Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sabana - Deliplus Pudra compacta

Nota 8 / 10 din 511 voturi
Sabana - Deliplus Pudra compacta
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sabana

 

Descriere Sabana - Deliplus Pudra compacta

Sabana Deliplus Pudra compacta

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Pudra faciala compacta combina, intr-un mod original, doua tonuri de maro (unul mai puternic si unul mai deschis). Poate fi folosit atat pe post de fard cat si de pudra iluminatoare. 

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 4 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Sabana - Deliplus Pudra compacta

TALC, MICA, TRIETHYLHEXANOIN, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, SILICA, POLYMETHYL METHACRYLATE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL, SORBIC ACID, DISODIUM EDTA, TIN OXIDE, MAGNESIUM MYRISTATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, care este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Zinc Stearate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de antiaglomerant, colorant si agent de crestere a vascozitatii. Poate produce iritatii persoanelor cu pielea sensibila. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Polymethyl methacrylate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent filmogen. Ingredient de plastic folosit in produsele cosmetice. Unele site-uri il pozitioneaza ca un ingredient cancerigem, dar Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului (IARC) sustine ca nu este posibil ca acesta sa prezinte risc cancerigen uman. Acesta nu trebuie sa fie confundat cu metacrilat de metil (MMA), un cunoscut cancerigen. 

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie dezvolatarea microbilor protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii si toxicitate la nivelul organelor. 

Acid Sorbic, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de conservant si agent de parfum. O utilizare indelungata poate provoca toxicitate la nivelul organelor si alergii. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS). Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Data analizei: 2014-09-18


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: COSMETIC TALC, AGALITE; ASBESTINE

Functii: abraziv, absorbant, anti-aglomerant, agent de umplere, opacifiant, protector piele, agent de alunecare

 

Descriere:

  • pudra ce contine o cantitate mica de silicat de aluminiu
  • mineral de culoare alb-gri ce apare in mod natural
  • insolubil in apa
  • absoarbe sebumul, lasand pielea mata si moale
Talcul este folosit si in industria alimentara pentru cu functia de antiaglomerant (E553b).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent anti-aglomerant si substanta componenta a tesaturilor de bumbac, hartie si carton, ce alcatuiesc ambalajul alimentelor. Talcul poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect drept colorant in polimeri si medicamente. Mai poate fi folosit si ca ingredient inactiv in produsele farmaceutice. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice dar necesita instructiuni de precautie privind riscurile de inhalare de catre copiii sub 3 ani (Anexa III).

Conform studiilor apartinand National Toxicology Panel, talcul folosit in cosmetice, pur, necontaminat cu azbest, este o forma a silicatului de magneziu si poate fi toxic si cancerigen. De asemenea, exista studii care avertizeaza ca folosirea talcului in zona genitala poate cauza cancer ovarian.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 553b - Talc.

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 

Sinonime: 1,2,3-PROPANETRIYL ESTER 2-ETHYLHEXANOIC ACID; 1,2,3-PROPANETRIYL ESTER HEXANOIC ACID, 2-ETHYL-; 2-ETHYL- 1,2,3-PROPANETRIYL ESTER HEXANOIC ACID; 2-ETHYLHEXANOIC ACID, 1,2,3-PROPANETRIYL ESTER; GLYCERYL TRI (2-ETHYLHEXANOATE) ; HEXANOIC ACID, 2-ETHYL

Functii: Agent de ingrijire a pielii si a parului, antistatic, solvent, emollient

 

Descriere:

  • Triethylhexanoin este un triester gliceril, o triglicerida, derivat din glicerina si acizi grasi.
Acesta este o grasime relativ pura care difera foarte putin de grasimile si uleiurile gasite in natura, animale si vegetale cum ar fi: de seu, de palmier, de nuci de cocos.

Triethylhxanoin este un ingredient versatil si este folosit ca un agent de ingrijire a pielii, agent emolient, anti-static, solvent, si ingredient de parfumare in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala.

Inclusiv intra in compozitia cremelor si lotiunilor, deodorantelor, produselor de bronzare si de protectie solara, balsamurilor pentru par.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista informatii disponibile specifice privind Triethylhexanoin, iar Cosmetic Database clasifica acest ingredient ca avand scor de siguranta de 100%.
Conform cercetarilor efectuate de catre Cosmetic Ingredient Review (CIR), Triethylhexanoin nu este absorbit in piele, nu irita si nu sensibilizeaza.

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Sinonime: OCTADECANOIC ACID, ZINC SALT; ZINC OCTADECANOATE; HYDENSE; HYTECH; MATHE; METALLAC

Functii: antiaglomerant, colorant, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:


  • sarea de zinc a acidului stearic
  • proprietati antibacteriene, antivirale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Zinc Stearate poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.

