Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

LEA 1823 - Fresh Nature Deodorant roll-on cu mineral de alaun

Nota 6 / 10 din 602 voturi
LEA 1823 - Fresh Nature Deodorant roll-on cu mineral de alaun
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: LEA Nature Laboratoire

 

Descriere LEA 1823 - Fresh Nature Deodorant roll-on cu mineral de alaun

Fresh Nature Deodorant roll-on cu mineral de alaun

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Deodorant Roll-on cu mineral de alaun, un ingredient natural cu proprietati deodorizante care va protejeaza pielea intr-un mod natural, asigurand hidratarea si ingrijirea maxima a pielii. Cu mineral de alaun si Aloe Vera. 0% Parabeni, Alcool, protectie naturala, special pentru piele sensibila.

Gramaj: 50ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 12 ingrediente dintre care 5 ingrediente sunt considerate sigure, 7 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente LEA 1823 - Fresh Nature Deodorant roll-on cu mineral de alaun

AQUA, GLYCERIN, PPG-15 STEARYL ETHER, STEARETH-2, STEARETH-21, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE, PHENOXYETHANOL, PARFUM (ESSENTIAL OILS), BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, BHT, TRIETHANOLAMINE (TEA)

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Steareth-20,  Steareth-2, ingrediente cu risc mediu de dauna, au functia de conservant. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea lor in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.

Parfum (essential oils), ingredient cu risc mediu de dauna. Uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante. Proprietati: redau tonicitatea si elasticitatea pielii. Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele. Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.


Acid Benzoic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un reglor de pH, conservant. Se regaseste in mod natural in caise, merisoare, ciuperci, miere. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5). Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

BHT, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Are rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.


Triethalonamine, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, reglor de pH etc. Are rolul de a ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece. Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5). Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.
 

Data analizei: 2018-08-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYOXYPROPYLENE (15) STEARYL ETHER; POLYPROPYLENE GLYCOL (15) STEARYL ETHER

Functii: Agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • Lichid uleios, incolor sau galben deschis.
  • Este obtinut din reactia oxidului de propilena cu alcoolul stearic. Alcoolul stearic este derivat din grasimi si uleiuri animale.
  • In cosmetice si produse de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in principal in formulele de creme hidratante si produse de curatare.
  • PPG-15 Stearyl Ether actioneaza in calitate de lubrifiant pe suprafata pielii si ofera pielii un aspect moale si neted.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review considera acest ingredient sigur si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHANOL, 2- [2-OCTADECYLOXY) ETHOXY] -; 2- [2- (OCTADECYLO; 2- [2- (OCTADECYLOXY) ETHOXY] ETHANOL

Functii: surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • compus din polimer Polietilenglicol si alcool stearic
  • ajuta la formarea emulsiei, reducand fortele interactive dintre molecule
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in textile si fibre textile.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea Steareth-2 in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, acest ingredient nu prezinta riscuri atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-21 STEARYL ETHER; POLYETHYLENE GLYCOL (21) STEARYL ETHER; POLYOXYETHYLENE (21) STEARYL ETHER

Functii: Surfactan, agent de curatare, emulsificator

 

Descriere:

  • Steareth-21 este un agent tensioactiv sintetic compus din polietilen glicol polimer si alcool stearilic.
  • Ingredientele Steareth se folosesc  de obicei in  compozitia produselor cosmetice si de ingrijire personala, inclusiv machiaj, lotiuni, dar si in produse pentru bronzare a pielii, parfumuri.
Reactii adverse:
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Ecotoxicologie:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite alcoolilor grasi (inclusiv alcool stearic) care au reactionat cu polietilen glicol sa fie utilizati ca aditivi alimentari indirecti si in componenta materialelor textile.

CIR Expert Panel au evaluat datele stiintifice si au ajuns la concluzia ca Steareth-21, cat si celelalte ingrediente din categoria Steareth, pot fi folosite in industria cosmetica daca fac parte din compozitia produselor non-iritante. 

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, acest ingredient nu prezinta riscuri atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

 


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Frunzele de Aloe barbadensis sau aloe vera, sunt zdrobite pentru a forma un lichid.  Acest lichid se numeste suc de aloe. 
 
Planta de aloe este apreciata pentru proprietatile sale medicinale, dar si sucul extras din frunzele sale, de a calma si de a grabi vindecarea anumitor boli.
 
Exista doua tipuri diferite de suc de frunze de aloe:
  • produs preambalat, comercializat in magazine
  • suc proaspat, facut la domiciliu. 
 
Beneficiile consumului de suc de aloe:
  • imbunatateste digestia
  • o mai buna circulatie a sangelui, 
  • controleaza zaharul din sange si tensiunea arteriale, 
  • intareste sistemul imunitar
 
Atunci cand este utilizat extern si local, sucul de aloe vera poate calma pielea si serveste ca un antiinflamator. 
Cel mai adesea, sucul este aplicat pe pielea arsa de soare sau utilizat intr-o cada de baie pentru reducerea durerii si a senzatiei de ardere.
Ajuta la stabilizarea metabolismului astfel incat corpul arde mai multe calorii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi efectele secundare a consumului de suc de frunze de Aloe barbadensis sunt rare, ele pot sa apara. 
Acesta poate provoca:
  • disconfort intestinal nespecificat (crampe) 
  • pierderea de electroliti
  • dezechilibru de lichide in organism. 
Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta diferitelor specii de aloe, inclusiv Aloe Barbadensis si a stabilit ca aceasta poate fi utilizata ca substanta aromatizanta naturala si poate fi adaugata in mod direct in produsele alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala.
 
