Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Apidava - Balsam de buze cu unt de shea, ceara si miere de albine

Nota 5.2 / 10 din 365 voturi
Apidava - Balsam de buze cu unt de shea, ceara si miere de albine
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Apidava Cosmetic Line

 

Descriere Apidava - Balsam de buze cu unt de shea, ceara si miere de albine

Balsam de buze cu unt de shea, ceara si miere de albine.

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Formula fara Parabeni
Balsamul de buze pe baza de ceara de albine si miere, contine acum si Unt de Shea - hidratant intens pentru buzele uscate si crapate. Are proprietati cicatrizante, iar datorita Untului de Shea din compozitie actioneaza ca factor de protectie UV, fiind ideal pentru perioadele de iarna.
Este ideal de folosit ca si tratament impotriva semnelor premature de imbatranire a buzelor, aplicat seara inainte de culcare.

Cantitate: 10 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 11 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.

 

Ingrediente Apidava - Balsam de buze cu unt de shea, ceara si miere de albine

PETROLATUM, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, TOCOPHERYL ACETATE, DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) EXTRACT, CERA ALBA, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, LANOLIN, MEL EXTRACT/HONEY EXTRACT, ETHYLHEXYL GLYCERIN, FRAGRANCE/PARFUM, BETA-CAROTENE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED WAX

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Lanolin, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de stabilizator emulsie, agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, protector piele, surfactant, emulsifiant si antistatic. Reprezinta o secretie sebacee provenita de la oi. Are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata. Poate provoca alergii. Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un anul 1991 un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.


Data analizei: 2014-12-21


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: MINERAL JELLY, DEODORIZED KEROSENE ; PETROLATUM AMBER, PETROLATUM WHITE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, emolient, hidratant, absorbant UV

 

Descriere:

  • hidrocarbura derivata din petrol
  • creeaza o bariera la suprafata pielii ce previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea vatamata, ranita
Fiind un produs petrolier, petrolatum pot fi contaminat cu hidrocarburi aromatice policiclice (HAP). Studiile sugereaza ca expunerea la hidrocarburi policiclice aromatice a facut  este asociata cu cancerul.

De aceea, Uniunea Europeana a clasificat petrolatum ca fiind o substanta cancerigena si restrictioneaza utilizarea acestuia in produsele cosmetice.

Prin urmare, HAP in petrolatum poate provoca iritatii ale pielii si alergii. 
 
Totusi, in Uniunea Europeana, petrolatum poate fi utilizat numai in produse cosmetice "in cazul in care este cunoscut istoricul complet al rafinarii si se poate dovedi ca substanta din care este obtinut nu este cancerigena." 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, multifunctional. Petrolatum este de asemenea aprobat pentru folosirea ca aditiv alimentar indirect si ca protector al pielii in produsele farmaceutice oftamologice si cele destinate zonei ano-rectale, fara prescriptie medicala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate intra in compozitia cosmeticelor si a produselor de ingrijire personala doar daca i se cunoaste intregul istoric privind procesul sau de rafinare si daca se poate demonstra ca substanta din care este produs nu este un carcinogen (Anexa II).

Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
 
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 

Sinonime: GRAPE SEED OIL; VITIS VINIFERA SEED OIL; GRAPESEED

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:


  • obtinut din seminte de struguri
  • antioxidant, usor astringent
  • usor absorbit de piele
  • non-comedogenic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL; OLEA EUROPAEA OIL; OLIVE OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extras din fructele Olea europaea (maslin)
  • des folosit ca ulei de gatit
  • compus in principal din acid oleic
Cu proprietati antiimflamatorii si antioxidante, uleiul de masline iti face o piele mai catifelata si mai luminoasa. Folosit atat in masajul corpului, cat si in alimentatie, uleiul de masline iti ofera antioxidantii necesari pentru  a lupta impotriva radicalilor externi. 


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient la ambalarea conservelor de ton. Acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect, de exemplu - ca adeziv in agentii antispumanti.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

 

Descriere:

  • planta cu flori din familia Apiaceae; morcov
Morcovul este bogat in caroten.
Carotenul
  • ajuta la producerea vitaminei A care contribuie la formarea pigmentilor vizuali din ochi ( cu ajutorul carora ochiul se adapteaza la conditiile de lumina slaba)
  • asigura o buna functionare a sistemului imunitar
  • contribuie la cresterea celulelor pielii, parului, dintilor si gingiilor (mentine sanatoase membranele celulare si straturile exterioare ale tesuturilor si organelor)
  • imbunatateste respiratia
  • curata ficatul si reduce riscul de boli cardiovasculare
  • echilibreaza nivelul de zahar din sange
  • este unul dintre cei mai buni antioxidanti
  • reduce riscul de cancer si formarea de ulcere gastrice si tulburari digestive
 
In cosmetica, extractul de morcov ajuta la reducerea ridurilor, confera pielii prospetime si o culoare mai intensa. De asemenea, protejeaza pielea de razele nocive UV. 
 
Pro-Vitamina A are actiuni antioxidante, in special in regiunile grase din celule, protejeaza anumiti acizi grasi impotriva oxidarii, imbunatateste comunicarea celulara.
 
