Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sabio - Sampon lichid pentru par uscat

Nota 8.2 / 10 din 455 voturi
Sabio - Sampon lichid pentru par uscat
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sabio Cosmetics S.R.L.

 

Descriere Sabio - Sampon lichid pentru par uscat

Sampon lichid pentru par uscat

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Sampon lichid natural, pentru parul uscat si deteriorat,  bogat in ulei de ricin, vitamina E, lanolina si glicerina hidratanta, hranitor, revitalizant si regenerant.
 
Formula blanda, parfumata placut in mod natural, numai cu uleiuri esentiale.
 
Cantitate: 475 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 7 ingrediente dintre care 6 sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

 

 

Ingrediente Sabio - Sampon lichid pentru par uscat

AQUA, POTASSIUM COCOATE, POTASSIUM APRICOT KERNELATE, POTASSIUM RICINOLEATE, CITRIC ACID, LANOLIN, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Lanolin, ingredient cu risc mediu de dauna. Are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata. Poate provoca alergii.

 
 

Data analizei: 2016-05-27


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: FATTY ACIDS, COCONUT OIL, POTASSIUM SALTS; POTASSIUM COCOATE SOLUTION

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • sarea de potasiu a acidului de nuca de cocos
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient  in cosmetice.

 

Descriere:

  • ulei vegetal saponificat din samburi de caise
Contine aproximativ 58-66%  acid oleic, 29% acid linoleic, 4-6%  acid palmitic si 0.5-1% acid linolenic. 
Functie: incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrjijire personala nu prezinta riscuri.
 

Functii: surfactant, emulgator

 

Descriere:

  • derivat din ulei de ricin
Surfactantii ajuta la degresarea suprafetei pielii, permitand amestecarea uleiului excesiv cu apa si eliminarea sa.
In calitate de emulgator, ajuta la formarea emulsiilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.

Sinonime: ADSORPTION REFINED LANOLIN; ANHYDROUS LANOLIN; HARD LANOLIN; WOOL FAT; WOOL WAX

Functii: stabilizator emulsie, agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, protector piele, surfactant, emulsifiant, antistatic

 

Descriere:

  • secretie sebacee provenita de la oi
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala care au ca scop protejarea pielii si in cele destinate zonei ano-rectale. Lanolin poate fi folosit si ca emolient oftalmologic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala si ca emolient in guma de mestecat. Este permisa si folosirea sa ca aditiv alimentar indirect (component al ciolofanului ce intra in contact cu mancarea).

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Sampon lichid pentru par uscat"

9 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Sampon lichid pentru par uscat"

Iata solutia incredibil de simpla pentru a avea un ten impecabil!

Iata solutia incredibil de simpla pentru a avea un ten impecabil!

de Elena-Alina Constantinescu 21 Aug 2017

Tenul este cartea noastra de vizita, primul lucru pe care il vad cei cu care intram in contact. Daca ai deja tenul arata obosit, tern si fara vitalitate ai nevoie de o curatare profunda a pielii, de un masaj efectuat de o perie revolutionara: peria rotativa de curatare. [detalii]

Cum sa ai o piele catifelata si o silueta armonioasa

Cum sa ai o piele catifelata si o silueta armonioasa

de Elena-Alina Constantinescu 10 Aug 2017

Vrei sa ai o piele curata, hidratata si bine ingrijita? Vrei sa iti recapeti increderea in tine si sa te bucuri de un machiaj frumos, uniform, care sa iti puna in valoare trasaturile? Obiceiurile sanatoase sunt cheia tuturor obiectivelor legate de tenul tau. Indiferent de rezultatul pe care vrei sa il obtii, trebuie doar sa iti creezi o rutina de curatare, hranire, hidratare si ingrijire de la care sa nu te abati. De asemenea, tot obiceiurile sanatoase sunt secretul unei siluete armonioase. [detalii]

Bautura naturala pentru curatarea arterelor infundate

Bautura naturala pentru curatarea arterelor infundate

de Viorica Ghinea 20 Iul 2017

Infundarea arterelor, afectiune denumita medical si ateroscleroza, poate provoca multe boli cardiovasculare. Acest lucru se intampla din cauza unei aglomerari de substante grase, calciu si produse reziduale celulare. In acest caz risti un atac de cord ori un accident vascular, afectiuni care lovesc tot mai des. Din fericire, exista remedii naturiste la care poti sa apelezi pentru curatarea arterelor infundate. Descopera o bautura-minune care are grija de sanatatea arterelor! [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
produse