Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Favisan - Demachiant purificator pentru ten gras

Nota 6 / 10 din 331 voturi
Favisan - Demachiant purificator pentru ten gras
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Favisan

 

Descriere Favisan - Demachiant purificator pentru ten gras

Demachiant purificator pentru ten gras

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Pentru ten gras, cu menta bio, echinacea, zinc.
 
Absoarbe imediat excesul de sebum si indeparteaza aspectul lucios al tenului.
Zincul regleaza productia sebumului, echinacea stimuleaza imunitatea la nivel local, mentolul si menta improspateaza, iar camforul ajuta la uscarea si insanatosirea iritatiilor.
 
Mod de utilizare: se aplica dimineata si seara. Pielea ramane curata si proaspata.

Cantitate: 70 ml.
 
Alte informatii:
Acest produs contine 12 ingrediente dintre care 8 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezint risc mare de dauna.

 

Ingrediente Favisan - Demachiant purificator pentru ten gras

AQUA, ALCOHOL (ETHANOL), ECHINACEA PURPUREA (ANGUSTIFOLIA) EXTRACT, GLYCERYL, ZINC OXIDE, MENTHOL, CAMPHOR, MENTHA PIPERITA, LACTIC ACID, RESORCINOL, SALICYLIC ACID, ZINC SULFATE

Contine 40% vol. alcool.

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Resorcinol, ingredient cu risc mare de dauna, are rolul de colorant de par, rol de mascare/acoperire a mirosului. Conform Directivei UE 1223/2009, Resorcinol poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele si lotiuni si sampoane profesionale de par in concentratii de pana la 5%, respectiv 0.5%. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate cu „Contine Resorcinol” si sa aiba instructiuni de folosire pe eticheta (Anexa III). Poate provoca alergii si toxicitate la nivelul organelor.

Acid Salicilic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiacneic, anti-matreata, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant. Are efecte exfoliante si poate imbunatati structura si coloratia pielii. Actioneaza la nivelul deschiderilor foliculilor firelor de par din zonele cu secretie de sebum crescuta si in acest fel este util si in tratamentul acneei. Studiile au aratat ca acidul salicilic este mai putin iritabil decat produsele care contin alfa-hidroxi acizi.

Zinc oxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii si un agent de ingrosare. Reflecta si imprastie razele UV. Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Se recomanda folosirea cu atentie a oxidului de zinc atunci cand este aplicat local. Nu este recomandat utilizarea acestui ingredient pentru arsurile si ranile grave. De asemenea, se atentioneaza asupra pericolului la care o persoana este expusa atunci cand inhaleaza vaporii oxidului de zinc care sunt periculosi, cu toate ca acest ingredient in sine nu este toxic.

Zinc Sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent antimicrobian si agent antiplaca. Sulfatul de zinc este un agent astringent, biocid cosmetic si agent de ingrijire orala. Poate produce iritatii atunci cand este inhalat. Contactul direct cu acest ingredient poate irita si arde pielea si ochii. Clasificat ca fiind toxic sau nociv (numai pentru produsele de uz jurul gurii; produse destinate pentru buze).


Lactic acid, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglator de pH, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare. Acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu), poate fi produs si pe cale sintetica. Are rolul de imbunatatire a aspectului pielii. Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.
 

Data analizei: 2015-01-26


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.

Sinonime: ECHINACEEA, ECHINACEA ANGUSTIFOLIA; ECHINACEA PALLIDA; ECHINACEA PURPUREA; PURPLE CONEFLOWER

Functii: antiseptic

 

Descriere:

Echinacea o planta originara din America latina.

Astazi, oamenii folosesc echinaceea pentru a scurta durata racelii si gripei si pentru a reduce simptomele, cum ar fi durere in gat (faringita), tuse si febra.
Naturistii recomanda echinaceea pentru a ajuta la intarirea sistemului imunitar si ajuta la lupta impotriva infectiilor corpului.

Planta are calitati: 
  • imunomodulatoare
  • antiseptice
  • depurative

Este:
  • antifebrila
  • antivirala
  • antibacteriana. 
Cercetarile au revelat ca echinaceea creste productia si activitatea  celulelor albe sanguine (leucocite), a limfocitelor si macrofagelor, fiind de ajutor in cresterea imunitatii.
De asemenea planta creste productia de interferon natural, substanta cu puternice actiuni antiinflamatorii in organismul uman.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Echinacea nu are nici o toxicitate cunoscuta si are un record excelent de siguranta, fiind foarte bine tolerata de majoritatea oamenilor.
 
Planta este contraindicata persoanelor aflate sub terapie imunosupresoare, boli autoimune ( lupus eritematos, scleroza in placi, hepatita autoimuna, tiroidita Hashimoto), in cazul copiilor sub 2 ani, precum si in cazul alergiilor la echinaceea.

 

Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Sinonime: ZINC OXYDUM; FLOWERS OF ZINC; PHILOSOPHER'S WOOL; PIGMENT WHITE 4

Functii: agent de umplutura/ingrosare, protector piele, agent protectie solara

 

Descriere:


  • oxid anorganic
  • pudra alba
  • reflecta si imprastie razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) considera Zinc Oxide drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in cele destinate buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza anumitor specificatii. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 

FDA permite folosirea Zinc Oxide in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%. Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Acesta insa trebuie listat drept CI 77947 atunci cand este utilizat pe post de colorant in cosmetice. De asemenea, este permisa folosirea sa drept filtru UV.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

 

Descriere:

  • SubstanČ›a volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.

