Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Antos - Sampon pentru par uscat

Nota 8 / 10 din 751 voturi
Antos - Sampon pentru par uscat
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Antos

 

Descriere Antos - Sampon pentru par uscat

Sampon pentru par uscat

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Caracteristicile deosebite ale acestui produs sint delicata actiune de curatare, asociata cu actiunea hidratanta a mierii de albine si cu cea hranitoare si restructuranta a ginsengului – foarte utile in ingrijirea unui par deteriorat, fragil si devitalizat. Contine miere de albine, extract de ginseng, ulei esential de rozmarin.

Cantitate: 200 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 21 ingrediente dintre care 17 ingrediente sunt considerate sigure, iar 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Antos - Sampon pentru par uscat

AQUA, ZINC, ZINC SULFATE, LAURAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM LAUROYL GLUTAMATE, DISODIUM CAPRYLOYL GLUTAMATE, MEL EXTRACT/HONEY EXTRACT, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, LACTIC ACID, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE, TOCOPHEROL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) OIL, LIMONENE, LINALOOL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zinc Sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent antimicrobian si agent antiplaca. Sulfatul de zinc este un agent astringent, biocid cosmetic si agent de ingrijire orala. Poate produce iritatii atunci cand este inhalat. Contactul direct cu acest ingredient poate irita si arde pielea si ochii. Clasificat ca fiind toxic sau nociv (numai pentru produsele de uz jurul gurii; produse destinate pentru buze).

Lactic acid, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglator de pH, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare. Acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu), poate fi produs si pe cale sintetica. Are rolul de imbunatatire a aspectului pielii. Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.

Data analizei: 2015-04-13


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

 

Descriere:

  • Oligoelement indispensabil organismului, care permite activarea unui mare numar de enzime.
Zincul din organism trebuie suplimentat in permanenta deoarece acesta:
  • accelereaza activitatea a peste 100 de enzime;
  • intareste sistemul imunitar in lupta cu raceala si gripa;
  • are grija de sanatatea celulelor si le ajuta sa se regenereze;
  • are grija ca simtul si mirosul sa fie bine dezvoltate;
Zincul apare in mod natural intr-o varietate de alimente, inclusiv carne, pasare, peste, crustacee, oua, legume, produse lactate, legume si cereale.

Doza zilnica recomandata de zinc este de 11 miligrame pe zi pentru barbati adulti si 8 miligrame pe zi pentru femei adulte, se specifica in rapoartele Oficiului Suplimentelor alimentare.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de zinc nu este restrictionat. Se recomanda consumul cu moderatie.

Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Sinonime: SULFURIC ACID, ZINC SALT; SULFURIC ACID, ZINC SALT (1:1) ; SULFURIC ACID, ZINC SALT (1:1) ; ZINC SULFATE; ZINC SALT SULFURIC ACID; ZINC SULPHATE; BONAZEN; BUFOPTO ZINC SULFATE; COMPLEXONAT; OP-THAL-ZIN; OPTRAEX; SULFATE DE ZINC (FRENCH)

Functii: Antimicrobian, agent antiplaca

 

Descriere:

  • Sare anorganica
  • compus cristalin incolor.
Sulfatul de zinc este un agent astringent, biocid cosmetic si agent de ingrijire orala.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Poate produce iritatii atunci cand este inhalat.
  • Contactul direct cu acest ingredient poate irita si arde pielea si ochii.
  • Clasificat ca fiind toxic sau nociv (numai pentru produsele de uz jurul gurii; produse destinate pentru buze)
  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea de sulfat de zinc ca un astringent oftalmica in produsele care pot fi cumparate fara prescriptie medicala, produse medicamnetoase oftalmologice la concentratii de 0,25%.
 

Functii: Antistatic, agent de ingrijire a parului, surfactant, agent de curatare, spumant, agent de marire a vascozitatii

 

Descriere:

  • Sare interna
  • Face parte din clasa de substante chimice denumite betaine amidopropyl.
  • Folosit in produse pentru par, acest ingredient lasa parul usor de pieptanat, neted, moale si stralucitor si /sau ii da volum, il scoate in evidenta, ii confera stralucire.

