Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

VivaNatura - Crema demachianta fara lacrimi cu migdale si argint

Nota 8.2 / 10 din 486 voturi
VivaNatura - Crema demachianta fara lacrimi cu migdale si argint
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: S.C GENNA CO S.R.L

 

Descriere VivaNatura - Crema demachianta fara lacrimi cu migdale si argint

VivaNatura - Crema demachianta fara lacrimi cu migdale si argint

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Natural si fara lacrimi – Demachiantul VivaNatura nu irita ochii!

Este o cremă demachianta naturala – care include  in formula sa argintul coloidal si galbenelele,alaturi de o multitudine  de uleiuri naturale ,  care  curata pielea delicat, fara sa o usuce, fiind tolerata de toate tipurile de ten. Crema demachianta se aplica masand usor deoarece penetreaza rapid in piele fara a lasa urme grase. Are o buna putere de curatare si proprietati emoliente, este utilizata pentru indepartarea produselor de machiaj , a sebumului in exces sau a impuritatilor zilnice.

Cantitate: 150 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 18 ingrediente dintre care 16 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

Ingrediente VivaNatura - Crema demachianta fara lacrimi cu migdale si argint

AQUA, ELAEIS GUINEENSIS OIL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, ARGENTUM METALLICUM, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (ALMOND) OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL, SODIUM POLYACRYLATE, HYDROGENATED POLYDECENE, TRIDECETH-6, SYMPHYTUM OFFICINALE (COMFREY) EXTRACT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, ACHILLEA MILLEFOLIUM (YARROW) EXTRACT, ALTHAEA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, LYTHRUM SALICARIA EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS (LEMON BALM) LEAF EXTRACT, ROSA DAMASCENA FLOWER EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Sodium Polyacrylate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de bsorbant, stabilizator emulsie, peliculogen, fixativ par, agent de ingrijire a pielii, emolient, controlor vascozitate si agent de crestere a vascozitatii. Poate produce toxicitate la nivelul organelor. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Polyacrylate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.

Symphytum officinale (comfrey) extract, ingredient cu risc mediu de dauna, care este cunoscut sub denumirea de extract de tataneasa. Extractul are are efecte hemostatice, antidiareice, antiinflamatoare, astrigente, antidizenterice, expectorante si emoliente. Continutul alcaloid are un potential iritant asupra pielii. Mai multe studii au aratat ca extractul de tataneasa poate avea proprietati cancerigene sau toxice atunci cand este administrat pe cale orala, deoarece acesta contine alcaloizi (duc la paralizie), poate avea efect cancerigen.

Data analizei: 2015-04-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: ELAEIS GUINEENSIS (AFRICAN OIL PALM) OIL; ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL, ELAEIS GUINEENSIS OIL; OILS, PALM; PALM OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei obtinut din uleiul de palmier african Elaeis guineensis
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: GRAPE SEED OIL; VITIS VINIFERA SEED OIL; GRAPESEED

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:


  • obtinut din seminte de struguri
  • antioxidant, usor astringent
  • usor absorbit de piele
  • non-comedogenic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Functii: antiinfectios

 

Descriere:

  • Argint coloidal
Argintul coloidal este cunoscut pentru proprietatile sale antiinfectioase.
 
Este absorbit rapid in corp in cazul contactului cu gura cu mucoasa bucala si are efecte antiviral, antibacterian, antifungic si antiparazitar asupra a mai mult de 650 de tipuri de agenti patogeni.
 
Odata ajuns in contact cu organismele unicelulare (bacterii, ciuperci, virusi), argintul coloidal stopeaza functiile vitale ale acestora, astfel incat in scurt timp acestea sunt distruse .
 
Atunci cand este utilizat in formularile de produse cosmetic, argintul coloidal regenereaza, revitalizeaza, amelioreaza ridurile si confera stralucire tenului. 
 
Mai mult, aurul si platina coloidala in combinatie combat lipsa de vigoare a pielii, ajutand la refacerea colagenului.
 
