Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Schmidts - Deodorant cu extracte de Ylang-Ylang si Galbenele

Nota 10 / 10 din 421 voturi
Schmidts - Deodorant cu extracte de Ylang-Ylang si Galbenele
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Schmidt's Deodorant Company SUA

 

Descriere Schmidts - Deodorant cu extracte de Ylang-Ylang si Galbenele

Deodorant  cu extracte de Ylang-Ylang si Galbenele

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Arome elegante, cu note delicat florale. Uleiurile esentiale folosite au proprietati de calmare a pielii si protectie antibacteriana crescuta.
 
Mod de aplicare:
Scoateti o cantitate mica de produs cu ajutorul aplicatorului din interiorul recipientului, puneti-o intre degete si frecati usor, pentru a o inmuia. Aplicati pe piele. Numai daca este necesar, adaugati cateva picaturi de apa, pentru a facilita glisarea.
 
Atentionare:
Produsul este extrem de eficient, si numai o cantitate mica este necesara! 

Cantitate: 56.7g.

Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente considerate a fi sigure.

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii). Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.

Extractul de maranta
 permite ingredientelor active sa patrunda la nivelurile superioare ale pielii, deoarece are mari calitati de absorbtie a umiditatii. Face pielea mai catifelata si mai fina. Inmoie pielea, permitandu-i astfel sa absoarba umezeala.

Untul de cacao
 incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii.

Uleiul de galbenele i
mbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin exfolierie si restaurarea supletii. Incetineste pierderea apei din piele prin formarea unei bariere la suprafata ei.

Uleiul de hamei are capacitatea de a proteja pielea de crapaturi, o catifeleaza si ii pastreaza elasticitatea. Este foarte eficient si impotriva caderii parului 

 

Ingrediente Schmidts - Deodorant cu extracte de Ylang-Ylang si Galbenele

BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, SODIUM BICARBONATE, MARANTA ARUNDINACEA ROOT EXTRACT, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CALENDULA OFFICINALIS (MARIGOLD) FLOWER OIL, CANANGA ODORATA (YLANG YLANG)OIL, TOCOPHEROL, HUMULUS LUPULUS (HOPS) EXTRACT

 

Grad de risc produs: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.

Data analizei: 2016-08-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; CARBONIC ACID, MONOSODIUM SALT; MONOSODIUM SALT CARBONIC ACID; SODA BICARBONATE; SODIUM HYDROGENCARBONATE; BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; COL-EVAC

 

Descriere:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Pulbere cristalina alba-gri
Ingredint utilizat in produse de ingrijire personala si produse cosmetice pentru a controla echilibrul acido-bazic al produselor. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca abraziv, agent deodorant si agent de ingrijire orala.

Bicarbonatul de sodiu este un calmant, folosit pentru muscaturile de insecte, eczeme, arsuri solare. Acesta calmeaza indigestia si arsurile la stomac. Neutralizeaza gazele acide.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat siguranta carbonatului de sodiu si a bicarbonatului de sodiu si le-a declarat ingrediente in general recunoscute ca fiind sigure (GRAS), cu posibilitatea de a le adauga direct in alimente.
Bicarbonatul de sodiu a fost aprobat pentru utilizarea cu functiile de protector piele si ingredient anticarie in produsele medicamentoase eliberate fara prescriptie medicala.

Siguranta carbonatului de sodiu si a ingredientelor sale conexe a fost evaluata si de catre grupul de experti al Ingredient Review Cosmetic (CIR). Raportul final sustine ca aceste ingrediente sunt sigure pentru utilizare.

Sinonime: ARROWROOT (MARANTA ARUNDICACEA) EXTRACT; ARROWROOT EXTRACT; EXTRACT OF ARROWROOT; EXTRACT OF MARANTA ARUNDINACEA; MARANTA ARUNDINACEA EXTRACT

 

Descriere:

  • Agent de catifelare
Extract din radacina plantei Arrow, Maranta Arundinacea, planta originara din America de Sud.

Din radacina acestei plante se extrage o faina bogata in amidon (aproximativ 23%). Extractul este folosit ca liant in compozitii cremoase (alimentare si cosmetice).
  • Poate trata variola si gangrena in stadiul incipient, afectiuni care pot provoca infectii ale pielii si mancarime.
  • Este folosit in pudrele pentru bebelusi pentru proprietatea de a catifela pielea.
  • De asemenea, este utilizat ca agent de ingrosare in pulberi de talc si pulberi hidratante. Atunci cand este utilizat in produse cosmetice, extractul permite ingredientelor active sa patrunda la nivelurile superioare ale pielii, deoarece are mari calitati de absorbtie a umiditatii. Face pielea mai catifelata si mai fina. Inmoie pielea, permitandu-i astfel sa absoarba umezeala.
  • Are functia si de absorbant, de aceea atunci cand este aplicat pe umflaturi si mancarimi are proprietatea de a le calma.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CACAO BUTTER; CACAO OIL; CACAO SEED BUTTER; COCOA BUTTER; COCOA SEED BUTTER; OILS, THEOBROMA; THEOBROMA CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO SEED BUTTER; THEOBROMA OIL; THEOBROMA OILS

