Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Astera - Pasta de dinti pentru copii

Nota 5.5 / 10 din 662 voturi
Astera - Pasta de dinti pentru copii
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: ASTERA HOMEOPATHICA

 

Descriere Astera - Pasta de dinti pentru copii

Pasta de dinti pentru copii

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Pasta de dinti pentru copii, sub forma de gel cu o formula delicata, microgranule colorate, curata delicat dintii de lapte si nu contine zahar. Asigura dinti albi si sanatosi, protejeaza impotriva cariilor.
 
Mod de folosire: Copii cu varsta de 6 ani sau mai mica.

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 13 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Astera - Pasta de dinti pentru copii

AQUA, SORBITOL, GLYCERIN, HYDRATED SILICA, PEG-8, FLAVOR (AROMA), SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, SODIUM CITRATE, CALCIUM GLUCONATE, SODIUM BICARBONATE, p-ANISIC ACID, XANTHAN GUM, HYDROXYETHYLCELLULOSE, SODIUM SACCHARIN, CI 12490, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN)

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Chondrus Chrispus sau Caragenan, ingredient cu risc de dauna ridicat, care este un agent de ingrosare, stabilizator. Chondrus Chrispus este o specie de muschi rosie, denumita si muschi irlandez. Actioneaz─â ca agent de ingrosare natural, stabilizator al emulsiei si spumant. Carrageenan-ul degradat este cunoscut ca fiind cancerigen.

Aroma (Flavour), ingredient cu risc mediu de dauna. Este o substanta sau combinatie de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma. Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie. Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

PEG-8, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de eemulgator si surfactant. Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Data analizei: 2016-07-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: D-GLUCITOL; D-SORBITOL; SORBITOL SOLUTION; SORBITOL SOLUTION, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXINE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, plastifiant

 

Descriere:

  • tip de alcool de zahar (polyalcohol), ce apare in mod natural dar poate fi si produs sintetic
  • apare in fructe de padure, cirese, prune, pere si alge
  • ajuta la hidratarea pielii, prin atragerea apei din atmosfera (prin osmoza)
  • poate insa sa si usuce pielea in anumite conditii (lipsite de umiditate)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta pentru adaugarea directa la mancare si drept component al produselor laxative farmaceutice, fara prescriptie medicala.

Joint FAO/WHO Expert Committee nu condidera a fi necesara limitarea consumului zilnic de Sorbitol si alti indulcitori de acelasi tip.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 420.

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Sinonime: HYDROSILICIC ACID; PRECIPITATED SILICA; SILICA HYDRATE; SILICIC ACID HYDRATE; SILICON DIOXIDE HYDRATE;

Functii: abraziv, absorvant, antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • forma de dioxid de silicon (nisip)
  • ajuta la indepartarea placii bacteriene
  • fara miros sau gust
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Silica ca agent antiaglomerant si pentru alte utilizari in mancare. Hydrated Silica este recunoscut drept un ingredient in general sigur.

Sinonime: OCTAETHYLENE GLYCOL; POLYETHYLENE GLYCOL 400

Functii: umectant, solvent

 

Descriere:

  • polimer din etilen glicol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

PEG-8 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

Sinonime: AMIDES, COCONUT OIL, WITH N-METHYLTAURINE, SODIUM SALTS; SODIUM N-COCOYL-N-METHYL TAURATE; SODIUM N-METHYL-N-COCOYL TAURATE; SODIUM SALTS AMIDES, COCONUT OIL, WITH N-METHYLTAURINE; WITH N-METHYLTAURINE SODIUM SALTS AMIDES, COCONUT OIL

Functii: surfactant, spumant

 

Descriere:

  • Sare de sodiu al acidului gras de nuca de cocos si al N-metil taurinei.
  • Derivat din plante.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Poate produce iritatii la nivelul ochilor.

Sinonime: MONOSODIUM CITRATE, CITRIC ACID, MONSODIUM SALT; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, MONOSODIUM SALT

Functii: adjustor ph, agent chelator, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sare a acidului citric
  • antioxidant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Citrate ca substanta ce se poate adauga directa in mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a concluzionat ca limitarea consumului de Sodium Citrate nu este necesara.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Sodium citrates.

Sinonime: CALCIUM SALT GLUCONIC ACID; DGLUCONIC ACID, CALCIUM SALT (2:1) ;

Functii: Agent de chelare, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Calciul este un mineral esential pentru organism.

Putinele cercetari efectuate au aratat ca gluconatul de calciu poate fi un bun agent anti-inflamator si agent de vindecare atunci cand este aplicat local.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Gluconatul de calciul este aprobat de Food and Drug Administration (FDA) si este recunoscut ca fiind un ingredient sigur.

Sinonime: BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; CARBONIC ACID, MONOSODIUM SALT; MONOSODIUM SALT CARBONIC ACID; SODA BICARBONATE; SODIUM HYDROGENCARBONATE; BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; COL-EVAC

 

Descriere:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Pulbere cristalina alba-gri
Ingredint utilizat in produse de ingrijire personala si produse cosmetice pentru a controla echilibrul acido-bazic al produselor. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca abraziv, agent deodorant si agent de ingrijire orala.

