Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Mustela - Vitamin Barrier 1-2-3 Crema pentru schimbatul scutecului

Nota 8 / 10 din 571 voturi
Mustela - Vitamin Barrier 1-2-3 Crema pentru schimbatul scutecului
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Expanscience Lab.

 

Descriere Mustela - Vitamin Barrier 1-2-3 Crema pentru schimbatul scutecului

Vitamin Barrier 1-2-3 Crema pentru schimbatul scutecului

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
1 2 3 Vitamin Barrier Cream - Ingrijire completa pentru zona scutecului:
-PREVINE aparitia iritatiilor si rosetii la fiecare schimbare
-CALMEAZA de la prima aplicare
-REPARA continuu

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 20 ingrediente dintre care 18 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Mustela - Vitamin Barrier 1-2-3 Crema pentru schimbatul scutecului

AQUA, ZINC OXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, GLYCERIN, CERA ALBA, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, ETHYL LINOLEATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL UNSAPONIFIABLES, MAGNESIUM SILICATE, STEARALKONIUM HECTORITE, LEVULINIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, CAPRYLOYL GLYCINE, SODIUM LEVULINATE, UNDECYL DIMETHYL OXAZOLINE, PROPYLENE CARBONATE, PERSEA GRATISSIMA BUTTER

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zinc oxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii si un agent de ingrosare. Reflecta si imprastie razele UV. Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Se recomanda folosirea cu atentie a oxidului de zinc atunci cand este aplicat local. Nu este recomandat utilizarea acestui ingredient pentru arsurile si ranile grave. De asemenea, se atentioneaza asupra pericolului la care o persoana este expusa atunci cand inhaleaza vaporii oxidului de zinc care sunt periculosi, cu toate ca acest ingredient in sine nu este toxic.
 

Magnesium Silicate, ingredient cu risc mediu de dauna, cu functia de absorbant. Silicatul de magneziu este componenta principala a talcului, un ingredient comun in cosmetice si produse de ingrijire personala. Talcul  mai este folost pentru a face pudra pentru copii, precum si in creta pulbere utilizata de catre sportivi si gimnaste. Talcul poate fi contaminat cu fibre de azbest, care prezinta riscuri de toxicitate respiratorii si cancer.

 

 
 

Data analizei: 2019-05-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: ZINC OXYDUM; FLOWERS OF ZINC; PHILOSOPHER'S WOOL; PIGMENT WHITE 4

Functii: agent de umplutura/ingrosare, protector piele, agent protectie solara

 

Descriere:

  • oxid anorganic
  • pudra alba
  • reflecta si imprastie razele UV
Oxidul de zinc este folosit in produse cosmetice, mai ales in fonduri de ten.

Reflecta lumina si absoarbe eficient razele UVA si UVB. De asemenea, zincul are proprietati antiinflamatorii, astringente, de calmare si de uscare si este potrivit pentru utilizarea in produse care lupta impotriva cosurilor sau a tenului gras, inflamat si inrosit.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) considera Zinc Oxide drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in cele destinate buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza anumitor specificatii. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 

FDA permite folosirea Zinc Oxide in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%. Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Acesta insa trebuie listat drept CI 77947 atunci cand este utilizat pe post de colorant in cosmetice. De asemenea, este permisa folosirea sa drept filtru UV.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Functii: emolient, emulgator

 

Descriere:

Este utilizat in principal in produsele cosmetice ca emolient si emulgator pentru formulari.
Este un ester de alcool gras de nuca de cocos, acidul caprilic si acidul capric. In timpul aplicarii si lasa un non-gras, moale dupa atingere.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Desi exista putine informatii disponibile cu privire la acest ester, componentele prezente in aceast ingredient (alcool de nuca de cocos, acidul caprilic si acidul capric) sunt acceptate pe scara larga ca ingrediente sigure, non-toxice din produsele de ingrijire a parului si a pielii.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Diester sintetic al acidului Polyhydroxystearic si Polyglyceryl-2 
Ulei essential pe baza de legume pe baza cu functia de emulgator, care are compatibilitate excelenta cu pielea.