Functii: emolient, agent de mascare, agent de protectie si ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Untul din seminte de cacao Theobroma, cunoscut sub denumirea de untul de cacao, este o grasime obtinuta din semintele prajite ale plantei de cacao Theobroma. Este grasimea care este utilizata, de obicei,  in ciocolata.
  • Se extrage in timpul procesului de obtinere a ciocolatei si pudrei de cacao.
  • Contine aproximativ 34-36% de acid stearic, 30-40% acid oleic si 24-29% de acid palmitic.
  • Acest ingredient protejeaza temporar  pielea ranita sau expusa la stimuli nocivi sau iritatii si poate oferi protectie pielii.
  • De asemenea, incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include untul din seminte de cacao pe lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: AGENT DE CONDITIONARE, CALMARE, TONIFIERE

Functii: agent de conditionare, calmare, tonifiere

 

Descriere:

Ulei extras din floarea de Calendula Officinalis numita si Marigold sau galbenele.
 
Imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin exfolierie si restaurarea supletii.
Incetineste pierderea apei din piele prin formarea unei bariere la suprafata ei.
 
Uleiul de galbenele este recomandat pentru ten:
  • sensibil
  • hipersensibil
  • cu roseata
  • cuperozic.
Proprietatile uleiului de galbenele:
  • antiinflamator;
  • antibacterian, antifungic;
  • calmant;
  • cicatrizant;
  • epitelizant;
  • elasticizant;
  • antiedematos;
  • reduce fragilitatiile vasculare;
  • imbunatateste circulatia sanguina periferica.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) a inclus Calendula Officinalis pe lista substantelor considerate Generally Recognized As Safe (GRAS).
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea derivatilor din Calendula in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Sinonime: YLANG YLANG (CANANGA ODORATA) OIL, YLANG YLANG OIL EXTRA

Functii: ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • ulei obtinut din florile de Ylang Ylang
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare.

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).

Sinonime: EXTRACT OF HOPS; EXTRACT OF HUMULUS LUPULUS; HOP EXTRACT; HOPS EXTRACT; HOPS EXTRACT SOLID (HUMULUS LUPULUS L.) ; HUMULUS LUPULUS (HOP) EXTRACT; HUMULUS LUPULUS EXTRACT

Functii: Emolient, antibacterian, astringent, tonic, ingredient de parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din hamei, Humus Lupus
Hameiul contine ulei volatil, ester valerianic, lupulina, humulona, rezint, substante minerale, tanin, derivati flavonici, substante estrogene. Planta are actiune bacteriostatica, antispastica, diuretica, antiseptica, sedativa.

Este indicat impotriva acneei, a unor probleme precum hirsutismul (cresterea parului, la femei, in unele zone in care acesta este in mod normal minim sau absent).

Uleiul de hamei are capacitatea de a proteja pielea de crapaturi, o catifeleaza si ii pastreaza elasticitatea. Este foarte eficient si impotriva caderii parului 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare.
  • Nu se recomanda utilizarea hameiului fara recomandarea medicului intrucat acesta ar putea determina puterea scaderii de concentrare. Recoltarea hameiului poate determina intoxicatii manifestate prin iritatii cutanate, respiratie sacadata.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Schmidts - Deodorant cu extracte de Ylang-Ylang si Galbenele"

9 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Schmidts - Deodorant cu extracte de Ylang-Ylang si Galbenele"

Deodorantele roll-on contin substante care perturba sistemul endocrin

Deodorantele roll-on contin substante care perturba sistemul endocrin

de Elena-Alina Constantinescu 23 Aug 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) a realizat un nou studiu in cadrul Campaniei nationale de informare si educare “Sa invatam sa gandim in termeni chimici”. In perioada 6 iulie - 10 iulie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale 31 de deodorante tip roll-on in vederea analizarii compozitiei chimice a acestora. [detalii]

4 produse de ingrijire personala de care sa te feresti

4 produse de ingrijire personala de care sa te feresti

de AlegeSanatos.ro 02 Iul 2015

Din dorinta de a arata cat mai bine, folosim zi de zi produse de ingrijire personala, precum deodorante, parfumuri, sampoane, sapunuri, lotiuni si creme. Ceea ce poate nu este cunoscut este faptul ca aceste produse de ingrijire contin o serie de chimicale care ne afecteaza sanatatea, provocand dereglari hormonale si diverse boli. [detalii]

Prepara-ti propriul deodorant bio! 3 retete simple

Prepara-ti propriul deodorant bio! 3 retete simple

de AlegeSanatos.ro 30 Iun 2015

Antiperspirantele si deodorantele disponibile pe piata contin substante care au rolul de a bloca transpiratia, favorizand totodata acumularea de toxine si putand astfel contribui la formarea de tumori canceroase la nivelul sanilor sau al ganglionilor din aceasta zona. Substantele sintetice din deodorante pot patrunde in sange si pot provoca diverse tulburari. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.