Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Piz Buin - Balsam de buze cu SPF30, pentru munte

Nota 7 / 10 din 601 voturi
Piz Buin - Balsam de buze cu SPF30, pentru munte
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Cilag GmbH International

 

Descriere Piz Buin - Balsam de buze cu SPF30, pentru munte

Balsam de buze cu SPF30, pentru munte

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Balsam de buze special conceput pentru a proteja pielea impotriva soarelui, vantului in conditiile de munte.

Cantitate: 4.9 g.

Alte informatii: 
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 13 ingrediente sunt considerate sigure, 3 ingrediente au risc mediu de dauna.


 

Ingrediente Piz Buin - Balsam de buze cu SPF30, pentru munte

HYDROGENATED POLYISOBUTENE, SYNTHETIC WAX, POLYISOBUTENE, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE (OCTISALATE), OCTOCRYLENE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (AVOBENZONE), DISTEARDIMONIUM HECTORITE, TOCOPHERYL ACETATE, ALCOHOL (ETHANOL), AQUA, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, VANILLA, HYDRATED SILICA, TOCOPHEROL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Octocrylene, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de protectie solara si absorbant UV. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient apare sub denumirea 2-cyano-3,3-diphenyl acrylic acid, 2-ethylhexyl ester si face parte din lista filtrelor UV ce se pot regasi in cosmetice, putand fi folosit in concentratii de pana la 10%.

Ethylhexyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, agent protectie solara, absorbant UV si filtru UV. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala drept filtru UV, in concentratii de pana la 5%.


Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un anul 1991 un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.
 

Data analizei: 2018-05-15


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Functii: Emolient impermeabil

 

Descriere:

  • polimer sintetic utilizat ca un agent de ingrijire a pielii.
Ulei sintetic care este folosit ca inlocuitor al uleiului mineral. 
 
Este un emolient si hidratant si previne pierderea de apa. 
 
Este folosit pentru dispersia pigmentilor in multe produse cosmetice si este un ingredient popular in produsele de protectie solara, pentru ca permite retentie SPF chiar si dupa expunerea la apa (produsele de protectie solara rezistente la apa).
 
Au fost efectuate studii pentru a testa posibilitatea de iritare a produselor care contin poliizobutilena hidrogenata cu o concentratie de 1,44% (nivel comun in cele mai multe produse). Nu au aparut iritatii, potrivit RealSelf.com. Chiar pana la o concentratie de 4%, nu au fost iritate nici pielea nici ochii.
 
A fost dovedit ca produsele care contin hidrogenate poliizobutilena au proprietati fototoxice si fotoalergene.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat de Cosmetic Ingredient Review (CIR) si Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizarea in produsele cosmetice si cele de ingrijire a pielii.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PARAFFIN WAXES AND HYDROCARBON WAXES; PARAFFIN WAX FUME

Functii: liant, stabilizator emulsie, ingredient parfum, agent de crestere a vascozitatii, antistatic, emolient

 

Descriere:

  • ceara de hidrocarburi obtinuta din combustibili fosili (ca de exemplu, gazul natural)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ISOBUTENE HOMOPOLYMER; ISOBUTYLENE HOMOPOLYMER; 2-METHYL-1-PROPENE, HOMOPOLYMER; PIB

Functii: liant, peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer sintetic derivat din izobutilena
  • mareste densitatea uleiurilor existente in produsele cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in guma de mestecat si drept aditiv alimentar indirect in adezivii si polimerii ce au contact accidental cu mancarea.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Polyisobutene in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: TRIGLYCERIN DIISOSTEARATE

Functii: agent ingrijirea pielii, emolient, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • derivat din acid izostearic si poliglicerina-3
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (4/5).


Citeste mai mult

Sinonime: OCTISALATE ; 2-ETHYLHEXYL 2-HYDROXYBENZOATE

Functii: ingredient parfum, agent protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • sare a Salicylic Acid (acid salicilic)
  • agent de protectie solara
  • lichid fara culoare cu consistenta uleioasa si aroma florala
Octisalate este un compus organic folosit ca ingredient in produsele cosmetice si de protectie solara cu functia de a absorbi razele UVB.

Este un ester format prin condensarea acidului salicilic cu 2-etilhexanol.
Componenta salicilat absoarbe lumina ultravioleta si protejeaza pielea de efectele nocive in urma expunerii la lumina soarelui. Portiunea etilhexanol serveste ca un alcool gras, cu proprietati emoliente si de similare a hidrocarburilor (rezistent la apa).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca ingredient activ in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) cu protectie solara in concentratii de pana la 5%. Atunci cand este folosit in astfel de produse, poarta numele de Octisalate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Ethylhexyl Salicylate  atunci cand are ca scop evitarea iritarii pielii si evitarea cresterii sensibilitatii solare sau, atunci are loc o astfel de sensibilitate, instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala drept filtru UV, in concentratii de pana la 5% (Anexa VII).

In Canada este permisa folosirea Ethylhexyl Salicylate in produse cu protectie solara in concentratii de pana la 6%.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOCRILENE; 2-CYANO-3,3-DIPHENYL ACRYLIC ACID, 2-ETHYLHEXYL ESTER

Functii: agent de protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • lichid uleios fara culoare
  • absorbant UV sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Octocrylene ca ingredient activ in produsele farmaceutice de protectie solara (fara prescriptie medicala) in concentratii de pana la 10%.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient apare sub denumirea 2-cyano-3,3-diphenyl acrylic acid, 2-ethylhexyl ester si face parte din lista filtrelor UV ce se pot regasi in cosmetice, putand fi folosit in concentratii de pana la 10%.

