Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

La Roche Posay - Apa micelara ultra pentru piele reactiva

Nota 4.6 / 10 din 487 voturi
La Roche Posay - Apa micelara ultra pentru piele reactiva
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: La Roche-Posay

 

Descriere La Roche Posay - Apa micelara ultra pentru piele reactiva

Apa micelara pentru piele reactiva

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Indeparteaza perfect machiajul si impuritatile. Lasa pielea curata fara a o usca. Anti-disconfort. Anti-roseata. Impotriva senzatiei de piele care arde. Pielea isi recastiga confortul. Putere de hidratare. Fara parfum.
 
Aplicati in zona fetei, ochilor si buzelor, folosind un disc demachiant. Nu necesita clatire. Doar pentru uz extern.
 
Demachiere perfecta a fetei, ochilor si buzelor, respectand echilibrul fiziologic al pielii reactive,intolerante, hipersensibile.

Cantitate: 400 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 5 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente au risc de dauna mediu, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.

 

Ingrediente La Roche Posay - Apa micelara ultra pentru piele reactiva

AQUA, GLYCERIN, PEG-7 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, POLOXAMER 124, POLOXAMER 184, PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, POLYSORBATE 80, DISODIUM EDTA, BHT, MYRTRIMONIUM BROMIDE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Poloxamer 184, ingredient cu risc ridicat de dauna,  polimer cu rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poloxamer 184 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

PEG-7 caprylic/capric glycerides si PEG-6 caprylic/capric glycerides, ingrediente cu risc mediu de dauna, au functiile de 
surfactant, agent de curatare. Ingredientele au rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicilor sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. In ciuda a multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.

Polysorbate-80, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de denaturant si surfactant. Este folosit in detergenti si produse de ingrijire personala. Polysorbate 80 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


BHT, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Are rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.
 
 

Data analizei: 2019-03-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Functii: emolient, surfactant

 

Descriere:

  • derivat de polietilenglicol dintr-un amestec de mono-, di-și trigliceride ale acizilor caprilic și capric, cu o medie de 6 moli de oxid de etilenă.
  • hidrateaza si catifeleaza pielea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a analizat acest ingredient si a concluzionat ca folosirea sa in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

In ciuda a multor temeri legate de PEG-uri 
(acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste ingrediente nu au fost identificate".

Pe baza datelor disponibile s-a concluzionat ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (de la 200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de emulsifiere, agent surfactant

 

Descriere:

  • polimer polioxietilen-polioxipropilen
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. De asemenea, este permisa folosirea Poloxamer 124 in solutii sanitare care au contact intamplator cu mancarea. 

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYOXYETHYLENE POLYOXYPROPYLENE GLYCOL

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • polimer Polietilenglicol, Polioxipropilen
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv indirect in mancare. Este permisa si folosirea sa in solutii sanitare care au contact intamplator cu mancarea. 

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Poloxamer 184 in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Poloxamer 184 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL 300 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES; POLYOXYETHYLENE (6) CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES

Functii: emolient, surfactant

 

Descriere:

  • derivat de polietilenglicol dintr-un amestec de mono-, di-și trigliceride ale acizilor caprilic și capric, cu o medie de 6 moli de oxid de etilenă.
  • emoliaza si catifeleaza pielea.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a analizat acest ingredient si a concluzionat ca folosirea sa in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

In ciuda a multor temeri legate de PEG-uri 
(acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste ingrediente nu au fost identificate".

Pe baza datelor disponibile s-a concluzionat ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (de la 200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYSORBATE 80, MONO-9-OCTADECENOATE POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN, MONO-9-OCTADECENOATE; POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOOLEATE; SORBIMACROGOL OLEATE

Functii: Denaturant, surfactant

 

Descriere:

  • surfactant si emulgator folosit in detergenti si produse de ingrijire personala.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca adjuvant al agentilor de aroma sau ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare. Polysorbate 60 poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect si ca emolient oftamologic.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
 
Polysorbate 80 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: BUTILHIDROXITOLUEN; DBPC, ADVASTAB 401, AGIDOL, ALKOFEN BP, ANTIOXIDANT 29, ANTIOXIDANT 30

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • se mai numeste si Butylated hydroxytoluene
  • ingredient avand la baza toluen
  • rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul
In Codex Alimetarius, acest ingredient are numarul E321 si poarte denumirea de Butil hidroxi toluen, antioxidant sintetic.

Antioxidant in grasimi si produse grase, folosit pentru a preveni rancezirea.

Doza zilnica admisa: Pana la 0,3 mg/kg corp.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite in mancare, evaluate drept sigure (GRAS). BHT poate fi folosit drept conservant alimentar la o concentratie de pana la 0.02%. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea BHT in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum temporar acceptabil cuprins intre 0-0.125 mg/kg.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 321, Butylated hydroxytoluene (BHT).

BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului in concentratii mari; de asemenea, s-au semnalat simptome (pseudo-)alergice.

La unele persoane care poseda un izomer ereditar al unei anumite enzime hepatice, poate cauza migrene.

Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeana a limitat utilizarea BHT. 


Citeste mai mult

Sinonime: 1-TETRADECANAMINIUM, N,N,N-TRIMETHYL-, BROMIDE; 1TETRADECANAMINIUM, N,N,NTRIMETHYL, BROMIDE; AMMONIUM, TRIMETHYLTERTRADECYL-, BROMIDE; BROMIDE 1-TETRADECANAMINIUM, N,N,N-TRIMETHYL-; BROMIDE

Functii: conservant, agent antistatic, biocid cosmetic

 

Descriere:

Protejeaza ingredientele naturale din produsele cosmetice prin inhibarea dezvoltarii microorganismelor aerobe, fara a altera in mod seminificativ integritatea celorlalte ingredient. 

Imbunatateste aspectul parului, oferind volum, suplete si luciu. Poate imbunatati textura parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic. 
De asemenea, creste capacitea de spumare si previne acumularea de electricitate statica in par.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"La Roche Posay - Apa micelara ultra pentru piele reactiva"

5 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"La Roche Posay - Apa micelara ultra pentru piele reactiva"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016