Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ivapur - Gel Spumant pentru piele mixta sau grasa

Nota 6.3 / 10 din 363 voturi
Ivapur - Gel Spumant pentru piele mixta sau grasa
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Ivatherm

 

Descriere Ivapur - Gel Spumant pentru piele mixta sau grasa

Ivapur - Gel Spumant pentru piele mixta sau grasa

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Indicat in ingrijirea zilnica a tenului mixt sau gras, cu tendinta acneica. Indeparteaza machiajul, curata fata si regleaza secretia de sebum. Barbatii il pot folosi in locul spumei de ras. Ivapur are proprietati antibacteriene (Propionibacterium acnes, Staphylococcus epidermidis), antifungice, seboregulatorii si antiinflamatorii.

Cantitate: 250 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 19 ingrediente dintre care 14 sunt considerate a fi sigure, 5 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Ivapur - Gel Spumant pentru piele mixta sau grasa

AQUA, DECYL GLUCOSIDE, BUTYLENE GLYCOL, LAURETH-11 CARBOXYLIC ACID, PEG-120 METHYL GLUCOSE DIOLEATE, GLYCERIN, DIMETHICONE PEG-7 PHOSPHATE, ZINC PCA, BUTETH 3, SODIUM HYDROXIDE, HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, CHLORPHENESIN, SODIUM BENZOTRIAZOLYL BUTYLPHENOL SULFONATE, O-CYMEN-5-OL, JUNIPERUS OXYCEDRUS WOOD OIL, TETRASODIUM EDTA, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, TOCOPHEROL, CI 42090

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de surfactant, agent de curatire si emulsifiant. Non-iritant, cu rol de reducere a iritatiilor. PEG-120 Methyl Glucose Dioleate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Dimethicone PEG-7 Phosphate, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functiile  de emulgator si agent de curatare. P
oate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Buteth-3, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de solvent. Acesta este un ingredient PEG. Ingredientele PEG pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Sodium benzotriazolyl butylphenol sulfonate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de absorbant UV. Protejeaza culoarea produsului final si alte ingrediente sensibile la lumina si care sunt predispuse la degradare fotolitica si / sau foto-oxidare. Astfel se imbunatateste stabilitatea produselor care sunt expuse la lumina UV-A si UV-B. Este clasificat ca fiind un alergen. Este toxic pentru ochi (in cazul produselor destinate utilizarii in jurul ochilor).


Data analizei: 2015-09-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Functii: tensioactiv, agent de curatare, agent emulsificator

 

Descriere:

  •  este o combinatie de plante pe baza de alcooli grasi (nuca de cocos C8-16) si glucoza (amidon de porumb).
  •  este un agent tensioactiv usor si datorita formulei anti uscare, este ideal in compozitia cosmeticelor si produselor de ingrijire personala
  • produce un nivel satisfacator de spuma, fiind adesea intalnit in gelurile de dus, sampoane etc.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 Cosmetics Directive of the European Union permite folosirea DECYL GLUCOSIDE ca ingredient in produsele cosmetice si produsele de ingrijire personala.

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Functii: Surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

Catifeleaza pielea si membranele mucoase.
Ca un surfactant, ingredientul permite uleiurilor sa se amestece cu alte ingrediente.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL (120) METHYL GLUCOSE DIOLEATE

Functii: surfactant, agent de curatire, emulsifiant

 

Descriere:

  • ester Polietilenglicol din diester de acid oleic si acid methylglucose
  • non-iritant, rol de reducere a iritatiilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

PEG-6: Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

PEG-120 Methyl Glucose Dioleate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Sinonime: 3-HYDROXYPROPYL METHYL ETHERS WITH POLYETHYLENE GLYCOL DIHYDROGEN SILOXANES AND SILICONES, DIMETHYL; ETHERS WITH POLYETHYLENE GLYCOL DIHYDROGEN SILOXANES AND SILICONES, DIMETHYL, 3-HYDROXYPROPYL METHYL; ISOOCTANOL, REACTION

Functii: Emulgator, agent de curatare

 

Descriere:

Avand functia de emulgator, are functia de a stabiliza formularile lotiunilor si ale cremele.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

In ciuda a multor temeri legate de PEG-uri 
(acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste ingrediente nu au fost identificate".

Pe baza datelor disponibile s-a concluzionat ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (de la 200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.
 

Sinonime: PCA, ZINC SALT, ZN PCA

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de umectare

 

Descriere:


  • sare de zinc PCA (acid pirolidon carboxilic). PCA este un aminoacid care face parte din factorul natural de hidratare – accentueaz─â activitatea zincului. 
  • impotriva secretiei de sebum
  • antibacterian
  • des folosit pentru tratarea scalpului si a parului: impotriva matretii si a caderii parului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a decis ca acest ingredient nu prezinta riscuri asa cum este folosit in cosmetice (dar ca nu ar trebui fi folosit in produsele care contin agenti de nitrozare).

Sinonime: PEG-3 BUTYL ETHER; POLYETHYLENE GLYCOL (3) BUTYL ETHER; POLYOXYETHYLENE (3) BUTYL ETHER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • eter de polietilen glicol si alcool butilic
Este utilizat in produse cosmetice si de ingrijire persoanala pentru proprietatea sa de solvent – ajuta la dizolvarea altor substante.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acesta este un ingredient PEG. Ingredientele PEG pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

PEG-urile nu sunt considerate a fi iritante sau sensibilizatoare si sunt aprobate de Cosmetic Ingredients Review (CIR) si de Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizare, dar nu pe pielea deterioarata.