Reactii adverse:
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Ecotoxicologie:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) a determinat ca acest ingredient este sigur pentru utilizarea in produsele cosmetice, sub rezerva limitarilor de concentrare sau de utilizare - sigure pentru utilizarea in produsele cosmetice, cu anumite calificari

Sinonime: ACYLGLUTAMATE LS-11;SODIUM LAUROYL GLUTAMATE;SODIUM-N-LAUROYL-L-GLUTAMATE;MONOSODIUM N-LAUROYL-L-GLUTAMATE

Functii: antistatic, surfactant, conditionator de par, agent de curatare

 

Descriere:

Surfactant pe baza de aminoacid, derivat din resurse natural si regenerabile.
 
Este obtinut din ulei de nuca de cocos si acid glutamic.
 
Proprietati:
  • Curatare
  • Spumare
  • Ecologic
  • Efect antibacterial
  • Emulsifiere
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este tolerat de de toate tipurile de piele, chiar si de cea sensibila.

Functii: Agent de curatare, surfactant, deodorant

 

Descriere:

Actiuni:
  • Ajuta la o indepartare usoara a murdariei de pe par si de pe suprafata corpului
  • Ajuta la distribuirea uniforma a produsului pe suprafata corpului
  • Reduce sau  mascheaza mirosul neplacut al corpului

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat pentru utilizare de catre Cosmetic Ingredient Review (CIR).

Sinonime: HONEY EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de umectare, hidratant

 

Descriere:

  • extract din miere
  • in general, mierea este alcatuita din 38% fructoza, 31% glucoza si 1% sucroza
Are functii antibacteriene atunci cand este folosit in produse de ingrijire a pielii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea cerii de albine in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 

Sinonime: PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, AMERICAN GINSENG EXTRACT; EXTRACT OF GINSENG; GINSENG (PANAX GINSENG) EXTRACT; GINSENG EXTRACT; GINSENG ROOT EXTRACT; GINSENG, PANAX QUINQUEFOLIUM, EXT.; ORIENTAL GINSENG EXTRACT; PANAX QUINQUEFOLIUM EXTRACT; GINSENG, ROOT

Functii: Emolient, tonic, agent de hidratare, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extras din radacina plantei de Ginseng, Panax ginseng.
 
Ginsengul este o specie perena care creste incet in muntii impaduriti din nord-estul Chinei si Coreei.
Atat radacinile cat si frunzele de gingseng contin:
  • antioxidanti
  • uleiuri esentiale
  • minerale
  • vitamine cu rol antioxidant (de exemplu, vitamina C). 
Gingsengul contine peste 18 saponine triterpenoide (care sunt denumite ginsenozide sau panaxoside), 20-S-protopanaxdiol, polizaharide ginseng (panaxani), pectina, vitaminele B1, B2, B12, acid nicotinic, acid pantotenic, biotina, colina, grasimi, minerale si poliacetilene.
 
Ginsengul ajuta la cresterea
  • fortei
  • a capacitatii de concentrare, de mentinere a atentiei
  • a randamentului util
  • la ameliorarea dispozitiei, a somnului si la mentinerea tonusului general.
 
Ginseng este utilizat in industria cosmetica pentru proprietatile sale de reintinerire. Acesta contine fitonutrienti  (au capacitatea de a activa metabolismul pielii si de a stimula regenerarea si calitatea fluxului sangvin). Poate, de asemenea, ajuta la reglarea secretiei de sebum si poate estompa ridurile si liniile fine ale tenurilor mature.
 
A fost demonstrat stiintific si rolul gingsengului in combaterea actiunii radicalilor liberi datorat in principal derivatilor de protapanaxatriol - o cantitate mult mai ridicata decat o au alte plante.
 
S-a demonstrat stiintific faptul ca administrarea gingsengului are efecte benefice asupra metabolismului general al organismului - este foarte eficient asupra circulatiei sangvine dar si asupra muschilor netezi aferenti vaselor de sange.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) considera produsele pe baza de Ginseng ca fiind sigure si fara reactii adverse. La doze excesive, ele pot da stari de agitatie si insomnie in cazul unor persoane sensibile. 
     
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Se va evita folosirea acestor preparate de catre gravide si hipertensivi si de catre cei care sufera de actiuni cardiovasculare grave.
 

