Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Wooden Spoon - I am feeling Zen Gel de dus

Nota 8 / 10 din 603 voturi
Wooden Spoon - I am feeling Zen Gel de dus
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Wooden Spoon - Pure Organic Cosmetics

 

Descriere Wooden Spoon - I am feeling Zen Gel de dus

I am feeling Zen Gel de dus

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Gel de dus care hraneste pielea si calmeaza sufletul. Scufundati-va in aroma captivanta de busuioc si pin, care va va duce in tari exotice indepartate pentru o vara vesnica!
 
83% din ingrediente organice.

Cantitate:  200 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 14 sunt considerate sigure, 7 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Wooden Spoon - I am feeling Zen Gel de dus

AQUA, POTASSIUM COCOATE, POTASSIUM OLEATE, LAURYL BETAINE, GLYCERIN, BENZYL ALCOHOL, POTASSIUM PALM KERNELATE (PALM OIL), PALM KERNEL ACID, DECYL GLUCOSIDE, POTASSIUM CITRATE, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL, OCIMUM BASILICUM OIL, PINUS SILVESTRIS, CEDRUS ATLANTICA (CEDARWOOD) WOOD OIL, EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT\ EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Benzyl Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, dar si conservant. Ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  
 

Data analizei: 2018-07-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, COCONUT OIL, POTASSIUM SALTS; POTASSIUM COCOATE SOLUTION

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • sarea de potasiu a acidului de nuca de cocos
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient  in cosmetice.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • sarea de potasiu din acizii grasi derivati din diverse grasimi si uleiuri vegetale si animale. 
Acest derivat din uleiul vegetal si/sau animal este parte a procesului de productie a sapunului numit saponificare, care implica hidrolizare uleiului de plante in prezenta hidroxidului de potasiu.

Serveste ca un emulsificator, curata delicat si hraneste pielea.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: (CARBOXYLATOMETHYL) DODECYLDIMETHYLAMMONIUM; 1-DODECANAMINIUM, N- (CARBOXYMETHYL) -N,N-DIMETHYL-, INNER SALT; 1DODECANAMINIUM, N (CARBOXYMETHYL) N,NDIMETHYL, HYDROXIDE, INNER SALT; DODECYLBETAINE; DODECYLDIMETHYLBETAINE; LAURYL DIMETHYL GLYCINE; LAUR

Functii: Agent antistatic, agent de ingrijire a parului si a pielii, surfactant, spumant

 

Descriere:

Ingredient sintetic, lichid derivat din produse vegetale.
 
Poate fi transparent sau galben pal. 
 
Acesta a fost descoperit pentru prima data in extractul de sfecla de zahar. 
 
Este un balsam de par si piele, un agent activ de suprafata (surfactant) si functioneaza bine in sampon, gel de dus sau orice produs de curatare. Agentii tensioactivi sunt solubili in apa dar si in ulei, permitand dispersia acestora .
 
De asemenea, ajuta la imbunatatirea calitatii si stabilitatii spumei.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in acest moment, nu a fost demonstrata existenta efectelor secundare negative sau avertismentelor asociate cu acest ingredient in produsele de ingrijire a pielii si a parului.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL

Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
  • poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, PALM KERNEL OIL, POTASSIUM SALT; FATTY ACIDS, PALM KERNEL-OIL, POTASSIUM SALTS; PALM KERNEL OIL POTASSIUM SALT FATTY ACIDS; POTASSIUM PALM KERNEL FATTY ACID SOAP; POTASSIUM SALT FATTY ACIDS, PALM KERNEL OIL

Functii: Surfactant, agent de curatare, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • sarea de potasiu a acizilor grasi derivati din uleiul de palmier Elaeis guineensis
Cunoscut pentru proprietatile excelente de hidratare si ingrijire.

In plus, acest ulei contine o cantitate mare de acid lauric, care creeaza o spuma naturala si adauga consistenta produsului finit.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ACIDS, PALM KERNEL; ELAEIS GUINEENSIS (PALM) KERNEL ACID; FATTY ACIDS, PALM KERNEL-OIL; PALM KERNEL ACIDS; PALM KERNEL FATTY ACIDS; PALM KERNEL OIL FATTY ACID

Functii: Emulsifiant, agent de opacitate, agent de curatare, surfacatant

 

Descriere:

  • Un amestec de acizi grasi derivați din ulei de palmier.
  • Utilizat ca un agent de curatare, emulgator sau pentru a adauga opacitate la produsele cosmetice, cum ar fi: sapunuri si produse de curatare hidrosolubile.
  • Cu toate ca derivatii din acest ingredient sunt sintetici de obicei, acidul palmier este natural.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient cu conditia respectarii cantitatilor impuse.


