Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Venus - Lotiune tonica

Nota 6.5 / 10 din 802 voturi
Venus - Lotiune tonica
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Venus Kosmetik

 

Descriere Venus - Lotiune tonica

Lotiune tonica

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Lotiunea tonica de la Venus completeaza curatarea fetei si pregateste pielea optim pentru restul ingrijirii. Facial Tonic compenseaza productia de sebum si revitalizeaza prin vitamina C. Fata este proaspata, luminoasa si totodata mata.

Cantitate: 200 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 9 sunt considerate a fi sigure, 1 ngredient prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Venus - Lotiune tonica

AQUA, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, ANGELICA ARCHANGELICA ROOT EXTRACT, ROSA CENTIFOLIA (CABBAGE ROSE ) EXTRACT/ FLOWER EXTRACT, BETAINE, PRUNUS SERRULATA FLOWER EXTRACT, SANGUISORBA OFFICINALIS ROOT EXTRACT, ZINGIBER OFFICINALE (GINGER) EXTRACT, SACCHARUM OFFICINARUM (SUGAR CANE) EXTRACT, VACCINIUM MYRTILLUS (BILBERRY)

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Alcohol denat sau SD Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum. Poate usca sau irita pielea, cauza inflamatii deoarece distruge bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele. Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite in produs. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.
 

Data analizei: 2017-12-18


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 


Citeste mai mult

Sinonime: ANGELICA EXTRACT; ANGELICA ROOT EXTRACT (ANGELICA ARCHANGELICA L.) ; ANGELICA SEED EXTRACT (ANGELICA ARCHANGELICA L.) ; ARCHANGELICA OFFICINALIS

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii        
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT, CABBAGE ROSE (ROSA CENTIFOLIA) EXTRACT; CABBAGE ROSE EXTRACT; CABBAGE ROSE FLOWER EXTRACT; EXTRACT OF CABBAGE ROSE; EXTRACT OF ROSA CENTIFOLIA; ROSA CENTIFOLIA EXTRACT;

Functii: Astringent, tonic, mascant

 

Descriere:

  • Extract de floare trandafir, Rosa Centifolia
Se spune ca extractul acestei de flori are proprietati de ingrijire a pielii si este, de asemenea, utilizat in parfumuri.
 
Extractul de floare de trandafir Rosa Centifolia este mai putin concentrat decat uleiul de trandafir, dar contine, in mare parte, aceleasi beneficii si efecte terapeutice.
 
Extractul de floare este considerat a fi mai benefic pentru tonifierea pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulle de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: LYCINE BETAINE, TRIMETHYLGLYCINE

Functii: umectant

 

Descriere:

  • aminoacid
In primul rand, functioneaza ca un umectant si antiiritant in produsele cosmetice. Micile molecule polare ale acestui ingredient sunt predispuse la legarea hidrogenului ( AKA interactioneaza cu apa ), care, la randul sau, ii confera capacitatea de a retine umezeala.

Este capabil de a oferi hidratare superioara pielii, fara viscozitate reziduala adesea asociata cu emulsii pe baza de glicerina. Atunci cand este utilizat in produsele de ingrijire a pielii, reduce temporar profunzimea ridurilor, confera fetei un aspect mult mai fin.

Structura sa specifica moleculara este, de asemenea, responsabila pentru oferirea de puteri unice solventilor. "Efectul de matase ", la randul sau, este motivul pentru care este folosit in atat de multe sampoane si balsamuri de par.
 
Ca un antiiritant este adesea folosit pentru a reducerea sensibilizarii cutanate care vine impreuna cu multe alte ingrediente.

De fapt, studiile au aratat ca o solutie de apa de betaina 50% este mai putin iritanta decat apa pura.

In plus, pentru ca nu imobilizeaza moleculele de apa astfel cum o fac multi alti agenți de umezire, este deosebit de eficient la protejarea membranelor mucoase. Astfel, acesta este folosit in multe produse care necesita clatire si in paste de dinti concepute special pentru gura uscata. Alte exemple de produse cosmetice care contin acest ingredient sunt crema hidratanta, crema de protecție solara, demachiantul, tratamente pentru acnee, sampon / balsam.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.

Nu exista alte studii care sa fi depistat efectele secundare negative ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii, antioxidant

 

Descriere:

  • extract de floare de cires
 
Mai multe studii au aratat ca extractele din P. serrulata prezinta o activitate antioxidanta semnificativa, cum ar fi activitatea impotriva efectelor radicalilor liberi si inhibarea generatiei ROS in comparatie cu acidul ascorbic. 
 