Spre urmare, acest metal are multiple efecte anti-aging, este un antioxidant si este rezistent la radiatiile UV.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientul nu este toxic. Folosirea sa este contraindicata persoanelor alergice la argint.

Sinonime: ALMOND OIL, SWEET ALMOND OIL, PRUNUS AMYGDALUS (SWEET ALMOND) OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • derivat din migdale (Prunus Amygdalus Dulcis)
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • compus in principal din trigliceride din acid linoleic si oleic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, conform Food and Drug Administration's (FDA), produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient pe arii localizate (uz extern), atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Sinonime: OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL; OLEA EUROPAEA OIL; OLIVE OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extras din fructele Olea europaea (maslin)
  • des folosit ca ulei de gatit
  • compus in principal din acid oleic
Cu proprietati antiimflamatorii si antioxidante, uleiul de masline iti face o piele mai catifelata si mai luminoasa. Folosit atat in masajul corpului, cat si in alimentatie, uleiul de masline iti ofera antioxidantii necesari pentru  a lupta impotriva radicalilor externi. 


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient la ambalarea conservelor de ton. Acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect, de exemplu - ca adeziv in agentii antispumanti.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Sinonime: CRAMBE ABYSSINICA SEED

Functii: Agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Ulei necomestibil, extras din semintele de Crambe Abyssinica, planta ce creste in zona mediteraneana.
 
Acest ulei a fost folosit ca un substitut natural pentru uleiuri minerale sintetice.
 
Contine ulei erucic in proportie de 55-60%.
 
  • Este benefic pielii datorita concentratiei puternice si nutritive de Omega 9. Penetreaza rapid straturile exterioare ale epidermei, ofera o hranire profunda pielii si formeaza in acelasi timp un strat neted, moale de protectie impotriva deshidratarii.
  • Imita indeaproape sebumul uman si poate controla supraproductia de sebum, care poate duce la acnee si este benefic pentru pielea care se usuca repde. 
  • Are o textura matasoasa, uleiul de seminte de Crambe abyssinica este o alternativa naturala pentru silicon in produsele de ingrijire a pielii, deoarece confera o stralucire frumoasa pielii, fara a distruge sanatatea ei.

 
  • Este biodegradabil
  • Rezistent la oxidare
  • Rezistent la degradare termala
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: ACRYLIC ACID HOMOPOLYMER SODIUM SALT, SODIUM SALT POLYACRYLIC ACID

Functii: absorbant, stabilizator emulsie, peliculogen, fixativ par, agent de ingrijire a pielii, emolient, controlor vascozitate, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare de sodiu a acidului poliacrilic
  • polimer sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in invelisul ambalajelor alimentelor. Este de asemenea recunoscut drept sigur, fara riscuri (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Polyacrylate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.

Sinonime: 1-DECENE, HOMOPOLYMER, HYDROGENATED; HYDROGENATED DECENE HOMOPOLYMER

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii si parului, emolient, solvent

 

Descriere:

  • polimer sintetic aparut in urma hidrogenarii Polydecene
  • lasa pielea moale si catifelata, hidratand-o
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: PEG-6 TRIDECYL ETHER; POLYOXYETHYLENE (6) TRIDECYL ETHER

Functii: surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol derivat din Tridecyl Alcohol
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Trideceth-6 in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform International Journal of Toxicology, Peg-urile (inclusive Trideceth-6) pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: SYMPHYTUM OFFICINALE EXTRACT, COMFREY (SYMPHYTUM OFFICINALE) EXTRACT; COMFREY EXTRACT; EXTRACT OF COMFREY; EXTRACT OF SYMPHYTUM OFFICINALE; SYMPHYTUM OFFICINALE; SYMPHYTUM OFFICINALIS EXTRACT

 

Descriere:

  • Extract de rizomi si radacini de tataneasa.
Radacinile contin ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, taninuri, alantoina, glicozide, substante minerale, acid litospermic (antigonadotrofic), zaharuri. 

Extractul are are efecte hemostatice, antidiareice, antiinflamatoare, astrigente, antidizenterice, expectorante si emoliente.

