Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Veet - Benzi de ceara rece pentru fata

Nota 6 / 10 din 481 voturi
Veet - Benzi de ceara rece pentru fata
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Reckitt Benckiser

 

Descriere Veet - Benzi de ceara rece pentru fata

Benzi de ceara rece pentru fata

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Ideal pentru zone restranse si delicate, precum buza superioara, pometi si barbie. Formula imbogatita cu unt de shea si fructe de padure catifeleaza si hidrateaza pielea normala. Benzile sunt usor de folosit datorita tehnologiei Easy Strip™ ce permite o indepartare rapida si eficienta a parului, chiar de la radacina, dintr-o singura miscare.

Benzile depilatoare pentru fata actioneaza chiar si pe parul scurt – in plus, utilizate in mod regulat parul dvs. va creste mai putin, mai fin si mai subtire.

Cantitate: 20 Benzi depilatoare / 4 servetele Perfect Finish.

Alte informatii:
Acest produs contine 28 ingrediente dintre care 22 ingrediente sunt considerate sigure, 5 ingrediente prezinta mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.

 

Ingrediente Veet - Benzi de ceara rece pentru fata

TRIETHYLENE GLYCOL ROSINATE, GLYCERYL ROSINATE, SILICA, POLYETHYLENE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, FRAGRANCE/PARFUM, PARAFFINUM LIQUIDUM, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, CI 77891, CI 15850, HEXYLDECYL STEARATE, TOCOPHERYL ACETATE, CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) PEEL OIL, LIMONENE, CEDRUS ATLANTICA (CEDARWOOD) WOOD OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS (ROSE GERANIUM) FLOWER OIL

INGREDIENTE BENZI DEPILATOARE:
TRIETHYLENE GLYCOL ROSINATE, GLYCERYL ROSINATE, SILICA, POLYETHYLENE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PARFUM, PARAFFINUM LIQUIDUM, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CI 77891, CI 15850.

INGREDIENTE SERVETELE:
 PARAFFINUM LIQUIDUM, HEXYLDECYL STEARATE, PARFUM, TOCOPHERYL ACETATE, CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL, LIMONENE, CEDRUS ATLANTICA BARK OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL.
 

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Paraffinum liquidum, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii, derivat din petrol. Conform www.innocentoil.com, acest ingredieant impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului. De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect. Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate ingrediente non-iritante.


CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un anul 1991 un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.


Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.


 

Data analizei: 2016-02-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Functii: Agent filmogent, agent plastifiant

 

Descriere:

  • produs printr-un process care in final ofera culoarea luminoasa si stabilitate produsului. Este un lichid pal, vascos, cu caracteristici adezive si de plasticizare.
Este utilizat drept component in ceara depilatoare si in alte preparate de ingrijire personala. 
 
Actiune: creeaza, la cerere, o pelicula continua pe suprafata pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Rasina poate contine substante reziduale care pot provoca reactii alergice.

Sinonime: ESTERS WITH GLYCERIN RESIN ACIDS AND ROSIN ACIDS; GLYCERYL MONOROSINATE; RESIN ACIDS AND ROSIN ACIDS, ESTERS WITH GLYCERIN; ROSIN GLYCEROL ESTER

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, agent filmogen

 

Descriere:

Actiuni: 
  • creeaza, la cerere, o pelicula continua pe suprafata pielii,
  • inmoaie si hidrateaza pielea, o mentine intr-o conditie buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Rasina poate contine substante reziduale care pot provoca reactii alergice.

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.

Sinonime: ETHENE, HOMOPOLYMER; HOMOPOLYMER ETHENE; ETHYLENE POLYMER; POLYETHYLENE

Functii: abraziv, adeziv, liant, agent de umplutura, stabilizator emulsie, peliculogen, agent igiena orala, agent crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer din monomeri de etilena
  • utilizat foarte mult in producerea  materialelor de impachetare a alimentelor sau a protezelor medicale
  • component principal al Polyethylene Glycol (PEG)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA)permite folosirea acestui ingredient in guma de mestecat atata timp cat greutatea sa moleculara este cuprinsa intre 2000 si 21000. De asemenea, Polyethylene se afla pe lista aditivilor alimentari indirecti permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel a analizat acest ingredient si a concluzionat ca folosirea sa in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.

Nu este recomandata folosirea Polyethylene pe pielea vatamata.

