Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Oriflame - Hair Anti-Dandruff Shampoo

Nota 4.5 / 10 din 424 voturi
Oriflame - Hair Anti-Dandruff Shampoo
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Oriflame Cosmetics

 

Descriere Oriflame - Hair Anti-Dandruff Shampoo

Hair Anti-Dandruff Shampoo

Sampon antimatreata. Are in compozitie  complexul ClariZinc pentru curatarea parului, indepartarea matretii si calmarea scalpului. 

Pentru toate tipurile de par.

Gramaj: 250 ml. 

 

Ingrediente Oriflame - Hair Anti-Dandruff Shampoo

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, ACRYLATES COPOLYMER, COCO-GLUCOSIDE, FRAGRANCE/PARFUM, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM CHLORIDE, 2-BROMO-2-NITROPROPANE- 1.3 –DIOL, SODIUM CITRATE, ZINC PYRITHIONE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, GLYCERYL OLEATE, HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, SODIUM NAPHTHALENESULFONATE, SALIX ALBA BARK EXTRACT

Data analizei: 2013-11-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.

Sinonime: ACRYLIC/ACRYLATE COPOLYMER, ACRYLIC/ACRYLATES COPOLYMER

Functii: adeziv, peliculogen, fixativ, antistatic, agent folosit in unghiile false

 

Descriere:

  • format din acid acrilic si acid metacrilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA)  permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in invelisul ambalajelor alimentelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Acrylates Copolymer in cosmetice si produse de ingrijire personala atunci cand are ca scop evitarea iritarii pielii.

Sinonime: COCOGLUCOSIDE

Functii: surfactant, agent de curatare, spumant

 

Descriere:

  • derivat in urma reactiei dintre glucoza si ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • neiritant, cel mai bland dintre surfactanti
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.

Sinonime: 1,3-PROPANEDIOL, 2-BROMO-2-NITRO-; 1,3PROPANEDIOL, 2BROMO2NITRO; 2-BROMO-2-NITRO- 1,3-PROPANEDIOL; BRONOPOL; 2-BROMO-2-NITRO-1,3-PROPANEDIOL; 2-BROMO-2-NITROPROPAN-1,3-DIOL; 2-BRONOPOL; BETA-BROMO-BETA-NITROTRIMETHYLENEGLYCOL; BRONIDIOL; BRONOCOT; BR

Functii: conservant

 

Descriere:


Acest ingredient este un antibacterial si impiedica dezvoltarea ciupercilor si a fermentilor.

Este folosit ca agent de conservare in formulele multor cosmetice si produse de ingrijire personala, in special in sampoane, creme, lotiuni si cosmetice pentru ochi.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in componenta hartiei si a cartonului, la contactul ocazional cu produsele alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a afirmat ca acest ingredient este sigur in cosmetice in cantitati limitate.
 
Conform www.natural-skincare-authority.com, utilizarea acestui ingredient in cosmetice este interzisa pe teritoriul UE si Canada.

Sinonime: MONOSODIUM CITRATE, CITRIC ACID, MONSODIUM SALT; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, MONOSODIUM SALT

Functii: adjustor ph, agent chelator, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sare a acidului citric
  • antioxidant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Citrate ca substanta ce se poate adauga directa in mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a concluzionat ca limitarea consumului de Sodium Citrate nu este necesara.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Sodium citrates.

Sinonime: BIS[1-HYDROXY-2(1H)-PYRIDINETHIONATO]ZINC, PYRITHION ZINK, ZINC OMADIN

Functii: Agent de ingrijire al pielii, agent antimatreata, agent antiseboreic, agent antibacterian

 

Descriere:

Agent de control al matretii, al dermatitei seboreice si al psoriazisului. 

Zinc Pyrithione contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, a supletii si a luciului; prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
 
Acest ingredient curata pielea si previne mirosul neplacut prin distrugerea sau inhibarea cresterii microorganismelor. 
 
Acesta mai poate fi folosit pentru protectia produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala de la alterare,  prin prevenirea sau intarzierea dezvoltarii bacteriilor.
 
Piritiona de zinc are proprietati antibacteriene si antifungice si este eficienta impotriva multor agenti patogeni.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca un ingredient activ antimatreata si in medicamente impotriva dermatitei seboreice.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala.
 

Sinonime: GARDOL;GARDOLR;SARCOSYL;SARKOSYL;SARKOSYL NL;SARCOSYL NL;MAPROSYL 30;COMPOUND 105;SARKOSYL NL-30;'SARKOSYL' NL30

Functii: Agent de spuma, surfactant

 

Descriere:


Sare de Lauroyl Sarcosine (produs prin descompunerea creatinei sau a cafeinei), un acid gras modificat.
 
Contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, a supletii si a luciului, prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
 
Acest ingredient serveste la curatarea pielii si a parului prin amestecarea cu uleiuri si murdarie si apoi eliminarea lor.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, in componenta celofanului foosit la impachetarea produselor alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala, dar acesta nu ar trebui sa fie utilizat la mai mult de o concentratie de 5% si ar trebui folosit doar in produse de spalare.
 
  • In anumite conditii, sodium lauroyl sarcosinate se poate deteriora si forma nitrozamine cancerigene.
  • Poate fi un alergen de contact.
 

Sinonime: GLYCERINE MONOOLEATE; GLYCERIN MONOOLEATE; GLYCERIN 1-MONOOLEATE; GLYCERIN OLEATE; GLYCEROL 1-MONOOLEATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • compus din glicerina si acid oleic (acid gras ce apare in mod natural)
  • lichid galben pal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Oleate in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Sinonime: HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE;GUAR GUM, 2-HYDROXYPROPYL 2-HYDROXY-3-(TRIMETHYLAMMONIO)PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: Antistatic, agent de ingrijire al parului

 

Descriere:


Component organic, derivat  de amoniu cuaternar al gumei de guar.
 
Este solubil in apa.
 
Ofera proprietati de agent conditionator sampoanelor si balsamurilor. 
 
Agentii de ingrijire ai parului lasa parul moale, usor de pieptanat, ii reda volum si stralucire.
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review(CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Sinonime: 2-NAPHTHALENESULFONIC ACID, SODIUM SALT

Functii: Surfactant, agent hidrotrop

 

Descriere:


Sare de sodiu al acidului naftalin sulfonic.
 
Este un sodiu folosit ca stabilizator de emulsie, surfactant – hidrotrop si / sau surfactant - agent de suspendare.
 
Hidrotropii sunt agenti tensioactivi care au capacitatea de a spori solubilitatea in apa a unui alt agent tensioactiv.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in formulele cosmetice care sunt aplicate pe piele.
 
Datele disponibile au fost insuficiente pentru a sustine siguranta de utilizare a acestui ingredient in produsele cosmetice care pot intra in contact cu membranele mucoase sau  care pot fi ingerate.
 

 

Descriere:

Extract din coaja de salcie alba.
 
Este arhicunoscut pentru continutul ridicat de salicin, un element natural ce ajuta la inlaturarea oricarui fel de durere. 
 
Versiunea sintetica a acestui compus este chiar aspirina (acid acetil salicilic). 
 
Extractul de scoarta de salcie alba este extraordinar pentru durerile lombare.
 
Datorita proprietatilor antiinflamatoare si analgezice, actioneaza eficient in tratarea naturala a:
  • durerilor de cap
  • nevralgiilor
  • durerilor articulare
  • durerilor muscular
  • reumatismului
  • durerilor menstruale.
Datorita proprietatilor antiagregant-plachetare, extractul din scoarta de salcie ajuta in:
  • vindecarea aterosclerozei
  • reduce riscul de atac cerebral si atac de cord.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Planta este contraindicata in:

  • hemoragii
  • hemofilie
  • sarcina
  • alaptare
  • alergie la salicilati
  • alergie la salcie.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Oriflame - Hair Anti-Dandruff Shampoo"

9 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Oriflame - Hair Anti-Dandruff Shampoo"

Scapa de acnee cu remedii naturiste

Scapa de acnee cu remedii naturiste

de AlegeSanatos.ro 03 Aug 2015

Acneea poate fi cauzata de stres, poluare, dezechilibre hormonale, alimentatie nesanatoasa, consum excesiv de alcool, fumat, oboseala si lipsa somnului. Curatarea temeinica a tenului este importanta pentru prevenirea acneei. La fel de important este sa folosesti remedii naturale pentru tratarea problemelor. [detalii]

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

de AlegeSanatos.ro 29 Iun 2015

Ficatul lucreaza din greu zi de zi pentru a ne proteja de efectele toxinelor care intra in corpul nostru, fiind astfel unul dintre cele mai importante organe. Sanatatea ficatului ne afecteaza si digestia, metabolismul, imunitatea si capacitatea organismului de a depozita nutrienti. Asadar, ficatul trebuie pastrat intr-o stare foarte buna de functionare, iar sucurile de detoxifiere pot ajuta in acest sens. [detalii]

Solutii naturale pentru curatarea casei

Solutii naturale pentru curatarea casei

de Andreea Pestisan 16 Mai 2015

Unele produse menajere reprezinta adevarate riscuri pentru sanatate! Clorul, servetelele dezinfectante, deodorantele ambientale, insecticidele, produsele pentru curatarea solului si a celorlalte suprafete din casa contin substante chimice care dauneaza sanatatii, deoarece pot genera intoxicatii, alergii, arsuri, astm. In plus, acestea polueaza mediul inconjurator. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.