingrijirea pielii sensibile.
  • Neutralizeaza efectul nefavorabil al agentilor surfactanti asupra pielii sensibile.
 
Reactii adverse:
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drugs Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar in limita cantitatilor admise de regulament.

Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii.

In ciuda multor temeri legate de PEG-uri 
(acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste obiective nu a putut fi identificata".

Pe baza datelor disponibile se concluzioneaza ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.

Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 

 

Descriere:

Sodiu laurii metil isetionat este un agent tensioactiv / detergent utilizat ca agent de curatare si  spumant  in sampoane, produse de ingrijire faciala si paste de dinti.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Poate provoca iritatii ale pielii in functie de susceptibilitate a individului la concentratul utilizat. 
 
Acest ingredient este creat prin combinarea acizilor grasi cu acidul isetionic. Acidul isetionic este creat prin combinarea bisulfitului de sodiu in solutie apoasa si a oxidului de etilena. 
 
Oxidul de etilena este un cunoscut cancerigen. Urme de oxid de etilena pot ramane in produs, impreuna cu cancerigenul 1,4-dioxan.

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL (7) GLYCERYL MONOCOCOATE

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • polimer sintetic avand la baza Polietilenglicol (PEG) si acizi grasi derivati din nuca de cocos
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off si, in concentratii de pana la 10%, in produsele leave-on.

PEG-7 Glyceryl Cocoate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: ALMOND OIL, SWEET ALMOND OIL, PRUNUS AMYGDALUS (SWEET ALMOND) OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • derivat din migdale (Prunus Amygdalus Dulcis)
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • compus in principal din trigliceride din acid linoleic si oleic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, conform Food and Drug Administration's (FDA), produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient pe arii localizate (uz extern), atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Sinonime: 2-OCTYLDODECANOL, 2-OCTYLDODECYL ALCOHOL, EUTANOL G

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent

 

Descriere:

  • alcool gras
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • reduce tendinta produselor de a face spuma atunci cand sunt agitate
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Octyldodecanol in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: CELLULOSE, 2-HYDROXYETHYL 2- (2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPOXY) ETHYL; 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: antistatic, peliculogen, fixativ par

 

Descriere:

  • polimer sintetic
  • pudra alba
  • reduce electrizarea parului si imbunatateste aspectul sau, crescandu-i volumul, supletea si stralucirea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.

Sinonime: DMDM HYDANTION, DMDMH, 1,3-DIMETHYLOL-5,5-DIMETHYLHYDANTOIN; DIMETHYLOL, DIMETHYLHYDANTOIN [1,3-BIS(HYDROXYMETHYL)-5,5-DIMETHYLIMIDAZOLIDINE-2,4-DIONE]

Functii: conservant

 

Descriere:

  • antimicrobian ce elibereaza formaldehida
  • solid de culoare alba, cristalina
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Directivei UE 1223/2009, DMDM Hydantoin poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6%. Daca exista o eliberare de formaldehida mai mare de 0.05% in produsul finit/rezultat, atunci acesta trebuie etichetat cu „Contine formaldehida”.

Sinonime: EDETATE SODIUM, TETRASODIUM EDETATE, TETRASODIUM EDETATE DIHYDRATE

Functii: agent chelatic

 

Descriere:

  • folosit pentru a indeparta si reduce reactivitatea ionilor de metal ce pot fi prezenti intr-un produs
  • protejeaza ingredientele cu rol de parfum
  • previne rancezirea ingredientelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Tetrasodium EDTA in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"FS Brands - Teo Bebe Sampon Delicate Almond"

2 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"FS Brands - Teo Bebe Sampon Delicate Almond"

Importanta alimentatiei sanatoase in timpul sarcinii

Importanta alimentatiei sanatoase in timpul sarcinii

de Elena-Alina Constantinescu 21 Sep 2016

Conform unui studiu britanic, femeile care consuma grasimi si zahar in exces in timpul sarcinii afecteaza sanatatea bebelusului. Din cauza alimentelor nesanatoase, creste riscul de hiperactivitate la copii. Este mult mai importanta calitatea alimentelor, decat cantitatea pe care o consumati. [detalii]

Cand incepem diversificarea alimentatiei la bebelusi?

Cand incepem diversificarea alimentatiei la bebelusi?

de Elena-Alina Constantinescu 29 Iul 2016

Alimentatia copilului in primii doi ani de viata este importanta pentru cresterea sanatoasa. Alaptarea este primul pas facut pe drumul stabilirii obiceiurilor alimentare sanatoase. [detalii]

Laptele praf pentru bebelusi: aliment sanatos sau otrava?

Laptele praf pentru bebelusi: aliment sanatos sau otrava?

de Elena-Alina Constantinescu 20 Iun 2016

APC Romania a realizat in studiu privind calitatea laptelui praf, produs destinat hranirii sugarilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 6 luni. Astfel, in produsele analizate s-au identificat 84 de substante diferite, cele mai putine ingrediente fiind intalnite in produsul Vitalact (19 ingrediente), iar cele mai multe ingrediente s-au identificat in produsul Aptamil 1 (48 de ingrediente). [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.