Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Skin Novels - Purify Sapun natural cu propolis si portocale dulci

Nota 8.2 / 10 din 456 voturi
Skin Novels - Purify Sapun natural cu propolis si portocale dulci
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Skin Novels Romania

 

Descriere Skin Novels - Purify Sapun natural cu propolis si portocale dulci

Purify Sapun natural cu propolis si portocale dulci

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Sapun natural cu ulei saponificat de masline, apa termala , lapte de capra, ulei de cocos, ulei de palmier, unt de shea, ulei de ricin, pudra de propolis, ulei esential de lemn de trandafir, ulei esential de portocale dulci.

Cantitate: 90 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 11 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

Ingrediente Skin Novels - Purify Sapun natural cu propolis si portocale dulci

SODIUM OLIVATE, SODIUM PALMATE, SODIUM COCOATE, GOAT MILK (LAPTE DE CAPRA), SODIUM RICINOLEATE, APA TERMALA, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) OIL, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL, ANIBA ROSAEODORA (ROSEWOOD) ESS. OIL, PROPOLIS, LIMONENE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Sodium ricinoleate, ingredient cu risc mediu de dauna. Curata pielea si parul, ajutand apa sa se amestece cu uleiul si murdaria, astfel incat acestea aceste substante sa poata fi eliminate la clatire. Ca agent activ de suprafata, ricinoleatul de sodiu este iritant pentru piele si membranele mucoase si poate cauza hipersensibilitate. 


Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.
 

Data analizei: 2017-08-02


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: FATTY ACIDS, OLIVE OIL, SODIUM SALTS; SODIUM SALTS FATTY ACIDS, OLIVE OIL; OLIVE OIL SODIUM SALTS FATTY ACIDS

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant, agent de crestere a vascozitatii, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acizilor grasi derivati din uleiul de masline
  • forma saponificata a uleiului de masline, des intalnita in sapunuri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect - de exemplu - ca adeziv in agentii antispumanti.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, PALM OIL, SODIUM SALTS; SODIUM SALTS FATTY ACIDS, PALM OIL

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acizilor grasi derivati din uleiul de palmier Elaeis guineensis
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, COCONUT OIL, SODIUM SALTS

Functii: agent de curatare, surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • sare de sodiu a acizilor grasi din uleiul de nuca de cocos
  • forma saponificata a uleiului de cocos
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: LAPTE DE CAPRA

 

Descriere:

Laptele de capra contine acid lactic natural care ajuta la stabilizarea nivelului de pH. De asemenea, acizii capric, caprylic si capronic care se regasesc in mod natural in acest lapte sunt benefice pentru par si piele. Proteinele cu lant scurt ce se regasesc in laptele de capra il face usor de absorbit, ca ingredient cosmetic.
 
Are proprietati antiaging si de hidratare.
 
Produsele ce contin lapte de capra sunt folosite in special de persoanele ce sufera de psoriazis si eczema. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Functii: surfactant, emulgator

 

Descriere:

Actiuni:
  • Curata pielea si parul, ajutand apa sa se amestece cu uleiul si murdaria, astfel incat acestea aceste substante sa poata fi eliminate la clatire.
  • Ajuta alte ingrediente sa se dizolve intr-un solvent in care acestea nu s-ar dizolva in mod normal.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ca agent activ de suprafata, ricinoleatul de sodiu este iritant pentru piele si membranele mucoase si poate cauza hipersensibilitate. 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Apa termala este o apa bogata in minerale rare si oligo-elemente (fier, magneziu, siliciu, mangan, calciu), cu proprietati benefice asupra pielii, imposibil de reprodus in laborator.
Beneficii:
  • Previne iritatiile
  • reduce roseata si inflamatiile
  • poate trata arsurile si eczemele
  • stimuleaza regenerarea celulara
  • oxigeneaza celulele
  • protejeaza tesuturile
  • fixeaza machiajul
Apa termala poate fi utilizata dupa ras, in cazul pielii iritate sau arse de soare. 


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu produce efecte adverse negative.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • ulei derivat din untul de shea.
Contine vitaminele A, E si F. Acestea hidrateaza pielea, ii confera elasticitate si o revitalizeaza.
 