Sinonime: EXTRACT OF ROSEMARY; EXTRACT OF ROSMARINUS OFFICINALIS; ROSEMARY CONCRETE; ROSEMARY EXTRACT; ROSEMARY LEAF EXTRACT; ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Functii: agent antimicrobian, antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunze de Rosmarinus officinalis (rozmarin)
Rozmarinul intareste radacina firelor de par, stimuland circulatia sangelui la nivelul scalpului. Grabeste cresterea parului si intarzie aparitia firelor albe de par. Previne caderea parului.

Este folosit in tratamentul acneei deoarece este un bun agent antimicrobian. Inlatura iritatiile si reda fermitatea pielii. De asemenea, este folosit in tratamentul celulitei. 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome naturale permise.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 392 – Extracts of rosemary.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.

Functii: agent de conservare pentru produsele cosmetice

 

Descriere:

  • Ingredient conservant folosit in produsele cosmetice, reprezinta sarea de sodiu care face parte din LEVULINIC ACID.
  • Protejeaza ingredientele naturale din produsele cosmetice prin inhibarea dezvoltarii microorganismelor aerobe, fara a altera in mod seminificativ integritatea celorlalte ingredient
Reactii adverse:
Cancer:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient este aprobat de FDA si nu este considerat a fi cancerigen.

Functii: Conservant natural

 

Descriere:

  • Sare de acid organic
Conservant antimicrobian derivat din porumb si/sau fenicul. Este sigur pentru utilizare si, de asemenea, foarte eficient.
Este o alternativa mai buna pentru parabeni. Are proprietati de mascare si activitate fungicida.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost depistate efecte adverse negative legate de acest ingredient.

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).

 

Descriere:

Ulei de rozmarin este extras din planta de Rosmarinus officinalis (de asemenea, cunoscuta sub numele de Rosmarinus coronarium) a familiei Labiatae.
 
Principalele componente chimice:
  • a-pinene
  • borneol
  • b-pinene
  • camphor
  • bornyl acetate
  • camphene
  • 1,8-cineole
  • limonene
Proprietatile terapeutice ale uleiului de rozmarin:
  • analgezic
  • antidepresiv
  • astringent
  • carminativ
  • colagog cefalic
  • digestiv
  • diuretic
  • hepatic
  • hipertensiv
  • rubefacient
  • stimulen
  • sudorific 
  • tonic.
 
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ulei de rozmarin nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si nu este recomandat pentru persoanele cu epilepsie sau hipertensiune arteriala.

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Antos - Sampon pentru par uscat"

8 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Antos - Sampon pentru par uscat"

Scapa de acnee cu remedii naturiste

Scapa de acnee cu remedii naturiste

de AlegeSanatos.ro 03 Aug 2015

Acneea poate fi cauzata de stres, poluare, dezechilibre hormonale, alimentatie nesanatoasa, consum excesiv de alcool, fumat, oboseala si lipsa somnului. Curatarea temeinica a tenului este importanta pentru prevenirea acneei. La fel de important este sa folosesti remedii naturale pentru tratarea problemelor. [detalii]

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

de AlegeSanatos.ro 29 Iun 2015

Ficatul lucreaza din greu zi de zi pentru a ne proteja de efectele toxinelor care intra in corpul nostru, fiind astfel unul dintre cele mai importante organe. Sanatatea ficatului ne afecteaza si digestia, metabolismul, imunitatea si capacitatea organismului de a depozita nutrienti. Asadar, ficatul trebuie pastrat intr-o stare foarte buna de functionare, iar sucurile de detoxifiere pot ajuta in acest sens. [detalii]

Solutii naturale pentru curatarea casei

Solutii naturale pentru curatarea casei

de Andreea Pestisan 16 Mai 2015

Unele produse menajere reprezinta adevarate riscuri pentru sanatate! Clorul, servetelele dezinfectante, deodorantele ambientale, insecticidele, produsele pentru curatarea solului si a celorlalte suprafete din casa contin substante chimice care dauneaza sanatatii, deoarece pot genera intoxicatii, alergii, arsuri, astm. In plus, acestea polueaza mediul inconjurator. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.