Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Vichy - Deodorant roll-on fara saruri de aluminiu 24 H

Nota 5.5 / 10 din 602 voturi
Vichy - Deodorant roll-on fara saruri de aluminiu 24 H
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Vichy Laboratoires

 

Descriere Vichy - Deodorant roll-on fara saruri de aluminiu 24 H

Deodorant roll-on fara saruri de aluminiu 24 H

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Deodorant roll-on fara saruri de aluminiu, eficacitate 24 de ore
Cui se adreseaza acest produs? Pentru femeile care doresc un deodorant eficace, fara saruri de aluminiu. Recomandat chiar si pentru persoanele cu piele sensibila.
Deodorant roll-on cu eficacitate 24 de ore, fara saruri de aluminiu, efect dry-touch.

Deodorant roll-on, fara saruri de aluminiu, perfect adaptat pielii, chiar si celei sensibile.
Perlita, un compus mineral ultraabsorbant, confera produsului o eficacitate sporita impotriva umezelii si a mirosurilor neplacute. Avand un parfum hipoalergenic persistent, confera o senzatie de prospetime de lunga durata.
Fara saruri de aluminiu, pielea dumneavoastra este ingrijita si protejata impotriva umiditatii pe durata intregii zile.

Utilizare:
Aplicati zilnic in zona axilelor, pe pielea curata si uscata.
Deodorant eficient timp de 24 de ore.

Formula fara saruri de aluminiu. Hipoalergenica, fara parabeni, fara alcool, fara parfum. Testat pentru compatibilitate cu pielea sensibila.

Finisajul produsului, cu efect dry-touch, va lasa pielea neteda si confortabila. Nu lasa urme albe pe piele.

Cantitate: 50 ml

Alte informatii:
Acest produs contine 13 ingrediente dintre care 10 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.

 

Ingrediente Vichy - Deodorant roll-on fara saruri de aluminiu 24 H

AQUA, CETEARYL ALCOHOL, PERLITE, BUTYLENE GLYCOL, PPG-15 STEARYL ETHER, CETEARETH-33, ZINC GLUCONATE, FRAGRANCE/PARFUM, DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, p-ANISIC ACID, ALLANTOIN, CITRIC ACID

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Ceteareth-33, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de surfactant, agent de curatare si solvent. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata. Ceteareth-33 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, care este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Data analizei: 2015-06-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.

Sinonime: PERLITE, EXPANDED

Functii: abraziv, absorbant, agent de umplutura, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • material silicios inert constituit din silicon, aluminiu, sodiu si oxizi de potasiu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

In urma mai multor teste conduse de guvernul USA si alte organizatii de cercetare stiintifica (printre care si Perlite Institute), s-a hotarat ca acest ingredient nu prezinta riscuri.

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Sinonime: POLYOXYPROPYLENE (15) STEARYL ETHER; POLYPROPYLENE GLYCOL (15) STEARYL ETHER

Functii: Agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • Lichid uleios, incolor sau galben deschis.
  • Este obtinut din reactia oxidului de propilena cu alcoolul stearic. Alcoolul stearic este derivat din grasimi si uleiuri animale.
  • In cosmetice si produse de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in principal in formulele de creme hidratante si produse de curatare.
  • PPG-15 Stearyl Ether actioneaza in calitate de lubrifiant pe suprafata pielii si ofera pielii un aspect moale si neted.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review considera acest ingredient sigur si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Sinonime: PEG-33 CETYL/STEARYL ETHER

Functii: surfactant, agent de curatare, solvent

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol de alcool cetearil
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Ceteareth-33 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

 

Descriere:

Gluconatul de zinc este o forma de zinc mineral esential, de care organismul are nevoie zilnic, in cantitati foarte mici.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Gluconat de zinc poate fi benefic in tratamentul acneei inflamatorii, din cauza efectului anti-inflamator pe care il are zincul asupra celulelor, potrivit unui studiu publicat în 1989 în "Acta Dermato-Venereologica".

