Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sabio - Sampon lichid pentru par normal

Nota 6.6 / 10 din 351 voturi
Sabio - Sampon lichid pentru par normal
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sabio Cosmetics S.R.L.

 

Descriere Sabio - Sampon lichid pentru par normal

Sampon lichid pentru par normal

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Sampon lichid natural pentru par normal, cu ricin, cocos si jojoba, bogat in glicerina hidratanta si in substante nutritive, revitalizante si regenerante.
 
Formula blanda, parfumata placut in mod natural, numai cu uleiuri esentiale.

Cantitate: 475 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente considerate a fi sigure.

Uleiul de grapefruit este non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant si non-fototoxic, poate irita pielea daca este expusa la tratament in lumina puternica a soarelui. Proprietati terapeutice: antidepresiv, antiseptic, aperitiv, diuretic, dezinfectant, stimulent limfatic, tonic si antiinfectios.


Uleiul de petitgrain este foarte util in curatarea pielii grase, in acelasi timp tratand acneea si petele de pe piele.
 

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.

 

 

Ingrediente Sabio - Sampon lichid pentru par normal

AQUA, POTASSIUM COCOATE, POTASSIUM OLIVATE (OLIVE OIL), POTASSIUM RICINOLEATE, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, CITRIC ACID, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, CITRUS AURANTIUM (BITTER ORANGE) ESS OIL, CITRUS PARADISI PEEL (PINK GRAPEFRUIT) ESSENTIAL OIL

Data analizei: 2016-05-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, COCONUT OIL, POTASSIUM SALTS; POTASSIUM COCOATE SOLUTION

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • sarea de potasiu a acidului de nuca de cocos
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient  in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, OLIVE OIL, POTASSIUM SALTS; FATTY ACIDS, OLIVE-OIL, POTASSIUM SALTS; OLIVE OIL POTASSIUM SALTS FATTY ACIDS; POTASSIUM SALTS FATTY ACIDS, OLIVE OIL

Functii: Surfactant, emulsifiant, agent de curatare

 

Descriere:

  • sarea de potasiu din acizii grasi derivati din uleiul de masline
Acest derivat din uleiul de masline este parte a procesului de productie a sapunului numit saponificare, care implica hidrolizare uleiului de masline in prezenta hidroxidului de potasiu.

Serveste ca un emulsificator, curata delicat si hraneste pielea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: surfactant, emulgator

 

Descriere:

  • derivat din ulei de ricin
Surfactantii ajuta la degresarea suprafetei pielii, permitand amestecarea uleiului excesiv cu apa si eliminarea sa.
In calitate de emulgator, ajuta la formarea emulsiilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: BUXUS CHINENSIS OIL; JOJOBA OIL; JOJOBA SEED OIL; OILS, JOJOBA; JOJOBA OILS

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, emolient, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • extract din semintele arbustului Simmondsia chinensis
  • diferit de alte uleiuri din plante deoarece este similar sebumului si uleiului de balena (compus in proportie de 97% din ceara din acizi si alcool cu greutate moleculara mare)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: PETITGRAIN OIL

 

Descriere:

  • Ulei esential extras din frunzele si ramurile verzi ale portocalei amare prin distilare, cunoscut sub denumirea de ulei de petigrain.
Principalii constituenti ai uleiului petitgrain: geraniol, acetat de geranil, linalol, acetat de linalil, mircen, nerol, acetat neryl si terpineol.
 
Proprietatile sale de relaxare ajuta la calmarea batailor rapide ale inimii, combate insomnia, are grija de pielea cu pete si pielea grasa.
Nu irita si nu este toxic.
 
Atunci cand este utilizat intr-o crema sau lotiune, este foarte util inb curatarea pielii grase, in acelasi timp tratand acneea si petele de pe piele.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.

 


Citeste mai mult

Functii: antibacterian

 

Descriere:

Ulei essential extras din grapefruit-ul roz.

Uleiul de grapefruit este non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant si non-fototoxic, poate irita pielea daca este expusa la tratament in lumina puternica a soarelui.

Proprietati terapeutice: antidepresiv, antiseptic, aperitiv, diuretic, dezinfectant, stimulent limfatic, tonic si antiinfectios.

Grapefruitul are un continut ridicat de vitamina C, prin urmare este valoros pentru sistemul imunitar. Ajuta la protejarea impotriva racelilor si gripei, are un efect foarte pozitiv asupra obezitatii. Are proprietati diuretice, ajutand la indepartarea excesului de apa din organism si, prin urmare, in tratarea celulitei.

Acest ulei racoritor stimuleaza digestia, are beneficii asupra sistemului imunitar, trateaza problemele pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Sampon lichid pentru par normal"

5 + 4 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Sabio - Sampon lichid pentru par normal"

Dragomir Ionela Elisabeta @ 08 Nov 2019
"Un Èampon bun Èi eficient, nu conÈine sulfaÈi, meritÄ nota 10."
Dragomir Ionela Elisabeta @ 03 Nov 2019
"Acest Èampon nu este natural, altfel nu ar avea 24 de luni de la deschidere, plus cÄ provoacÄ prurit."
Olga @ 08 Nov 2018
"Folosesc samponul acesta de o jumatate de an si imi place. Ingredientele sunt ok (e greu sa gasesti la noi un sampon fara SLS), e produs romanesc, pretul e ok. Singurul lucru care nu-mi prea place la el e mirosul de levantica, as fi preferat alt miros, dar nu poti sa le ai pe toate :). Spala bine parul, n-am ce sa-i reprosez. Ma mir ca are un scor asa de slab aici pe site."
Cristecu Corina @ 14 Oct 2016
"C-am slabut dpvd calitativ si ineficient."
Butoi Daniel @ 29 Mai 2016
"Merita nota 10,raport calitatepret bun,de recomandat!"

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Sampon lichid pentru par normal"

4 motive pentru care ti se rup unghiile

4 motive pentru care ti se rup unghiile

de Raluca Garbea 21 Aug 2019

Daca ti se rup usor unghiile, trebuie sa le protejezi cand folosesti produse de curatare, sa nu le rozi si sa le hidratezi cu ajutorul unei lotiuni speciale. Descopera in articol care sunt principalele cauze care duc la ruperea unghiilor. [detalii]

Cele mai eficiente alimente diuretice

Cele mai eficiente alimente diuretice

de Raluca Garbea 28 Sep 2018

Alimentele diuretice au rolul de a elimina disconfortul creat de retentia de apa, ajutand la ameliorarea simptomelor provocate de sindromul premenstrual si la curatarea organismului de toxine. [detalii]

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

de AlegeSanatos.ro 16 Iul 2018

Silybum marianum sau armurariu ori silimarina, asa cum este cunoscuta in termeni populari, este un adjuvant natural pentru afectiunile fiicatului, fiind solutia naturala de regenerare. Pentru ca este direct responsabila de proprietati hepatoprotectoare, dar si de probleme ce tin de vezica biliara si curatarea intestinului, silimarina este considerat tratamentul naturist cel mai indicat pentru bolile ficatului. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016