Acesta poate fi folosit in procesele reci si la calde, indiferent de polaritatea emolientului, pentru o gama larga de texturi.

Este flexibil in utilizarea alaturi de etanol si alti emolienti - independent de greutate moleculara a emolientilor.

Este utilizat in produsele cosmetic pentru proprietatea de a intretine pielea si de a o mentine intr-o conditie buna.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu are restrictii in Uniunea Europeana.

Conform INCI nu exista restrictii de folosire al acestui ingresient in compozitia produselor cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: CERA MICROCRISTALINA

 

Descriere:

Ceara alba de albine extrasa din fagure de albine.
 
Este compus din myricyl palmitate, acid cerotic acid, esteri si parafina.
 
Cera alba este ceara inalbita, cunoscuta si sub denumirea de ceara de fildes. 
  • Ceara poate fi inalbita in mod natural, prin expunere la soare, dar acesta este un proces destul de dificil. 
  • Inalbirea poate fi realizata si pe cale chimica cu ajutorul peroxidului de hidrogen, prin inalbirea culorii polenului din care a fost produsa ceara. 
  • Acest proces indeparteaza mirosul delicat de miere si lasa ceara aproape inodora.
Materie prima universala utilizata pentru stabilizarea emulsiilor, fabricarea produselor de machiaj (ruj, rimel etc.) si realizarea de creme nutritive.
  • Ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului.
  • Previne colmatarea porilor.
  • Poate fi utilizant ca agent de vindecare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).
 


Citeste mai mult

Sinonime: ALLIGATOR PEAR OIL; AVOCADO OIL; PERSEA GRATISSIMA OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei extras din fructele de avocado
  • bogat in trigliceride ale acidului oleic
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: TRIGLYCERIN DIISOSTEARATE

Functii: agent ingrijirea pielii, emolient, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • derivat din acid izostearic si poliglicerina-3
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (4/5).


Citeste mai mult

Sinonime: 9,12-OCTADECADIENOIC ACID (9Z,12Z) -, ETHYL ESTER; 9,12-OCTADECADIENOIC ACID, ETHYL ESTER; 9,12OCTADECADIENOIC ACID (Z,Z) , ETHYL ESTER; ETHYL ESTER 9,12-OCTADECADIENOIC ACID; ETHYL ESTER LINOLEIC ACID; LINOLEIC ACID, ETHYL ESTER

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • Ester al alcoolului etilic si al acidului linoleic.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ELIANTHUS ANNUUS SEED OIL UNSAPONIFIABLES; HELIANTHUS ANNUUS UNSAPONIFIABLES; SUNFLOWER SEED OIL UNSAPONIFIABLES; UNSAPONIFIABLES, HELIANTHUS ANNUUS; UNSAPONIFIABLES, SUNFLOWER SEED OIL

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Ulei de floarea-soarelui nesaponificabil (care nu se transforma in sapun si isi pastreaza proprietatile emoliente).

Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: MAGNESIUM SALT SILICIC ACID; SILICIC ACID (H2SIO3) , MAGNESIUM SALT (1:1) ; SILICIC ACID, MAGNESIUM SALT; SILICIC ACID, MAGNESIUM SALT (1:1)

Functii: absorbant

 

Descriere:

  • Silicatul de magneziu este un compus chimic alcatuit din magneziu, siliciu si oxigen. Exista in mai multe forme, naturale si industriale.
Silicatul de magneziu este componenta principala a talcului, un ingredient comun in cosmetice si produse de ingrijire personala. Talcul  mai este folost pentru a face pudra pentru copii, precum si in creta pulbere utilizata de catre sportivi si gimnaste.

