Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Gamarde - Pasta de dinti bio cu sare de mare

Nota 9.9 / 10 din 542 voturi
Gamarde - Pasta de dinti bio cu sare de mare
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Gamarde

 

Descriere Gamarde - Pasta de dinti bio cu sare de mare

Pasta de dinti bio cu sare de mare

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Este o pasta de dinti cu gust sarat natural, nu este abraziva, curata dintii si intreaga gura, stimuleaza productia de saliva, asigura fermitate gingiilor si combate placa bacteriana si halena (respiratie urat mirositoare).
 
Cantitate: 100g


Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 6 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Gamarde - Pasta de dinti bio cu sare de mare

GLYCERIN, MARIS SAL, KAOLIN, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL, EUGENIA CARYOPHYLLUS LEAF OIL, ECHINACEA PURPUREA (ANGUSTIFOLIA) EXTRACT, LIMONENE, LINALOOL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.
 

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.

Data analizei: 2014-10-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Sinonime: SARE DE MARE

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Sare marina este extrasa apa de mare, mai ales din Marea Moarta. Apa unica din Marea Moarta contine 27% de saruri diferite in comparatie cu doar 3% din apa normala de mare. Mai mult, spre deosebire de apa normala de mare, sodiul nu este elementul dominant in Marea Moarta, care contine mai degraba un amestec variat de magneziu, potasiu, clorura de calciu si bromuri. 
 
  • Magneziul are capacitatea retentie a lichidelor semnificative din piele si incetineste imbatranirea pielii. Potasiul energizeaza corpul si ajuta la echilibrul de umiditate al pielii. 
  • Calciul este eficace in prevenirea retentiei de apa si cresterea circulatiei. 
  • Bromurile relaxeaza muschii. In plus, sarea de mare actioneaza ca un umectant.
Sarea de mare este folosita si pentru exfolierea pielii, intrucat nu doar inlatura celulele moarte ci si imbunatateste circulatia sangelui. Nu se recomanda exfolierea pielii cu rani.
 
De asemenea, sarea de mare formeaza o bariera la nivelul pielii, impiedica deshidratarea si reduce inflamatiile.
 
In acelasi timp, sarea de mare contine sulf care combate afectiunile cutanate si curata pielea.

Baile cu sare marina elimina celulita.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 

Sinonime: KAOLINITE; ARGILLA, BOLUS ALBA, CAOLIN, CHINA CLAY, HEAVY KAOLIN, HYDRATED ALUMINUM SILICATE, LIGHT KAOLIN, PORCELAIN CLAY, WHITE BOLE

 

Descriere:

  • Mineral natural, silicat de aluminiu, este compus din siliciu, fier, magneziu, calciu, sodiu, zinc si alte minerale.
  • Argila alba
     
Pudra alba este insolubila, are calitati de absorbtie datorita carora sunt eliminate excesul de impuritati si toxine. Astfel piele este curatata de ulei si murdarie.
 
  • stimuleaza procesele organice ale pielii
  • actioneaza ca un remineralizant astfel ca namolul termal
  • imbunatateste circulatia sanguine
  • revitalizeaza celulele
  • exfoliaza pielea. 
  • este ingredientul de baza pentru mastile de fata si este potrivit pentru orice tip de piele
     
In produsele combinate, kaolinul este utilizat pentru tratarea diareei, pentru a calma durerea și umflaturile din interiorul gurii cauzate de tratamentele cu radiatii. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) a declarat kaolinul un ingredient Generally Recognized as Safe (GRAS) si a permis utilizarea lui in produse alimentare ca aditiv alimentar indirect.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si in produsele de ingrijire personala. 
 

Functii: Agent de aroma; analgesic, antiseptic, astringent, hepatic

 

Descriere:

