Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Arm & Hammer - PeroxiCare Pasta de dinti pentru gingii sanatoase

Nota 8 / 10 din 661 voturi
Arm & Hammer - PeroxiCare Pasta de dinti pentru gingii sanatoase
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Church & Dwight Co

 

Descriere Arm & Hammer - PeroxiCare Pasta de dinti pentru gingii sanatoase

PeroxiCare Pasta de dinti pentru gingii sanatoase

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Contine bicarbonat de sodiu. Curata spatiile dintre dintii si are grija de linia gingivala, indepartand petele inestetice si placa dentara. Continutul inalt de peroxid distruge bacteriile si asigura o respiratie proaspata.

Cantitate: 170g.


Alte informatii:
Acest produs contine 11 ingrediente dintre care 7 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente au risc de dauna mediu.
 

 

Ingrediente Arm & Hammer - PeroxiCare Pasta de dinti pentru gingii sanatoase

SODIUM BICARBONATE, PEG-8, PEG/ PPG 116/ 66 COPOLYMER, SODIUM CARBONATE PEROXIDE, TETRASODIUM PYROPHOSPHATE, SILICA, SODIUM SACCHARIN, FLAVOR (AROMA), AQUA, SODIUM LAURYL SULFATE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE

 

Grad de risc produs:

 

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Aroma (Flavour), ingredient cu risc mediu de dauna. Este o substanta sau combinatie de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma. Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie. Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

PEG-8, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de eemulgator si surfactant. Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 

Sodium Lauryl Sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna. Are rol de curatare a pielii si parului: amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a le putea curata/indeparta. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca Sodium Lauryl Sulfate nu prezinta riscuri atata timp cat folosirea sa este discontinua, de scurta durata si urmata de clatirea cu apa a pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5). Journal of the American College of Toxicology considera ca Sodium Lauryl Sulfate are un efect degenerativ asupra membranelor celulare, putand cauza modificari majore la nivelul epidermei. Acest ingredient este un potential iritant. Atunci cand este utilizat in concentratii intre 2% si 5% poate cauza reactii alergice sau sensibiliza pielea. 


Sodium Lauroyl Sarconsinate, ingredient cu risc mediu de dauna. Sare de Lauroyl Sarcosine (produs prin descompunerea creatinei sau a cafeinei), un acid gras modificat. Contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, a supletii si a luciului, prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala, dar acesta nu ar trebui sa fie utilizat la mai mult de o concentratie de 5% si ar trebui folosit doar in produse de spalare.

Data analizei: 2016-09-28


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; CARBONIC ACID, MONOSODIUM SALT; MONOSODIUM SALT CARBONIC ACID; SODA BICARBONATE; SODIUM HYDROGENCARBONATE; BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; COL-EVAC

 

Descriere:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Pulbere cristalina alba-gri
Ingredint utilizat in produse de ingrijire personala si produse cosmetice pentru a controla echilibrul acido-bazic al produselor. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca abraziv, agent deodorant si agent de ingrijire orala.

Bicarbonatul de sodiu este un calmant, folosit pentru muscaturile de insecte, eczeme, arsuri solare. Acesta calmeaza indigestia si arsurile la stomac. Neutralizeaza gazele acide.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat siguranta carbonatului de sodiu si a bicarbonatului de sodiu si le-a declarat ingrediente in general recunoscute ca fiind sigure (GRAS), cu posibilitatea de a le adauga direct in alimente.
Bicarbonatul de sodiu a fost aprobat pentru utilizarea cu functiile de protector piele si ingredient anticarie in produsele medicamentoase eliberate fara prescriptie medicala.

Siguranta carbonatului de sodiu si a ingredientelor sale conexe a fost evaluata si de catre grupul de experti al Ingredient Review Cosmetic (CIR). Raportul final sustine ca aceste ingrediente sunt sigure pentru utilizare.

Sinonime: OCTAETHYLENE GLYCOL; POLYETHYLENE GLYCOL 400

Functii: umectant, solvent

 

Descriere:

  • polimer din etilen glicol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

PEG-8 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: PEG/PPG-116/66 COPOLYMER, METHYLOXIRANE, POLYMER WITH OXIRANE; OXIRANE, METHYL, POLYMER WITH OXIRANE; POLYETHYLENE GLYCOL, PROPOXYLATED; 75-H-1400; F98; OXIRANE, METHYL-, POLYMER WITH OXIRANE (9CI) ; POLYOXYETHYLENE-OXY-PROPYLENE (FRENCH) ; PROXANOL

Functii: Surfactant, emulgator

 

Descriere:

Actiuni:
  • Emulgator - promoveaza formarea de amestecuri intime de lichide nemiscibile (cum ar fi apa si uleiul). Pe scurt: permite realizarea de emulsii de ulei si apa.
  • Surfactant - reduce tensiunea superficiala si faciliteaza distributia uniforma a produsului in timpul utilizarii sale.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

In ciuda a multor temeri legate de PEG-uri 
(acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste ingrediente nu au fost identificate".