Extractul de morcov, amestecat cu un ulei de seminte de floarea-soarelui, poate fi extrem de nutritiv, avand si proprietati de curatare.
  • Este bogat in flavonoide.
  • Catifeleaza pielea crapata.
  • Trateaza arsurile solare.
  • Protejeaza pielea de la radicali liberi si promoveaza productia de celule noi. Excelent pentru pielea uscata si matura.
Pe langa vitamina A, morcovul mai contine vitaminele B, C si E, calciu, fosfor, zinc.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: CERA MICROCRISTALINA

 

Descriere:

Ceara alba de albine extrasa din fagure de albine.
 
Este compus din myricyl palmitate, acid cerotic acid, esteri si parafina.
 
Cera alba este ceara inalbita, cunoscuta si sub denumirea de ceara de fildes. 
  • Ceara poate fi inalbita in mod natural, prin expunere la soare, dar acesta este un proces destul de dificil. 
  • Inalbirea poate fi realizata si pe cale chimica cu ajutorul peroxidului de hidrogen, prin inalbirea culorii polenului din care a fost produsa ceara. 
  • Acest proces indeparteaza mirosul delicat de miere si lasa ceara aproape inodora.
Materie prima universala utilizata pentru stabilizarea emulsiilor, fabricarea produselor de machiaj (ruj, rimel etc.) si realizarea de creme nutritive.
  • Ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului.
  • Previne colmatarea porilor.
  • Poate fi utilizant ca agent de vindecare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).
 

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: ADSORPTION REFINED LANOLIN; ANHYDROUS LANOLIN; HARD LANOLIN; WOOL FAT; WOOL WAX

Functii: stabilizator emulsie, agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, protector piele, surfactant, emulsifiant, antistatic

 

Descriere:

  • secretie sebacee provenita de la oi
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala care au ca scop protejarea pielii si in cele destinate zonei ano-rectale. Lanolin poate fi folosit si ca emolient oftalmologic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala si ca emolient in guma de mestecat. Este permisa si folosirea sa ca aditiv alimentar indirect (component al ciolofanului ce intra in contact cu mancarea).

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: HONEY EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de umectare, hidratant

 

Descriere:

  • extract din miere
  • in general, mierea este alcatuita din 38% fructoza, 31% glucoza si 1% sucroza
Are functii antibacteriene atunci cand este folosit in produse de ingrijire a pielii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea cerii de albine in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: BETA-CAROTENE, B,BCAROTENE; B-CAROTENE; BETA,BETA-CAROTENE; FOOD ORANGE 5; NATURAL YELLOW 26; C.I. 75130; KAROTIN (CZECH) ; KPMK; NATURAL YELLOW 26; SERLABO; ZLUT PRIRODNI 26 (CZECH)

Functii: Agent de ingrijire a pielii; colorant cosmetic

 

Descriere:

  • Betacarotenul este un compus carotenoid preparat sintetic sau obtinut din surse naturale.
In corpul uman, betacarotenul este convertit in vitamina A.
 
Exista sute de carotenoide printre care licopena si luteina.
Betacarotenul este un precursor care ajuta la formarea retinolului (vitamina A). Acesta este transformat in vitamina A in ficat.
 
Aplicat topic, betacarotenul este un antioxidant cu potential bun si poate reduce efectele daunelor solare, acest beneficiu fiind dependent de doza administrata. 
 
Betacarotenul confera o culoare portocalie produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala.

Imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea exfolierii si restaurarea supletii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Exista cercetari care sustin ca betacarotenul in cantitati mari poate genera daune oxidative.

Functii: Agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

Ingredient natural derivate din semintele de Jojoba; ceara de Jojoba.
 
Este utilizata in compozita cremelor hidratante, demachiantelor, balsamurilor de buze, lotiunilor solide corp.

Hidrateaza pielea, o lasa moale si catifelata.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Apidava - Balsam de buze cu unt de shea, ceara si miere de albine"

8 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Apidava - Balsam de buze cu unt de shea, ceara si miere de albine"

Prepara-ti propriul balsam de buze natural! 2 retete delicioase!

Prepara-ti propriul balsam de buze natural! 2 retete delicioase!

de AlegeSanatos.ro 30 Iul 2015

Daca ai intotdeauna balsamul de buze la tine, inseamna ca il reinnoiesti destul de des. Iti propun ca, de data aceasta, sa nu iti mai cumperi balsam de buze din comert, avand in vedere ca acesta contine substante mai putin naturale, si sa iti pregatesti propriul balsam de buze chiar la tine acasa. Ti-am pregatit mai jos cateva retete de balsamuri de buze naturale si absolut delicioase. [detalii]

Cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea pielii in sezonul rece

Cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea pielii in sezonul rece

de Elena-Alina Constantinescu 12 Ian 2015

Gerul, vantul si caldura din locuinte sunt principalii factori responsabili pentru deshidratarea pielii. Umiditatea este vitala pentru sanatatea pielii, pentru ca stratul superior si protector al ei absoarbe umezeala din aer si o ajuta sa ramana supla. Afla, in randurile de mai jos, cum sa va protejati pielea in sezonul rece. [detalii]

Metode de ingrijire pentru pielea uscata

Metode de ingrijire pentru pielea uscata

de Elena-Alina Constantinescu 04 Nov 2014

De cele mai multe ori pielea uscata este cauzata de temperatura scazuta, bai si dusuri fierbinti, sapunuri si deodorante, etc. Iti prezentam cateva sfaturi care te vor ajuta sa remediezi problemele pielii uscate. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.