Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Argital - Sapun intim

Nota 8 / 10 din 361 voturi
Argital - Sapun intim
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Argital SRL Italia

 

Descriere Argital - Sapun intim

Sapun intim

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Contine gel de argila verde si ulei esential pur de niaouli. Produs cosmetic natural, nu contine conservanti.
 
Sapunul intim Argital contine substante pretioase ca uleiurile esentiale de niaouli, menta, levantica si cuisoare, acid lactic, gel de argila verde si spumanti naturali.

Adaugarea acidului lactic in ingredientele sapunului intim Argital face ca pH- ul acestuia sa fie similar pH- ului vaginal. Uleiurile esentiale, in special uleiul de niaouli dau un parfum proaspat placut si intensifica actiunea spumantului vegetal. Datorita actiunii delicate de curatare, sapunul intim Argital poate fi folosit chiar si de mai multe ori pe zi. 

Cantitate: 250 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 10 sunt considerate a fi sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

 

Ingrediente Argital - Sapun intim

AQUA, SODIUM LAUROAMPHOACETATE, SODIUM COCO-GLUCOSIDE TARTRATE, LACTIC ACID, MELALEUCA QUINQUENERVIA VIRIDIFLORA (NIAOULI) LEAF OIL, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, COMMIPHORA MYRRHA RESIN, EUGENIA CARYOPHYLLUS LEAF OIL, FULLER'S EARTH, ALCOHOL (ETHANOL), LIMONENE, LINALOOL, EUGENOL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Lactic acid, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglator de pH, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare. Acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu), poate fi produs si pe cale sintetica. Are rolul de imbunatatire a aspectului pielii. Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.


Eugenol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de denaturant, ingredient de parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin. Prezinta toxicitate la nivelul organelor. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
 

Data analizei: 2016-02-22


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: LAUROAMPHOACETATE; LAUROAMPHOGLYCINATE; SODIUM 1- (CARBOXYMETHYL) -4,5-DIHYDRO-1- (2-HYDROXYETHYL) -2-UNDECYL-1H-IMIDAZOLIUM HYDROXIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, surfactant, agent de curatare, spumant

 

Descriere:

  • compus organic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: SODIUM COCO-GLUCOSIDE TARTRATE, SODIUM COCOPOLYGLUCOSE TARTRATE; SODIUMCOCOGLUCOSIDE TARTRATE

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

Actiuni:
- ajuta la eliminarea murdariei de pe suprafata pielii sau a parului
- ajuta la amestecarea ingredientelor care nu ar face-o in mod natural, de exemplu uleiul si apa
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.

Sinonime: MELALEUCA QUINQUENERVIA VIRIDIFLORA (NIAOULI) LEAF ESSENTIAL OIL; MELALEUCA QUINQUENERVIA VIRIDIFLORA LEAF ESSENTIAL OIL; NIAOULI LEAF ESSENTIAL OIL

 

Descriere:

  • Ulei de frunze de Niaouli, arbore vesnic verde, cu scoarta spongioasa din Australia.
Proprietati:
  • Antiseptic
  • Stimulent
  • Cicatrizant
  • Antifungic
  • Antiviral
Este recomandat in tratamentul acneei, micozelor cutanate, eczemelor, herpesului. Stimuleaza regenerarea celulara, accelerand astfel procesul de vindecare. Datorita proprietilor antiseptice curata tenul gras si acneic. Bun cicatrizant, reface tesuturile in zonele afectate, indepartand petele inestetice.
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul de niaouli nu este toxic sau iritant si nu cauzeaza alergii.
 

Functii: Agent de aroma; analgesic, antiseptic, astringent, hepatic

 

Descriere:

  • Ulei de menta, lichid galben pal sau incolor cu miros puternic, penetrant.
  • Uleiul de menta este extras din planta intreaga chiar inainte de inflorire.Uleiul este extras prin distilare cu vapori a plantelor proaspete sau partial uscate.
  • De asemenea, are un gust picant, care este urmat de senzatia de raceala cand aerul este aspirat in gura.
  • Compozitie chimica: menthol, menthone, 1,8-cineole, methyl acetate, methofuran, isomenthone, limonene, b-pinene, a-pinene, germacrene-d, trans-sabinene hydrate and pulegone.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include menta pe lista sa de mirodenii si condimente naturale si a altor aroma considerate general recunoscute ca fiind sigure (GRAS). Menta este, de asemenea, pe lista de uleiuri esentiale GRAS, oleorasini si extractibile naturale.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala  cu conditia ca concentratia de pulegone (o componenta natural a uleiului de menta) din aceste ingrediente sa nu depaseasca 1%.
  • Uleiul de menta nu este toxic si nu produce iritatii in in dilutii joase, dar sensibilizare poate fi o problema datorita continutului de mentol.
  • Acesta poate provoca iritatii la nivelul pielii si a membranelor mucoase si ar trebui sa fie tinute departe de ochii.
  • Ar trebui sa fie evitata in timpul sarcinii si nu trebuie administrat copiilor sub sapte ani.