Pe baza datelor disponibile s-a concluzionat ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (de la 200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.
 

Sinonime: CARBONIC ACID DISODIUM SALT, COMPD. WITH HYDROGEN PEROXIDE (H2O2) (2:3) ; CARBONIC ACID, DISODIUM SALT, COMPD. WITH HYDROGEN PEROXIDE; COMPD. WITH HYDROGEN PEROXIDE CARBONIC ACID, DISODIUM SALT; DISODIUM CARBONATE, COMPOUND WITH HYDROGEN PEROXIDE

Functii: Agent de inalbire, agent de aroma, agent de oxidare

 

Descriere:

Este adaugat in compozitia pastelor de dinti pentru proprietatea sa de inalbitor. Ingredientul se descompune in carbonat de sodiu si peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen albeste dintii si ucide microbii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

Sinonime: ANHYDROUS SODIUM PYROPHOSPHATE; DIPHOSPHORIC ACID, TETRASODIUM SALT; SODIUM POLYPHOSPHATE; SODIUM PYROPHOSPHATE; TSPP

Functii: agent de umplutura, agent chelatic, inhibitor de coroziune, agent de igiena orala, antiaglomerant, reglor ph

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • pudra alba, cristalina
  • ajuta la prevenirea tartrului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) considera acest ingredient drept o substanta in general sigura.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.

Sinonime: O-BENZOYLSULFIMIDE SODIUM SALT; CRYSTALLOSE; 1,2-BENZISOTHIAZOL-3 (2H) -ONE, 1,1-DIOXIDE, SODIUM SALT, DIHYDRATE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului, agent igiena orala; indulcitor

 

Descriere:

  • indulcitor sintetic
  • sarea de sodiu a zaharinei
  • zaharina sodica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Saccharin in mancare.


Joint FAO/WHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954).

Desi Zaharina a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: SODIUM DODECYL SULFATE; MONODODECYL ESTER SODIUM SALT SULFURIC ACID; AQUAREX ME; AQUAREX METHYL; SLS

Functii: denaturant, surfactant, agent de curatare, agent de emulsifiere, spumant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Lauryl Sulfate
  • rol de curatare a pielii si parului: amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a le putea curata/indeparta
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca Sodium Lauryl Sulfate nu prezinta riscuri atata timp cat folosirea sa este discontinua, de scurta durata si urmata de clatirea cu apa a pielii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).

Journal of the American College of Toxicology considera ca Sodium Lauryl Sulfate are un efect degenerativ asupra membranelor celulare, putand cauza modificari majore la nivelul epidermei.

Conform unui studiu realizat la University of Oslo (Norvegia), acest ingredient poate cauza iritarea gingiilor si poate agrava ulcerul bucal.

Acest ingredient este un potential iritant. Atunci cand este utilizat in concentratii intre 2% si 5% poate cauza reactii alergice sau sensibiliza pielea. 

Sinonime: GARDOL;GARDOLR;SARCOSYL;SARKOSYL;SARKOSYL NL;SARCOSYL NL;MAPROSYL 30;COMPOUND 105;SARKOSYL NL-30;'SARKOSYL' NL30

Functii: Agent de spuma, surfactant

 

Descriere:


Sare de Lauroyl Sarcosine (produs prin descompunerea creatinei sau a cafeinei), un acid gras modificat.
 
Contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, a supletii si a luciului, prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
 
Acest ingredient serveste la curatarea pielii si a parului prin amestecarea cu uleiuri si murdarie si apoi eliminarea lor.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, in componenta celofanului foosit la impachetarea produselor alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala, dar acesta nu ar trebui sa fie utilizat la mai mult de o concentratie de 5% si ar trebui folosit doar in produse de spalare.
 
  • In anumite conditii, sodium lauroyl sarcosinate se poate deteriora si forma nitrozamine cancerigene.
  • Poate fi un alergen de contact.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Arm & Hammer - PeroxiCare Pasta de dinti pentru gingii sanatoase"

3 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Arm & Hammer - PeroxiCare Pasta de dinti pentru gingii sanatoase"

Cate ceva despre igiena orala

Cate ceva despre igiena orala

de AlegeSanatos.ro 21 Iun 2012

Principalele cauze ale afectiunilor dentare sunt placa dentara bacteriana, constituita datorita reziduurilor alimentare, si tartrul. In cazul in care nu se practica o curatare corecta a danturii apar in timp gingivita (inflamatia gingiilor) si cariile. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.