Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Dentofit - Pasta de dinti pentru copii

Nota 7.3 / 10 din 633 voturi
Dentofit - Pasta de dinti pentru copii
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Dentofit | Ungaria

 

Descriere Dentofit - Pasta de dinti pentru copii

Pasta de dinti pentru copii

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 100 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 5 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Dentofit - Pasta de dinti pentru copii

SORBITOL, AQUA, HYDRATED SILICA, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM C14-16 OLEFIN SULFONATE, CELLULOSE GUM, FLAVOR (AROMA), SODIUM FLUORIDE, CALCIUM GLYCEROPHOSPHATE, SODIUM SACCHARIN, MICA, LIMONENE, CI 42051, CI 77891

 

Grad de risc produs:

 
Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Propylene glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool organic si are rolul de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.
 
Aroma (Flavour), ingredient cu risc mediu de dauna. Este o substanta sau combinatie de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma. Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie. Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.
 
Sodium Fluoride, ingredient cu risc mediu de dauna, este agent anti-carii, agent igiena orala, anti-placa. Reprezinta sarea anorganica a fluorului. In Canada, Sodium Fluoride si alti compusi pe baza de fluor nu pot fi folositi in pasta de dinti, apa de gura sau in pastilele/bomboanele pentru improspatarea respiratiei. Poate avea urmatoarele reactii adverse: toxicitate la nivelul organelor, iritatii la nivelul ochilor, pielii sau a plamanilor, cancer, toxicitate la nivel reproductiv.
 
Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.
 
CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.
 

Data analizei: 2018-04-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: D-GLUCITOL; D-SORBITOL; SORBITOL SOLUTION; SORBITOL SOLUTION, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXINE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, plastifiant

 

Descriere:

  • tip de alcool de zahar (polyalcohol), ce apare in mod natural dar poate fi si produs sintetic
  • apare in fructe de padure, cirese, prune, pere si alge
  • ajuta la hidratarea pielii, prin atragerea apei din atmosfera (prin osmoza)
  • poate insa sa si usuce pielea in anumite conditii (lipsite de umiditate)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta pentru adaugarea directa la mancare si drept component al produselor laxative farmaceutice, fara prescriptie medicala.

Joint FAO/WHO Expert Committee nu condidera a fi necesara limitarea consumului zilnic de Sorbitol si alti indulcitori de acelasi tip.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 420.


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROSILICIC ACID; PRECIPITATED SILICA; SILICA HYDRATE; SILICIC ACID HYDRATE; SILICON DIOXIDE HYDRATE;

Functii: abraziv, absorvant, antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • forma de dioxid de silicon (nisip)
  • ajuta la indepartarea placii bacteriene
  • fara miros sau gust
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Silica ca agent antiaglomerant si pentru alte utilizari in mancare. Hydrated Silica este recunoscut drept un ingredient in general sigur.


Citeste mai mult

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM TETRADECENE SULFONATE; SULFONIC ACIDS, C-16-16-ALKANE, SODIUM SALTS; SULFONIC ACIDS, C1416ALKANE HYDROXY AND C1416ALKENE, SODIUM SALTS

Functii: Agent de curatare, surfactant, spumant

 

Descriere:

 
  • Amestec de lanturi lungi ale sarurilor de sulfonati obtinut prin sulfonarea alfa olefinelor. Numerele indica lungimile medii ale lanturilor de carbon ale alfa olefinelor.
     
  • Ajuta la curatarea pielii si a parului prin amestecare cu uleiul si murdaria, astfel incat acestea sa fie usor eliminate prin clatire.
     
  • Se poate obtine din nuca de cocos.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA)  permite utilizarea acestui ingredient  ca aditiv alimentar indirect in component adezivilor, emulsifiantilor si a agentilor activi de suprafata.
     
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele de curatare intr-o concentratie de pana la 2%.
     