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.

Sinonime: HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE;GUAR GUM, 2-HYDROXYPROPYL 2-HYDROXY-3-(TRIMETHYLAMMONIO)PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: Antistatic, agent de ingrijire al parului

 

Descriere:


Component organic, derivat  de amoniu cuaternar al gumei de guar.
 
Este solubil in apa.
 
Ofera proprietati de agent conditionator sampoanelor si balsamurilor. 
 
Agentii de ingrijire ai parului lasa parul moale, usor de pieptanat, ii reda volum si stralucire.
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review(CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Sinonime: 3- (4-CHLOROPHENOXY) -1,2-PROPANEDIOL; P-CHLOROPHENYL GLYCERYL ETHER; 1,2-PROPANEDIOL, 3- (4-CHLOROPHENOXY) -; 3- (4-CHLOROPHENOXY) - 1,2-PROPANEDIOL

Functii: compus organic folosit pe post de conservant sintetic

 

Descriere:

  • antimicrobian, conservant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient este restrictionat in Japonia in timp ce FDA nu il recomanda femeilor insarcinate si copiilor.

Functii: absorbant UV

 

Descriere:

  • ingredient compus din mai multe substante: sodiu, benzotriazol, acid benzensulfonic si hidroxid
  • protejeaza culoarea produsului final si alte ingrediente sensibile la lumina si care sunt predispuse la degradare fotolitica si / sau foto-oxidare. Astfel se imbunatateste stabilitatea produselor care sunt expuse la lumina UV-A si UV-B.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este clasificat ca fiind un alergen.
  • Este toxic pentru ochi (in cazul produselor destinate utilizarii in jurul ochilor)
  • Desi nu exista informatii sigure, au existat cazuri cand acest ingredient a prezentat toxicitate la nivelul organelor.

Functii: conservant

 

Descriere:

  • O-Cymen-5-Ol este un conservant antifungic folosit in cosmetice si produse de frumusete pentru a preveni formarea bacteriilor daunatoare, in curs de dezvoltare, si de a prelungi perioada de valabilitate a formulelor.
Este, de asemenea, folosit ca un biocid cosmetic, ca ingredient care ajuta la curatarea pielii. Previne mirosul neplacut prin distrugerea sau inhibarea dezvoltarii microorganismelor.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

O-Cymen-5-OL este aprobat de FDA pentru utilizare ca aditiv alimentar direct si indirect si a fost aprobat de catre Cosmetic Ingredient Review (CIR) pentru utilizare in produsele cosmetice la o concentratie de pana la 5%.

Cu toate acestea, in Uniunea Europeana se aproba pentru utilizare in cantitate de numai pana la 0.1%.

Studile din Japonia, unele datand din 1956, au constatat O-Cymen-5-OL poate fi neurotoxic pentru animale, iar acest lucru a condus la restrictii de utilizare a ingredientului  in produsele cosmetice de acolo.

Potrivit www.CosmeticsInfo.org, "datele disponibile au demonstrat ca m-crezol si o-crezol , in cantitati de pana la 0,5% nu cauzeaza leukoderma chimica (efect de albire al pielii). Se poate ca O-Cymen-5-OL sa nu cauzeze leukoderma nici la concentratii mai mari de 0,5%, dar nu exista alte date care sa sustina aceasta posibilitate”.

Functii: Agent de parfum

 

Descriere:

  1. extract din lemn de ienupar rosu
Uleiul esential este obtinut prin distilarea distructiva a lemnului acestui arbust. Este un ulei de culoare inchisa, cu un miros puternic de fum.

Este folosit in unele produse cosmetice si  in medicamente (tratamente ale piele), precum si productia de tamaie.

Uleiul esential de ienupar rosu este folosit in aromaterapie, pentru pielea uscata.

Este folosit in multe preparate dermatologice pentru piele, in sapunuri si cosmetice ca ingredient de parfum.


 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul esential de ienupar rosu este non-toxic si non-iritant, dar este un posibil sensibilizant al  pielii. Este recomandata utilizarea moderata.

Sinonime: EDETATE SODIUM, TETRASODIUM EDETATE, TETRASODIUM EDETATE DIHYDRATE

Functii: agent chelatic

 

Descriere:

  • folosit pentru a indeparta si reduce reactivitatea ionilor de metal ce pot fi prezenti intr-un produs
  • protejeaza ingredientele cu rol de parfum
  • previne rancezirea ingredientelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Tetrasodium EDTA in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: ATBC, ATEC, TRIBUTYL ACETYLCITRATE, ACETYLCITRIC ACID TRIBUTYL ESTER

Functii: ingredient parfum, plastifiant, peliculogen, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • ester alifatic
  • derivat din acid citric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA)  a inclus acest ingredient pe lista aditivilor alimentari indirecti care pot fi folositi in adezivi si invelisuri polimerice, rasinoase pentru filme poliolefine.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Acetyl Tributyl Citrate in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).

Sinonime: BLUE 1, BRILLIANT BLUE FCF, ACID BLUE 9

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare/vopsea Triarylmethane
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si celor pentru ingrijirea suprafetei din jurul ochilor, atata timp cat se respecta specificatiile FDA. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de vopsire a parului non-oxidante, in concentratii de pana la 0.5% (Anexa III). Acid Blue 9 mai poate fi folosit, sub denumirea CI 42090, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala (Anexa IV).


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ivapur - Gel Spumant pentru piele mixta sau grasa"

5 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ivapur - Gel Spumant pentru piele mixta sau grasa"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.