Sinonime: PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PENTAERYTHRITOL TETRAKIS (4-HYDROXY-3,5-DI-TERT-BUTYL) HYDROCINNAMATE

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • compus organic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: MINERAL OIL; DEOBASE; LIQUID PARAFFIN; PARAFFINE; LIQUID PETROLATUM ; PARAFFIN OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, solvent, antistatic

 

Descriere:

  • complex lichid de hidrocarburi derivat din petrol
Conform www.innocentoil.com, acest ingredient impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului.
De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect.

Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate cele mai sigure ingrediente non-iritante. Intr-adevar, acestea permit aerului sa patrunda in piele intr-o oarecare masura, dar ca antioxidant el nu sufoca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct multifunctional. Paraffinum Liquidum poate fi de asemenea folosit si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, drept protector al pielii si emolient oftamologic.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and Contaminants permite un consum zilnic acceptabil cuprins intre 0 si 10 mg/kg pentru clasa intai a acestui ingredient – vascozitate mica pana la medie.

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: TITANIUM DIOXIDE, PIGMENT WHITE 6

Functii: colorant, agent opacifiant, agent de protectie solara, absorbant UV

 

Descriere:

  • compus anorganic sub forma de pudra alba ce confera in general  produselor culoare alba
  • derivat din minerale (poate contine urme de metale grele)
  • rezultat in urma oxidarii titanului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

Sinonime: PIGMENT RED 57, DISODIUM SALT, RED 7 LAKE, RED 6 LAKE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare (pigment) monoazo
  • culoare solubila in apa ce a fost convertita intr-o sare insolubila
  • des folosit datorita abilitatatii sale de colorare foarte intense
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala destinate ingrijirii buzelor atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 15850 nu poate fi folosit in zona din jurul ochilor. Conform FDA, poate fi insa intrebuintat drept colorant in medicamentele aplicate extern. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala.

Sinonime: HEXYLDECYL ESTER STEARIC ACID; STEARIC ACID, HEXYLDECYL ESTER

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii.

 

Descriere:

Ingredient cu proprietati emoliente ce contribuie la raspandirea lenta a produsului pe suprafata pielii, oferind o senzatie de catifelare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: CITRUS ARANTIUM DULCIS PEEL ESSENTIAL OIL; CITRUS ARANTIUM DULCIS PEEL OIL; CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, astringent, tonic

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din coaja fructului Citrus aurantium var. dulcis, Rutaceae (portocala dulce)
  • compus in proportie de 90% din d-limonene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata la mancare.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

 

Descriere:

  • ulei de cedru de atlas.
Proprietati:
  • antiseboreic, 
  • antiseptic, 
  • tonic,
  • astringent,
  • diuretic,
  • expectorant,
  • insecticid,
  • fungicid.
Uleiul de cedru de atlas este benefic in tratarea seboreii sau dermatitei - defectiuni ale glandelor sebacee care ingalbesc pielea si provoaca desprinderea pielii si caderea parului. Uleiul impiedica descuamarea pielii si regularizeaza productia de sebum, tratand infectia. Reduce roseata si semnele ce apar in timpul tratamentului. 
 
Impiedica infectarea ranilor si protejeaza de germenii tetanosului. Apara organismul de toxine, protejeaza globulele albe de sange si sistemul imunitar de stres suplimentar si le permite astfel sa protejeze mai bine functiile interne.
 
Vindeca durerile de dinti, intareste gingiilesi protejeaza dintii. De asemenea, intareste muschii si ii face mai fermi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

 

Descriere:

  • Ulei de muscata-trandafir, planta originara din Africa de Sud (Reunion, Madagascar, Egipt si Maroc).
     
Uleiul are un miros dulce, cu o nota usoara de menta si este cea mai mare parte incolor, dar poate avea o usoara culoare verde deschis. 
 
Frunzele si tulpinile sunt utilizate pentru extractie, iar uleiul este obtinut prin distilarea cu vapori. 
Proprietati:
  • Antidepresiv
  • Antiseptic
  • Astringent
  • Cicatrizant
  • Deodorant
  • Hemostatic
  • Tonic
  • vindeca ranile.
Ca o componenta in crème sau lotiuni, ulei esential de muscata poate fi folosit pentru a curata tenul gras, pentru a trata eczemele, celulita si vanataile. 
 
Uleiul de muscata-trandafir poate fi diluat in sampon pentru a ajuta la eliminarea paduchilor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul nu provoaca efecte secundare, deoarece este nontoxic, noniritant si nonsensibilizant, desi poate provoca sensibilitate la unele persoane.

Deoarece echilibreaza sistemul hormonal nu este indicat in timpul sarcinii.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Veet - Benzi de ceara rece pentru fata"

8 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Veet - Benzi de ceara rece pentru fata"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.