  • Poate provoca uscarea si iritarea pielii.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CARBOXYMETHYL CELLULOSE; CARBOXYMETHYLCELLULOSE; ODIUM CARBOXYMETHYL CELLULOSE

Functii: liant, stabilizator emulsie, peliculogen, ingredient parfum, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • derivat din celuloza
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, in adevizii ce intra in contact cu mancarea.  Acest ingredient poate fi folosit si ca demulcent oftalmologic in medicamentele farmaceutice fara prescriptie medicala destinate ochilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice fara riscuri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita zilnica, totala de consum a Hydroxypropylcellulose, Methylcellulose, Methyl Ethylcellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose si Cellulose Gum, intre 0-25 mg/kg, greutate corporala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 466.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM FLUORIDE (NAF) ; ALCOA SODIUM FLUORIDE; ANTIBULIT; CAVI-TROL; CHEMIFLUOR; CREDO

Functii: agent anti-carii, agent igiena orala, anti-placa

 

Descriere:

  • sare anorganica a fluorului
  • solid alb, cristalin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si drept component in produsele farmaceutice anti-carii, fara prescriptie medicala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Fluoride poate fi folosit in produsele de igiena orala in concentratie de pana la 0.15%, calculata ca F. Atunci cand este amestecata cu alti compusi pe baza de fluor, concentratia totala F nu trebuie sa depaseasca 0.15% (Anexa III). De asemenea, acest ingredient trebuie listat pe eticheta produsului, sub forma: „Contine Fluorura de Sodiu”.

In Canada, Sodium Fluoride si alti compusi pe baza de fluor nu pot fi folositi in pasta de dinti, apa de gura sau in pastilele/bomboanele pentru improspatarea respiratiei.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire orala, agent antiplaca

 

Descriere:

Actiune: lupta impotriva depunerii cariilor pe dinti.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse cosmetice si cele de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: O-BENZOYLSULFIMIDE SODIUM SALT; CRYSTALLOSE; 1,2-BENZISOTHIAZOL-3 (2H) -ONE, 1,1-DIOXIDE, SODIUM SALT, DIHYDRATE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului, agent igiena orala; indulcitor

 

Descriere:

  • indulcitor sintetic
  • sarea de sodiu a zaharinei
  • zaharina sodica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Saccharin in mancare.


Joint FAO/WHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954).

Desi Zaharina a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: ACID BLUE 3, CALCIUM SALT; CALCIUM SALT ACID BLUE 3; PATENT BLUE V

Functii: colorant cosmetic

 

Descriere:

 
  • Pigment de culoare albastra
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Utilizarea acestui colorant este permisa in toate produsele de ingrijire personala,


Citeste mai mult

Sinonime: TITANIUM DIOXIDE, PIGMENT WHITE 6

Functii: colorant, agent opacifiant, agent de protectie solara, absorbant UV

 

Descriere:

  • compus anorganic sub forma de pudra alba ce confera in general  produselor culoare alba
  • derivat din minerale (poate contine urme de metale grele)
  • rezultat in urma oxidarii titanului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Dentofit - Pasta de dinti pentru copii"

10 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Dentofit - Pasta de dinti pentru copii"

Sfaturi pentru o igiena orala de top

Sfaturi pentru o igiena orala de top

de AlegeSanatos.ro 20 Nov 2017

Igiena orala este esentiala daca iti doresti sa stai cat mai departe de stomatolog si sa zambesti cat mai des, plin de incredere. Respecta pasii de mai jos si, cu siguranta, sanatatea dintilor tai va fi una perfecta! [detalii]

Cate ceva despre igiena orala

Cate ceva despre igiena orala

de AlegeSanatos.ro 21 Iun 2012

Principalele cauze ale afectiunilor dentare sunt placa dentara bacteriana, constituita datorita reziduurilor alimentare, si tartrul. In cazul in care nu se practica o curatare corecta a danturii apar in timp gingivita (inflamatia gingiilor) si cariile. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016