Functii: aromatizant

 

Descriere:

Camfor este un solid ceros, alb sau transparent, cu un miros puternic, aromat.
Se regaseste adesea in cosmetice si produse de ingrijire personala: produse de baie, produse de curatare, machiaj, produse pentru unghii, produse de curatenie personala, produse de ingrijire a pielii si creme de ras.
Camforul poate fi, de asemenea, adaugat direct in alimente.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Camforul in lista sa de agenti aromatizanti si substante inrudite, care sunt permise sa fie adaugate direct in produsele alimentare.

Camfor este, de asemenea, aprobat pentru utilizare ca ingredient activ in Over-The-Counter (OTC), analgezice externe de actualitate, produse antitusive si in produsele anorectale, la concentratii de 0,1 pana la 3%.
 

Sinonime: IZMA DE GRADINA, IZMA BUNA, IZMA PROASTA, IZMA DE LES, CAMFOR, MENTA, MINTA, MINTA DE GRADINA, MINTA DE CAMP, MINTA CALULUI, MINTA SALBATICA, VAESNITA

Functii: antiseptic

 

Descriere:

Izma buna (Mentha  piperita) este o planta erbacee, perena, din familia Lamiaceae, cunoscuta sub mai multe denumiri populare: izma de gradina, izma buna, izma proasta, izma de les, camfor, menta, minta, minta de gradina, minta de camp, minta calului, minta salbatica, vaesnita.

Se cultiva in scopuri farmaceutice dar creste si spontan in locuri cu soluri usoare, bogate in materii nutritive, in locuri aluvionare, turboase si desecate. Infloreste incepand cu luna iunie si pana in septembrie.

Functii
- antiseptic gastrointestinal
- bacteriostatic si carminativ
- colagog
- sudorific
- diuretic

Indicatii
Intern in infectii gastro-intestinale, balonari abdominale, dispepsii, dischinezii biliare cu hipertonie, diaree, calmant in varsaturi (atat la sugari cat si la adulti), spasme pilorice.
Extern, sub forma de cataplasme reci: contribuie la ameliorarea durerilor de cap; in dureri reumatice si urticarie; in ingrijirea tenurilor grase si seboreice.
Reactii adverse:

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.

Sinonime: 1,3-BENZENEDIOL; CI DEVELOPER 4; M-DIHYDROXYBENZENE

Functii: agent antiacnee, denaturant, analgezic extern, colorant par, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • solid de culoare alba, cristalin, dulce la gust
  • se regaseste in orz fript, cafea, fum de tigara, melasa (zahar nerafinat)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice anti-acnee, cu aplicare pe piele (fara prescriptie medicala), in concentratii de pana la 2%, atunci cand este folosit in combinatie cu sulf de 3 – 8%. Resorcinol poate fi folosit si ca ingredient activ in produsele farmaceutice analgezice, cu aplicare pe piele si produsele ano-rectale fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, Resorcinol poate fi folosit ca agent oxidant de colorare pentru vopsele si lotiuni si sampoane profesionale de par in concentratii de pana la 5%, respectiv 0.5%. Produsele care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate cu „Contine Resorcinol” si sa aiba instructiuni de folosire pe eticheta (Anexa III). 

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a decis ca nu exista riscuri privind folosirea acestui ingredient ca agent de aroma la nivelul actual permis.

Sinonime: BHA; SALICYLATES, 2-HYDROXYBENZOIC, SALICYLIC ACID, BETA HYDROXY ACID

Functii: agent antiacneic, anti-matreata, impotriva bataturilor, denaturant, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid beta-hidroxi
  • similar d.p.d.v. chimic cu aspirina (dar nu identic)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (impotriva acneei, bataturilor, negilor, matretii).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.   

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.5% (Anexa VI). Salicylic Acid mai poate fi folosit si in produsele rinse-off (cu spalare/clatire) in concentratii de pana la 2% si in produsele rinse-off destinate parului in concentratii de pana la 3% (Anexa III). Nu este permisa folosirea sa in produsele destinate copiilor sub 3 ani, exceptie facand formulele de tip sampon. 

Health Canada permite folosirea Salicylic Acid in in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2%.

Sinonime: SULFURIC ACID, ZINC SALT; SULFURIC ACID, ZINC SALT (1:1) ; SULFURIC ACID, ZINC SALT (1:1) ; ZINC SULFATE; ZINC SALT SULFURIC ACID; ZINC SULPHATE; BONAZEN; BUFOPTO ZINC SULFATE; COMPLEXONAT; OP-THAL-ZIN; OPTRAEX; SULFATE DE ZINC (FRENCH)

Functii: Antimicrobian, agent antiplaca

 

Descriere:

  • Sare anorganica
  • compus cristalin incolor.
Sulfatul de zinc este un agent astringent, biocid cosmetic si agent de ingrijire orala.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Poate produce iritatii atunci cand este inhalat.
  • Contactul direct cu acest ingredient poate irita si arde pielea si ochii.
  • Clasificat ca fiind toxic sau nociv (numai pentru produsele de uz jurul gurii; produse destinate pentru buze)
  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea de sulfat de zinc ca un astringent oftalmica in produsele care pot fi cumparate fara prescriptie medicala, produse medicamnetoase oftalmologice la concentratii de 0,25%.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Favisan - Demachiant purificator pentru ten gras"

5 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Favisan - Demachiant purificator pentru ten gras"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.