Sinonime: 2-PROPENOIC ACID, 2-METHYL-, METHYL ESTER, HOMOPOLYMER; HOMOPOLYMER 2-PROPENOIC ACID, 2-METHYL-, METHYL ESTER; METHYL ESTER HOMOPOLYMER 2-PROPENOIC ACID, 2-METHYL-; POLYMETHYLMETHACRYLATE

Functii: filmogen

 

Descriere:

  • Polimer sintetic de metacrilat de metil, un ester metilic organica
  • Ingredient de plastic folosit in produsele cosmetice.
Este cunoscut ca o componenta din material plastic utilizate in produse cum ar fi plexiglas si alti inlocuitori transparenti din sticla.
  • E compatibil cu tesutul uman si a fost un component frecvent al lentilelor de contact in trecut
  • A fost utilizat pentru protezele dentare si de inlocuire a oaselor atunci cand este combinat cu colagen bovin. 
  • Cand este folosit in chirurgia cosmetica, acest ingredient este suspendat in lichidul biologic si injectat sub piele pentru a reduce ridurile sau cicatrici permanente. 
  • Mai recent, particule mici sunt purificate si utilizate ca umplutura pentru fundatie, sau ca potentator de lubrifiere pentru pudre si fonduri de ten lichid.
  • Acesta poate fi adaugat in formulele cosmeticelor pentru o aplicare mai usoara a acestora, pentrua  acoperi ridurile.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este considerat sigur si este evaluat ca un ingredient cu risc redus Cosmetics Database. 
  • Unele site-uri il pozitioneaza ca un ingredient cancerigem dar, Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului (IARC) a spus ca nu este posibil ca acesta sa prezinte risc cancerigen uman. Acesta nu trebuie sa fie confundat cu metacrilat de metil (MMA), un cunoscut cancerigen. 
  • Un studiu citat de Centrul National de Cercetare pentru Femei si Familii a facut cunoscut  faptul ca acest ingredient poate determina granuloame de corp strain. 
  • Food and Drug Administration (FDA), intr-un studiu cu privire la utilizarea lui in compozitia unghiilor artificiale, a constatat ca "Polimerii in sine sunt de obicei destul de siguri, dar unele urme de monomeri reactivi ar putea duce la o reactii adverse, cum ar fi roseata, umflaturi, durere ale unghiilor, in randul persoanelor care sunt sensibile (alergice) la metacrilati".
 

Functii: antispumant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • polimer de silicon
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: 2,4-HEXADIENOIC ACID; 2,4-HEXADIENOIC ACID, (E,E) -; 1,3-PENTADIENE-1-CARBOXYLIC ACID; (E,E) - 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • prezinta proprietati antifungice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sorbic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0,6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 200 – Sorbic Acid.

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 

Sinonime: CI 77861, STANNIC OXIDE, TIN MONOXIDE

Functii: abraziv, agent de umplutura, agent opacifiant, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • oxid anorganic ce se gaseste in mod natural sub forma de mineral
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Occupational Safety and Health Administration (OSHA) nu reglementeaza momentan acest ingredient.

Acest ingredient este un irritant mediu si poate cauza efecte la nivelul plamanilor. In urma expunerii la acest ingredient s-a observat o iritatie medie la nivelul ochilor, pielii si membranei mucoase (Sittig 1991).

Sinonime: MAGNESIUM SALT TETRADECANOIC ACID; MAGNESIUM TETRADECANOATE; TETRADECANOIC ACID, MAGNESIUM SALT

Functii: Matifiant, adeziv

 

Descriere:

Miristatul de magneziu este o combinatie de magneziu, un mineral care este are proprietati puternice absorbante si unele proprietati dezinfectante si miristat al unui acid gras. 
 
Miristatul de magneziu contribuie la urmatoarele proprietati notabile ale cosmeticelor: adeziune, alunecare, rezistenta la frecare, lubrifiere, netezimea suprafetei, rezistenta la apa.

Este ideal pentru crearea texturii cosmeticelor cu consistenta moale. Ingredientul imbunatateste aderenta produsului.

Aceasta pulbere este exceptionala pentru toate produsele cosmetice, in special pentru pudre, anticearcan, fonduri de ten.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Enviromental Working Group a oferit ingredientului  un rating de siguranta mare si este aprobat de Food and Drug Administration.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sabana - Deliplus Pudra compacta"

2 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sabana - Deliplus Pudra compacta"

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

de Elena-Alina Constantinescu 29 Nov 2016

Lupta cu cancerele de sange obtine astazi tot mai multe victorii, insa noile tratamente si abordarile medicale integrate au facut posibila schimbarea paradigmei, iar unele dintre cele 140 de tipuri de cancere de sange, altadata fatale, au astazi impactul unei boli cronice. [detalii]

Vrei sa scapi de anxietate si stres? Iata cele mai bune alimente!

Vrei sa scapi de anxietate si stres? Iata cele mai bune alimente!

de Elena-Alina Constantinescu 09 Nov 2016

Esti trista, obosita, agitata, stresata? Medicii nutritionisti sustin ca starile de spirit pot fi imbunatatite si starea permanenta de oboseala, despresia, stresul si anxietatea pot fi combatute daca se urmeaza o dieta echilibrata si sanatoasa. Iata alimentele care ajuta organismul sa faca fata situatiilor stresante: [detalii]

Sa inceapa detoxifierea de toamna! Dieta pentru 5 zile

Sa inceapa detoxifierea de toamna! Dieta pentru 5 zile

de Elena-Alina Constantinescu 19 Oct 2016

Exista multe produse de detoxifiere pe piata care sa implineasca acest scop, insa cu efecte adverse asupra organismului. Din cauza poluarii accentuate, a alimentelor foarte procesate si a altor toxine pe care le ingeram, corpul nu mai face fata. Incepem sa ne simtim obositi, letargici, deprimati, asadar iata cum ne detoxifiem corpul in mod natural! [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.