Protejeaza eficient impotriva razelor ultraviolete.
Stimuleaza productia de colagen si accelereaza microcirculatia sangelui. 
 
Este un bun cicatrizant si are proprietati regenerante.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: CITRUS ARANTIUM DULCIS PEEL ESSENTIAL OIL; CITRUS ARANTIUM DULCIS PEEL OIL; CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, astringent, tonic

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din coaja fructului Citrus aurantium var. dulcis, Rutaceae (portocala dulce)
  • compus in proportie de 90% din d-limonene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata la mancare.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: Antiseptic, analgezic, deodorant, afrodiziac

 

Descriere:

  • Ulei esential de lemn de trandafir.
Uleiul de lemn de trandafir este un ulei esential de valoare, in special in parfumerie.

Contine linalool, substanta care are un numar mare de utilizari.

Cu toate ca nu poseda o gama larga de calitati terapeutice, acest ulei esential este util pentru lupta impotriva depresiei, frigiditatii si impotentei.

Contine stimulente ale celule, astfel incuranjand regenerarea tesutului, ceea il ce face un ingredient valoros in ingrijirea pielii mature – intinereste pielea.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul de lemn de trandafir nu este toxic sau iritant, nu sensibilizeaza si este in general considerat ca fiind sigur.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.

 


Citeste mai mult

Sinonime: BEE PROPOLIS

Functii: dezinfectant, anestezic, antiinflamator

 

Descriere:

Propolisul este un produs al albinelor – o substanta densa, de culoare inchisa.
In proportie de 70% este rasina, a carei colectare este o sarcina grea pentru albina. In afara de rasina, propolisul contine substante mirositoare, ceara, polen, flavonoide si substante minerale.
La rece, propolisul este usor de rupt, la cald poate fi modelat.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Are efecte excelente de dezinfectare, fiind un bun bacterigen, virulocid si fungicid.
  • Este un antiinflamator, scade inflamatiile deja existente.
  • Este un anestezic local.
  • Regenereaza pielea, amelioreaza vindecarea ulcerului.
  • Reduce sangerarea.
  • Intareste sistemul imunitar al organismului.
  • Este un antibiotic natural.

Reactii adverse ce pot aparea la persoanele alergice dupa administrarea de propolis (intern sau/si extern):
  • dermatite de contact la propolis (brut sau crema, unguent); 
  • dermatite cosmetice dupa aplicarea de creme cu propolis, lotiuni etc;
  • alergie la inhalarea de propolis cu spasme bronsice; 
  • mucozitati orale cu ulceratii (tablete cu propolis, propolis de mestecat); 
  • eczeme ocupationale la apicultori (propolis natural);
  • hipotensiune arteriala (propolisul este spasmolitic si astfel scade nivelul presiunii arteriale).
 


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Skin Novels - Purify Sapun natural cu propolis si portocale dulci"

5 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Skin Novels - Purify Sapun natural cu propolis si portocale dulci"

4 motive pentru care ti se rup unghiile

4 motive pentru care ti se rup unghiile

de Raluca Garbea 21 Iun 2019

Daca ti se rup usor unghiile, trebuie sa le protejezi cand folosesti produse de curatare, sa nu le rozi si sa le hidratezi cu ajutorul unei lotiuni speciale. Descopera in articol care sunt principalele cauze care duc la ruperea unghiilor. [detalii]

Cele mai eficiente alimente diuretice

Cele mai eficiente alimente diuretice

de Raluca Garbea 28 Sep 2018

Alimentele diuretice au rolul de a elimina disconfortul creat de retentia de apa, ajutand la ameliorarea simptomelor provocate de sindromul premenstrual si la curatarea organismului de toxine. [detalii]

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

de AlegeSanatos.ro 16 Iul 2018

Silybum marianum sau armurariu ori silimarina, asa cum este cunoscuta in termeni populari, este un adjuvant natural pentru afectiunile fiicatului, fiind solutia naturala de regenerare. Pentru ca este direct responsabila de proprietati hepatoprotectoare, dar si de probleme ce tin de vezica biliara si curatarea intestinului, silimarina este considerat tratamentul naturist cel mai indicat pentru bolile ficatului. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016