  • Ulei de menta, lichid galben pal sau incolor cu miros puternic, penetrant.
  • Uleiul de menta este extras din planta intreaga chiar inainte de inflorire.Uleiul este extras prin distilare cu vapori a plantelor proaspete sau partial uscate.
  • De asemenea, are un gust picant, care este urmat de senzatia de raceala cand aerul este aspirat in gura.
  • Compozitie chimica: menthol, menthone, 1,8-cineole, methyl acetate, methofuran, isomenthone, limonene, b-pinene, a-pinene, germacrene-d, trans-sabinene hydrate and pulegone.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include menta pe lista sa de mirodenii si condimente naturale si a altor aroma considerate general recunoscute ca fiind sigure (GRAS). Menta este, de asemenea, pe lista de uleiuri esentiale GRAS, oleorasini si extractibile naturale.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala  cu conditia ca concentratia de pulegone (o componenta natural a uleiului de menta) din aceste ingrediente sa nu depaseasca 1%.
  • Uleiul de menta nu este toxic si nu produce iritatii in in dilutii joase, dar sensibilizare poate fi o problema datorita continutului de mentol.
  • Acesta poate provoca iritatii la nivelul pielii si a membranelor mucoase si ar trebui sa fie tinute departe de ochii.
  • Ar trebui sa fie evitata in timpul sarcinii si nu trebuie administrat copiilor sub sapte ani.

Sinonime: CLO VE LEAF OILS; CLOVE LEAF OIL; CLOVE LEAF OIL, ESSENTIAL; CLOVE LEAF OIL, MADAGASCAR; CLOVE STEM, OIL (EUGENIA SPP.) ; ESSENTIAL CLOVE LEAF OIL; EUGENIA CARYOPHYLLUS LEAF OIL; MADAGASCAR CLOVE LEAF OIL; OIL (EUGENIA SPP.) CLOVE STEM; OIL, ESSENTIA

Functii: Agent de aroma

 

Descriere:

  • Ulei de frunze de cuisoare
Ulei volatil obtinut prin distilare cu vapori a fruzelor de cuisoare, Eugenia caryophyllus. Este compus in principal din eugenol.

Uleiul de frunze de cuisoare este extras din frunze si ramuri, care sunt recoltate o data pe an, prin distilare. Reiese un lichid galben-brun cu o aroma lemnoasa, calda si picanta.

Proprietati:
  • antiseptic
  • stimulant
  • stimuleaza circulatia
  • analgezic
  • antibacterian
  • antifungic
  • antioxidant
  • efect inhibitor asupra radicalilor hidroxil
In parfumerie, ulei de cuisoare frunze este folosit pentru a crea parfumuri picante si este potrivit pentru sapunuri.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Poate provoca iritatii ale pielii.

Uleiurile esentiale contin, in mod natural, compusi cu potential alergen. Spre urmare, este recomandata efectuarea unui test de alergie pe o portiune mica de piele pentru a depista existenta unei reactii alergice.
 

Sinonime: ECHINACEEA, ECHINACEA ANGUSTIFOLIA; ECHINACEA PALLIDA; ECHINACEA PURPUREA; PURPLE CONEFLOWER

Functii: antiseptic

 

Descriere:

Echinacea o planta originara din America latina.

Astazi, oamenii folosesc echinaceea pentru a scurta durata racelii si gripei si pentru a reduce simptomele, cum ar fi durere in gat (faringita), tuse si febra.
Naturistii recomanda echinaceea pentru a ajuta la intarirea sistemului imunitar si ajuta la lupta impotriva infectiilor corpului.

Planta are calitati: 
  • imunomodulatoare
  • antiseptice
  • depurative

Este:
  • antifebrila
  • antivirala
  • antibacteriana. 
Cercetarile au revelat ca echinaceea creste productia si activitatea  celulelor albe sanguine (leucocite), a limfocitelor si macrofagelor, fiind de ajutor in cresterea imunitatii.
De asemenea planta creste productia de interferon natural, substanta cu puternice actiuni antiinflamatorii in organismul uman.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Echinacea nu are nici o toxicitate cunoscuta si are un record excelent de siguranta, fiind foarte bine tolerata de majoritatea oamenilor.
 
Planta este contraindicata persoanelor aflate sub terapie imunosupresoare, boli autoimune ( lupus eritematos, scleroza in placi, hepatita autoimuna, tiroidita Hashimoto), in cazul copiilor sub 2 ani, precum si in cazul alergiilor la echinaceea.

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Gamarde - Pasta de dinti bio cu sare de mare"

10 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Gamarde - Pasta de dinti bio cu sare de mare"

Cate ceva despre igiena orala

Cate ceva despre igiena orala

de AlegeSanatos.ro 21 Iun 2012

Principalele cauze ale afectiunilor dentare sunt placa dentara bacteriana, constituita datorita reziduurilor alimentare, si tartrul. In cazul in care nu se practica o curatare corecta a danturii apar in timp gingivita (inflamatia gingiilor) si cariile. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.