Bicarbonatul de sodiu este un calmant, folosit pentru muscaturile de insecte, eczeme, arsuri solare. Acesta calmeaza indigestia si arsurile la stomac. Neutralizeaza gazele acide.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat siguranta carbonatului de sodiu si a bicarbonatului de sodiu si le-a declarat ingrediente in general recunoscute ca fiind sigure (GRAS), cu posibilitatea de a le adauga direct in alimente.
Bicarbonatul de sodiu a fost aprobat pentru utilizarea cu functiile de protector piele si ingredient anticarie in produsele medicamentoase eliberate fara prescriptie medicala.

Siguranta carbonatului de sodiu si a ingredientelor sale conexe a fost evaluata si de catre grupul de experti al Ingredient Review Cosmetic (CIR). Raportul final sustine ca aceste ingrediente sunt sigure pentru utilizare.

Sinonime: P-ANISIC ACID, 4-ANISIC ACID, BENZOIC ACID, 4-METHOXY-, DRACONIC ACID, 4-METHOXYBENZOIC ACID, P-METHOXYBENZOIC ACID, 4-METHOXY- BENZOIC ACID, BENZOIC ACID, 4METHOXY, BENZOIC ACID, 4-METHOXY- (9CI)

Functii: agent aromatizant

 

Descriere:

Acid p-anisic se gaseste in mod natural in anason. Acesta este un solid cristalin alb, care este insolubil in apa si solubil in alcooli, eteri, si acetat de etil.
Acidul p-anisic are proprietati antiseptice si este folosit drept conservant in produsele cosmetice.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Conform studiilor facute, acidul p-anisic poate provoca iritatii ale pielii, ale ochiloriritarea tractului respirator, iritatii ale tractului digestiv.

Proprietatile toxicologice ale acestei substante nu au fost pe deplin investigate.

Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:


  • polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
  • pudra colorata, fara miros
  • derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.

Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.

Sinonime: CELLULOSE HYDROXYETHYLATE; CELLULOSE, 2-HYDROXYETHYL ETHER

Functii: liant, stabilizator emulsie, peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer modificat de celuloza
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea. Hydroxyethylcellulose poate fi folosit si ca demulcent oftalmologic in medicamentele farmaceutice fara prescriptie medicala destinate ochilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita zilnica, totala de consum a Hydroxypropylcellulose, Methylcellulose, Methyl Ethylcellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose si Cellulose Gum, intre 0-25 mg/kg, greutate corporala.

Sinonime: O-BENZOYLSULFIMIDE SODIUM SALT; CRYSTALLOSE; 1,2-BENZISOTHIAZOL-3 (2H) -ONE, 1,1-DIOXIDE, SODIUM SALT, DIHYDRATE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului, agent igiena orala; indulcitor

 

Descriere:

  • indulcitor sintetic
  • sarea de sodiu a zaharinei
  • zaharina sodica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Saccharin in mancare.


Joint FAO/WHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954).

Desi Zaharina a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.

Sinonime: C-EXT. ROT 58, PIGMENT RED 5

 

Descriere:


  • Colorant rosu
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este considerat  nesigur pentru utilizarea in industria cosmetica.
  • Poate fi toxic sau nociv.
  • Suspectat a fi o toxina de mediu, substanta persistenta si bioacumulativa. 
 

Sinonime: CARRAGEENAN, CARAGENAN, E407, E407B.

Functii: agent de ingrosare, stabilizator, gelifiant

 

Descriere:

  • Denumit in mod obisnuit muschi irlandez, aceasta specie de alge rosii creste din belsug de-a lungul coastelor stancoase a Atlanticului de Nord din America si Europa.
  • Acesta este alcatuit din mai multe substante nutritive minerale.
  • Muschiul irlandez serveste ca un agent de ingrosare, precum si un balsam de piele. Acesta poate fi utilizat pentru a trata tesuturile inflamate.
  • Este frecvent utilizat ca substanta de ingrosare si stabilizator in produse lactate, cum ar fi inghetata si alimentele procesate, inclusiv carnea pentru masa de pranz.
  • Acesta poate fi, de asemenea, utilizat ca substanta de ingrosare in procesul de imprimare a panzeturilor si pentru limpezirea berii sau a vinului.
  • In Codex Alimentarius are numarul E407 sau E406b – caragenan. Face parte din categoria E-urilor periculoase.

Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Carrageenanii cu lant scurt pot produce perforarea intestinului si nu sunt permisi in alimente.
  • La animalele de laborator (sobolani) produce cancer de colon, fiind imunosupresor.
  • Determina asimilarea lenta a mineralelor, fiind un laxativ cand se consuma in cantitati mari.
  • S-a demonstrat ca produce ulcer si cancer. Nu se recomanda consumul frecvent.
  • Concentratiile ridicate produc flatulenta si balonare in urma fermentarii de catre microflora intestinala (similar cu toate polizaharidele digerabile).
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Astera - Pasta de dinti pentru copii"

5 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Astera - Pasta de dinti pentru copii"

Cate ceva despre igiena orala

Cate ceva despre igiena orala

de AlegeSanatos.ro 21 Iun 2012

Principalele cauze ale afectiunilor dentare sunt placa dentara bacteriana, constituita datorita reziduurilor alimentare, si tartrul. In cazul in care nu se practica o curatare corecta a danturii apar in timp gingivita (inflamatia gingiilor) si cariile. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.