Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Logona - Sampon bio pentru par gras

Nota 6.3 / 10 din 307 voturi
Logona - Sampon bio pentru par gras
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Logona

 

Descriere Logona - Sampon bio pentru par gras

Sampon bio pentru par gras

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Sampon BIO pentru par gras Logona este recomandat pentru scalpul sensibil si pentru parul cu tendinta de ingrasare.samponul confera parului un aspect natural si ingrijit. impiedica secretia excesiva de sebum. Hraneste fi rul de par de la radacina si pana la varf.
 
Samponul confera parului un aspect natural si ingrijit. Impiedica secretia excesiva de sebum. Hraneste firul de par de la radacina si pana la varf. Reduce excesul de sebum si echilibreaza functiile scalpului. Parul isi recapata aspectul natural, ingrijit.

Cantitate: 250 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 15 sunt considerate a fi sigure, 1 ingredient prezinta risc moderat de dauna.
 

 

Ingrediente Logona - Sampon bio pentru par gras

AQUA, ALCOHOL (ETHANOL), COCO-GLUCOSIDE, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM PCA, MELISSA OFFICINALIS (LEMON BALM) LEAF EXTRACT, HYDROLYZED SILK, BETAINE, TRITICUM VULGARE (WHEAT) SPROUT EXTRACT, XANTHAN GUM, GLYCERYL OLEATE, ULEIURI ESENTIALE, LIMONENE, CITRIC ACID, PHYTIC ACID

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

  • limonene - ingredient cu risc mediu de dauna, care este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.
Pentru mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele acestui produs va rugam sa consultati informatiile de mai jos.

 

 
 

Data analizei: 2014-01-10


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.

Sinonime: COCOGLUCOSIDE

Functii: surfactant, agent de curatare, spumant

 

Descriere:

  • derivat in urma reactiei dintre glucoza si ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • neiritant, cel mai bland dintre surfactanti
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: L-GLUTAMIC ACID, N-COCO ACYL DERIVS., DISODIUM SALT

Functii: surfactant, agent de curatire

 

Descriere:

  • aminoacid derivat din acid glutamic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: L-GLUTAMIC ACID, N-COCO ACYL DERIVS., MONOSODIUM SALTS; MONOSODIUM SALTS L-GLUTAMIC ACID, N-COCO ACYL DERIVS.; N-COCO ACYL DERIVS. MONOSODIUM SALTS L-GLUTAMIC ACID; SODIUM N-COCOYL-L-GLUTAMATE

Functii: Surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • Clorura de sodiu a acidului glutamic cocoyl
  • Surfactant natural, bland care nu produce iritatii.
Agent de curatare derivat din uleiul de nuca de cocos sau glucoza de porumb.

Acest ingredient este, de asemenea, folosit pentru a ajuta la “inmuierea” apei dure (elimina excesul de minerale).


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista nici un risc cunoscut asociat cu utilizarea de sodiu cocoyl glutamat. Totusi, oamenii cu pielea sensibila trebuie sa efectueze un test pe o portiune mica de piele inainte sa foloseasca un produs care contine acest ingredient.

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.

Sinonime: 5-OXO-DL-PROLINE, MONOSODIUM SALT; PCA SODA; DL-PROLINE, 5-OXO-, MONOSODIUM SALT; SODIUM PYROGLUTAMATE; SODIUM DL-2-PYRROLIDONE-5-CARBOXYLATE

Functii: agent de ingrijire a parului, umectant, agent de ingrijire a pielii, antistatic

 

Descriere:

  • derivat din aminoacidul prolina
  • in produsele destinate ingrijirii pielii, are rolul de a creste nivelul apei din primele straturi ale pielii
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Sodium PCA nu trebuie insa folosit in produsele care contin agenti de nitrozare.