Citeste mai mult

Functii: tensioactiv, agent de curatare, agent emulsificator

 

Descriere:

  •  este o combinatie de plante pe baza de alcooli grasi (nuca de cocos C8-16) si glucoza (amidon de porumb).
  •  este un agent tensioactiv usor si datorita formulei anti uscare, este ideal in compozitia cosmeticelor si produselor de ingrijire personala
  • produce un nivel satisfacator de spuma, fiind adesea intalnit in gelurile de dus, sampoane etc.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 Cosmetics Directive of the European Union permite folosirea DECYL GLUCOSIDE ca ingredient in produsele cosmetice si produsele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2-HYDROXY-, TRIPOTASSIUM SALT; 1,2,3PROPANETRICARBOXYLIC ACID, 2HYDROXY, TRIPOTASSIUM SALT; 2-HYDROXY- TRIPOTASSIUM SALT 1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, TRIPOTASSIUM SALT; C

Functii: agent de tamponare, agent de chelare, agent de reglare a pH-ul

 

Descriere:

Sarea de potasiu a acidului citric.

In produsele cosmetic are functia de reglare a pH-ului.

In Codex Alimentarius, acest ingredient este un aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, avand de asemeni şi funcţii de regulator de aciditate, conservant, aromatizant şi sechestrant. Are numarul E322.

Ca medicament, acesta poate fi utilizat pentru a controla pietrele la rinichi derivate fie din acid uric sau cistina.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu prezinte efecte adverse negative.


Citeste mai mult

Sinonime: CITRUS ARANTIUM DULCIS PEEL ESSENTIAL OIL; CITRUS ARANTIUM DULCIS PEEL OIL; CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, astringent, tonic

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din coaja fructului Citrus aurantium var. dulcis, Rutaceae (portocala dulce)
  • compus in proportie de 90% din d-limonene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata la mancare.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: Agent de aroma; analgesic, antiseptic, astringent, hepatic

 

Descriere:

  • Ulei de menta, lichid galben pal sau incolor cu miros puternic, penetrant.
  • Uleiul de menta este extras din planta intreaga chiar inainte de inflorire.Uleiul este extras prin distilare cu vapori a plantelor proaspete sau partial uscate.
  • De asemenea, are un gust picant, care este urmat de senzatia de raceala cand aerul este aspirat in gura.
  • Compozitie chimica: menthol, menthone, 1,8-cineole, methyl acetate, methofuran, isomenthone, limonene, b-pinene, a-pinene, germacrene-d, trans-sabinene hydrate and pulegone.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include menta pe lista sa de mirodenii si condimente naturale si a altor aroma considerate general recunoscute ca fiind sigure (GRAS). Menta este, de asemenea, pe lista de uleiuri esentiale GRAS, oleorasini si extractibile naturale.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala  cu conditia ca concentratia de pulegone (o componenta natural a uleiului de menta) din aceste ingrediente sa nu depaseasca 1%.
  • Uleiul de menta nu este toxic si nu produce iritatii in in dilutii joase, dar sensibilizare poate fi o problema datorita continutului de mentol.
  • Acesta poate provoca iritatii la nivelul pielii si a membranelor mucoase si ar trebui sa fie tinute departe de ochii.
  • Ar trebui sa fie evitata in timpul sarcinii si nu trebuie administrat copiilor sub sapte ani.


Citeste mai mult

Sinonime: OCIMUM BASILICUM (BASIL) OIL, AEC BASIL OIL; BASIL (OCIMUM BASILICUM L.) ; BASIL ABSOLUTE; BASILIC GREEN; BASILIC SUPERESSENCE; BASIL OIL; BASIL OIL (OCIMUM BASILICUM L.) ; BASIL OIL, ESSENTIAL; ESSENTIAL BASIL OIL; OCIMUM BASILICUM OIL; OIL OF BASI

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii, tonic, mascant

 

Descriere:

  • Ulei de busuioc
Uleiul este extras prin distilarea cu vapori a frunzelor si a partii superioare a florii.
 
Uleiul de busuioc are diversi compusi chimici care includ un-pinen, camfen, b-pinen, myrcene, limonene, cis-ocimene, camfor, linalool, metil chavicol, Y-terpineol, Citronellol, geraniol, cinnamate metil si eugenol.
 
