Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Favisan - Ea Deodorant pentru femei

Nota 6.3 / 10 din 663 voturi
Favisan - Ea Deodorant pentru femei
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Favisan

 

Descriere Favisan - Ea Deodorant pentru femei

Ea Deodorant pentru femei

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Deodorantul Spray EA bio este un produs natural imbogatit cu extract de salvie, recomandat pentru prevenirea transpiratiei pe durata intregii zile.

Datorita proprietatilor antibacteriene si astringente pe care le are, Deodorantul Spray EA bio actioneaza pentru indepartarea mirosului neplacut al corpului, iar extractul de salvie din compozitia sa contribuie deopotriva la protectia organismului de actiunea radicalilor liberi, prin efectul antioxidant.

Deodorantul Spray EA bio are o aroma naturala de verbina, oferind cea mai buna protectie impotriva transpiratiei pe durata unei zile intregi si nu pateaza hainele.

Cantitate: 100 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente dintre care 4 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient are risc de dauna mediu.

 

Ingrediente Favisan - Ea Deodorant pentru femei

ALCOHOL (ETHANOL), AQUA, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) OIL, SALICYLIC ACID, VERBENA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Acid Salicilic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiacneic, anti-matreata, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant. Are efecte exfoliante si poate imbunatati structura si coloratia pielii. Actioneaza la nivelul deschiderilor foliculilor firelor de par din zonele cu secretie de sebum crescuta si in acest fel este util si in tratamentul acneei. Studiile au aratat ca acidul salicilic este mai putin iritabil decat produsele care contin alfa-hidroxi acizi.

Data analizei: 2018-06-13


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: OIL OF SAGE; OILS, SAGE; SAGE (SALVIA OFFIC INALIS L.) ; SAGE DALMATIAN OIL (SALVIA OFFICINALIS L.) ; SAGE ESSENTIAL OIL; SAGE OIL; SAGE OIL (SALVIA OFFICINALIS L.) ; SAGE OIL, SPANISH (SALVIA LAVANDULAEFOLIA VAHL.) ; SAGE OIL; SAGE OIL, DALMATIAN;

Functii: Antiinflamator, antibacterian, antiseptic, astringent, diuretic, laxativ

 

Descriere:

  • Ulei de salvie
  • Desi acest ulei are un continut ridicat Thujone, si, prin urmare, poate provoca convulsii atunci cand este utilizat in concentratii mari, acesta este eficient pentru a stimula digestia si in special un apetit prost, iar datorita efectului sau de reglementare hormonala, acesta este cel mai util pentru probleme menstruale, precum si pentru durerea asociata cu reumatism.
  • Acesta poate fi folosit cu succes pentru a reduce dimensiunea porilor, vindecarea de bube, psoriazis, dermatite, precum si ulcere.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista sa de mirodenii si condimente naturale si a altor aroma considerate general recunoscute ca fiind sigure (GRAS). Uleiul de salvie este, de asemenea, pe lista de uleiuri esentiale GRAS, oleorasini si extractibile naturale.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult

Sinonime: BHA; SALICYLATES, 2-HYDROXYBENZOIC, SALICYLIC ACID, BETA HYDROXY ACID

Functii: agent antiacneic, anti-matreata, impotriva bataturilor, denaturant, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid beta-hidroxi
  • similar d.p.d.v. chimic cu aspirina (dar nu identic)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (impotriva acneei, bataturilor, negilor, matretii).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.   

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.5% (Anexa VI). Salicylic Acid mai poate fi folosit si in produsele rinse-off (cu spalare/clatire) in concentratii de pana la 2% si in produsele rinse-off destinate parului in concentratii de pana la 3% (Anexa III). Nu este permisa folosirea sa in produsele destinate copiilor sub 3 ani, exceptie facand formulele de tip sampon. 

Health Canada permite folosirea Salicylic Acid in in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2%.


Citeste mai mult

Functii: Agent de mascare, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract din frunzele de Verbina
Verbina este o planta perena din Europa.
 
Utilizari in cosmetica:
  • extractul de verbina are efecte antiinflamatoare, calmante, accelereaza vindecarea;
  • trateaza dermatita, psoriazisul si eczemele
  • tonifica pielea
  • stimuleaza cresterea parului
 
Aplicatie externa:
  • vindeca toate tipurile de rani
  • calmeaza durerile (de cap, datorate sindromului premenstrual, dureri de san, ovare)
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Verbina este contraindicata femeilor insarcinate, deoarece provoaca adesea contractii uterine (in trecut era administrata pentru a accelera nasterile).
  • Administrata in doze mari, verbina provoaca voma. 
  • Se administreaza cu prudenta cardiacilor cu antecedente grave.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Favisan - Ea Deodorant pentru femei"

5 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Favisan - Ea Deodorant pentru femei"

Scapa de mirosul neplacut de la subrat in mod natural!

Scapa de mirosul neplacut de la subrat in mod natural!

de Viorica Ghinea 11 Aug 2017

Mirosul neplacut de la subrat este stanjenitor si iti poate afecta mult stima de sine. De multe ori deodorantele din comert nu numai ca nu respecta promisiunile din reclame, dar iti afecteaza si sanatatea. De aceea iti recomandam sa faci alegeri sanatoase pentru organismul tau. Iata ce remedii naturiste te ajuta sa lupti impotrivi mirosului de transpiratie de la subrat! [detalii]

Deodorantele roll-on contin substante care perturba sistemul endocrin

Deodorantele roll-on contin substante care perturba sistemul endocrin

de Elena-Alina Constantinescu 23 Aug 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) a realizat un nou studiu in cadrul Campaniei nationale de informare si educare “Sa invatam sa gandim in termeni chimici”. In perioada 6 iulie - 10 iulie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale 31 de deodorante tip roll-on in vederea analizarii compozitiei chimice a acestora. [detalii]

4 produse de ingrijire personala de care sa te feresti

4 produse de ingrijire personala de care sa te feresti

de AlegeSanatos.ro 02 Iul 2015

Din dorinta de a arata cat mai bine, folosim zi de zi produse de ingrijire personala, precum deodorante, parfumuri, sampoane, sapunuri, lotiuni si creme. Ceea ce poate nu este cunoscut este faptul ca aceste produse de ingrijire contin o serie de chimicale care ne afecteaza sanatatea, provocand dereglari hormonale si diverse boli. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016