Sinonime: MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, BALM LEAVES EXTRACT (MELISSA OFFICINALIS L.) ; BALM MINT LEAF EXTRACT; EXTRACT OF LEMON BALM; LEMON BALM EXTRACT; LEMON BALM LEAF EXTRACT; MELISSA OFFICINALIS EXTRACT

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii, calmant

 

Descriere:

  • extract din frunzele de roinita (balsam de lamaie), Melissa officinalis.
Frunzele de roinita au o aroma proaspata, de citrice. Gustul lor este asemanator cu al lamaii, mirtului lamaios si lemongrass-ului.
 
  • Din frunzele de roinita se extrage un ulei esential care contine substante chimice numite terpene, care joaca cel putin un rol in efectele relaxante si antivirale in plante medicinale. Roinita contine, de asemenea, substante numite tanine, care pot fi responsabile pentru multe din efectele antivirale ale plantelor medicinale.
  • Balsamul de lamaie contine, de asemenea, eugenol, care calmeaza spasmele musculare, amorteste tesuturile si ucide bacteriile.
  • Balsamul de roinita este utilizat pentru probleme digestive (stomac deranjat, balonare, gaze intestinale (flatulenta), varsaturi, colici) si, de durere ( crampe menstruale, dureri de cap si durere de dinti), tulburari mentale (isterie si melancolie).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 

Sinonime: HYDROLYZED SILK POWDER; HYDROLYZED SILK SOLUTION; PROTEIN HYDROLYZATES, SILK; SILK HYDROLYSATE

Functii: umectant, antistatic, conditionator de piele si par

 

Descriere:


Proteine de matase obtinute din coconii de vierme de matase, un agent peliculogen folosit pentru a avea grija de parul uscat si deteriorat. 
 
Proteinele de matase hidrolizate se obtin prin supunerea fibrei de matase la materiale Akali, cum ar fi hidroxidul de sodiu diluat pentru a produce un material care este solubil in apa si poate fi adaugat în sapunuri si sampoane.
 
Acesta asigura umiditatea, cresterea volumului parului și imbunatateste structura generala a parului.

Proprietati: 
  •     hidratant
  •     catifelant
  •     conditionator
  •     protector
  •     elasticizant
 
  •     confera frumusete radianta tenului
  •     ajusteaza umiditatea in piele cu maxim de beneficii
  •     asista dezvoltarea melaninei in piele
  •     da luciu matasos pielii
  •     confera finete si elasticitate tegumentara
  •     conditionarea parului, confera finete matasoasa, luciu si elasticitate naturala, parul devine usor pieptanabil.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Pana in prezent, nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

Sinonime: LYCINE BETAINE, TRIMETHYLGLYCINE

Functii: umectant

 

Descriere:

  • aminoacid
In primul rand, functioneaza ca un umectant si antiiritant in produsele cosmetice. Micile molecule polare ale acestui ingredient sunt predispuse la legarea hidrogenului ( AKA interactioneaza cu apa ), care, la randul sau, ii confera capacitatea de a retine umezeala.

Este capabil de a oferi hidratare superioara pielii, fara viscozitate reziduala adesea asociata cu emulsii pe baza de glicerina. Atunci cand este utilizat in produsele de ingrijire a pielii, reduce temporar profunzimea ridurilor, confera fetei un aspect mult mai fin.

Structura sa specifica moleculara este, de asemenea, responsabila pentru oferirea de puteri unice solventilor. "Efectul de matase ", la randul sau, este motivul pentru care este folosit in atat de multe sampoane si balsamuri de par.
 
Ca un antiiritant este adesea folosit pentru a reducerea sensibilizarii cutanate care vine impreuna cu multe alte ingrediente.

De fapt, studiile au aratat ca o solutie de apa de betaina 50% este mai putin iritanta decat apa pura.

In plus, pentru ca nu imobilizeaza moleculele de apa astfel cum o fac multi alti agenți de umezire, este deosebit de eficient la protejarea membranelor mucoase. Astfel, acesta este folosit in multe produse care necesita clatire si in paste de dinti concepute special pentru gura uscata. Alte exemple de produse cosmetice care contin acest ingredient sunt crema hidratanta, crema de protecție solara, demachiantul, tratamente pentru acnee, sampon / balsam.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.

