Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ortos - Sapun de toaleta cu miere si tarate

Nota 8 / 10 din 424 voturi
Ortos - Sapun de toaleta cu miere si tarate
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Ortos

 

Descriere Ortos - Sapun de toaleta cu miere si tarate

Ortos - Sapun de toaleta cu miere si tarate

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Revitalizant, regenerant si hidratant. 
Mierea contine majoritatea vitaminelor si mineralelor necesare sanatatii, actionand concomitent cu taratele, hidrateaza pielea dandu-i o elasticitate potrivita.

Cantitate: 100 g.


Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente  considerate a fi sigure.

 

Ingrediente Ortos - Sapun de toaleta cu miere si tarate

ULEI DE PALMIER, Glicerina, Miere, TARATE

 

Grad de risc produs:
Atentie! Chiar daca un produs de ingrijire a pielii contine doar ingrediente naturale sau ingrediente cu risc scazut de dauna, aceasta poate provoca utilizatorului iritatii ale pielii. Persoanele care au pielea sensibila trebuie sa utilizeze o cantitate mica de produs pe o portiune mica de piele pentru a se asigura ca nu exista reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

Data analizei: 2014-11-06


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: ELAEIS GUINEENSIS

 

Descriere:

Uleiul de palmier (procesat) contine (per lingura):
  • 120 calorii
  • 13,6 g de grasimi (dintre care aproximativ 50% saturate, 40% mononesaturate si 10% polinesaturate)
  • 2,17 mg de vitamina E
  • 1,1 mcg de vitamina K
  • 0 carbohidrati
  • 0 proteine
Uleiul de palmier poate fi extras fie din pupla rosie a fructului de palmier (ulei de palmier rosu) sau din semintele aceluiasi fruct (ulei de palmier nucleu). Ceea ce ramane dupa extragerea din uleiul rosu a tuturor vitaminelor bune pentru cosmetica este ulterior rafinat, dezodorizat, albit si partial sau total hidrogenat, rezultand uleiul de palmier alb. Acesta este preferat industriei alimentare, iar uleiul rosu este isi dovedeste eficienta in cosmetica.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de palmier se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat în tocoferol (E 306)
  • Alfa-tocoferol (E 307)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de palmier poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
  • Probleme la nivelul ficatului
  • Toxicitate la nivelul organelor (in cazul uleiului de palmier procesat)
Consumul de ulei de palmier nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Glicerolul este tratat ca un carbohidrat, indulcind diverse produse in industria alimentara (contine 4 calorii/g); el reprezinta un compus alcoolic ce apare in mod natural (poate fi de origine animala sau vegetala), dar care poate fi produs si sintetic.

Conform Codex Alimentarius, glicerina (sau glicerol) poate  fi folosita pe post de agent de umezire si ingrosare, fiind notatata cu E 422.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 422 - Glicerol.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de glicerina poate cauza:

  • Probleme la nivel digestiv (balonare, flatulenta, diaree)
  • Crestere in greutate
Consumul de glicerina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:


Doua linguri de miere contin:
  • 128 calorii
  • 35 g de carbohidrati
  • 34,5 g de zaharuri
  • 0 grasimi
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 012-1987, mierea se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.5 Miere: substanta dulce, naturala, produsa de albine din nectarul florilor sau secretiile plantelor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de miere poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Botulism infantil (nerecomandata copiilor sub 1 an)
  • Probleme la nivelul dintilor
Consumul de miere nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

 

Descriere:

Taratele reprezinta invelisul grauntelor zdrobit prin macinare si separat de faina la cernut.  Acestea sunt bogate in fibre alimentare si previn constipatia.

Taratele sunt folosite cu succes si in industria cosmetica. 

De asemenea, reprezinta un minunat exfoliant si este utilizat adeseori in tratamente naturiste de peeling.

Tarele de grau indeparteaza petele cutanate, elimina punctele negre, indeparteaza excesul de grasime, mentin talpile frumoase iar gomajul cu tarate ajuta la tratamentul celulitei.



 

Reactii adverse:

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ortos - Sapun de toaleta cu miere si tarate"

5 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ortos - Sapun de toaleta cu miere si tarate"

Scapa de acnee cu remedii naturiste

Scapa de acnee cu remedii naturiste

de AlegeSanatos.ro 03 Aug 2015

Acneea poate fi cauzata de stres, poluare, dezechilibre hormonale, alimentatie nesanatoasa, consum excesiv de alcool, fumat, oboseala si lipsa somnului. Curatarea temeinica a tenului este importanta pentru prevenirea acneei. La fel de important este sa folosesti remedii naturale pentru tratarea problemelor. [detalii]

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

de AlegeSanatos.ro 29 Iun 2015

Ficatul lucreaza din greu zi de zi pentru a ne proteja de efectele toxinelor care intra in corpul nostru, fiind astfel unul dintre cele mai importante organe. Sanatatea ficatului ne afecteaza si digestia, metabolismul, imunitatea si capacitatea organismului de a depozita nutrienti. Asadar, ficatul trebuie pastrat intr-o stare foarte buna de functionare, iar sucurile de detoxifiere pot ajuta in acest sens. [detalii]

Solutii naturale pentru curatarea casei

Solutii naturale pentru curatarea casei

de Andreea Pestisan 16 Mai 2015

Unele produse menajere reprezinta adevarate riscuri pentru sanatate! Clorul, servetelele dezinfectante, deodorantele ambientale, insecticidele, produsele pentru curatarea solului si a celorlalte suprafete din casa contin substante chimice care dauneaza sanatatii, deoarece pot genera intoxicatii, alergii, arsuri, astm. In plus, acestea polueaza mediul inconjurator. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.