Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Green People - Pasta de dinti naturala cu fenicul organic si propolis, homeopata

Nota 8 / 10 din 635 voturi
Green People - Pasta de dinti naturala cu fenicul organic si propolis, homeopata
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Green People

 

Descriere Green People - Pasta de dinti naturala cu fenicul organic si propolis, homeopata

Green People - Pasta de dinti naturala cu fenicul organic si propolis, homeopata

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Pasta de dinti cu fenicul organic, cuisoare, scortisora si propolis. 100% naturala si sigura. Potrivita pentru toata familia si in timpul tratamentului homeopat. 
Fara SLS si fluoride. Ingrediente certificate organic.
 
Beneficii:
- Excelenta penru gingiile care sangereaza, gingivita sau ulcer
- Actiune antibacteriana puternica
- Formula fara menta ideala pentru tratamentul homeopat
- Fara contaminare cu hydrocarbon sau aluminiu (tubul nu contine aluminiu)

Cantitate: 50 ml.


Alte informatii:

Acest produs contine 11 ingrediente, dintre care 9 ingrediente prezinta risc scazut de dauna, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Green People - Pasta de dinti naturala cu fenicul organic si propolis, homeopata

CARBONAT DE CALCIU, Apa, Glicerina, Guma Xantan/ E415, ULEIURI ESENTIALE, ACID ASCORBIC\ VITAMINA C, PROPOLIS, CINNAMALDEHYDE, EUGENOL, LIMONENE, COMMIPHORA MYRRHA RESIN

Acest produs contine uleiuri esentiale:  de scortisoara, fenicul si cuisoare.

 

Grad de risc produs:
Acest produs contine Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.

Acest produs contine Eugenol, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de denaturant, ingredient de parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin. Prezinta toxicitate la nivelul organelor. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.

Data analizei: 2013-09-24


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: E170

Functii: Colorant, stabilizator, agent de umplere

 

Descriere:

  • Este un colorant natural, de culoare alba si se obtinane din calcar brut sau prin precipitarea ionilor de calciu cu ioni de carbonat.
  • Acesta este insolubil in apa si alcool.
  • Colorant alb pentru suprafata; agent impotriva uscarii, agent de umplere (farmacie), stabilizator pentru fructele conservate. 
     
  • In Codex Alimenatrius acest ingredient are numarul E170. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
     
  • Doza maximă zilnică pentru E170 (Carbonat de calciu) este nelimitată.
 
Reactii adverse:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).

 

Descriere:


Glicerolul este tratat ca un carbohidrat, indulcind diverse produse in industria alimentara (contine 4 calorii/g); el reprezinta un compus alcoolic ce apare in mod natural (poate fi de origine animala sau vegetala), dar care poate fi produs si sintetic.

Conform Codex Alimentarius, glicerina (sau glicerol) poate  fi folosita pe post de agent de umezire si ingrosare, fiind notatata cu E 422.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 422 - Glicerol.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de glicerina poate cauza:

  • Probleme la nivel digestiv (balonare, flatulenta, diaree)
  • Crestere in greutate
Consumul de glicerina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Functii: agent de ingrosare, gelifiant

 

Descriere:

Xantanul este un agent de ingrosare si gelifiant de origine vegetala, produs printr-un procedeu natural de fermentare de bacteria Xanthomonas campestris din zaharuri si melasa.

Componenti principali: polizaharide, glucoza, manoza, acid glucuronic
 
Solubilitate: in apa si lichide apoase
 
Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • non-iritant, non-sensibilizant
  • uz extern

 

Descriere:

  • Uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante. 
  • Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.
  • Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.
  • Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale. 

Utilizari:
  • pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
  • pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele. 
  • Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.
  • Sunt contraindicate asmaticilor, pentru ca mirosul lor le poate provoca aparitia unei crize.
 
 
 

 

Descriere:


Acidul ascorbic sau vitamina C are rol de antioxidant, neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi.

Conform Codex Alimentarius, acidul ascorbic  poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de tratare a fainii.

Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: 
  • functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor 
  • participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale 
  • previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul calciului si al altor minerale 
  • are rol de echilibrare a sistemului imunitar

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 14.1.2.1  Suc de fructe - gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Acid Ascorbic.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul ascorbic poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de acid ascorbic poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree)
  • Probleme la nivelul rinichilor (pietre la rinichi)
  • Ameteli
  • Oboseala
  • Modificari la nivelul ADN-ului, ce pot rezulta in cancer
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivelul dintilor (eroziune dentara)
Consumul de acid ascorbic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration recomanda un consum zilnic de vitamina C de:
  • > 90 mg - barbati
  • > 75 mg – femei

Sinonime: BEE PROPOLIS

Functii: dezinfectant, anestezic, antiinflamator

 

Descriere:

Propolisul este un produs al albinelor – o substanta densa, de culoare inchisa.
In proportie de 70% este rasina, a carei colectare este o sarcina grea pentru albina. In afara de rasina, propolisul contine substante mirositoare, ceara, polen, flavonoide si substante minerale.
La rece, propolisul este usor de rupt, la cald poate fi modelat.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Are efecte excelente de dezinfectare, fiind un bun bacterigen, virulocid si fungicid.
  • Este un antiinflamator, scade inflamatiile deja existente.
  • Este un anestezic local.
  • Regenereaza pielea, amelioreaza vindecarea ulcerului.
  • Reduce sangerarea.
  • Intareste sistemul imunitar al organismului.
  • Este un antibiotic natural.

Reactii adverse ce pot aparea la persoanele alergice dupa administrarea de propolis (intern sau/si extern):
  • dermatite de contact la propolis (brut sau crema, unguent); 
  • dermatite cosmetice dupa aplicarea de creme cu propolis, lotiuni etc;
  • alergie la inhalarea de propolis cu spasme bronsice; 
  • mucozitati orale cu ulceratii (tablete cu propolis, propolis de mestecat); 
  • eczeme ocupationale la apicultori (propolis natural);
  • hipotensiune arteriala (propolisul este spasmolitic si astfel scade nivelul presiunii arteriale).
 

Sinonime: CINNAMIC ALDEHYDE; TRANS-CINNAMALDEHYDE

Functii: Agent de miros, antibacterian

 

Descriere:

Compus organic care da aroma si miros scortisoarei. 
 
Este  un lichid galben pal, vascos,  apare in mod natural in coaja copacilor de scortisoara si in alte specii din familia Cinnamomum.
 
Uleiul esential de scortisoara este format 90% din cinamaldehida.
 
  • poate alina durerile
  • imbunatateste circulatia sangelui.
  • are un efect sedativ usor
  • ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
  • blocheaza eliberarea de agenti inflamatorii in membranele celulare.
 
 
 
 
Reactii adverse:

Sinonime: ALLYLGUAIACOL, CARYOPHYLLIC ACID, EUGENIC ACID

Functii: denaturant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic

 

Descriere:

  • se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptabil de pana la 2.5 mg/kg (greutate corporala), atunci cand acest ingredient este folosit pe post de agent de aroma.  

Flavor and Extract Manufacturers Association Expert Panel a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Eugenol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: COMMIPHORA MYRRHA OIL; RASINA DE MIR, SMIRNA

Functii: antinflamator, antiseptic

 

Descriere:

Este rasina unui mic arbore cu ramurile ceruite si cu spini mari, care creste pe tarmurile desertice ale Marii Rosii.

Afectiuni pentru care se recomanda: guturai, gripa, bronsita; oboseala, astenie; stari de neliniste, agitatie psihica, incapacitate de concentrare; indigestie, balonare; sensibilitate la raceli (infectii respiratorii); circulatie periferica deficitara (maini si picioare reci).

Smirna are proprietati antiinflamatorii si antiseptice si, de aceea, este eficienta mai ales in caz de gingivita si de alte afectiuni ale cavitatii bucale.

Stimuleaza circulatia sangvina, calmeaza, improspateaza, revigoreaza, tonifica.
Reactii adverse:

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Green People - Pasta de dinti naturala cu fenicul organic si propolis, homeopata"

10 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Green People - Pasta de dinti naturala cu fenicul organic si propolis, homeopata"

Cate ceva despre igiena orala

Cate ceva despre igiena orala

de AlegeSanatos.ro 21 Iun 2012

Principalele cauze ale afectiunilor dentare sunt placa dentara bacteriana, constituita datorita reziduurilor alimentare, si tartrul. In cazul in care nu se practica o curatare corecta a danturii apar in timp gingivita (inflamatia gingiilor) si cariile. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.