Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sabio - Sampon lichid pentru par gras

Nota 6.4 / 10 din 427 voturi
Sabio - Sampon lichid pentru par gras
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sabio Cosmetics S.R.L.

 

Descriere Sabio - Sampon lichid pentru par gras

Sampon lichid pentru par gras

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Sampon lichid natural, pentru parul gras, bogat in vitamina E si glicerina hidratanta, revitalizant si regenerant, pe baza de ulei de ricin, cocos si germeni de grau.
 
Reda sanatatea si stralucirea parului, actionand eficient impotriva excesului de sebum.
 
Formula blanda, parfumata placut in mod natural, numai cu uleiuri esentiale.

Cantitate: 475 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente considerate a fi sigure.

Uleiul de cocos actioneaza ca un agent de ingrijire a piele: inmoaie si hidrateaza pielea. Datorita continutului de acid lauric (acid gras) care se regaseste si in laptele matern, laptele de cocos actioneaza un un agent antibacterian si reduce pierderea proteinelor.

Uleiul de germeni de grau Triticum vulgare contine cantitati semnificative de vitamina E, un ingredient esential in dieta omului, ceea ce a dus la utilizarea sa ca un supliment alimentar. Acest ingredient este folosit in principal ca agent de ingrijire a pielii si a parului.

Uleiul de grapefruit este non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant si non-fototoxic, poate irita pielea daca este expusa la tratament in lumina puternica a soarelui. Proprietati terapeutice: antidepresiv, antiseptic, aperitiv, diuretic, dezinfectant, stimulent limfatic, tonic si antiinfectios.

Uleiul de eucalipt are proprietati antifungice, antibacteriene, decongestionante

Uleiul de lemongrass 
este un antioxidant puternic, ofera protectie impotriva efectelor radicalilor liberi la nivel celular.

 

Ingrediente Sabio - Sampon lichid pentru par gras

AQUA, POTASSIUM COCOATE, POTASSIUM RICINOLEATE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, CITRIC ACID, CITRUS PARADISI PEEL (PINK GRAPEFRUIT) ESSENTIAL OIL, EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT\ EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, CYMBOPOGON FLEXUOSUS OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) OIL

Data analizei: 2015-10-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: FATTY ACIDS, COCONUT OIL, POTASSIUM SALTS; POTASSIUM COCOATE SOLUTION

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • sarea de potasiu a acidului de nuca de cocos
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient  in cosmetice.

Functii: surfactant, emulgator

 

Descriere:

  • derivat din ulei de ricin
Surfactantii ajuta la degresarea suprafetei pielii, permitand amestecarea uleiului excesiv cu apa si eliminarea sa.
In calitate de emulgator, ajuta la formarea emulsiilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).

Sinonime: OIL OF WHEAT GERM; TRITICUM AESTIVUM GERM OIL; TRITICUM VULGARE GERM OIL; WHEAT GERM OIL; BRAN ABSOLUTE; CAV-ECOL; TRITICUM GERMINATUM; MYOPONE; UNIDERM WGO; WHEAT GERM OIL; WHEAT HUSK OIL;

Functii: emolient, agent de ingrijire

 

Descriere:

  • Uleiul din germeni de grau Triticum vulgare este obtinut din germenii de grau si se prezinta ca un ulei galben sau rosu.
  • Este utilizat in formulele unei game largi de cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Acest ingredient este folosit in principal ca agent de ingrijire a pielii. 
  • Uleiul de germeni de grau Triticum vulgare contine cantitati semnificative de vitamina E, un ingredient esential in dieta omului, ceea ce a dus la utilizarea sa ca un supliment alimentar.
  • Deoarece uleiul din germeni de grau este obtinut din surse naturale, cantitatea de vitamina E poate varia in functie de diferite soiuri de grau cultivate in conditii climatice variabile.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include unul dintre componentele uleiului de germeni de grau, Tocopherolul sau vitamina E pe lista lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.

Functii: antibacterian

 

Descriere:

Ulei essential extras din grapefruit-ul roz.

Uleiul de grapefruit este non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant si non-fototoxic, poate irita pielea daca este expusa la tratament in lumina puternica a soarelui.

Proprietati terapeutice: antidepresiv, antiseptic, aperitiv, diuretic, dezinfectant, stimulent limfatic, tonic si antiinfectios.