Extractul de florile de cires protejeaza celulele, prevenind deteriorarea ADN-ului de la oxidare.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: SANGUISORBA OFFICINALIS ROOT EXTRACT, EXTRACT OF SANGUISORBA OFFICINALIS; GREAT BURNET ROOT EXTRACT; SANGUISORBA OFFICINALIS (GREAT BURNET) EXTRACT; SANGUISORBA OFFICINALIS EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii, tonic

 

Descriere:

  • extract din radacina de sorbestrea, planta nativa din Europa si vestul Asiei. 
Proprietati: antidiareic, astringent cu actiune hemostatica, vasodilatatoare, galactagoga, antispastica, antiinflamatoare, aperitiv- aromatica, diuretica.

Extractul din radacina este calmant, astringent, diuretic, febrifug, hemostatic, tonic, ajuta la vindecarea ranilor. Este folosit in principal pentru actiunea sa astringenta - combate secretiile organice exagerate.

Mai este utilizat pentru tratarea arsurilor, a ranilor si a bolilor de piele, a inflamatiilor dentare.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF GINGER ROOT; EXTRACT OF ZINGIBER OFFICINALE ROOT; GINGER (ZINGIBER OFFICINALE ROSC.) ; GINGER EXTRACT; GINGER EXTRACT (ZINGIBER OFFICINALE ROSC.) ; GINGER OLEORESIN (ZINGIBER OFFICINALE ROSC.) ; GINGER ROOT EXTRACT; GINGER, EXT.; ZINGIBER

Functii: Tonic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de ghimbir
Substantele active importante pe care le contine ghimbirul sunt compusi specifici numiti gingeroli, fenoli, ulei volatil.
 
Utilizari:
 
In industria parfumurilor: gratie uleiului esential pe care il contine, rizomul de ghimbir emana o savoare de lamaie piperata si confera astfel caldura si personalitate parfumurilor.
 
In industria cosmeticelor: Cosmetologii europeni au fabricat lotiuni cu ghimbir pentru tonificarea si revitalizarea parului. Lotiunile de corp pe baza de ghimbir au efecte de intinerire: hranesc epiderma si ii confera finete si suplete. Fiind bogat in magneziu, fosfor si acizi aminati, ghimbirul este omniprezent in formule revitalizante ale cremelor de fata.
 
Proprietati:
  • afrodiziace
  • stimulative
  • tonifiante
  • antitoxic
  • hipotensiv
  • antitusiv.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientele botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice poate include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF SACCHARUM OFFICINARUM; EXTRACT OF SUGAR CANE; SACCHARUM OFFICINARUM EXTRACT; SUGAR CANE (SACCHARUM OFFICINARUM) EXTRACT; SUGAR CANE EXTRACT; SUGARCANE, EXT.

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de hidratare

 

Descriere:

  • Extract din trestie de zahar, Saccharum officinarum.
Trestia de zahar este o principala sursa de acid glicolic. Acidul hidroxiacetic si AHA (acizi glicolici) lupta impotriva semnelor de imbatranire a pielii. De asemenea, este perfect pentru persoanele care se confrunta cu acnee si puncte negre.
 
Un acid hidroxi este compus dintr-o familie de ingrediente utilizata in mod obisnuit in cosmeticele actuale de ingrijire a pielii. Exista doua tipuri de acizi hidroxi: alfa hidroxi acizi si beta hidroxi acid. Ambii sunt folositi pentru exfoliere, sau eliminarea celulelor din stratul superior al pielii. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru proprietatile lor antiseptice, acesta fiind motivul pentru care apar, de asemenea, in produse de ingrijire a parului si a corpului.

AHA pot fi utilizate ca lianti in produsele cosmetice, dar sunt folositi mai ales in produsele cosmetice moderne pentru proprietatile lor de exfoliere si proprietatile lor terapeutice care contribuie la minimizarea deteriorarii pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Vaccinium myrtillus este o specie de arbust cu fructe comestibile de culoare albastra; afine europene.
 
Datorita proprietatilor antiseptice si antibacteriene se utilizeaza si in caz de eczeme sau cuperoze. 
 
Afinele contin o cantitate moderata de vitamina C, fibre dietetice si minerale esentiale dietetice, mangan, precum si o cantitate echilibrata de micronutrienti esentiali.
 
Are o mica concentratie de zaharuri (fiind indicate si in caz de diabet), extractul de afine este un "cos plin cu antioxidanti", care lupta pentru mentinerea sanatatii ochilor, a capilarelor si a circulatiei sanguine.
 
  • intareste sistemul imunitar
  • stimuleaza regenerarea si repararea vaselor de sange fiind benefic pentru inima
  • regleaza nivelul zaharului in sange
  • protejeaza ochii impotriva bolilor degenerative
  • este benefic in colite datorita efectului antibacterian si antiinflamator.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Venus - Lotiune tonica"

6 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Venus - Lotiune tonica"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016