Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Jovis - Herbal Hair Care Sampon solid pentru par uscat

Nota 8.3 / 10 din 364 voturi
Jovis - Herbal Hair Care Sampon solid pentru par uscat
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Jovis Homemade Beauty

 

Descriere Jovis - Herbal Hair Care Sampon solid pentru par uscat

Jovis - Herbal Hair Care Sampon solid pentru par uscat

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Samponul solid "Herbal Hair Care" promite sa ofere parului o ingrijire naturala, bazata pe extracte de plante si produse apicole, avand efect de stimulare a cresterii parului si anti-matreata, confera volum si stralucire, toata acestea fara ingredientele nocive din sampoanele clasice din comert (SLS, SLES, parabeni etc.) care dauneaza pe termen lung atat sanatatii parului cat si a organismului in general.
 
Toate cele trei sampoane solide din gama Herbal Hair Care contin henna neutra, care nu coloreaza parul insa actioneaza ca un balsam asupra lui, argila ghassoul, folosita pentru absorbtia excesului de sebum si impuritatilor, si ulei de neem cu efect antimatreata, antibacterian si antifungic.

Pe langa acestea, samponul pentru par uscat contine si o serie de ingrediente propice acestui tip de par - musetel, miere, lapte de capra.

Cantitate: 100 ± 5 g

Alte informatii:
Acest produs contine 12 ingrediente considerate a fi sigure.

Uleiul de ricin este indicat pentru tratarea scalpului si a parului uscat. Stimuleaza cresterea parului, este perfect pentru parul foarte fragil.

Laptele de capra contine acid lactic natural care ajuta la stabilizarea nivelului de pH. De asemenea, acizii capric, caprylic si capronic care se regasesc in mod natural in acest lapte sunt benefice pentru par si piele. Proteinele cu lant scurt ce se regasesc in laptele de capra il face usor de absorbit, ca ingredient cosmetic.

Pudra de henna neutra este potrivita pentru toate tipurile de par deoarece nu coloreaza, ci este folosita ca tratament. Este ideala pentru parul deteriorat de procesele chimice (vopsit) deoarece il intareste si ii confera volum. De asemenea, trateaza micozele de la nivelul scalpului. 

Extractul de frunze de nuc de a fost folosit pentru a trata mancarimile, acneea, dermatita scalpului si dermatita seboreica, fiind  folosit cu succes in produsele pentru ingrijirea parului.
 
Argila marocana rhassoul este un lut brun cu proprietati de exfoliere, curatare si detoxifiere. Acesta are o capacitate foarte buna de a scoate excesul de uleiuri si impuritati din porii pielii. Datorita nivelului ridicat de "schimb de ioni", stimuleaza circulatia sangelui.

 

Ingrediente Jovis - Herbal Hair Care Sampon solid pentru par uscat

SODIUM OLIVATE, SODIUM COCOATE, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, JUGLANS REGIA (WALNUT) LEAF EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA, GOAT MILK (LAPTE DE CAPRA), HENNA NEUTRA, MOROCCAN LAVA CLAY (RHASSOUL), MELIA AZADIRACHTA (NEEM)LEAF EXTRACT, HONEY, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, MELISSA OFFICINALIS (LEMON BALM) LEAF EXTRACT

Data analizei: 2015-11-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: FATTY ACIDS, OLIVE OIL, SODIUM SALTS; SODIUM SALTS FATTY ACIDS, OLIVE OIL; OLIVE OIL SODIUM SALTS FATTY ACIDS

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant, agent de crestere a vascozitatii, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acizilor grasi derivati din uleiul de masline
  • forma saponificata a uleiului de masline, des intalnita in sapunuri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect - de exemplu - ca adeziv in agentii antispumanti.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, COCONUT OIL, SODIUM SALTS

Functii: agent de curatare, surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • sare de sodiu a acizilor grasi din uleiul de nuca de cocos
  • forma saponificata a uleiului de cocos
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: RICINI OLEUM, OLEUM RICINI, RIZINUS, HYDROGENATED RICINUS COMMUNIS, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, RICINUS COMMUNIS, CASTOR OIL

Functii: Hidratant, Solvent, Agent de conditionare al pielii, Emolient

 

Descriere:

Ricinus communis (ricin) seed oil este un ulei vegetal obtinut din seminte de plante Ricinus communis.
 
Acest ingredient este compus in principal din uleiuri ale acizilor grasi. Nouazeci la suta din acizii grasi din uleiul de ricin este reprezentat de  acidul ricinoleic, care este un acid mononesaturat, 18-carbon acid gras.
 
Uleiul de ricin mentine fluiditatea la ambele temperaturi extrem de ridicate si scazute. Derivatele sale au aplicatii în procesul de fabricatie a produselor farmaceutice, sapunuri si parfumuri.
 