Nu exista alte studii care sa fi depistat efectele secundare negative ale acestui ingredient.

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de protectie a pielii

 

Descriere:

  • extras din lastarii de grau, Triticum vulgare, Poaceae.
Sucul din lastari de grau are in compozitia sa nutrienti important cum ar fi: 
  • proteine
  • calciu
  • fier
  • magneziu
  • fosfor
  • zinc
  • potasiu
  • clor
  • sulf
  • mangan
  • cobalt
  • cupru
  • iod 
precum si vitaminele: A, B, C, E1, K si PP. 
 
Acesta contine de asemenea beta-caroten, aminoacizi, antioxidanti, enzime si fitohormoni si o cantitate mare de clorofila.

Beneficii:
  • cresterea sistemul imunitar
  • ajuta la oxigenarea celulelor rosii
  • reduce anemia
  • este un excelent inamic in combaterea si prevenirea cancerului
  • este un puternic antioxidant
  • elimina metalele grele din sange
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:


  • polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
  • pudra colorata, fara miros
  • derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.

Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.

Sinonime: GLYCERINE MONOOLEATE; GLYCERIN MONOOLEATE; GLYCERIN 1-MONOOLEATE; GLYCERIN OLEATE; GLYCEROL 1-MONOOLEATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • compus din glicerina si acid oleic (acid gras ce apare in mod natural)
  • lichid galben pal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Oleate in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

 

Descriere:

  • Uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante. 
  • Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.
  • Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.
  • Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale. 

Utilizari:
  • pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
  • pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele. 
  • Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.
  • Sunt contraindicate asmaticilor, pentru ca mirosul lor le poate provoca aparitia unei crize.
 
 
 

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.

Sinonime: FYTIC ACID; HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) MYO-INOSITOL; INOSITOL HEXAPHOSPHATE; MYO-INOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; MYOINOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; ALKOVERT; FYTIC ACID; HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) MYO-INOSITOL (9CI) ; IN

Functii: Agent de ingrijire orala, agent chelant

 

Descriere:

  • ester al acidului hexaphosphoric de inozitol
Component extras din plante, care are proprietati antioxidante. Acid organic extras din tarate de orez.
 
Acidul fitic are multe avantaje pe care i le ofera produselor cosmetice.
Acesta hidrateaza si controleaza secretia de sebum.
De asemena, este un agent de luminozitate pielii.
 
 
.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

CIR permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Logona - Sampon bio pentru par gras"

4 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Logona - Sampon bio pentru par gras"

Scapa de acnee cu remedii naturiste

Scapa de acnee cu remedii naturiste

de AlegeSanatos.ro 03 Aug 2015

Acneea poate fi cauzata de stres, poluare, dezechilibre hormonale, alimentatie nesanatoasa, consum excesiv de alcool, fumat, oboseala si lipsa somnului. Curatarea temeinica a tenului este importanta pentru prevenirea acneei. La fel de important este sa folosesti remedii naturale pentru tratarea problemelor. [detalii]

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

de AlegeSanatos.ro 29 Iun 2015

Ficatul lucreaza din greu zi de zi pentru a ne proteja de efectele toxinelor care intra in corpul nostru, fiind astfel unul dintre cele mai importante organe. Sanatatea ficatului ne afecteaza si digestia, metabolismul, imunitatea si capacitatea organismului de a depozita nutrienti. Asadar, ficatul trebuie pastrat intr-o stare foarte buna de functionare, iar sucurile de detoxifiere pot ajuta in acest sens. [detalii]

Solutii naturale pentru curatarea casei

Solutii naturale pentru curatarea casei

de Andreea Pestisan 16 Mai 2015

Unele produse menajere reprezinta adevarate riscuri pentru sanatate! Clorul, servetelele dezinfectante, deodorantele ambientale, insecticidele, produsele pentru curatarea solului si a celorlalte suprafete din casa contin substante chimice care dauneaza sanatatii, deoarece pot genera intoxicatii, alergii, arsuri, astm. In plus, acestea polueaza mediul inconjurator. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.