Health Canada permite folosirea Octocrylene in produsele de protectie solara in concentratii de pana la 10%.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: AVOBENZONE; BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, 4-TERT-BUTYL-4'-METHOXYDIBENZOYLMETHANE; 1-(4-TERT-BUTYLPHENYL)-3-(4-METHOXYPHENYL) PROPANE-1,3-DIONE

Functii: agent protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • protejeaza pielea de intreaga gama de raze UVA.
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala  de alterarea cauzata de razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca substanta activa in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) cu protectie solara in concentratii de pana la 3%. Atunci cand este folosit in astfel de produse, poarta numele de Avobenzone.

Conform Directivei UE 1223/2009, Butyl Methoxydibenzoylmethane poate fi folosit ca filtru UV in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentrati de pana la 10% (Anexa VII).

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in produse cu protectie solara in concentratii de pana la 5%.


Citeste mai mult

Sinonime: DISTEARDIMONIUM HECTORITE

Functii: nonsurfactant, agent antiaglomerant, agent de ingrosare

 

Descriere:

  • derivat din hectorita (lut mineral)
  • pudra alba, cremoasa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.  
 


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE; TINOSORB S

Functii: Filtru UV, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus organic care absoarbe razele ultraviolete (UV).
Acest ingredient poate fi adaugat la produsele de protectie solara, care sunt destinate pentru a proteja pielea de soare. In Europa, produsele de protectie solara sunt considerate produse cosmetice.

Este un agent de protectie UV fotostabil si nonestrogenic.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Comitetul stiintific al Comisiei Europene pentru produse cosmetice si produse nealimentare destinate consumatorilor (SCCNFP) a efectuat o evaluare a sigurantei a acestui ingredient. Pe baza analizei lor, SCCNFP a concluzionat ca utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice, ca un absorbant de lumina UV la o concentratie maxima de 10% nu ar reprezenta un pericol pentru sanatate.


Citeste mai mult

Functii: agent de aroma, condiment

 

Descriere:

  • Planta exotica erbacee agatatoare din familia orhideelor, cu frunze carnoase si fructe aromatice, in forma de pastaie, folosite drept condiment (Vanilla planifolia).
     
  • Fructul acestei plante este supus unui proces special de fermentare si folosit drept condiment placut aromat, datorita continutului de vanilina.
  • Vanilia este dulce, aromata si placuta la gust. Aroma provine de la pastaia in care se gasesc semintele, sau de la “boabele” plantei de vanilie.
  • Este folosita in mancare, dar si in industria parfumeriei.
In lume au fost depistate aproximativ 110 specii de orhidee care produc vanilie, doar trei dintre ele sunt cultivate pentru a fi comercializate:
  • Planifolia
  • Pompona
  • Tahitensis.

  • Vanilia este si un puternic afrodiziac, pe langa un aromatizant puternic.
  • Este un tonic nervos deosebit de puternic si este recunoscuta pentru sporirea activitatii cerebrale.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu exista contraindicatii pentru acest produs.
  • Nu se recomanda consumul in exces.
 


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROSILICIC ACID; PRECIPITATED SILICA; SILICA HYDRATE; SILICIC ACID HYDRATE; SILICON DIOXIDE HYDRATE;

Functii: abraziv, absorvant, antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • forma de dioxid de silicon (nisip)
  • ajuta la indepartarea placii bacteriene
  • fara miros sau gust
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Silica ca agent antiaglomerant si pentru alte utilizari in mancare. Hydrated Silica este recunoscut drept un ingredient in general sigur.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Piz Buin - Balsam de buze cu SPF30, pentru munte"

10 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Piz Buin - Balsam de buze cu SPF30, pentru munte"

Afte - Cauze si simptome

Afte - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 23 Aug 2018

Aftele bucale, cunoscute si sub numele de stomatita aftoasa, reprezinta niste formatiuni mici care apar in cavitatea bucala, mai exact: pe limba, la baza gingiilor, pe suprafata interna a buzelor sau pe cea a obrajilor, in cerul gurii. [detalii]

Reteta unui smoothie perfect cu care sa incepi ziua

Reteta unui smoothie perfect cu care sa incepi ziua

de Raluca Garbea 13 Feb 2018

Diminetile pot fi, uneori, dificile, mai ales atunci cand se acumuleaza multa oboseala. De aceea, este bine sa incepi ziua intr-un mod placut, cu un smoothie care sa iti aduca zambetul pe buze. [detalii]

Prepara-ti propriul balsam de buze natural! 2 retete delicioase!

Prepara-ti propriul balsam de buze natural! 2 retete delicioase!

de AlegeSanatos.ro 30 Iul 2015

Daca ai intotdeauna balsamul de buze la tine, inseamna ca il reinnoiesti destul de des. Iti propun ca, de data aceasta, sa nu iti mai cumperi balsam de buze din comert, avand in vedere ca acesta contine substante mai putin naturale, si sa iti pregatesti propriul balsam de buze chiar la tine acasa. Ti-am pregatit mai jos cateva retete de balsamuri de buze naturale si absolut delicioase. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016