Ricinus communis seed oil nu contine ricin, substanta care este considerata extrem de toxica, deoarece este solubil in apa si nu se dizolva.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration include uleiul de ricin pe lista sa de substante aromatizante naturale si pe lista de aditivi alimentari multifunctionali directi. Uleiul de ricin este, de asemenea, clasificat de catre FDA ca o substanta sigura si cu rol laxativ.
 
CIR Expert Panel au ajuns la concluzia ca Uleiul de Ricin ( Ricinus Communis Seed Oil) poate fi folosit in siguranta ca ingredient pentru produsele cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: JUGLANS REGIA (WALNUT) LEAF EXTRACT, EXTRACT OF JUGLANS REGIA LEAF; EXTRACT OF WALNUT LEAVES; JUGLANS REGIA LEAF EXTRACT; PERSIAN WALNUT LEAF EXTRACT; WALNUT HULL EXTRACT (JUGLANS SPP.) ; WALNUT LEAF EXTRACT; WALNUT LEAVES EXTRACT; WALNUT, JUGLANS RE

Functii: Abraziv, agent de parfum, astringent, mascant, agent de curatare

 

Descriere:

  • Extract de nuc
Pe langa faptul ca scad colesterolul, nucile nuci sunt o sursa bogata de vitamina E, antioxidanti, acizi grasi omega-3, fitosteroli, polifenoli, carotenoizi si melatonina. 
 
Unele elemente active care se gasesc in nuci lupta impotriva bolilor neurodegenerative, iar consumul de nuci a redus semnificativ incidenta cancerului mamar.
 
Extractul de frunze de a fost folosit pentru a trata mancarimile, acneea, dermatita scalpului si dermatita seboreica, fiind  folosit cu succes in produsele pentru ingrijirea parului.
 
Fiind un bun emolient a fost folosit ca agent anti-prurit si agent de protectie a barierii pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: MATRICARIA RECUTITA, ROMANITA, MATRICE, MATRICEA, MORUNA, ROMAN, ROMONEL, L: CHAMOMILLA CHAMOMILLA, CHAMOMILLA RECUTITA (NUME ACCEPTATE IN CONFORMITATE CU FLORA EUROPEI), MATRICARIA CHAMOMILLA, SI MATRICARIA SUAVEOLENS

 

Descriere:

Musetelul  este o planta erbacee anuala, medicinala, din familia Asteraceae, cu frunze divizate si cu flori grupate in capitule terminale.

Functii
  • antiinflamatoare
  • antiseptice
  • analgezice
  • antihistaminice
  • cicatrizante si gastrice
  • actiune antiseptica si decongestiva anorectal
  • tonic capilar
Are multiple intrebuintari sub forma de cataplasme, gargara, clisme, bai in diferite afectiuni : arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu este indicata folosirea musetelului in cazul persoanelor cu micoze (ciuperci) intrucat o componenta a acestei plante si anume chamazulena, le intretine si chiar le reactiveaza.


Citeste mai mult

Sinonime: LAPTE DE CAPRA

 

Descriere:

Laptele de capra contine acid lactic natural care ajuta la stabilizarea nivelului de pH. De asemenea, acizii capric, caprylic si capronic care se regasesc in mod natural in acest lapte sunt benefice pentru par si piele. Proteinele cu lant scurt ce se regasesc in laptele de capra il face usor de absorbit, ca ingredient cosmetic.
 
Are proprietati antiaging si de hidratare.
 
Produsele ce contin lapte de capra sunt folosite in special de persoanele ce sufera de psoriazis si eczema. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: CASSIA OBOVATA

 

Descriere:

Pudra neutra de henna poate fi extrasa din speciile Senna sau Cassia, avand importantul avantaj de a fi potrivita pentru toate tipurile de par deoarece nu coloreaza, ci este folosita ca tratament. 
 
Este ideal pentru parul deteriorat de procesele chimice (vopsit) deoarece il intareste si ii confera volum. De asemenea, trateaza micozele de la nivelul scalpului. 
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Henna este cunoscuta a fi periculoasa pentru persoanele cu deficit de Glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza.
 
Food and Drug Administration (FDA) din SUA nu a aprobat henna pentru aplicarea directa pe piele. Este aprobata neconditionat ca o vopsea de par si pot fi importata numai in acest scop. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent abraziv, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

  • Marocan Lava Clay este un tip de lut smectit extras in Maroc. Smectitele sunt un grup de minerale argiloase prezente in argile, maluri argiloase si in partea minerala a solului.
Argila marocana este un lut brun cu proprietati de exfoliere, curatare si detoxifiere. Acesta are o capacitate foarte buna de a scoate excesul de uleiuri si a impuritati din porii pielii.

Datorita nivelului ridicat de "schimb de ioni", stimuleaza circulatia sangelui si actioneaza ca un astringent puternic, recomandat spre utilizare pentru tenul gras.