Proprietati terapeutice:
  • afrodisiac
  • antiseptic general
  • antidepresiv
  • antigutos
  • antiseptic intestinal
  • antispasmodic
  • antitusiv
  • antiepileptic
  • anxiolitic
  • calmant
  • emenagog
  • stimulent general
  • stimulent cerebral
  • stimulent al digestiei
  • tonic.
Este recomandat pentru tratamentul tenului gras si al tenului acneic.  Revitalizeaza pielea, calmeaza, ajuta in procesul de cura-tare, stimuleaza circulatia sanguina si metabolismul celular, are rol antiseptic si astringent.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Desi ulei de busuioc este un stimulant, de obicei, in exces poate avea un efect stupefiant si nu trebuie utilizat in timpul sarcinii sau la copii sub 16 ani.
  • Deoarece aceasta poate irita pielea sensibila, acesta trebuie sa fie utilizat cu prudenta la persoanele cu pielea sensibila.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: SCOTS PINE

 

Descriere:

Pinul de padure sau Pinus sylvestris, este unul din cele mai raspandite conifere din Eurasia.
 
Distilarea uscata a acelor, crengilor si conurilor de pin silvestru (Pinus sylvestris) da cel mai calitativ ulei de pin folosit pentru parfumuri si pentru expectorante in inhalatii pentru bronsita si raceala. 
 
Radacina este inclusa in unele produse pentru stimularea parului.
 
Rasina de pin vindeca rinichii, ficatul si plamanii. 
 
Parfumul sau este calmant atat pentru plamani cat si pentru nervi.
 
Uleiul esential de pin (Pinus sylvestris) se utilizeaza in cazurile de:
  • transpiratie excesiva
  • artrita
  • dureri muscular
  • guta
  • circulatie deficitara
  • nevralgii
  • astm
  • reumatism
  • raceala
  • bronsita
  • guturai
  • tuse
  • sinuzita
  • cistita.
Actiuni:
  • Curatare
  • Restaurare
  • Racoritor
  • Calmant
  • Stimulent
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • ulei de cedru de atlas.
Proprietati:
  • antiseboreic, 
  • antiseptic, 
  • tonic,
  • astringent,
  • diuretic,
  • expectorant,
  • insecticid,
  • fungicid.
Uleiul de cedru de atlas este benefic in tratarea seboreii sau dermatitei - defectiuni ale glandelor sebacee care ingalbesc pielea si provoaca desprinderea pielii si caderea parului. Uleiul impiedica descuamarea pielii si regularizeaza productia de sebum, tratand infectia. Reduce roseata si semnele ce apar in timpul tratamentului. 
 
Impiedica infectarea ranilor si protejeaza de germenii tetanosului. Apara organismul de toxine, protejeaza globulele albe de sange si sistemul imunitar de stres suplimentar si le permite astfel sa protejeze mai bine functiile interne.
 
Vindeca durerile de dinti, intareste gingiilesi protejeaza dintii. De asemenea, intareste muschii si ii face mai fermi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, EUCALYPTUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS, EXT.; EXTRACT OF EUCALYPTUS; EXTRACT OF EUCALYPTUS GLOBULUS; TASMANIAN BLUE GUM LEAF EXTRACT

Functii: agent de aroma, antibacterial, conditionator

 

Descriere:

Extract din frunzele de eucalipt.

Frunzele degaja un miros puternic aromat si au gust amar si astringent.
 
Principalele componente chimice regasite in frunze sunt: flavonide, ulei esential bogat in cineol si eucaliptol, tanin, rasini, ceara, terpene, cumarine.

Cele mai importante calitati ale eucaliptului sunt:
  • antifungic
  • antibacterian
  • decongestionant
  • hipoglicemiant. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in mancare, substante aromatizante si medicamente pentru raceli si tuse.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Wooden Spoon - I am feeling Zen Gel de dus"

3 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Wooden Spoon - I am feeling Zen Gel de dus"

4 motive pentru care ti se rup unghiile

4 motive pentru care ti se rup unghiile

de Raluca Garbea 21 Aug 2019

Daca ti se rup usor unghiile, trebuie sa le protejezi cand folosesti produse de curatare, sa nu le rozi si sa le hidratezi cu ajutorul unei lotiuni speciale. Descopera in articol care sunt principalele cauze care duc la ruperea unghiilor. [detalii]

Cele mai eficiente alimente diuretice

Cele mai eficiente alimente diuretice

de Raluca Garbea 28 Sep 2018

Alimentele diuretice au rolul de a elimina disconfortul creat de retentia de apa, ajutand la ameliorarea simptomelor provocate de sindromul premenstrual si la curatarea organismului de toxine. [detalii]

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

de AlegeSanatos.ro 16 Iul 2018

Silybum marianum sau armurariu ori silimarina, asa cum este cunoscuta in termeni populari, este un adjuvant natural pentru afectiunile fiicatului, fiind solutia naturala de regenerare. Pentru ca este direct responsabila de proprietati hepatoprotectoare, dar si de probleme ce tin de vezica biliara si curatarea intestinului, silimarina este considerat tratamentul naturist cel mai indicat pentru bolile ficatului. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016