Formele sintetice sunt folosite pe scara larga, mai ales ca filtre si aditivi in industria alimentara.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Talcul poate fi contaminat cu fibre de azbest, care prezinta riscuri de toxicitate respiratorii si cancer.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZYLDIMETHYLSTEARYLAMMONIUM HECTORITE

Functii: agent non-surfactant, formarea gelului, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • derivat din hectorita, mineral ce apare in mod natural
  • pudra alba, fina
  • sare cuaternara de amoniu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: INGREDIENT ANTIMICROBIAN

 

Descriere:

  • ingredient de parfumare de origine vegetala.
  • Are rol antimocrobian, folosit in cosmeticele care contin plante(cu precadere in cosmeticele de origine bio).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCINE, N- (1-OXOOCTYL) -; N-OCTANOYL-GLYCINE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de curatare

 

Descriere:

  • derivat din glicina si acid caprilic clorhidric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: agent de conservare pentru produsele cosmetice

 

Descriere:

  • Ingredient conservant folosit in produsele cosmetice, reprezinta sarea de sodiu care face parte din LEVULINIC ACID.
  • Protejeaza ingredientele naturale din produsele cosmetice prin inhibarea dezvoltarii microorganismelor aerobe, fara a altera in mod seminificativ integritatea celorlalte ingredient
Reactii adverse:
Cancer:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient este aprobat de FDA si nu este considerat a fi cancerigen.


Citeste mai mult

Sinonime: 1-DECANOL; 1-HYDROXYDECANE; 1DECANOL; DECAN-1-OL; N-DECANOL; 1-DECANOL; AGENT 504; ALCOHOL C-10; ANTAK; C 10 ALCOHOL; CAPRIC ALCOHOL

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Actiune: ingrijeste si mentine pielea intr-o stare buna. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: CARBONIC ACID CYCLIC METHYLETHYLENE ESTER; 1,3-DIOXOLAN-2-ONE, 4-METHYL-

Functii: solvent, agent de miscorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • solvent sintetic
  • folosit pentru dizolvarea altor substante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Propylene Carbonate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: PERSEA GRATISSMA (AVOCADO) BUTTER; PERSEA GRATISSIMA BUTTER; AVOCADO BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • grasimi extrase din semintele fructului de avocado
  • bogat in trigliceride ale acidului oleic
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Mustela - Vitamin Barrier 1-2-3 Crema pentru schimbatul scutecului"

6 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Mustela - Vitamin Barrier 1-2-3 Crema pentru schimbatul scutecului"

Consumul de lactate- riscant sau ideal pentru sanatate ?

Consumul de lactate- riscant sau ideal pentru sanatate ?

de AlegeSanatos.ro 13 Feb 2020

Lactatele sunt produse cu care suntem obisnuiti de mici. Inca de cand suntem bebelusi parintii ne hranesc cu lapte si majoritatea consumam acest produs sau diferite alte lactate, pe tot parcursul vietii. Cu siguranta ai fi uimit daca ai afla ca laptele nu este un aliment prietenos cu stomacul tau. Este totusi consumul de lapte atat de daunator? [detalii]

Protectie solara pentru bebelusi. Cum iti protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui

Protectie solara pentru bebelusi. Cum iti protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui

de Viorica Ghinea 05 Apr 2019

Plimbarile pe care le faci in aer liber, sub mangaierea razelor soarelui, alaturi de bebelusul tau, sunt placute si relaxante. Dar nu uita sa aplici crema cu protectie solara pentru bebelusi inainte sa iesi din casa fiindca cei mici au pielea foarte sensibila si se poate arde usor. Sezonul cald isi intra treptat in drepturi, asa ca este indicat sa te informezi din timp asupra masurilor de protectie pe care le poti lua pentru sanatatea celui mic. Iata in continuare ce trebuie sa faci pentru a preveni arsurile solare la copii. [detalii]

Minerala, de izvor, sau de la robinet? Care este cel mai bun tip de apa pentru consum

Minerala, de izvor, sau de la robinet? Care este cel mai bun tip de apa pentru consum

de Laura Galescu 06 Aug 2018

Corpul uman este alcatuit din apa in proportie de 70%. Poate incerci deja sa bei mai multa apa pe parcursul unei zile, dar stii care este cea mai potrivita? [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016