Grapefruitul are un continut ridicat de vitamina C, prin urmare este valoros pentru sistemul imunitar. Ajuta la protejarea impotriva racelilor si gripei, are un efect foarte pozitiv asupra obezitatii. Are proprietati diuretice, ajutand la indepartarea excesului de apa din organism si, prin urmare, in tratarea celulitei.

Acest ulei racoritor stimuleaza digestia, are beneficii asupra sistemului imunitar, trateaza problemele pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, EUCALYPTUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS, EXT.; EXTRACT OF EUCALYPTUS; EXTRACT OF EUCALYPTUS GLOBULUS; TASMANIAN BLUE GUM LEAF EXTRACT

Functii: agent de aroma, antibacterial, conditionator

 

Descriere:

Extract din frunzele de eucalipt.

Frunzele degaja un miros puternic aromat si au gust amar si astringent.
 
Principalele componente chimice regasite in frunze sunt: flavonide, ulei esential bogat in cineol si eucaliptol, tanin, rasini, ceara, terpene, cumarine.

Cele mai importante calitati ale eucaliptului sunt:
  • antifungic
  • antibacterian
  • decongestionant
  • hipoglicemiant. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in mancare, substante aromatizante si medicamente pentru raceli si tuse.

Sinonime: LEMONGRASS OIL

Functii: antiseptic, antioxidant puternic

 

Descriere:

Ulei de lemongrass est-indian.Este produs prin distilare cu vapori a frunzelor proaspat taiate sau mai poate fi extras cu ajutorul alcoolului.
 
  • are o aroma proaspata si culoarea maronie
  • este racoritor, stimulator si echilibrant, imbunatateste claritatea mentala
  • are proprietati antifungice, antimicrobiene, antiseptice si antistres
  • este un antioxidant puternic, ofera protectie impotriva efectelor radicalilor liberi la nivel celular
  • util pentru sistemele circulator si digestiv, mai este utilizat pentru curatirea organismului
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientul poate cauza iritatii la nivelul ochilor si a pielii.

 

Descriere:

Ulei de rozmarin este extras din planta de Rosmarinus officinalis (de asemenea, cunoscuta sub numele de Rosmarinus coronarium) a familiei Labiatae.
 
Principalele componente chimice:
  • a-pinene
  • borneol
  • b-pinene
  • camphor
  • bornyl acetate
  • camphene
  • 1,8-cineole
  • limonene
Proprietatile terapeutice ale uleiului de rozmarin:
  • analgezic
  • antidepresiv
  • astringent
  • carminativ
  • colagog cefalic
  • digestiv
  • diuretic
  • hepatic
  • hipertensiv
  • rubefacient
  • stimulen
  • sudorific 
  • tonic.
 
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ulei de rozmarin nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si nu este recomandat pentru persoanele cu epilepsie sau hipertensiune arteriala.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Sampon lichid pentru par gras"

8 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Sampon lichid pentru par gras"

Scapa de acnee cu remedii naturiste

Scapa de acnee cu remedii naturiste

de AlegeSanatos.ro 03 Aug 2015

Acneea poate fi cauzata de stres, poluare, dezechilibre hormonale, alimentatie nesanatoasa, consum excesiv de alcool, fumat, oboseala si lipsa somnului. Curatarea temeinica a tenului este importanta pentru prevenirea acneei. La fel de important este sa folosesti remedii naturale pentru tratarea problemelor. [detalii]

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

Sucuri minune pentru detoxifierea ficatului

de AlegeSanatos.ro 29 Iun 2015

Ficatul lucreaza din greu zi de zi pentru a ne proteja de efectele toxinelor care intra in corpul nostru, fiind astfel unul dintre cele mai importante organe. Sanatatea ficatului ne afecteaza si digestia, metabolismul, imunitatea si capacitatea organismului de a depozita nutrienti. Asadar, ficatul trebuie pastrat intr-o stare foarte buna de functionare, iar sucurile de detoxifiere pot ajuta in acest sens. [detalii]

Solutii naturale pentru curatarea casei

Solutii naturale pentru curatarea casei

de Andreea Pestisan 16 Mai 2015

Unele produse menajere reprezinta adevarate riscuri pentru sanatate! Clorul, servetelele dezinfectante, deodorantele ambientale, insecticidele, produsele pentru curatarea solului si a celorlalte suprafete din casa contin substante chimice care dauneaza sanatatii, deoarece pot genera intoxicatii, alergii, arsuri, astm. In plus, acestea polueaza mediul inconjurator. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.