CIR a mai observat ca derivatele din aloe pot contine antrachinone, care poate fi periculos daca este prezent intr-un nivel ridicat.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PARFUM DIN ULEIURI ESENTIALE

 

Descriere:

  • uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante.
Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.

Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.

Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale. 

Utilizari:
  • pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
  • pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele.

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. 
Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

 


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENECARBOXYLIC ACID, BENZENEFORMIC ACID, BENZENEMETHANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, reglor ph, conservant, agent de umplutura/incarcare

 

Descriere:

  • substanta ce se formeaza in mod natural si sintetic
  • pudra alba, cristalina
  • se regaseste in mod natural in caise, merisoare, ciuperci, miere
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Benzoic Acid cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, Benzoic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la: 2,5% pentru produsele cu clatire (rinse-off) (exceptie facand produsele destinate igienei orale), 1,7% pentru produsele de igiena orala si 0,5% pentru produsele leave-on (Anexa VI).

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate.  

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 210 – Benzoic acid.


Citeste mai mult

Sinonime: 3-ACETYL-4-HYDROXY-6-METHYL-2H-PYRAN-2-ONE

Functii: conservant

 

Descriere:

  • pudra alba fara gust si miros
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant pentru sucul de fructe terci, fara coji, atata timp cat nu se gaseste in concentratii mai mari de 65 ppm in produsul tratat. Dehydroacetic Acid poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect in adezivi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Directivei UE 1223/2009, Dehydroacetic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice in concentratii de pana la 0,6%. Nu este permisa folosirea sa in produsele de tip aerosol (spray).


Citeste mai mult

Sinonime: BUTILHIDROXITOLUEN; DBPC, ADVASTAB 401, AGIDOL, ALKOFEN BP, ANTIOXIDANT 29, ANTIOXIDANT 30

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • se mai numeste si Butylated hydroxytoluene
  • ingredient avand la baza toluen
  • rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul
In Codex Alimetarius, acest ingredient are numarul E321 si poarte denumirea de Butil hidroxi toluen, antioxidant sintetic.

Antioxidant in grasimi si produse grase, folosit pentru a preveni rancezirea.

Doza zilnica admisa: Pana la 0,3 mg/kg corp.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite in mancare, evaluate drept sigure (GRAS). BHT poate fi folosit drept conservant alimentar la o concentratie de pana la 0.02%. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea BHT in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum temporar acceptabil cuprins intre 0-0.125 mg/kg.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 321, Butylated hydroxytoluene (BHT).

BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului in concentratii mari; de asemenea, s-au semnalat simptome (pseudo-)alergice.

La unele persoane care poseda un izomer ereditar al unei anumite enzime hepatice, poate cauza migrene.

Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeana a limitat utilizarea BHT. 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHANOL, 2,2',2

Functii: ingredient parfum, reglor ph, surfactant, agent de emulsifiere, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • substanta alcalina fara culoare
  • ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea sau ca ajutor la spalarea sau curatarea fructelor si legumelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Triethanolamine in cosmetice si produse de ingrijire personala destinate folosirii scurte, concise, urmate de clatire. In produsele care au contact indelungat cu pielea, concentratia de Triethanolamine nu trebuie sa depaseasca 5%. Acest ingredient nu trebuie folosit in produsele care contin agenti N-nitrosating pentru a nu forma nitrozamine cancerigene.

Conform Directivei UE 1223/2009, Triethanolamine este listat in Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate) si poate fi folosit in produsele fara clatire si alte cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2.5%. Acest ingredient nu poate fi folosit cu sisteme de nitrozare, trebuie sa aiba o puritate de 99%, cu un continut maxim al aminei de 0.5% si o concentratie de nitrozamine de pana la 50 microg/kg; de asemenea, produsul nu trebuie sa contina nitriti. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"LEA 1823 - Fresh Nature Deodorant roll-on cu mineral de alaun"

2 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"LEA 1823 - Fresh Nature Deodorant roll-on cu mineral de alaun"

Scapa de mirosul neplacut de la subrat in mod natural!

Scapa de mirosul neplacut de la subrat in mod natural!

de Viorica Ghinea 11 Aug 2017

Mirosul neplacut de la subrat este stanjenitor si iti poate afecta mult stima de sine. De multe ori deodorantele din comert nu numai ca nu respecta promisiunile din reclame, dar iti afecteaza si sanatatea. De aceea iti recomandam sa faci alegeri sanatoase pentru organismul tau. Iata ce remedii naturiste te ajuta sa lupti impotrivi mirosului de transpiratie de la subrat! [detalii]

Deodorantele roll-on contin substante care perturba sistemul endocrin

Deodorantele roll-on contin substante care perturba sistemul endocrin

de Elena-Alina Constantinescu 23 Aug 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) a realizat un nou studiu in cadrul Campaniei nationale de informare si educare “Sa invatam sa gandim in termeni chimici”. In perioada 6 iulie - 10 iulie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale 31 de deodorante tip roll-on in vederea analizarii compozitiei chimice a acestora. [detalii]

4 produse de ingrijire personala de care sa te feresti

4 produse de ingrijire personala de care sa te feresti

de AlegeSanatos.ro 02 Iul 2015

Din dorinta de a arata cat mai bine, folosim zi de zi produse de ingrijire personala, precum deodorante, parfumuri, sampoane, sapunuri, lotiuni si creme. Ceea ce poate nu este cunoscut este faptul ca aceste produse de ingrijire contin o serie de chimicale care ne afecteaza sanatatea, provocand dereglari hormonale si diverse boli. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016