Este foarte hranitoare pentru piele datorita continutului sau ridicat de minerale si a compozitiei sale unice, incluzand siliciu, magneziu, potasiu si calciu.

Deoarece acest tip de argila are proprietati antiinflamatorii, analgezice, antimicrobiene si antiseptice, este un agent curatare a pielii bun.
Utilizarea regulata a argilei Rhassoul poate ajuta la imbunatatirea aspectul pielii afectat de eczeme, psoriazis si acnee.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: AZADIRACHTA INDICA EXTRACT

 

Descriere:

  • Extract din fruzele copacului Neem, originar din India.
Din punct de vedere ecologic, Neem este cunoscut ca un purificator natural al aerului, pastrand nivelul de oxigen din atmosfera echilibrat.

Femeile s-au folosit de proprietatile curative ale Neem timp de multe secole in India. O baie cu un decoct de frunze de neem mentine pielea supla si sanatoasa. Mastile cu frunze de neem au actiune emolienta si antiimbatranire. Proprietatile antiseptice ale frunzelor de Neem sunt utile in combaterea acneei.

Semintele, frunzele si scoarta acestui copac pot fi transformate in materiale de ingrasaminte si de combatere a daunatorilor.

Extractul de Neem este utilizat in prepararea produselor cosmetice cum ar fi: sapun, sampon, balsam si creme precum si pasta de dinti.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul de neem poate provoca unele forme toxice de encefalopatie si oftalmopatie daca este consumat in cantitati mari. 


Citeste mai mult

Sinonime: MEL

Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii, emolient, hidratant

 

Descriere:

  • secretie zaharoasa culeasa si depozitata de albine (Apis mellifera)
  • amestec de glucoza, fructoza, zaharoza si alte zaharuri care apar in mod natural
Are functii antibacteriene atunci cand este folosit in produse de ingrijire a pielii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient  pentru adaugarea directa la mancare (GRAS).


Citeste mai mult

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, BALM LEAVES EXTRACT (MELISSA OFFICINALIS L.) ; BALM MINT LEAF EXTRACT; EXTRACT OF LEMON BALM; LEMON BALM EXTRACT; LEMON BALM LEAF EXTRACT; MELISSA OFFICINALIS EXTRACT

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii, calmant

 

Descriere:

  • extract din frunzele de roinita (balsam de lamaie), Melissa officinalis.
Frunzele de roinita au o aroma proaspata, de citrice. Gustul lor este asemanator cu al lamaii, mirtului lamaios si lemongrass-ului.
 
  • Din frunzele de roinita se extrage un ulei esential care contine substante chimice numite terpene, care joaca cel putin un rol in efectele relaxante si antivirale in plante medicinale. Roinita contine, de asemenea, substante numite tanine, care pot fi responsabile pentru multe din efectele antivirale ale plantelor medicinale.
  • Balsamul de lamaie contine, de asemenea, eugenol, care calmeaza spasmele musculare, amorteste tesuturile si ucide bacteriile.
  • Balsamul de roinita este utilizat pentru probleme digestive (stomac deranjat, balonare, gaze intestinale (flatulenta), varsaturi, colici) si, de durere ( crampe menstruale, dureri de cap si durere de dinti), tulburari mentale (isterie si melancolie).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Jovis - Herbal Hair Care Sampon solid pentru par uscat"

4 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Jovis - Herbal Hair Care Sampon solid pentru par uscat"

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

Silimarina - afla cum poti trata afectiunile ficatului cu ajutorul silimarinei

de AlegeSanatos.ro 16 Iul 2018

Silybum marianum sau armurariu ori silimarina, asa cum este cunoscuta in termeni populari, este un adjuvant natural pentru afectiunile fiicatului, fiind solutia naturala de regenerare. Pentru ca este direct responsabila de proprietati hepatoprotectoare, dar si de probleme ce tin de vezica biliara si curatarea intestinului, silimarina este considerat tratamentul naturist cel mai indicat pentru bolile ficatului. [detalii]

Care sunt cele mai eficiente masti faciale naturale

Care sunt cele mai eficiente masti faciale naturale

de Raluca Garbea 22 Feb 2018

Curatarea reprezinta o etapa importanta in rutina de ingrijire a pielii, iar modul in care este curatata fata si produsul folosit pentru acest lucru pot avea un impact major asupra pielii. [detalii]

Iata solutia incredibil de simpla pentru a avea un ten impecabil!

Iata solutia incredibil de simpla pentru a avea un ten impecabil!

de Elena-Alina Constantinescu 21 Aug 2017

Tenul este cartea noastra de vizita, primul lucru pe care il vad cei cu care intram in contact. Daca ai deja tenul arata obosit, tern si fara vitalitate ai nevoie de o curatare profunda a pielii, de un masaj efectuat de o perie revolutionara: peria rotativa de curatare. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016