De asemenea, gluconatul de zinc:
  • Sprijina un sistem imunitar sanatos
  • Echilibreaza interactiuni de oligoelemente esentiale in organism
  • Ajuta la blocarea absorbtiei de excesul de cupru in organism
  • Ajuta umple nivelurile normale, sanatoase zinc
  • Sprijina sinteza ADN-ului sanatos si metabolismului
  • Sprijina procesul de vindecare.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: P-ANISIC ACID, 4-ANISIC ACID, BENZOIC ACID, 4-METHOXY-, DRACONIC ACID, 4-METHOXYBENZOIC ACID, P-METHOXYBENZOIC ACID, 4-METHOXY- BENZOIC ACID, BENZOIC ACID, 4METHOXY, BENZOIC ACID, 4-METHOXY- (9CI)

Functii: agent aromatizant

 

Descriere:

Acid p-anisic se gaseste in mod natural in anason. Acesta este un solid cristalin alb, care este insolubil in apa si solubil in alcooli, eteri, si acetat de etil.
Acidul p-anisic are proprietati antiseptice si este folosit drept conservant in produsele cosmetice.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Conform studiilor facute, acidul p-anisic poate provoca iritatii ale pielii, ale ochiloriritarea tractului respirator, iritatii ale tractului digestiv.

Proprietatile toxicologice ale acestei substante nu au fost pe deplin investigate.

Sinonime: GLYOXYLDIUREID, GLYOXYLIC DIUREIDE, 5-UREIDOHYDANTOIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, protector piele, calmant

 

Descriere:

  • azotat ce apare in mod natural
  • pudra alba, fara miros
  • se regaseste atat in urina mamiferelor cat si in anumite plante precum tataneasa, strugurii ursului, castan
  • ajuta la vindecarea ranilor si iritatiilor pielii si stimuleaza cresterea/regenerarea de tesut nou
  • antiinflamator, antialergic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice de protectie a pielii, fara prescriptie medicala, in concentratii cuprinse intre 0.5-2%.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Allantoin in cosmetice.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Vichy - Deodorant roll-on fara saruri de aluminiu 24 H"

7 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Vichy - Deodorant roll-on fara saruri de aluminiu 24 H"

Deodorantele roll-on contin substante care perturba sistemul endocrin

Deodorantele roll-on contin substante care perturba sistemul endocrin

de Elena-Alina Constantinescu 23 Aug 2016

Asociatia Pro Consumatori (APC) a realizat un nou studiu in cadrul Campaniei nationale de informare si educare “Sa invatam sa gandim in termeni chimici”. In perioada 6 iulie - 10 iulie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale 31 de deodorante tip roll-on in vederea analizarii compozitiei chimice a acestora. [detalii]

4 produse de ingrijire personala de care sa te feresti

4 produse de ingrijire personala de care sa te feresti

de AlegeSanatos.ro 02 Iul 2015

Din dorinta de a arata cat mai bine, folosim zi de zi produse de ingrijire personala, precum deodorante, parfumuri, sampoane, sapunuri, lotiuni si creme. Ceea ce poate nu este cunoscut este faptul ca aceste produse de ingrijire contin o serie de chimicale care ne afecteaza sanatatea, provocand dereglari hormonale si diverse boli. [detalii]

Prepara-ti propriul deodorant bio! 3 retete simple

Prepara-ti propriul deodorant bio! 3 retete simple

de AlegeSanatos.ro 30 Iun 2015

Antiperspirantele si deodorantele disponibile pe piata contin substante care au rolul de a bloca transpiratia, favorizand totodata acumularea de toxine si putand astfel contribui la formarea de tumori canceroase la nivelul sanilor sau al ganglionilor din aceasta zona. Substantele sintetice din deodorante pot patrunde in sange si pot provoca diverse tulburari. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.