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: COMMIPHORA MYRRHA OIL; RASINA DE MIR, SMIRNA

Functii: antinflamator, antiseptic

 

Descriere:

Este rasina unui mic arbore cu ramurile ceruite si cu spini mari, care creste pe tarmurile desertice ale Marii Rosii.

Afectiuni pentru care se recomanda: guturai, gripa, bronsita; oboseala, astenie; stari de neliniste, agitatie psihica, incapacitate de concentrare; indigestie, balonare; sensibilitate la raceli (infectii respiratorii); circulatie periferica deficitara (maini si picioare reci).

Smirna are proprietati antiinflamatorii si antiseptice si, de aceea, este eficienta mai ales in caz de gingivita si de alte afectiuni ale cavitatii bucale.

Stimuleaza circulatia sangvina, calmeaza, improspateaza, revigoreaza, tonifica.
Reactii adverse:

Sinonime: CLO VE LEAF OILS; CLOVE LEAF OIL; CLOVE LEAF OIL, ESSENTIAL; CLOVE LEAF OIL, MADAGASCAR; CLOVE STEM, OIL (EUGENIA SPP.) ; ESSENTIAL CLOVE LEAF OIL; EUGENIA CARYOPHYLLUS LEAF OIL; MADAGASCAR CLOVE LEAF OIL; OIL (EUGENIA SPP.) CLOVE STEM; OIL, ESSENTIA

Functii: Agent de aroma

 

Descriere:

  • Ulei de frunze de cuisoare
Ulei volatil obtinut prin distilare cu vapori a fruzelor de cuisoare, Eugenia caryophyllus. Este compus in principal din eugenol.

Uleiul de frunze de cuisoare este extras din frunze si ramuri, care sunt recoltate o data pe an, prin distilare. Reiese un lichid galben-brun cu o aroma lemnoasa, calda si picanta.

Proprietati:
  • antiseptic
  • stimulant
  • stimuleaza circulatia
  • analgezic
  • antibacterian
  • antifungic
  • antioxidant
  • efect inhibitor asupra radicalilor hidroxil
In parfumerie, ulei de cuisoare frunze este folosit pentru a crea parfumuri picante si este potrivit pentru sapunuri.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Poate provoca iritatii ale pielii.

Uleiurile esentiale contin, in mod natural, compusi cu potential alergen. Spre urmare, este recomandata efectuarea unui test de alergie pe o portiune mica de piele pentru a depista existenta unei reactii alergice.
 

 

Descriere:

  • Compus argilos, cunoscut sub denumirea de Pamantul lui Fuller, care are capacitatea de a decolora uleiul sau alte lichide, fara tratament chimic. Este format din palygorskite sau bentonita. 
Acest tip de lut contine diferite minerale, inclusiv magneziu, cuart, dioxid de siliciu, fier, calciu, calcit si dolomit.
Este disponibil sub forma de pulbere, in urmatoarele culori: alb, verde, albastru, maro, masliniu.
 
In ingrijirea personala, compusul a fost utilizat pe continentul indian pe post de demachiant.
In prezent, acesta este folosit ca ingredient in forma de pulbere in produsele pentru piele si par (sampoanele uscate).
 
Proprietati:
  • Absorbant - absoarbe uleiul in exces de pe suprafata pielii
  • Agent de curatare – curata pielea de impuritati
  • Agent antiseptic
  • Ajuta la minimizarea semnelor de la rani sau arsuri
  • Trateaza acneea, micsorand porii si absorbind sebumul
  • Imbunatateste elasticitatea pielii
  • Elimina matreata
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost depistate efecte secundare negative sau avertismente asociate cu acest ingredient in urma utilizarii sale in produsele de ingrijire a pielii.

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.

Sinonime: ALLYLGUAIACOL, CARYOPHYLLIC ACID, EUGENIC ACID

Functii: denaturant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic

 

Descriere:

  • se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptabil de pana la 2.5 mg/kg (greutate corporala), atunci cand acest ingredient este folosit pe post de agent de aroma.  

Flavor and Extract Manufacturers Association Expert Panel a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Eugenol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Argital - Sapun intim"

3 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Argital - Sapun intim"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.