Aplicarea topica de tataneasa are proprietati antiinflamatorii, dar este recomandata numai pentru utilizare pe termen scurt si numai atunci cand puteti fi sigur ca acea cantitate de alcaloizi de pirolizidina este mai mica de 100 micrograme per aplicatie.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Continutul alcaloid are un potential iritant asupra pielii.

Mai multe studii au aratat ca extractul de tataneasa poate avea proprietati cancerigene sau toxice, atunci cand este administrat pe cale orala, deoarece acesta contine alcaloizi (duc la paralizie), poate avea efect cancerigen.
 
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

 

Descriere:

  • planta erbacee, perena, din familia Asteraceae, cu frunze penate, paroase si flori albe sau trandafirii, originara din Europa si din vestul Asiei.
Cunoscuta sub denumirea de coada soarecelui.
 
Proprietati:
  • antiseptic
  • coleretic-colagog
  • stimuleaza functia hepatica
  • antispastic
  • antiinflamator
 
Este astringenta si e buna pentru curatarea si calmarea ranilor si leziunilor.
 
Coada-soricelului contine multe minerale, cum ar fi fierul, calciul, potasiul, sodiul si sulful. De asemenea, contine substantele numite achileina si acid achileic.
 
Extractul de coada soarecelui ajuta la catifelarea pielii si este recomandat la spalarea parului cu tendinta de ingrasare rapida.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: ALTHAEA OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunzele de Althaea officinalis (nalba)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: MARIGOLD EXTRACT, POT MARIGOLD FLOWER EXTRACT, CALENDULA EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/ acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • extract de galbenele
  • proprietati antiinflamatoare si antibacteriene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma si condiment (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Functii: astringent

 

Descriere:

  • Extract de rachitan.
Rachitanul contine galotaninuri, flavonoide, pigmenti antocianici, colina, substante antibiotice, pectine, carotenoizi, substante minerale.

Proprietati:
  • astringent, antidiareic si inhibant asupra dezvoltarii florei microbiene patogene intestinale
  • hemostatic si cicatrizant
  • antiseptic
Extractul de rachitan este cunoscut pentru proprietatile sale de a omori bacteriile. De asemenea, trateaza problem tenului (ten inrosit cu pori dilatati).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, BALM LEAVES EXTRACT (MELISSA OFFICINALIS L.) ; BALM MINT LEAF EXTRACT; EXTRACT OF LEMON BALM; LEMON BALM EXTRACT; LEMON BALM LEAF EXTRACT; MELISSA OFFICINALIS EXTRACT

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii, calmant

 

Descriere:

  • extract din frunzele de roinita (balsam de lamaie), Melissa officinalis.
Frunzele de roinita au o aroma proaspata, de citrice. Gustul lor este asemanator cu al lamaii, mirtului lamaios si lemongrass-ului.
 
  • Din frunzele de roinita se extrage un ulei esential care contine substante chimice numite terpene, care joaca cel putin un rol in efectele relaxante si antivirale in plante medicinale. Roinita contine, de asemenea, substante numite tanine, care pot fi responsabile pentru multe din efectele antivirale ale plantelor medicinale.
  • Balsamul de lamaie contine, de asemenea, eugenol, care calmeaza spasmele musculare, amorteste tesuturile si ucide bacteriile.
  • Balsamul de roinita este utilizat pentru probleme digestive (stomac deranjat, balonare, gaze intestinale (flatulenta), varsaturi, colici) si, de durere ( crampe menstruale, dureri de cap si durere de dinti), tulburari mentale (isterie si melancolie).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 

Sinonime: ROSA DAMASCENA FLOWER WATER

Functii: tonic, rol de acoperire/mascare a mirosului, astringent, antimicrobian

 

Descriere:

  • detine excelente proprietati emoliente si hidratante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"VivaNatura - Crema demachianta fara lacrimi cu migdale si argint"

6 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"VivaNatura - Crema demachianta fara lacrimi cu migdale si argint"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.